Emetofobi(Kusma korkusu) lütfen bakın cesaret verin

Yorumunuz iyi geldi sağ olun :)
Ama blumia gerçekten çok kötü kendinizi kusturmak hiç iyi değil alıştırmayın kendinizi buna,ha nadiren yapıyorsanız bir şey olmaz ama

Teşekkür ederim video öneriniz varsa alabilir miyim ? :)
Bu arada kusma korkusuna karşı bulduğum çözüm bu değil tabii ki.Uzmanla görüşeceğim şartlar uygun olunca.Bu sadece biraz hafiflemek için,yardımcı olur diye.

Hamile misiniz şu anda ?
Herkes sizin gibi düşünüyor ama bence aç karna kusmak biraz daha iyi çünkü diyaframınız daha fazla kasılsa da az kusmuş oluyorsunuz ve kusmuğun tipi o kadar kötü değil en azından

Geçen midemi usutmusum midem bulanıyor diye agladim eşime sonra kustum ben kustum diye agladim. Eşim şaşırdı kaldı. Sanırım bende normal değilim

Geçen midemi usutmusum midem bulanıyor diye agladim eşime sonra kustum ben kustum diye agladim. Eşim şaşırdı kaldı. Sanırım bende normal değilim
Küçükken ben de kusunca ağlardım da şimdi aştım onu
Size de yediğiniz bir şey dokunmuştur bakteri vardır dışarıdan çok yemeyin bildiğiniz temiz yerlerden yiyin

Bir kac gun once internette bir yaziya rastladim. Sizin gibi kusma fobisini olan, yillardir cocuk sahibi olmak isteyen fakat kusmaktan korktugu icin bunu surekli erteleyen bir bayan. Tek careniz bir psikolog diye dusunuyorum.

Tavsiyem rennie çiğneme tableti almanız. Boylelikle mideniz bozulursa atarsınız ağzınıza. Psikolojik olarak da fiziksel olarak da midenize iyi gelir.

tabii ki de uzmanla görüşün, belki de bilinçaltınızda yatan bir şeyler vardır.

şu videoyu izlemenizi öneririm :)

Çoçuklugunuzda yada geçmişte kusma ile ilgili ne yasadınız mide bagırsak sorunlarınız falan oldumu sizin yada en yakınınızdakilerin

Ben şöyle düşündürdüm tamam kusmak hoş bir his değil tabi ki. Ama sonuçta kısa sürüyor en fazla 1 dakika. O bir dakika için ömründe saatlerini günlerini kötuleştirmeye gerek var mı. Hem zaten insanın başına sık sık gelen bir olay değil.

Anksiyete gibi geldi bana aslında çünkü benimde anksiyete ve panik atağim var takarım kafayı mesela bende de 1 gün önceden kalan tavuğu eğer hemen dolaba koymadıysam çocuklarıma yedirmem ben yemem zehirlenmekten korkarım balık yiyeceksem taze olduğundan emin olmaliyim ama kusmaktan korkmuyorum malum 3 hamilelik geçirdim ilki düştü ama onda da bulantılarım başlamışti iki hamileliğimde de ilk 5 ay kustum bisey olmuyor korkmayın ha bide beni araç tutar onda da poşetle gezerim yolculukta bisey olmuyor yani korkacak.bişey yok rahatlıyor insan aslında

Ben de kusmamak ıcın elımden gelenk yaparkm.hamıleyım.bulantılarım yenı gectı altıncı aya giricem.o kadar mıde bulantım oldj kı.tam kusucam hep yuttum kusmadım.kusmak zor gelıyor.ama takıntı da yapmadım.

Yıllar önce midem rahatsızdı.3 ay boyunca hergün kustum diyebilirim yani alıştım bence çok kötü birşey değil ama bir başkasının kusmasına dayanamam en iğrendiğim şeydir.

eger kusamasak cok kotu seyler olabılır vucut tepkı olarak kendını korumak ıcın o eylemı gerceklestırır ıyıkı kusabılıyoruz cıkarıyorsak zaten rahatsızlık var demektır ve o anda rahatlatır temızler

dusunsenıze kusup atmanız gereken seyın mıdenızde kaldıgını bence asıl kotu ve korkunc olan bu bagırsakta atıklarımızın kalması mesanede ıdrarımızın kalması cıkaramamak gıbı oyle dusunun bence kusamamak daha kotu

hamıleyken cok kustum ve her kustugumda sonra o agrım halsızlıgım gectı . dusunsenıze kusamasak o halsızlıgı agrıyı hep cekecektım

vucut otokontrolu bu , korkulacak bırsey degıl

Yorumunuz iyi geldi sağ olun :)
Ama blumia gerçekten çok kötü kendinizi kusturmak hiç iyi değil alıştırmayın kendinizi buna,ha nadiren yapıyorsanız bir şey olmaz ama
Yok yok nadiren yapiyorum ama zaten artik saat 15 den sonra asla agir yemem salata cacik veya yulafli muzlu süt

Şuan midem bulanıyor kuscam az kaldi gayet normal

Geceden beri kusmamak için direndim bak küstüm bisi olmadı biraz yorgun oluyorsun rahatkuyorsun

Son düzenleme:
Psikolojik yardim alin bence. Bu da vucudumuzun dogal refleksinden biri. Tabiki toplum icinde kusup rezil olma korkusu herkeste vardir. Ama bulanti cekerken tek isteyeceğiniz kusmaktir.
İlk cocuguma gebelikte zamanli zamansiz kustum. 9. Hafta basladi 17. Haftaliga kadar sürdü. Sabah ogle aksam farketmiyordu.
İkinci gebelikte 6. Haftadan sonra bulanti basladi. Asıl o en zoruymuş. Kussamda rahatlasam diye cok dua ettigim zamanlar oldu. Yine bu gebelikte de epey süre kustum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…