Şu an 25. Haftamdayim. İlk gebeliğim. Başından beri kanamaliydi. İki kere ağır kanama geçirdim. Bebek kesesi kadar kan pıhtısı düştü ama bebeğe bsy olmadı. Su gelmeye başladıktan sonra testler yapıldı. Rahimde GBS bakterisi bulundu. Zar delinmesi bu bakteriden veya kanamadan olabiliyormuş. Çok kızıyorum kendime önceden yaptırmadıgim için testleri.Şimdi kaçıncı haftadasınız? Çok zor gerçekten tahmin ediyorum. İlk gebeliğiniz miydi?
Çok üzüldüm size. Geçmiş olsun. Söyledikleriniz doğru. Yaşayacak olan bebek 24. Haftada da yaşıyor aslında. Susuz da yaşıyor. Teslim olmaya düşünmemeye çalışıyorum ama zor oluyor. Her doktora gittiğimde psikolojim bozuluyor. Sizin rahim kontrolünüz yapıldı mı veya testlerinin. Sebep arastirildi mi? Çok zor üst üste aynı şeyleri yaşamak.
Çok teşekkür ederim. Sonuclarinizin temiz çıkması güzel. Bana da çok test yapıldı. İlk gebelikte bebeği rahim atmak istermiş onu bile yaptı doktorum. Bir tek bende de rahimde GBS bakterisi çıktı. Kanama ve o bakteri keseyi zedeledi diye düşünüyoruz. Evet bebekte anomali olduğunda rahim atıyormuş. Kanama fln da yapıyormuş. Bende iki kere ciddi kanama gecirdim. Kanama alanlarım hep keseden büyüktü. Bebekte her kontrolümde anamoli araştırdı doktorum. 16. Haftamda kanama alanım küçüldü riskin artık geçti derken ertesi hafta su gelmeye başladı. Bebeğin gelişimi hep bir hafta ilerideydi. Kıyamadım öleceğini bile bile doğurmadim.Bundan önceki düşükten sonra yapılması gereken testler yapıldı hatta dr sende bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum bu testleri seni rahatlatmak için yapacağım demişti sonuçlarım temiz çıktı her on gebelikten 6 si düşük le sonuçlanıyor demişti drm eğer sağlıksız anomalisi olan bir gebelik ise vücut onu atıyor demişti ama öyle rahim filmi falan çekilmedi...son yaşadığım erken doğumdu zaten enfeksiyona bagli yani su anda logusayim 20 günlük spinal anestezi olmuştum hala zor toplanıyorum beterin beteri var 7 gün iyi haber gelecek diye bekledik ama ömrü o kadarmış ben artık 4T yi öğrendim tedbir tevekkül teslimiyet takdir...Ben dikkat ettim tedbirimi aldim tevekkül ettim teslimiyettim sonucuda Rabbimin takdiri oldu Elhamdülillahlütfen güzel düşünün insAallah güzel olacak inanın size dua edeceğim hayırlısı ile gelsin meleginiz❤
Çok teşekkür ederim. Sonuclarinizin temiz çıkması güzel. Bana da çok test yapıldı. İlk gebelikte bebeği rahim atmak istermiş onu bile yaptı doktorum. Bir tek bende de rahimde GBS bakterisi çıktı. Kanama ve o bakteri keseyi zedeledi diye düşünüyoruz. Evet bebekte anomali olduğunda rahim atıyormuş. Kanama fln da yapıyormuş. Bende iki kere ciddi kanama gecirdim. Kanama alanlarım hep keseden büyüktü. Bebekte her kontrolümde anamoli araştırdı doktorum. 16. Haftamda kanama alanım küçüldü riskin artık geçti derken ertesi hafta su gelmeye başladı. Bebeğin gelişimi hep bir hafta ilerideydi. Kıyamadım öleceğini bile bile doğurmadim.
