Misafiri çok severim. Evime gelen kim olursa olsun çok iyi agirlarım da ama emrivaki yapan misafiri bende sevmem.
Eşimin tarafından var böyle bi halası (öz değil) hiç evde durmaz, sürekli birilerine gider. Birine dadandı mı, yandı o kişi :) birgün bunla bi tanıdığın nisanin da denk geldik, hemen ''cikilatammm yarın kahvaltı hazırla sana gelicez'' demez mi. Ya arkadaş bu kız yarın müsait mi, değil mi die sormak yok.
''Yarın müsait değilim islerim var'' dedim.
''Ozaman diğer gün geliriz'' dedi
Dedim bu kime emrivaki yaptığının farkında değil :)
Neyse dediği gün sabahın köründe telefonum nasıl zır zır çalıyor. Bildiğin yataktan fırladım. Baktım arayan hala hanım.. acmiyorum teli, kadın ısrarla arıyor. Ben de inat ettim açmadım. Esimi aramış, esimde cikilata bu saat de yatıyodur demiş.
Bu saat de yatmak mı olur demiş kendisi.
Ben bu lafı duydum cildirdim tabi...
Eşime dedim ki ara halanı, benimle konuştuğunu ve müsait olmadıgımı ve kabul edemeyecegimi şöyle dedim. Ona hesap mı vericem kalkacağım saati, ister akşama kadar cıkmam, ona mı kalmış dedim. Esimde hiç çekinmez halasından, pat pat söyler. Aramış konuşmuş halasıyla,oda tamam demiş. Dedim bundan sonra cesaret edemesin emri vaki yapmaya... o isterse değil ben istersem ancak o evime gelebilir. Bunu ona yaşayarak öğretmiş oldum.odur budur birdaha mı asla :) ben cagırırsam ancak :)
O cocuklar da mi 5 te uyuyorlar
Normalde başkası olduğunda öyle yapıyor ama söz konusu halasının oğlu ise onu yapamıyor. Direk tamam diyor. Uzaktan geldiği için veya hatrı var diye. Ben gittiğimde kendilerini paralıyorlar diyor o yüzden de geldiğinde mahçup olmak istemiyor. Anlıyorum da ama bu kadar sık olması doğru değil biz senede 1 anca gidiyoruz gittiğimizde.
Yazik cocuklara. Demek ki dogru duzgun bir duzenleri yok. Ne kadar dusuncesiz anne babalar.Evet anne uyumuyor,eşi iş görüşmesinde oluyor vs vs. O uyumayınca çocuklar 5 e kadar bayılana kadar uyumuyorlar.
Kımıl zararlısı bir aile daha. Evlerden ırak böyle akrabalar bir de sürekli ürüyor bunlar. Toplumdan izole yaşamaları gerekirken milletin evine yatıya gidiyorlar bir de.
Yazik cocuklara. Demek ki dogru duzgun bir duzenleri yok. Ne kadar dusuncesiz anne babalar.
Yani tamam eşin de kendince haklı ama bir olur, hadi bilemedin iki olur. Gerisi fazla yani. Misafir de misafir gibi değil ki, insan evde değiliz diye en azından numara yapar. Bence eşin hayır demeyi öğrenmeli. Yoksa işin çok zor. Yarın bir gün o çocuğun senin çocuğuna zarar vermeyeceği ne malum?
Geldiklerinde salonda bir koltuga yatak acin kendinize erken dogum riskim var doktor ayaga kalkmak yok dedi diyin. Ve ilavetende ay iyiki geldiniz bana yardimci olursunuz ne guzel diye ekleyin. Sonra alin kumandayı elinize kuzencim bana bir bardak su verirmisin kuzencim ah bi cay koysan vs vs devam edin. Bir daha sanmiyorum gelsinler :2daha 2 hafta önce istanbuldan eşimin halasının oğlu,eşi ve iki tane çocuğu.. gelmişlerdi ve yine emir vaki bir şekilde. Her zaman olduğu gibi. Sorun ne diye soracak olursanız çocuklar çok yaramaz. İki tane canavar çocukla ordan oraya zırt pırt nasıl gelir insan anlam veremiyorum. Cocuklar ciddi anlamda problemli.
Ne dur kelimesinden anlıyorlar,ne ağzından küfür eksik oluyor,ne eli kolu duruyor. Annesini bile dövmüşlüğü var 3 yaşında çocuk.
Çocuklar kesinlikle suçsuz tabi ki aileden kaynaklanıyor çünkü anne baba da insan gibi davranmıyorlar.
Ve çocukların bu derecede hırçın olmasının sebebi anne ile baba yüzünden.
Çocukların önünde birbirilerine hakaret etmeler mı desem,ki bizden bile çekinmiyorlar. Sonrasında çocuk aynı şekilde bizimle argo konuşur.
