Bebek Beslenmesi Emzirme sorunsalı

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
https://bhurc.blogspot.com.tr/2011/12/anne-sutu-nasl-artar.html?m=1

Şurayı okumanı tavsiye ederim. Okuduktan sonra fark ettim ki geceleri süt yetmemezliği yaşamıyorum hiç, ama gündüzleri az gibi geliyor bana. (Gündüz emme miktarı geceki sütü, gece emme miktarı da gündüz sütünü belirliyormuş, öyle yazıyor) Gündüzleri 1.5-2 saatte bir emiyor genelde, geceleri ise 3-4. (Oğlum 3 aylık olacak yakında)

Sütüm artsın diye de brewer's yeast kullanıyorum, bira mayası tableti yani, maltana içiyorum, bir de humana still tee tabii. Hepsinin de faydasını görüyorum. Öyle aşırı aşırı dolu değil göğüslerim bu ara ama bizim danaya yetiyor, doktor da sütümün baya baya yettiğini söyledi. Günlük kilo alımı gayet iyi çünkü.

Benim ilk göğüslerim sönüp de sütüm nerdeyse yok denecek kadar azaldığında yolculuk yapmış ve o hafta iyi dinlenememiştim, su tüketimim biraz azalmıştı, bir de birkaç gün öncesinde oğlumda gaz var diye kimyon çayı içmeye başlamıştım. Çayı bıraktım sütüm artmaya başladı. O dönemde de bira mayası tableti ve maltana kullanmaya başladım. Yaklaşık olarak 45 gündür falan kullanıyorum. Bir de zaman zaman bol kuru soğanlı kısır yiyorum, yemeklerdeki ve salatadaki soğan oranını da arttırdık. Maya tableti yüzünden kilo veremiyorum, ama umrumda değil. Oğlum emsin de ben sonra da kilo veririm. (Kilo verme çabam yok, emzirme ile giden kilolardan bahsediyorum. Bu mayayı diyetisyenler kilo alımını desteklemek için veriyormuş, ama ben de kilo alımı yapmadı, doğum yaptığımdan beri aynı kilodayım. Üç insanın yiyeceği kadar yemek yiyorum orası ayrı :) )

Çok uzun yazdım, umarım işine yarar. :)

Klasik yeni anne sorunsalı.
Doktor mama verme diyorsa vermeyeceksin arkadaşım ne malum açlıktan ağladığı çocuğun?
Belki gazı var vs?
Iki çocuk büyüttüm ve hislerini cok iyi anlıyorum o nedenle beni dikkatle dinle olur mu?

*öncelikle mamayı kes. Iki saat arayla emzir. Durmadan hem de. Memeler ne kadar uyarılırsa beyin o kadar çok "süt yap!" diye sinyal gönderir memelere. (Ben oğlum uyurken bile ki çok derin uyurdu maşallah; saat kurar geceleri kalkar emzirirdim) unutma bol bol memeye tutmak bol sütün olmasını sağlar!

*mamayı bırakıp emzirmeye odaklandığın anda ilk yapacağın şey bebeğin günlük çiş sayısını kontrol etmek olacaktır. 4 yada 5 kere yapıp bez kirletiyorsa tamamdır, doymama ihtimali yok.

*Süt; doğumdan sonraki ilk aylarda bol bol üretilir çünkü memeler bebeğe ne kadar ihtiyaç olduğunu bilmezler bu nedenle memeler taş gibi olur hatta taşar. Ancak ilerleyen aylarda memeler bebeğin ne kadar süte ihtiyacı olduğunu bilir ve sadece o kadar süt üretir. Bu nedenle sütün yokmuş gibi, memelerin boşmuş gibi hissedebilirsin bu normaldir.

*Son aşama ise süt arttırmak. Bak sana sihirli formülü vereyim: BOL BOL EMZIRMEK + BOL SU ICMEK + DENGELI BESLENMEK + MORAL.

Ekstradan süt arttıran besinler istiyorsan;

*dereotu ve bol bol salata
*boza, salep, malt içecekler
*bulgur
*taze soğan

Iste bu kadar kolay.
Saglicakla.

Humana emzirme çayı içmeni tavsiye ederim. Benim kızım 15 aylık 8 aylıkken sütüm azalmıştı bu çayı tavsiye ettiler günde 2 bardak içtim içtikten 1 saat sonra göğüslerim dolmaya başlıyordu.

