Emir vaki misafir?

Olsun ama yine de evinde başka birilerinin varlığı ve üstüne kavgaları, aynı wc yi kullanmanız bile başlı başına sorun bence.

Sorun tabi ki.
Yatılı misafiri de hiç sevmiyorum zaten. Kaldı ki çocuklu aile

Seninde çocuğun olacak Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin ama kimseyi kınama. Kul kınadığını yaşamadan ölmez. O kadar çok örneği varki.. Gelmelerini istemiyosan mesafe koy. Müsait değiliz de. Evde yokuz de.

Düşünceli olmak bambaşka bir şey

Bu kınamam mı oluyor? Okudun mu bilmiyorum da,suç anne babada yazdığım kısımları kaçırmışsın heralde.
Kimseyi kınamam. Hatta yorumlarda da eğer böyle çocuklarım olursa misafirliğe gitmem diye belirttim! Eşimin ailesi arasına ne mesafesi koyabilirim?

Evet ilk gebeliğim :)
Aynen az kaldı zaten doğum yaklaşıyor :)
Bundan sonra pek dinlenmeye fırsatım olmayacak o kesin :))
Yok ilkinde her turlu olur cnm yeterki saglik sihhat olsun.. ben 36. Haftada anca bebegimin yatagini almistim mesela.. kiyafetleri filan onceden yikayip hazirlamistim vs :) ikincide cinsiyet ayniysa ozellikle cok bisey almiyosun.. neye ne kdr ihtiyac var biliyosun., ilkinde o kdr cok gereksiz sey almisimki:) ne duyduysam almisim demekki :)

Dibine kadar haklisin malesef ama uzuldum cocuklara ya Benim oglum da cok sahit oldu Benim esimle kavgalrima bana vurdugu anlara kavga gurultuye filan hep ki bi yasinda bile yoktu cok uzuluyorum.

Evet farkında değilsin ama kınama oluyor. Çocuğu değil anne babayı kınıyosun. Ayrıca gelmelerini istemiyosan, konu açacak kadar rahatsızsan gelmelerinden mesafe koyacaksın mecbur. Başka ne gibi bi fikir verilebilir? Emri vaki misafire başka çözümü olan görmedim ben. Ayrıca anne babası bile olsa mesafe koyman gerektiğinde koymalısın. Ki bahsettiğin kuzeni..

Misafiri çok severim. Evime gelen kim olursa olsun çok iyi agirlarım da ama emrivaki yapan misafiri bende sevmem.
Eşimin tarafından var böyle bi halası (öz değil) hiç evde durmaz, sürekli birilerine gider. Birine dadandı mı, yandı o kişi :) birgün bunla bi tanıdığın nisanin da denk geldik, hemen ''cikilatammm yarın kahvaltı hazırla sana gelicez'' demez mi. Ya arkadaş bu kız yarın müsait mi, değil mi die sormak yok.
''Yarın müsait değilim islerim var'' dedim.
''Ozaman diğer gün geliriz'' dedi
Dedim bu kime emrivaki yaptığının farkında değil :)
Neyse dediği gün sabahın köründe telefonum nasıl zır zır çalıyor. Bildiğin yataktan fırladım. Baktım arayan hala hanım.. acmiyorum teli, kadın ısrarla arıyor. Ben de inat ettim açmadım. Esimi aramış, esimde cikilata bu saat de yatıyodur demiş.
Bu saat de yatmak mı olur demiş kendisi.
Ben bu lafı duydum cildirdim tabi...
Eşime dedim ki ara halanı, benimle konuştuğunu ve müsait olmadıgımı ve kabul edemeyecegimi şöyle dedim. Ona hesap mı vericem kalkacağım saati, ister akşama kadar cıkmam, ona mı kalmış dedim. Esimde hiç çekinmez halasından, pat pat söyler. Aramış konuşmuş halasıyla,oda tamam demiş. Dedim bundan sonra cesaret edemesin emri vaki yapmaya... o isterse değil ben istersem ancak o evime gelebilir. Bunu ona yaşayarak öğretmiş oldum.odur budur birdaha mı asla :) ben cagırırsam ancak :)

Kusura bakmayın alamam, doğuma çok az kaldı zor geçiyor doktor yatıp dinlenmemi söylüyor doğumdan sonra inşallah. Deyin.
Hayır demeyi öğrenin

O cocuklar da mi 5 te uyuyorlar

Herkese müsait olmayın siz de.Müsait degilim deyin.
Ona ayıp olmasin buna ayip olmasin diye diye insanlar üzerimize kakasini yapiyorlar.