Zaten geldiklerinde çocuklar peşinde koşuyorlar,hiç oturup bişey konuşmuyoruz yani bütün gün böyle geçiyor. En son evime geldiklerinde duvarları renkli boyayla boyadılar,ünitemi çizik çizik yaptılar.
Tamam bunlar sorun değil yine bişey demem çocuk sonuçta ama dur diyen yok.
Saat sabahın 5 inde evin içinde koşturan çocuk mu olur yahu? Anneleri uyumuyor diye çocuklar da uyumuyor ve bağırıp koşturuyorlar. Anne de sinir krizi geçirip çocuğu dövmeye başlıyor en sonunda.
Yani anlayamadığım böyle çocuğu olan gerçekten nasıl misafirliğe gidebiliyor? Şahsen ben olsam gitmem.
Otururum evimde çocuklarımı eğitmeye uğraşırım,anlamıyorlarsa da kimsenin kafasını patlatmam bu şekilde. Yanlış da anlaşılmasın benim asıl rahatsız olduğum kişi anne ve baba.
Daha geçen gün konuştum çocuğun durumu iyi değil bir pedagog ile görüşmelisin dedim.
Anne babanın kavgasına birebir şahit olmuş ve evin çeşitli yerlerinde kakasını yapıyormuş.
Ama hanımefendinin kocası dışında gözü birşeyi görmüyor.
Daha gelmeden sinirlerimi bozdular yani :) birde emir vakilik var. Biz geliyoruz!
İnsan biraz düşünceli olmalı.
Sizin caniniza kastiniz mi var? Hamile hamile bu aileyi misafir ediyorsunuz. Eşiniz ile konuşup bir daha istemiyorum demek bu kadar zor mu? Hayır kelimesini kullanmayı öğrenin artık eşiniz üzülmesin diye katlanmayin bu eziyete
Bunlar sorun değil demişsiniz ama bence sorun
Senin çocuğun o eve gittiğinde bu hareketleri tekrarladığında o kadın olsun sorun değil çocuktır diyecek mi sanıyorsun ki ?
Para veriliyor onlara , elbette sorun .
Annesi için sorum değilse boyatsında gitsin duvarı , üniteyide yenilesin bakalım sorun mu değil mi
Aynı görümcemin çocuğu
12 yaşındaki çocuk kırlentlerle ev yapar kendine
Yemek masasına çıkıp yere atlar
Gözüme yastıkla vurur vs
Anneside elinde telefon pişkin pişkin abimin evi çocuk o der
Ben hiçbir şekilde misafir kabul etmiyorum
Gelen edebinle gelsin çocuk fakan dinlemem kapı dışarı ederim
Aileden yüz buluyorlarSorun tabi ki ama birşey demedim görmemiştim de açıkçası,sonradan gördüm yaptıklarını.
Anne baba biraz daha dikkatli olsa çocuklar öyle olmayacaktır eminim zaten. Ben çocuklarda suç bulmuyorum tam tersine dengesiz büyüdükleri için üzülüyorum.
Aileden yüz buluyorlar
Önlem alınmazsa aynı karakterde büyürler
Dibine kadar haklisin malesefama uzuldum cocuklara ya Benim oglum da cok sahit oldu Benim esimle kavgalrima bana vurdugu anlara kavga gurultuye filan hep ki bi yasinda bile yoktu cok uzuluyorum.
Ben şimdiden söyledim zaten bebek doğduktan sonra böyle zırt pırt gelmeyecekler diye. O zaman cidden ağır konuşurum gerekirse ben tepkimi koyarım onlara karşı. Zarar verecek pozisyonda olamaz,ama onları örnek almasını da istemem açıkçası. Çocuğa dokunacak duruma gelmelerine izin vermem ki.
O zaman çıkmayın onlarla dışarı bir bahane bulunGeldiklerinde sadece yatmaya geliyorlar öyle birşeyle uğraştığım yok. Yani yemekti çaydı vs dışardan yiyip içiyoruz. Evde yemek yemiyorlar o konuda haklarını yemem.
Gelirler dışarda görüşürüz yer içeriz gece 2,3 gibi eve geçer sabah 5 de filan uyuruz :))
Ama kafam ciddi anlamda kaldırmıyor o çocukları ve anneyi.
Bi kafede 3 saat oturuyoruz yemek yiyoruz ama yer yerinden oynuyor.
Ordan başka mekana geçmek istiyorlar. Orda da yer yerinden oynuyor. Eve geliyoruz gecenin 3 ünden 5 ine kadar yer yerinden oynuyor anne kriz geçirip çocuğu dövüyor :))
Yani bana dokunan bişey yok baktığın zaman sadece kafam şişiyo.
Benim zazar gördüğüm tek şey o.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?