Emine Bulut

o kadar büyük eylemler yapıldı, o kadar büyük başvurular yapıldı ki. aihm e kadar giden başvurular var yasalar için. ne milletvekilleri uğraştı, ne sivil toplum kuruluşları. Hiç bir çare yok, çare bulunamıyor. bimere, cimere bireysel başvurularımızı hiç takmazlar. yok mu akıl verecek kimse, ne yapabiliriz bilen yok mu acaba? ben delirmek uzereyim, yerimde duramıyorum

onlar anca kendi maaş zamlarını zart zurt bi gecede geçirsinler. Kadınlar ve çocuklar söz konusu olunca ölü taklidi yapıyorlar.. Ne yapılır ki?? Bu duyarsızlarla napılabilir??? İçerde bizim paralarımızla bir güzel beslerler bu iti.. Konu ne namus cinayeti, ooo ağamsın paşamsın. Şu kadınlar üstünden sırtlan gibi geçinen ego tatmini yapan tüm ezikler topluca geberse de kurtulsak.. Hani adli makamlarda çalışıyor olsam bunlarla uğraşmaktan başka işim olmazdı ama şimdi kös kös otur yaz dur sadece

yerin dibine batsın namusları.

Adam birisiyle konuşmuş mu yazışmış mı ne ne olursa olsun gider paşa gibi yatarım demiş bu kişi uyarabilir di onu yapması için destekledi mi acaba birde bunlar neden bu kadar meraklılar hapis yatmaya devlet bunlara para veriyormuş ne kadar doğru bilmiyorum ama bizim komşunun kocası hapiste kendi ailesinden ve kaynanadan destek görmüyor sen nasıl geçiniyorsun diye sorduğumuzda kocasının hapiste maaş aldığını söyledi bu gerçekse bu ülkede daha çok hapis meraklısı çıkar özellikle bile isteye birilerini öldürenlere zarar verenlere karşı kendini korumak isteyenlere sözüm olmaz bu konuda

Burada bir konuda ergenlik yaşındaki çocuğuyla problem (problem dediğim de arsız terbiyesiz bir çocuk bile değil) yaşayan bir anneye duygusal veya fiziksel şiddet/baskı uygulasan düzelir filan deniyordu.ben de bunu sert bir dille kınadığım için linç ve ardından ban yedim.

Burada bir konuda psikolojik, sosyal, ekonomik, cinsel ve fiziksel şiddet gören gencecik bir kadına aman canım yuva yıkmak kolay bu senin imtihanın dayan dendi.Boşanmak moda olmuş nenelerimiz kan kussa da yuvasını dağıtmazdı diye defalarca övüldü.

Burada birçok konuda çocuğun var boşanma deniyor.boşanmak illa çocuğun hayatını mahveder fikri normalleştiriliyor.sanki ana babası evli olan her çocuk muhteşem de boşananlar hep korkunç hayatlar yaşıyor.

Burada bir çok konuda anam babam bana bakmaz,kocamdan aldığım nafakayla geçinemem diyip çalışmayı bir seçenek olarak bile görmeyen kadınlar var.

Burada bir konuda gelin adayı SIRF evlenip boşanmış olduğu için daha hakkında hiçbirşey bilmeden ona cephe alan bir görümce vardı.evlenen kadının hayatı noktalanır çünkü di mi boşansa da birdaha evlenemez?!

Şimdi söyleyin bu kadının faili kim?

Ben de gördüm ilk yardım yapsalar da o derin kesikle yine hayata tutunamazdı ama yinede herkes elinden geleni yapmalıydı vicdan rahatlığı için, zaten pislik kaçmak için bindiği taksici üzerinin kanını sorunca hayvan kestim ben ondan üstüm böyle demiş, gerçekten de kurbanlık hayvan gibi kadının boğazını bir boydan bir boya kesmiş pislik

Biz izleyemedik videoyu ama 10 yasindaki cpcuk bunlari yaşadı, vahşet ve bu gibi olaylar devamlı günümüzde yasaniyi vve yasanmaya devam edecek, önümüzu goremez olduk her zamanki gibi küfür beddua vs. Zaten bi kac gun sonra yenisi eklenecek bunuda unutacagiz, eskiye dönün ölen kac cocugun kadinin ismini hatirliyorsunuz, tecavuze ugrayip.oldurulen nice canlar, belki de obur dunyanin cehennemi burasidir

Allah rahmet eylesin, evladına hayırlı ömürler versin ben bazı gördüğüm noktalara değinmek istiyorum gözlemlediğim topladığım bilgiler kendimce.
Bayan bir sefer minibüste tartışmaya başlamış zaten oradakiler araya girince çocuk korkuyor diyip herkesi susturmuş bayan daha sonra tekrar itişip kakışınca bayan kızıyla lokantaya kendini kalabalığa atmak çabasıyla gidiyor ama sözlü şiddet adamın arkadan gelmesiyle devam ediyor, böyle kavga gürültü olunca sanırım videoyu çeken kişi kavga var sanıp telefonuna çekmeye çalışıyor kız ve bayanın çığlıkları tam feryad figan devam ederken o 1 saniyelik kısımda ölmek istemiyorum diye döndüğü zaman videoyu çeken kişi durumu farkedip ahhahhh diye bağırıp videoyu kapatıyor, herkes kaçtı demiş bazı kişiler instagram da falan videoda ki görüntüde bence onlar kaçmıyor o adi adamı dışarıya atmaya çalışan 2 kişi bence onlar ama ne olursa olsun olan emine buluta oldu Rabbim hakkını koymasın o sizin dediğiniz resmi de yanlışlıkla görmüş bulundum aklımdan çıkmıyor

Klasik o pislik zihniyet işte. Laf anlamazlar. Başörtülü olsa idi ölen, belki bir kadeh daha koy derlerdi birileri. Düşmanlığının boyutunu bilemem ama böyleleri de var

Asil sizin zihniyetiniz ortaya çikti. Dogru, basörtü takmayanlar daima alkol alir ve vicdan yoksunlari olur degil mi?

