eltiye hitap

• Konu Sahibi Konu Sahibi 3lale
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
baştan ona sorup abla demekle hata yapmışsınız

Abla demekle hiçbirşey kaybetmezsin. .

Dememekle hiçbirşey çözülmez . .

Mesafeli seviyeli olun yeterli. .

Ben bu problemi yaşadım kaynımın yaşı baya büyük eltiminde öyle sanıyordum yenge diyordum sonradan lafı geçti 2-3 yaş buyukmus bnden. bende adıyla hitap etmeye başladım,abimin eşine de adıyla hitap ediyorum 3 yaş büyük benden. Problem oldu had bildirmeye,azarlamaya kalktı beni hala demiyorum demeyi düşünmüyorum

Bence abla demeye devam edin çünkü abla demek sizi genç onu yaşlı gösterir nie ismiyle hitap edeceksiniz ki.

İllâ birşey demeniz lazım mı?Ortalığa konuşun gitsin.

Eltilerimin biri 9 biri 12 yaş büyük. birinin yaşını dahi bilmiyorum.Hatta yaşını bilmediğimin çok saçma ama vallahi konunun başından beri adını hatırlamaya çalışıyorum kilitlendim.Hiç hitaplı konuşmadım ama bahsi geçerken hep adlarını söyledim."siz Mine'ye geçin" vs.

Kendini zorlama onunla konuş aramızda çok bi yaş farkı yok abla demek istemiyorum de onunla aynı ortamda huzursuzsan çok sık görüşme eltim yani mecbur değilsin kv olsa neyse diycem de

boyle bırı esımın akrabasının esı. ınanılmaz kaba ve kendısını olandan ustun goren bırı oda eltısıne kv gıbı davranıyor.eltısı calısıyor kendısı evde tum gun ve ınsanların laflarını cımbızla secıp alıp laf konussun bayılıyor. dıkkatımı ceken bırsey daha yerınden asla kalkmaz eltısı bulasık yıkar servıs yapar kv gıttıgı zaman .hıc hoşlanmıyorum tavırlarından hıc. sımdıde abla demezsen bastan oyle degıldı sımdı ne oldu dıyecek. en bastan demeyecektın sonucta 3 yas var. mesafenı koru bence mumkun oldugunda gorusme

Gorumcem benden 4 yas buyuk bn bazen oluyo ki ismiyle hitap ediyorum ki esimn ablasi elti kimmis ?? Benimde 2 tane eltim var birisi 34 yasinda ona yenge diyorum digerine sadece ismiyle hitap ediyorum o da bnden 4 yas buyuk esimn abisiyle evli diye hitap seklimi ayarlayamam canim nasil istiyorsa oyle hitap ederim kimsede karisamaz snde oyle yap

Ne ismiyle ne de abla diyerek hitap et. Bir şey isterken mesela yapar mısın de. Bişey söylerken 'sen' de sonuna abla kelimesini ekleme. Böylece çok takmamis gibi gorunursun

keşke bu hitap durumunu baştan halletseydin . adını söyleyebilirdin (baştan ).
geç kalınmış bir durum
şimdiki tavrına göre hitap değiştirmen biraz yapaylığa kaçmaz mı?

Eltine bence asıl Apla demen garib ,bundan sonra artık Apla değilde x yenge yada sadece x diye hitap etmek istiyorum desen anlarsada anlamazsada kendi bilir

Hiç böyle dertlerim olmadı abisinin eşinden büyüğüm ablasından da 2 yaş küçüğüm onada abla demiyorum büyük olmak güzel

Bu saatten sonra olmaz,siz en iyisi hiç hitap etmeyin,benim eltim benden 6 yaş büyük görümcede 3 ben ikisinede isimleriyle hitap ediyorum hiç uğraşamam öle abla yenge vs

İsmiyle hitap etmek yeterli. Buna da alışacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…