Sizin elinizden gelen bsy yokmuş. Olsa inanıyorum ki siz de yapardınız. Takdir böyleymiş. Aktif su gelişi varken beklemek ciddi risk biliyorsunuz. Ama benim umrumda değil. Tek üzüldüğüm bebegim. Rahatsız mı acaba yerinde susuz diye. Veya akciğer hastası olarak yaşarsa diye fln çok üzülüyorum.
Size de çok geçmiş olsun. Başınız sağolsun. Meleginize çok üzüldüm. Güçlü bir insansınız. İnşallah bir daha yaşamazsınız aynı şeyleri.
İnsan böyle durumlarda çok yıpranıyor ve travma kalıyor. Atlatırız diye düşünüyorum ama şu an ikinci bebek beni korkutuyor.İmtihanlarim güçlü olmayı öğrettiBenim de bebegimde beyin kanamasından dolayı hasar kalacak yuksek ihtimalle dediler ne olursa olsun o benim kabulum dedim...Sizi o kadar iyi anlıyorum kio soru işaretleri ile yasamak cok zor ama kalbinizi ferah tutun Rabbim bilir deyin teslim olun yaradana çünkü bu psikoloji hem size hemde bebeğinize zarar yada ne bileyim bir psikolojik destek alın. Mesela ben 2 yıl icinde fiziken ruhen o kadar yıprandım ki bunda da vardır bir hayır diyorum yaşadığım acılar günahlarıma kefarettir belki ben de psikolojik destek almayı düşünüyorum.
İnsan böyle durumlarda çok yıpranıyor ve travma kalıyor. Atlatırız diye düşünüyorum ama şu an ikinci bebek beni korkutuyor.
Bu arada doktorlar hep en kötüsünü söylüyorlar. 24. Haftada doğup yaşamayan bebek de var, beyin kapaması da dahil birçok ameliyat geçirip düzelen bebek de var, hiçbir şey olmadan yaşayan bebek de var. Oran belli yüzde 50 yaşama şansı var. 28. Haftada da yüzde 90. Onlar genel durumlardan bahsediyorlar kitaplarda yazanlardan literatürden. Ama ben bircok makale okudum. Benim gibi suyu gelip de 2 aydır doğum yapmayan veya enfeksiyon kapmayan veya bebeğini rahimdeyken kaybetmeyen insan oranı o kadar düşük ki mucize gibi. Bana doktor ilk başta her şeye hazırlıklı ol diye tüm olasılıkları anlattı dedikleri olmadı. Bebek için gelişimi gerileyecek dedi hala bir hafta bazı uzuvları iki hafta ileri. Onlar da bilemiyorlar ki.
Tam olarak demeye çalıştığım bu kuzenime 5.5 aylıkken bebekte sıkıntı olduğunu söylediler öyle ki doktorlar teşhis koyamıyor amniyon sıvı alındı karnından tahlilden temiz geldi ama ne yaşadık dogurana kadar acaba ile yaşadık. Şükür ki cok sağlık li kızı varcok duydum engelli deyip sapa sağlam doğan...bakin bana herşey yolunda giden bir gebelik 1 günde değişen herşey yaşayacağımız gün geri kalmıyor Hersey Rabbimin takdiri o yüzden sizde kalbinizi nolur ferah tutun Allahın dedigi olur
Ben her şeyi bilemem ve önceden tahmin edemedigimiz çok şey var demişti bana doktorum. Her şey olacağına varacak haklısınız. İnşallah hayırlısı olur.Tam olarak demeye çalıştığım bu kuzenime 5.5 aylıkken bebekte sıkıntı olduğunu söylediler öyle ki doktorlar teşhis koyamıyor amniyon sıvı alındı karnından tahlilden temiz geldi ama ne yaşadık dogurana kadar acaba ile yaşadık. Şükür ki cok sağlık li kızı varcok duydum engelli deyip sapa sağlam doğan...bakin bana herşey yolunda giden bir gebelik 1 günde değişen herşey yaşayacağımız gün geri kalmıyor Hersey Rabbimin takdiri o yüzden sizde kalbinizi nolur ferah tutun Allahın dedigi olur
Ben de inanın şu an korkuyorum. Kaybim olmadığı halde olabilmesi bile beni delirtmeye yetti. İnşallah zamanla üstesinden geliriz.Çok şükür ben o travmayı inancım sevdiklerimin duası ve de kızımın gücü ile aşıyorum ama tekrar bir gebelik kaldıracak psikolojim yok gibi hissediyorum...Rabbim hakkımızda hayırlısı ise vakti zamanı gelince aklımıza tekrar düşürsün yani olmaz yapmam gibi büyük konuşmak istemiyorum ama o zaman psikolojik destek almalıyım farkındayım ağzı olan diyor ki yaşınız genç tekrar olur falan ama hiç bisey o kadar basit değil içimde ki yangını fırtınayı ben biliyorumRabbim olmayanlara nasip etsin evlatlarımıza sevdiklerimize hayirli ömür nasip etsin..