Basörtü hemen bir trigger oldu. Ne yazdigimi dogru düzgün okumadan hemen magdur rollerine giriyorsunuz.

Ben basörtüye karsi oldugumu ifade ettimmi? Ne yazdigimi önce okuyun, ondan sonra beni sikayet edin ki bos yerine ban yemeyim. Ben diyorum ki yillarca bu kadin cinayetleri zaten var. Bügün herhangi bir kadin esi tarafindan siddet görse, yapacagi birsey yok. Kadin haklari ölü ve üzerine çoktandir cenazesi geçti.

Sagolsun hükümet "kadinmidir kizmidir" gibi deyimler ile. Yada "Bir kadin börek açmayi bilmiyorsa, ailesi dagilir" (bunu bizzat aile bakani demisti) yada 45 çoçugun tecavüzü için "1 seferden birsey olmaz" diyenler oldugu için, kadinin siddet görmesi artik neredeyse normal oldu.

Biz bunu bas bas bagirirken, birçok kadin "ama basörtü" "ama vefa borcu" diyordu. Benimde lafim onlara. Kadin haklari sadece basörtü ile olmuyor. Idam diye diretmek yerine, önce egitim diye diretilsin. Önce aile planlamasi diretilsin, 3 çoçuk diye istemenin yerine. Önce bosanan kadinlar için devletin bir ev, bir maas saglamasi diretilsin,.. önce iyi hal indirimi kalksin,..

Ve daha önce, kadinlar bir birey olarak görülsün. En yüksek yerlere gelsin. Geçenlerde çinde Türk heyetin karsisinda Amerikan heyeti vardi. Amerikan heyetinde kadine erkek karisikken, Türk heyetinde tek bir kadin bile yoktu. Bu bile herseyi anlatiyor aslinda.

Neyse bosuna diyorum iste. Emine içinde millet 1-2 gün aglar bir iki çift güzel laf der ondan sonra yine unutulur. Yine ayni insanlar seçilir, yine ayni kabineler kurulur, yine ayni yasalar kalir. Hiçbirsey degismez. Dedim ya, kadin haklari zaten öldü.

Kadına, çocuğa şiddet; istismar bu kadar artmışken, hala bir şeylerin yapılmaması ne kadar acı. Herkes sus pus. Niye sokaklara çıkıp nerede bu adalet diye soramıyoruz. Ben kadın olarak hala bu devirde akşam sokağa eşim olmadan çıkmak istemiyorum. Ne zamana kadar böyle devam edecek? Her gün kadın cinayeti okuya okuya duyarsızlaşıp görmezden mi gelmeye başlayacağız?

Bu vahim olayın ardından bir adam tweet atmış; kadınlar öldürülüyorsa hak ediyor, ben de aynısını eşime yapmamak için zor duruyorum vs diye.. Hemen adamı almışlar gözaltına ama başka bir kanıt da yok ki o adam çıkacak ve yapacağını yapacak.. Sürekli aklımda bu adamın bu sözleri yankılanıyor ve tweeti baştan sona görseniz sanki adam kendini haklı çıkarmaya çalışıyor gibi.. İşte asıl sorun da bu zaten.. Bu tipler kendilerini baştan aşağı haklı görüyorlar, eşlerine, sevgililerine mal gibi davranıyorlar. Bazen yolda sokakta, markette bu tiplerle karşılaşıyorum, bakışlarında öyle büyük bir öfke, nefret ve kin oluyor ki kadınlara karşı.. Her bir kadın cinayetinden sonra ortalık karışıyor, yazılıyor, çiziliyor ancak nafile.. Yılmaz Özdil'in Emine Bulut yazısında belirttiği gibi adeta her bir cinayette yanımızdan acı acı bağıran bir ambulans geçiyor, o anda üzülüyor, dua ediyoruz, 2 dk sonra unutuyoruz maalesef..

Problemin köküne inmek gerek. Aynı bir psikoterapist gibi erkekler nasıl bu hale geldi diye kafa yormak lazım.. Bu durum bir anda 5-10 yılda çözülecek gibi değil bu ülkede.. Daha çoklarını görüp okuyacağız.. Bilinç seviyesinin, farkındalığın artması gerekiyor. Her bir canlıya sevgiyle, hoşgörüyle yaklaşmak gerekiyor bunun için..

Mesele sadece eğitimli veya eğitimsiz olunması da değil. Hatırlar mısınız Ayşe Arman'ın peşini bırakmadığı bir olay vardı. Adamın adı Neptün'dü (unutmadım çünkü ismi olağan dışıydı) Adam gayet eğitimli, hatta etrafında nazik, kibar sayılan biriydi. Kadın da bir televizyon kanalında galiba haber spikeriydi. Kadın daha yeni doğum yapmıştı ve adam kadına şiddet uygulamıştı ve kadın çok ağır bir kafa travması geçirip felç olmuştu..

Kendi hayatlarımızla o kadar meşgulüz ki bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyoruz. Ben de kocamdan bir dönem şiddet gördüm. Fiziksel değildi, sözel şiddetti. Boşanmayı düşündüm, avukata gittim, sonra bir şekilde düzeldi. Fazlasıyla empati yapabiliyorum o yüzden.. Ancak empatiden fazlasını yapmak gerekiyor biliyorum.. Biliyorum da bu nasıl uygulanır onu bilmiyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…