EMR (erken membran rüptürü)yüzünden bebeğini erken doğuranlar

Benim kaybım 18 haftalıktı.Biraz toparlanıp ilk adetimi gördükten sonra hemen gebe kalmak istemiştim ben de.doktor beklemene gerek yok demişti.sana en iyi gelecek şey yeni bir gebelik. Allah iyiliğini versin tez zamanda inşallah kardeşim.

Evet cnm bebek sağlıkliydi. Hamileliğimdeki kontrollerimde de sağlıkliydi.

Ben sezaryen olduğum için 1 sene sonra dedi doktorum. Sonbaharda gideceğim folik asit kullanmaya başlayacağım ve kontrollerim olacak. 2 ay sonrasında da denemeye başlayacağız. Vücudum biraz toparlansin istiyorum. Hakkımızda hayırlısı.

Merhaba mesajınızı gördüm de ben de 27. Hafta da suyum geldi erken doğum yaptım herhangi bir neden belirlenmesi mesajınız da erken doğum yapan arkadaşlarınızdan bahsetmişsiniz ilk doğumlarımıydı tekrar doğum yaptılar mı merak ediyorum mesaj üstünden baya zaman geçmiş ben de psikolojik olarak iyi hissetmiyorum arayışta olurya insan o yüzden CVp verirseniz sevinirim

Çok geçmiş olsun arkadaşım. Bir yakınım 26 haftada doğum yaptı fakat bebeğini kaybetti malesef. Ama ikinci gebeliğinde serklaj oldu vaktinde doğum yaptı. Siz nasılsınız? Bebeğiniz?

Çok geçmiş olsun arkadaşım. Bir yakınım 26 haftada doğum yaptı fakat bebeğini kaybetti malesef. Ama ikinci gebeliğinde serklaj oldu vaktinde doğum yaptı. Siz nasılsınız? Bebeğiniz?
Bebeğim hayatta değil bende sürekli soruyorum işte ikinci de de böyle okur mu diye arkadaşınız da sebep bulunamamış mı serklaj olmasına nasıl karar verilmiş çok teşekkür ederim bu arada cvp verdiğiniz için

Bşrde sezaryen doğum mu olmuş

Sancısını durduramadıkları için normal doğum yaptı. İkinci gebeliğinde riskli haftalara geldiğinde sık muayene oldu, ve 23, 24. Haftalarda servikste kısalma farkedildi ve serklaj oldu.
Kendini toparlamaya çalış canım biliyorum çok zor ama sana en iyi gelecek şey yeni bir gebelik. Çok sabırlı olmak lazım elden geldiğince.Doktorun ne diyor erken doğum sebebi belli mi?

Hayır bende bşr sebep yok maalesef bir Fe sezaryen oldum o yüzden kısa süre de düşünemem artık nasip de ne varsa

Hayır bende bşr sebep yok maalesef bir Fe sezaryen oldum o yüzden kısa süre de düşünemem artık nasip de ne varsa
Merhaba ben de 21.haftamda suyumun gelmesiyle bebeğimi kaybettim ama ben normal doğum yaptım. Bebeğimizi patolojiye gönderdik sonuçları hala gelmedi. Ama benim kafam hep sebebinin ne olabileceğiyle meşgul. Sizin ne kadar önce oldu, doktorunuz ikinci bi gebelikle ilgili bişey söyledi mi? Bana 6 ay sonra düşünebilirsiniz dedi ama ben ikincisinde de aynı şeyi yaşamaktan o kadar korkuyorum ki.

Ne güzel normal doğum olmuş ve altı ay yeterli sizin için muhtemelen rahim ağzı yetmezliği demileceltir bu haftalar da kayıplar genel de ona bağlanıyor ama benim haftam büyüktü o korku inanın bende de var ve sezaryen doğum yaptığım için arayı açmam lazım ama bende 6 ay sonrası istiyorum

Benim 3,5 ay oldu

Daha önce yazmış mıydınız hatırlamıyorum, size de hatırlatmak istemiyorum ama sebebini öğrenebildiniz mi? Ya da 3,5 ay oldu demişsiniz kontrole gittiniz mi hiç, süreç nasıl ilerledi?
Sürekli hastanedeyim diyebilirim bir takım testler yaptırdım en son Erzurum da kromozom testi verdik ama bebekde bşr sorun olduğunu düşünmüyorum idrar yolu enfeksiyonu vardı son dönem de tortulu sarı bir akıntı vardı sebebi net olarak yok erken membran rüptürü olarak geçti rahim ağzı yetmezliği olabilir diyen var ama net sebep şudur denilemiyor sezaryen doğum yaptığım için herkes bşr sene diyor ama ben 6 ay sonrası düşünüyorum bakalım nasip kısmet

20.haftalarda idrar tahlili istiyorlarmış siz de yaptırmış mıydınız? Bana öyle bir şey söylememişti acaba enfeksiyon mi vardı bende? Gerçi herhangi bir problem de yaşamamıştım. Peki rahim ağzı genişliği varsa o nasıl ne zaman ölçülüyor da kesin kanıya varılıyor biliyor musunuz?

Evet dikiş 12. Haftayı uygun görüyorlar 12. Hafta dan Ziyade sanırım 20. Haftalarda belli ediyormuş erken ettiği de oluyormuş ama sanırım bebek büyüdükçe rahim taşıyamıyor o bakımdan 20. Haftalardan sonra

Sizin suyunuz mu geldi açılma varmıydı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…