Siz nasılsınız, bebeğiniz?Merhaba bebeğiniz ne durumda tekrar su gelmesi oldu mu
Nasılsın arkadaşım, Bebeğin ve sen iyisiniz inş?Ben de inanın şu an korkuyorum. Kaybim olmadığı halde olabilmesi bile beni delirtmeye yetti. İnşallah zamanla üstesinden geliriz.
Merhabalar. Maalesef Mayıs 1 de yüksek ateşle hastaneye gittim ve doğum başladı. 26 haftalık olduğu için ciğerleri gelismemisti kaybettik bebeğimizi.Nasılsın arkadaşım, Bebeğin ve sen iyisiniz inş?
Çok üzüldüm geçmiş olsun arkadaşım, Allah sabrını çoğaltsın inşallahMerhabalar. Maalesef Mayıs 1 de yüksek ateşle hastaneye gittim ve doğum başladı. 26 haftalık olduğu için ciğerleri gelismemisti kaybettik bebeğimizi.
Teşekkürler. Doktor rahminde bir şey yok dedi. Seni bitiren kanama alaniydi dedi. Hamileliğimin başından beri durmadan kanamadim ben. Bebek kesesinden büyük kanama alanı vardı rahmimde. Kan enfeksiyon yaptı diye düşünüyor. Gizli enfeksiyon da olabilir dedi doktorum. Bütün değerlerim normal çıktı. Bebeğin kesesinin bir bölümü ve plesanta çürümeye başlamış belki de enfeksiyon sebebi onlardır. Doktorlar da emin olamıyorlar. Bir dahaki hamileliğimden önce tüm testlerimi yaptiracam. Ortasında ise gizli enfeksiyona karşı antibiyotik kullanacam ve başta kanamam olursa küretaj olacam. İnşallah tekrar yaşamam. İnşallah kimse yaşamaz. Çok zor.Çok üzüldüm geçmiş olsun arkadaşım, Allah sabrını çoğaltsın inşallahenfeksiyon mu vardı, ateş??
Anladım canım çok geçmiş olsun,her kanama düşük ya da erken doğum ile sonuçlanmıyor tabi ama ilk gebelikte olabiliyor malesef böyle şeyler,çok acı gerçekten. Peki seni üzmek istemem ama bebek sağlıklıydı değil mi?Teşekkürler. Doktor rahminde bir şey yok dedi. Seni bitiren kanama alaniydi dedi. Hamileliğimin başından beri durmadan kanamadim ben. Bebek kesesinden büyük kanama alanı vardı rahmimde. Kan enfeksiyon yaptı diye düşünüyor. Gizli enfeksiyon da olabilir dedi doktorum. Bütün değerlerim normal çıktı. Bebeğin kesesinin bir bölümü ve plesanta çürümeye başlamış belki de enfeksiyon sebebi onlardır. Doktorlar da emin olamıyorlar. Bir dahaki hamileliğimden önce tüm testlerimi yaptiracam. Ortasında ise gizli enfeksiyona karşı antibiyotik kullanacam ve başta kanamam olursa küretaj olacam. İnşallah tekrar yaşamam. İnşallah kimse yaşamaz. Çok zor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?