- 13 Mart 2015
- 4.351
- 8.029
- 358
- Konu Sahibi kirmizibasliklihatun
-
Klasik yeni anne sorunsalı.Gönül ister ki bizde her bebeğimiz istediğinde sorun çıkmadan lıkır lıkır emzirelim ama her zaman öyle olmuyor işte..
Benim sorunum şu :
Bebeğim çok şükür anne sütü alıyor. Bazen inatlaşıp memeyi istemiyor o ayrı ama genel itibari ile emziriyorum nadiren mama takviyesi yapıyorum. Doktor her seferinde mama verme anne sütü yetiyor desede öyle olmuyor çocuk açlıktan ağladığı zaman sütüm de azsa mecbur mama veriyorum..
Şu bir kaç gündür göğüslerimin sanki boş gibi normalde dolduğunu anlardım daha dolu ve sertti yani dolgundu. İki gündür ise daha sönük yine emiyor ama öyle lıkır lıkır olmuyor. Napıcam bilmiyorum emzirme benim için baya imtihan gibi. Sürekli endişeli olmak istemiyorum Rahat olup bebeğimi doyurmanın peşindeyim.
Umarım anlatabilmişimdir. Ne yapmalı sizce? Uzun süreli emzirmek için
Ya ayni ben . Bwnim kızım 4 aylık ama sütum yok sadece 4 sefer emip doyuyor gerisi mama. Motillium sayesinde yok günde 2 defa bile yetmezNolur bana da yardım edin bebeğim daha 12 günlük ama göğsümu sikinca süt geliyor fakat çocuğu emzirip bırakınca daha iki dakika olmadan ağzını açıyor ağlıyor 1 saat mememde kalıyor emiyor uyuyor gazı için sırtıma aldığında uyanıyor diğer göğsü veriyorum zar zor uyuyor mama veriyorum mecburen 45 ml bazen de 60 ml napicam bilmiyorum humana still içiyorum bol su içiyorum ama goguslerim sabahları sadece sert oda çocuk emince hemen sönüyor akşama kadar öyle napicam bilmiyorum
Doktor mama verme diyorsa vermeyin atın mamayı çöpe. Günde 1 paket margarin büyüklüğünde çiş yapıyorsa süt yetiyordur.
Biberon emzik kullanmak da meme reddine ve meme başı karmaşasına yol açar.
Memeyi ondan kabul etmek istemiyordur bebiş.
Çünkü biberonla daha çok akar. Emzik de tok hissettirir ve emerken süt gelmediği için bazen memeyi emince süt gelmesine kızar bebişler.
evet ben de çok emzirmek istiyodum ama sen stres yapma aklın sürekli orada olmasın ama yemene içmene dikkat et artar allahın izniyle valla ben az mı geceleri bulgur pilavları kaşıkladım bir de kaç aylık bebeğin zaten bir süre sonra çok dolgun olmuyodu benim ki ama süt oluyodu. ayrıca kuru dut da çok önerilir
Doktorunuz sut yeter diyor, siz iste oyle olmuyor diyorsunuz. Nasil oluyor? Cocuk demekki ac degil, memeyi reddediyor. Siz ustune yetmedi diye mama veriyorsunuz.
Ben uzun sureli emzirmenin yolunu soyleyeyim. Bebekleri "ac bu cocuk ac, aa meme istiyor, kiz bu niye memeyi almiyor, goguslerim mi bosaldi sut mu yok, hemen mama vereyim" diye darlamayin.
Istedikce verin. Istemedigi zamanlarsa vermeyi deneyin, emmezse birakin.
Mama takviyesi yapmayin.
Doktorunuza biraz kulak verin.