Içimden geldi sana bir emziren anne ara öğün tarifi vereyim.(kendi tarifim açıkcası)
Gerçi buna ara öğün denir mi onu bile bilmiyorum geceleri acıkınca kalkar yaparım ardından oğlum cok cok emerdi
Bir baş kuru soğanı jülyen doğra ve zeytinyağında kavur. Içine tuz ve kimyon ekle (kimyon hem soğandaki gaz yapan maddeleri alacaktır hem de sütünü arttırmaya birebir) üstüne iki adet çökelek peniri ile çırpılmış yumurta ekle ve pişir. Indirmeye yakın dereotu serpele üzerine. Ve hazır yanında ise kefir veya ayran iç bak bakalım bebişin nasıl beğenecek sütünü :)

Soğan, kimyon, dereotu ve kefir zaten başlı başına süt arttırıcı. E yumurta da protein oh miss

Ayni sorun bende de var maalesef sütüm çok çok az hatta konu açmayı düşünüyordum. Doktorum bir ilaç yazdı o biraz arttırdı ama günde yine en az 3 kez mama veriyorum ( vermek zorunda kalıyorum )

Nolur bana da yardım edin bebeğim daha 12 günlük ama göğsümu sikinca süt geliyor fakat çocuğu emzirip bırakınca daha iki dakika olmadan ağzını açıyor ağlıyor 1 saat mememde kalıyor emiyor uyuyor gazı için sırtıma aldığında uyanıyor diğer göğsü veriyorum zar zor uyuyor mama veriyorum mecburen 45 ml bazen de 60 ml napicam bilmiyorum humana still içiyorum bol su içiyorum ama goguslerim sabahları sadece sert oda çocuk emince hemen sönüyor akşama kadar öyle napicam bilmiyorum

Ya ayni ben . Bwnim kızım 4 aylık ama sütum yok sadece 4 sefer emip doyuyor gerisi mama. Motillium sayesinde yok günde 2 defa bile yetmez

Mama vermeyi bende

Bir buçuk aylık. Şuan sönük ama süt var da bana yetersiz geliyo sanki inşallah daha da dolar

Herkes elini ağzına götürüp aç bu çocuk diyor ve ben delleniyorum. Mama vermemeye çalışıyorum çok nadir veriyorum zaten ama vermemin nedeni de aç olduğunu biliyorum ama memeyi istemiyor ve çok ağlıyor mecbur hissedip veriyorum işte genelde akşamları oluyor huysuzluğu

Çok güzel bilgiler yazmışsınız çok teşekkür ederm :*

12 günlük bebeğe o mama miktarı çok değil mi ya?
Benim oğlum bir iki haftadır 15-20dk emip bıralabiliyor (o bırakmıyor aslında, ben çekiyorum) ama bu zamana kadar en az 40 dk emerdi, bırakaam sabaha kadar emerdi, bazı günler yapışık ikiz gibi gezerdik hatta, sürekli memede vs. İlk başlarda gazını çıkartmadım ben hiç, o rahatsız olunca uyanıyordu öyle çıkarıyordum, gazını çıkartırsam hiç uyuyamıyordu çünkü. Göğüslerinin sadece sabah sert olması normal, çünkü gece daha az emiyordur, göğüslerin de dolacak vakit buluyordur.

Çok güzel bilgiler yazmışsınız çok teşekkür ederm :*

Umarım işinize yarar. :)

Geceleri daha az emzirdiğimden beri gündüz sütüm az aslında, dün bu linkteki yazıyı okuyunca dank etti bana. Bir süredir gece daha çok kalkmaya çalışıyordum, artık saat kurup iki saatte bir kalkmaya daha çok özen göstereceğim. Bakalım nasıl olacak, etki eder diye düşünüyorum.

Canım bana hastanedeyken sütüm gelmediğinde 15 ml dediler o zaman 5 ml 10 ml veriyordum mamanin arkasında 1-2 haftalık 90 ml yazıyor ben bazen 45 bazen 60 veriyorum hatta bazen 30 veriyorum 60 dun verdim bir kere birde bugün ama verince yiyor kusmuyor da anlamadım bende napicam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…