EMR (erken membran rüptürü)yüzünden bebeğini erken doğuranlar

Evet suyum geldi hiç açılma yoktu. Suyum geldikten iki akşam sonra suni sancı verdiler yine de ikinciyi verene kadar açılma yoktu. Genişlik varsa su gelince açılma da mı olur acaba?
Onu bende bilmiyorum acılma mı önce olur su mu önce gelir bende bilmiyorum kaçıncı haftadaydınız ve bebek kaç
Kiloydu

Bende sizinle ayni şeyleri yaşadım gecmis olsun size de araştırıldı mı peki sebep

Canım 19.haftada gelen suyun nasıldı? Damlama gibi mi birden boşalmamı? Nasıl su olduğunu hissettin? Çok çok geçmiş olsun inşallah Allah nasip eder tekrar

Herkese merhabalar,

Ben kendi hikayemi yazmak için bu postu yazıyorum. Umudunuzu kaybetmeyin demek için. Çünkü çok umutsuz olduğum zamanlarda hep böyle postlar okudum, güzel umut verici yazılar aradım. 2019 sonuna doğru hiç beklemediğimiz bir şekilde hamile kaldım. 22. haftamda bir sabah uyandığımda çiş yapmış gibi renksiz kokusuz bir suyun içerisinde kalktım. Hemen doktoru aradık, inceleme yaptı ama birşey yok. Bazen böyle su akıntısı olabilir dedi, antibiyotik verdi, kan testi istedi gönderdi. Kan testinde CRP seviyem 11 seviyesinde, enfeksiyona işaret ediyordu, ben zaten antibiyotik kullanmaya başlamıştım. 1 hafta geçmesine rağmen hergün akıntı devam etti. Bir daha gittim, muayene etti, çocugun su seviyesi tam sinirda (8 seviyesinde) dedi. Takip edelim dedi ama ben 5 gün sonra yurtdışı uçuşum vardi, tehlikeli diye mi sordugumda kesinlikle yok gidebilirsin dedi. Hatta sagliklidir, ucaga binebilir yazısı verdi. Neyse uçtum, 3 gün sonra sancı geldi ve hemen hastaneye koştum. Hastanede su keseniz yırtılmış cocugun suyu kalmamıs dediler ve 24. haftadaydım. Gittiğim hastane başka bir hastaneye devretti çünkü dogum yaparsam bebişi yaşatacak ekipmanlari yoktu. Bebis daha 400 kusur gr. Doktorlar geliyor, dogarsa bir ton hastaligi olabilir, sakat olabilir isterseniz alalim bebisi dediler (Burasi kanada, ebeveynlerin boyle hakki varmis). Katiyen olmaz dedim, yaşaması için ne gerekiyorsa lutfen yapın dedim. Ve beni hastaneden kesinlikle eve gonderemeyeceklerini her an dogum baslayabilir dediler. 9 hafta hastanede yattim. Her gun gunde 3 defa hemsireler gelip beni ve bebisi dinlediler. Hic bir zaman suyu yerine gelmedi ve hergun deli gibi akıntım devam etti. 33 hafta +4 gunlukken bebisimi dunyaya getirdim. O gece neden hastanede yatmam gerektigini anladim. Aksam 6ya dogru kendimi halsiz hissettim,titremeler geldi, hemsireye haber verdim, bebisi dinlemek icin monitore bagladilar. Bebegin kalp atislari cok yukselmis ve düşmuyor, hemen doguma aldilar beni. Esim bile doguma zor yetisti. Sezeryan oldum. (ilk bebisimi sezaryanla doğurmustum) 2350 gr bir kiz bebegim oldu. Doğar doğmaz cok az bir çığlık atti, atamadi. Hemen entube ettiler makineye bağladılar. Yogun bakima aldilar. Cok zorlu bir surecti, 42 gun yogun bakimda kaldi ve dogmasi gereken zamanda hastaneden eve geldi. Simdi 6 aylik oldu (düzeltilmemis yaşı) çok ciddi bir sıkıntımız yok Allah'a şükür. Bunu sizlere umut olması icin yaziyorum. Allah'tan umut kesilmez, bebişlerinizden vazgeçmeyin.
Yanimda yatan bir kadın vardi, Guney Amerika'lı. 2 kere serklaj olmuş, o yuzden su kesesinde yeterli su yoktu. Bir gece aniden 27 haftalikken dogum yapti, oglu 825 gr olarak dogdu ve şu anda oğlu 7 aylik ve saglikli.
Allah herkesin gönlünden geçen dualarını kabul etsin ve sağlıklı bebisleriniz olsun.
Kanada'dan selamlar.

Merhaba konun üzerinden çok geçmiş ama bebeğinizi sağlıkla kucağınıza aldınız mı?

Merhaba konun üzerinden çok geçmiş ama bebeğinizi sağlıkla kucağınıza aldınız mı?
Merhaba, evet ben 30. haftada 28. Haftayla uyumlu sezaryenle planli olarak doğumumu gerçekleştirdim. Bebeğim 62 gun kuvozde kaldı . Sadece prematüre bebeklerde sik rastlanan goz problemimiz oldu. ondanda lazer ameliyat oldu. Cok şükür gayet sağlıklı , 3.5 yaşında
su an yasitlariyla fiziksel ve zihinsel olarak uyumlu.

Merhaba bebeğinizi sağlıkla kucağınıza aldınız mı? Aynı durumu yaşıyorum.

Bende aynı durumu yaşıyorum ,17 haftada suyum geldi hastaneye yatisim yapıldı şimdi 22 haftaya gireceğiz ama kanamalarım başladı suyum gelmiyor . Dr her seferinde bebeğin sakat olacağını söyleyip gebeliğe son vermemi istiyorlar . Eşimde benim hayatımı tehlikeye atmak istemiyor ama ben kızımdan vazgeçemiyorum. Devam edersem doğuma kadar hastanede kalmam gerekiyormuş .

Merhaba ben de sizinle aynı durumu yaşadım tekrar hamile kaldınız mı süreç nasıl geçti

Sonucunuz nasıl oldu? Benzer bir dönemden geçiyorum merak ettim sizi

Merhaba, ben de hikayemi anlatmak istiyorum. Ivf gebeliğim vardı. 12.haftada kanama sebebiyle 2 gün hastanede yattım ve taburcu oldum. Daha sonrasında 20.-22.-23. Haftalarda perinatoloji profesörlerine olduğum muayenede tek arter tek ven olduğı söylendi. 3 farklı doktor da aynı teşhisi koydu. Tabi bende inanılamz moral bozukluğu. Her hafta doktora kontrole gitme kararı aldık. 24. Haftada gittiğimde bebeğimin suyunun kalmadığını söylediler. Su gitmiş ben farkına varmamıştım. 2 gün içinde bebeğin alınabilceğinden ve yaşamaycağından bahsedildi. . Acilen perinatolojinin olduğu yere sevkedildim. Diyarbakır’da perinatolog Dr. Ece Öcal hanım gözetiminde hastaneye yatırıldım. Kendisi çok pozitif enerjili, empati sahibi ve cana yakın biri.muayene sonrası tek arter değil iki arter olduğu net bi şekilde görüldü.onun verdiği moral ve umutla odamıza çıktık. Bebeğimizin suyu 2-3 güne toparladı. Şuan 28+1 deyiz ve hala hastanede yatıyoruz. Su gelişim devam ediyor ama seviyesi hiç azalmıyor. Tek cep 29mm civarında. Gittiği yere kadar yatmaya devam edicez. Prematüre emr sebebiyle hastanede uzun süre yatış öyküsü olanlar var mı acaba ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…