Offf napcaz yaYa ayni ben . Bwnim kızım 4 aylık ama sütum yok sadece 4 sefer emip doyuyor gerisi mama. Motillium sayesinde yok günde 2 defa bile yetmez
https://bhurc.kadinlarkulubu.com/2011/12/anne-sutu-nasl-artar.html?m=1
Şurayı okumanı tavsiye ederim. Okuduktan sonra fark ettim ki geceleri süt yetmemezliği yaşamıyorum hiç, ama gündüzleri az gibi geliyor bana. (Gündüz emme miktarı geceki sütü, gece emme miktarı da gündüz sütünü belirliyormuş, öyle yazıyor) Gündüzleri 1.5-2 saatte bir emiyor genelde, geceleri ise 3-4. (Oğlum 3 aylık olacak yakında)
Sütüm artsın diye de brewer's yeast kullanıyorum, bira mayası tableti yani, maltana içiyorum, bir de humana still tee tabii. Hepsinin de faydasını görüyorum. Öyle aşırı aşırı dolu değil göğüslerim bu ara ama bizim danaya yetiyor, doktor da sütümün baya baya yettiğini söyledi. Günlük kilo alımı gayet iyi çünkü.
Benim ilk göğüslerim sönüp de sütüm nerdeyse yok denecek kadar azaldığında yolculuk yapmış ve o hafta iyi dinlenememiştim, su tüketimim biraz azalmıştı, bir de birkaç gün öncesinde oğlumda gaz var diye kimyon çayı içmeye başlamıştım. Çayı bıraktım sütüm artmaya başladı. O dönemde de bira mayası tableti ve maltana kullanmaya başladım. Yaklaşık olarak 45 gündür falan kullanıyorum. Bir de zaman zaman bol kuru soğanlı kısır yiyorum, yemeklerdeki ve salatadaki soğan oranını da arttırdık. Maya tableti yüzünden kilo veremiyorum, ama umrumda değil. Oğlum emsin de ben sonra da kilo veririm. (Kilo verme çabam yok, emzirme ile giden kilolardan bahsediyorum. Bu mayayı diyetisyenler kilo alımını desteklemek için veriyormuş, ama ben de kilo alımı yapmadı, doğum yaptığımdan beri aynı kilodayım. Üç insanın yiyeceği kadar yemek yiyorum orası ayrı :) )
Çok uzun yazdım, umarım işine yarar. :)
Nolur bana da yardım edin bebeğim daha 12 günlük ama göğsümu sikinca süt geliyor fakat çocuğu emzirip bırakınca daha iki dakika olmadan ağzını açıyor ağlıyor 1 saat mememde kalıyor emiyor uyuyor gazı için sırtıma aldığında uyanıyor diğer göğsü veriyorum zar zor uyuyor mama veriyorum mecburen 45 ml bazen de 60 ml napicam bilmiyorum humana still içiyorum bol su içiyorum ama goguslerim sabahları sadece sert oda çocuk emince hemen sönüyor akşama kadar öyle napicam bilmiyorum
Bizim hatamızdan dolayı mi anlamıyorum ki cevremde hep emziren anneler var psikolojik olarak beni kötü etkiliyor. Yetersiz hissediyorum .Offf napcaz ya
Sen ilk zamanlarda mi böyle mama veriyordun benimki daha 12 günlük yaYa ayni ben . Bwnim kızım 4 aylık ama sütum yok sadece 4 sefer emip doyuyor gerisi mama. Motillium sayesinde yok günde 2 defa bile yetmez
Çok güzel bilgiler yazmışsınız çok teşekkür ederm :*
Canım bana hastanedeyken sütüm gelmediğinde 15 ml dediler o zaman 5 ml 10 ml veriyordum mamanin arkasında 1-2 haftalık 90 ml yazıyor ben bazen 45 bazen 60 veriyorum hatta bazen 30 veriyorum 60 dun verdim bir kere birde bugün ama verince yiyor kusmuyor da anlamadım bende napicam12 günlük bebeğe o mama miktarı çok değil mi ya?
Benim oğlum bir iki haftadır 15-20dk emip bıralabiliyor (o bırakmıyor aslında, ben çekiyorum) ama bu zamana kadar en az 40 dk emerdi, bırakaam sabaha kadar emerdi, bazı günler yapışık ikiz gibi gezerdik hatta, sürekli memede vs. İlk başlarda gazını çıkartmadım ben hiç, o rahatsız olunca uyanıyordu öyle çıkarıyordum, gazını çıkartırsam hiç uyuyamıyordu çünkü. Göğüslerinin sadece sabah sert olması normal, çünkü gece daha az emiyordur, göğüslerin de dolacak vakit buluyordur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?