Icim yandi resmen. Kadın cinayetleri ve erkek egemenliginin onune gecmek icin alinmasi gereken tedbirler bir yana ben okullarda zorunlu ilkyardim dersi olması gerektiğini düşünüyorum. 1 donemlik degil ciddi tekrarlayan başlı başına bir ders olmalı. İlk müdahalesi yapılsa kurtulabilirdi ya da en azından cocugununbl onunde bu kadar trajik bir şekilde can vermezdi. Erkeklerin yetişme tarzi sevgisizlik vs nelere mal oluyor. Buradaki en ufak kv konusu bile çok önemli. Bir kadin Eş ya da kv görümce kimsenin hayatında 2. Plan olmamalı ve üzerinde otorite kurulmasına izin vermemeli. Kendini ona adamamali. Yaş konum fark etmeksizin herkes tarafından insan olarak saygi görmeyi hak ettiğini bilmeli. Sınırını kimsenin aşmasına izin vermemeli. Çocuklarına da öğretmeli. O kadar çok şey var ki yapılması gereken.
Aynen,oğlum var dünden beri ona derin derin bakarken buluyorum kendimi. Hiç iyi degilim,9 yaşındaki oglumun babası gelip boğazını kesecek,oğlum anne ölme diye karşımda cirpinirken,ona bu acıyı yasatmamak için onun yüreği yanmasın annesiz kalmasın diye ölmek istemiyorum diye çaresizce bağıracam,bir donecem yanımda videomu ceken bir mahluk. Beynim uyusuyor,dusunmeyeyim diyorum olmuyor. Allah bin belasını versin,bin beter ölümle gebersin inşallah. Ahdim olsun ömrüm olursa oğlumu pırıl pırıl yetistirecem,değil kadin hiç bir canlıya zarar vermeyecek.izlerken ben de aynı şeyleri düşündüm. yardım edeceğine görüntü almak derdinde. nasıl insanlar olduk ya. bir hayat bu kadar ucuz, değersiz olamaz. konu üzerine ne kadar konuşulsa da çözüm olmayacak. o yüzden bence de çözüm değişim. önce kadınların zihniyeti değişmeli. erkeklerin de değişecek, kadınlar değiştirecek
Yetkililer sosyal medya ve ünlüler olmadan gündem takip edemiyorlarmi?
Biz yillardir kadin haklari diye bağirirken millet "başörtü hakkim var, memnunum" deyip duruyordu. Kadin cinayetlerin yükselmesi, kadina karşi siddetin yükselmesi kimsenin umrunda değil.
Halen değil. Millet bir iki üzülecek sonra unutacak. Zira kimse artik sokağa çikamiyor. Kimse artik sorumlu değil. Yetkililer değişmiyor.
Sadece yiten giden hayatlara üzülüyorum. Açilan yaralara, travmalara. O anne son saniyelerinde bile kizini düşünmüstür "bensiz ne yapacak" diye.
Ama değişmeyecek birşey işte. Umudum yok artik.
Direkt senin yorumunun üzerinden gideyimHanımlar,
bu konunun açık kalmasında sakınca yok, en azından şimdilik kapatılmasını gerektirecek bir durum da yok, yeter ki vahşice katledilmiş bir kadın üzerinden dini, siyasi yorumlar yazıp, ki dini siyasi yorumlar yasaktır, olayı baş örtüsüne, şorta, mini eteğe, içki içmeye-içmemeye getirmeyin.
İster baş örtülü olsun ister baş örtüsüz, ister mini etekli olsun ister çarşaflı burkalı, ister alkol alsın, ister hayat kadını olsun, hiçbir kadın canice öldürülmeyi hak etmez, bunun ne savunması olur ne izahı.
Başka konularda tartışma çıkmasını artık sitenin olmazsa olmazı diye düşünüyorum ama böyle hassas konularda, hele de bir kadın, bir anne feryat ede ede yavrusunun gözü önünde katledilmişse, çevresinde onca insan varken katilinin caniliğinin yanısıra toplum duyarsızlığının da kurbanı olmuşsa, biz bari duyarlı olalım da kadıncağızın ölümü üzerinden kavga etmeyelim diyorum, lütfen rica ediyorum.
peynirlirecel, işin siyasi boyutunu konuşacaksanız bu bu topikte olmaz çünkü hem kurallar belli hem de en azından bdvde açılmış konularda bu kadıncağız ve eski eşi, nişanlısı, kayınpederi, erkek arkadaşı, babası, abisi tarafından öldürülmüş kadınların anısına, çoluk çocuklarının acısına hürmeten dini ve siyasi yorumlara girmemelisiniz, zira gerçekten siyasi ya da dini görüşü savunacağım ya da o görüşe muhalif olacağım derken haddi aşan yorumlar yazılıyor, siyasi görüş mü yazacaksınız o zaman sitenin Siyaset Meydanı bölümüne tıklar, bu olayla ilgili açılmış ilgili haber başlığında siyasi alakasını yazarsınız, lakin dediğim gibi o bölüm dışında Emine Bulut veya öldürülmüş diğer kadınlarımız için açılan başlıklarda siyasi yorum yazmanıza müsade etmem, edemem.Direkt senin yorumunun üzerinden gideyimMune banlanırsam direkt buradan olsun
Bu konu direkt siyasetle alakalı
Çünkü işin içine direkt yasalar verilmeyen cezalar geliyor
Siz kimsiniz millet kim?Yetkililer sosyal medya ve ünlüler olmadan gündem takip edemiyorlarmi?
Biz yillardir kadin haklari diye bağirirken millet "başörtü hakkim var, memnunum" deyip duruyordu. Kadin cinayetlerin yükselmesi, kadina karşi siddetin yükselmesi kimsenin umrunda değil.
Halen değil. Millet bir iki üzülecek sonra unutacak. Zira kimse artik sokağa çikamiyor. Kimse artik sorumlu değil. Yetkililer değişmiyor.
Sadece yiten giden hayatlara üzülüyorum. Açilan yaralara, travmalara. O anne son saniyelerinde bile kizini düşünmüstür "bensiz ne yapacak" diye.
Ama değişmeyecek birşey işte. Umudum yok artik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?