Ayyy amannnnnnin bunun aynisi hatta daha beteri bir aileyle- cocuklar tam anlamıyla kuduzdu- 1 ay, EVET 1 AY geçirmek zorunda kaldim ve resmen beni (ve esimi)cocuk yapmaktan soguttular. Bir bahane uydur gelmeyin de, ben tövbe ettim bir daha o cocuklar en 18 yaşına gelene kadar görüşmeyeceğim bu aileyle- o da şüpheli ya, esimin ailesinden bunlar. Allahtan esim de nefret etti, benimle ayni fikirde. Dediğim gibi bir bahane bul salla, her seferinde ayni seyi yap, anlayana kadar.

Ya şimdi şöyle bir durum var mesafe konusunda bana karşı yapılan bir hareketi rahatsızlık duyduğum bişey olsa zaten mesafemi koyarım. Çocukları yaramaz diye veya aralarında ki dengesizlikten dolayı mesafe koymak bana doğru gelmiyor.
Bana bi kötülükleri yok ben sadece kendi aralarında anlaşamadıkları için çocuklar bu halde. Asla kınamıyorum,ama bazı şeyler ebeveynlerin elinde değil mı? Yani çocukların yanında ciddi derecede kavga etmek veya hakaret etmek anne babanın elinde değil mı? Veya ağzından kötü bir kelime çıktığında bir çocuğa annecim çok ayıp demek değil mı doğru olan? Yani çocuğa bakıp gülmek bana doğru gelmiyor açıkçası. Yada çocukla inatlaşmak da doğru gelmiyor.
Eğitim vermek kalabalık bir ortamda doğru değil. Evde anlatılır bazı şeyler şimdi kalabalık bir ortama girdiğimiz zaman yaramazlık yapıyor diye seni terk eder giderim demek bana çok yanlış geliyor. İşte bu sebepten dolayı da anne baba suçlu diye düşünüyorum.
Bir çocuk annesine sandalye fırlatacak duruma nasıl gelir? O evde şiddet vardır,veya bi dengesizlik vardır. Başka türlü o görmediği şeyi yapamaz örnek alamaz diye düşünüyorum.

İlkinde çok hevesli olunuyor ya :) ben biran önce odasını hazırliyim diye bir sürü şey yaptım. Halbuki bir süre yanımda uyuyacak :))
Bir sürü ıvır zıvır aldım. Ama ikinci olduğunda elbette daha temkinli davranırız..

Beni aramıyorlar ki kuzen eşimi arıyor :) eşim de hayır diyemiyor haliyle nasıl desin zaten biz geliyoruz diyene :)

E iyi de eşinde jameya ile konuşayım bir planımız var mı bilmiyorum desin. Sana atsın topu. Ne yani sürekli sürekli onları mı çekeceksin? Hayr bir de hamileliğinin son dönemlerindesin yani. Deli midir nedirler yahu.

Normalde başkası olduğunda öyle yapıyor ama söz konusu halasının oğlu ise onu yapamıyor. Direk tamam diyor. Uzaktan geldiği için veya hatrı var diye. Ben gittiğimde kendilerini paralıyorlar diyor o yüzden de geldiğinde mahçup olmak istemiyor. Anlıyorum da ama bu kadar sık olması doğru değil biz senede 1 anca gidiyoruz gittiğimizde.

1 ay mıı nasıl bir anlayışsızlık bu. Ama başkasının çocuğu öyle diye çocuktan soğumayın,yetiştirme tarzı gerçekten önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…