Emziren anneler yardımmmm

• Konu Sahibi Konu Sahibi meli98
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

meli98

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
13
Puanlar
8
Kızlar merhaba 🌸 Bir konuda gerçekten kafama çok takıldı, deneyimlerinizi merak ediyorum.

Bebeğimi emziriyorum ve maalesef günde yaklaşık 7-8 adet Terea (ısıtılmış tütün ürünü) kullanıyorum. Sigarayı bırakmakta zorlandığım için sigaradan daha az zararlı olduğunu düşünerek Terea’ya geçtim ama nikotinin anne sütüne geçtiğini biliyorum ve bu konuda vicdan azabı yaşıyorum.

Bebeğimin doktoru daha önce kalbinde hafif bir üfürüm olduğunu söylemişti. Kalbinde delik gibi yapısal bir problem görülmedi ve takip önerildi. Benim asıl korkum, kullandığım Terea’daki nikotinin süt yoluyla bebeğimin kalbini etkileyip etkilemediği. 🥺

Aranızda emzirirken sigara veya Terea kullanan ve bebeğinde kalp üfürümü, kalp problemi ya da benzer bir durum yaşayan oldu mu? Doktorunuz bu konuda ne söyledi?

Özellikle “ben de emzirirken sigara kullanıyordum, bebeğimde üfürüm vardı/yoktu” gibi kendi deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Yargılamadan cevap verirseniz çok mutlu olurum. ❤️

Allah analı babalı büyütsün. Bebeğiniz kaç aylık? Benim oğlanda da vardı üfürüm. Tesadüfen fark edildi. 6 ayda bir çocuk kalp bölümünde ultrasonla takip edildi. Zamanla kapandı. İnşallah sizin de öyle olur. Ayrıca inşallah bir gün bu tütün illetinden kurtulursunuz. Bebeğe nikotin geçmesi çok üzücü

Söyledikleriniz konusunda tecrübeli değilim ama şans eseri bir doktorun videosuna denk gelmiştim geçenlerde, ille de içecekseniz emzirdikten hemen sonra için ve diğer emzirme süresine kadar en azından 1-2 saat olmuş olsun diyordu. Keşke içmeseniz ama demekle de olmuyor tahmin edebiliyorum. Evladınıza çook geçmiş olsun 🙏🏻

Hayatımda hic sgara kullanmadim
Oğlumda bebekken doktor kalbinde üfurme var dedi
Takip önerdi geçecek dedi
Gecti cok şükür suan oyle bir sorun yok

Back
X