Emziren Annelerin Ramazan Ayında ki Durumları

kuzuzuzubambino

Anne Şeni Çok Şeviyom....
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2008
3.492
21
358
Emziren anneler ramazan yaklaşıyor. Ramazanda oruç tutmayı düşünüyor musunuz? Biliyorsunuz emzirdiğimiz için beslenmemize dikkat etmemiz gerekiyor. Oruç tutmamız sütümüzü etkiler mi? Bu konuda bilinçli anneler lütfen cevap verin..

Valla ben tutmayi düşünüyorum allah sabri verir hamileliğimde tutmamiştim borçluyum zaten ama bu sene tutacam.tabi dayanamazsam veyada iyice sütüm kesildi belki tutmam ama yüksek ihtimal tutarim

ay ben normaldedde tutamıyorum allah günah yazmasın şimdi emziriyorum hiç tutamam herhalde açlığıma hiç dayanamıyorum ben yaa tutmak çok istiyorum ama tansiyonum düşüyo hemen...

ben hamileyken tutmak istiyodum eşim tutturmuyodu tartışıyoduk ama bu sene tutucam sütüm kesilmez inşallah zaten oğlum yeni yeni emmmeye başladı beni

geçen sene hamileliğime denk geldiği için tutamamıştım. sürekli bulantım oluyordu çünkü. bu sene allah nasip ederse tutmayı düşünüyorum.

Emziren anneler ramazan yaklaşıyor. Ramazanda oruç tutmayı düşünüyor musunuz? Biliyorsunuz emzirdiğimiz için beslenmemize dikkat etmemiz gerekiyor. Oruç tutmamız sütümüzü etkiler mi? Bu konuda bilinçli anneler lütfen cevap verin..
evet aynen benimde bu konuda düşüncelerim var...korkuyorum sütüm etkilenirmi diye ama hamilelikte zaten tutamadık birde bu sene ki borcu eklersek nasıl öderiz bilmiyorumCADIARZUilmihale baktım bu konuyla ilgili süt veren annelere evet izin var ama borç olarak...bu durumda inşallah allah yardım eder tutmak istiyorum bende...sahurda dikkatli ve iyi beslenirsek sütümüz azalmaz diye düşünüyorum inşallah da öyle olur....

ben de tutmak istiyorum ama bi doktorun yazısında gün boyu su içmemek süt üretimini azaltır ve ciddi boyutta anne için tehlikeli olabilir diyordu. okuduğum ayette ise emziren anne oruc tutmayabilir diye yazıyordu.bebeğim ek gıdaya geçince borcumu öderim diye düşünüyorum.

be evleneli 4 yıl oldu. evlenir evlenmez hamile kaldım, tutmadım. sonra emziriyorum diye tutmadım. sonra yine hamile kaldım, şimdi yine emziriyorum. allah affetsin borç epey çoğaldı...

bende bilemiyorum birde çalışıcam..eylülde iş başı yapıcam..yani saat 3e kadar ayakbaşı..aç karnına biraz zor olucak...emzirdikten sonra fecii susuyorum birde midem delinecekmiş gibi acıkıyorum..bilemiyorum kızlar sütümde çok azaldı..belli olmaz benim işim..borca kalabilir.ALLAH affetsin.

açıkçası bende deneyeceğim tutmayı çok istiyorum çünkü geçen ramaznda bende tutamadım :(
bir kaç gün denerim eğer sütüm azalmazsa tutacağım inşallah bide benim bebeğim eylülde 6 aylık oluyor ona güveniyorum ek gıdaya da başlayacağımız için sütüm yeter diye umuyorum 6 aylık bebekler günde kaç kere emer arkadaşlar bebekten bebeğe değişirmi ???

Geçen sene bende tutamadım hamilelikten dolayı.. bu sene yine tutamıcam emzirdiğimden ... biraz yememi ihmal etsem örneğin sabah kahvaltı yapmazsam öğlen 1 2 gibi bişey yesem sütümün azaldığını görüyorum.. bunun oruç tuttuğum zaman da olacağını biliyorum bide tamamen gider sonra benim kuzum ne yapar ona kıyamam onun için bu sene tutamıcam. Ayrıca düzgün yemek yediğimiz zaman sütümüz daha kaliteli ve besleyici olur razamanda da yemek yicez tabi ama yaz günü çok uzun aç kalınıyo ben emzirdikten sonra tatlı bişeler yemesem başım dönüyo hem kendim için hem yavrum için tutamıcam

gecen ramazan hamıle degıldım tuttum bu sene tutmayı düşünmüyorum süt azalırsa kötü olur bebegıme zarar veremem borcumuzu öderiz günahı olmaza zaten emzırmeden dolayı tutmamanın bence

benimde eşim tutma diyor ama ben bugün başladım şuan için bir problem yok sahurda süt yapan gıdalar yersem fazla etkilemez diye düşünüyorum eğer etkilerse bende kalanını sonra tutarım.........

Back
X