- Konu Sahibi kirmizibasliklihatun
-
İlk günler bebeğimi emzirmekte çok zorlanmıştım hatta emzirmemiştim. Bebek memenin başında taş kesiliyor ve ağlıyordu. Doğum yorgunluğu,stres, her kafadan bir ses ve o tecrübesizlikte olunca kabus gibiydi. Hamdolsun sonradan emmeye başladı. Mucize gibi gelmişti. Öncelikle süt arttıran yiyecekleri araştırın derim ama kendinizi çokta zorlamayın. Klasik bir laf vardır bu konuyla ilgili kafana takma iyice biter sütün ya da anne rahat olmalı ki bebekte olsun gibi. Sizi anlıyorum anne olarak ama sizin sağlığınız iyi olmalı ki bebeğinde olsun, kendinize çok yüklenmeyin gerekiyorsa mama verin biraz düşünce olarak rahatlarsanız belki daha iyi olur. Bir de emzirmeyi bir zaruret ya da eziyet gibi görmeyin (ilk başlarda bu şekilde hissediyordum) sadece anneyle Bebek arasındaki bağın kuvvetlenmesi gibi düşünün. Sürekli acaba sütüm gelecek mi yoksa yine emmeyecek mi gibi düşüncelerden kurtulmanızı öneririm. İnşAllah sütünüz bol olur bebeğinizde güzelce emer :)Gönül ister ki bizde her bebeğimiz istediğinde sorun çıkmadan lıkır lıkır emzirelim ama her zaman öyle olmuyor işte..
Benim sorunum şu :
Bebeğim çok şükür anne sütü alıyor. Bazen inatlaşıp memeyi istemiyor o ayrı ama genel itibari ile emziriyorum nadiren mama takviyesi yapıyorum. Doktor her seferinde mama verme anne sütü yetiyor desede öyle olmuyor çocuk açlıktan ağladığı zaman sütüm de azsa mecbur mama veriyorum..
Şu bir kaç gündür göğüslerimin sanki boş gibi normalde dolduğunu anlardım daha dolu ve sertti yani dolgundu. İki gündür ise daha sönük yine emiyor ama öyle lıkır lıkır olmuyor. Napıcam bilmiyorum emzirme benim için baya imtihan gibi. Sürekli endişeli olmak istemiyorum Rahat olup bebeğimi doyurmanın peşindeyim.
Umarım anlatabilmişimdir. Ne yapmalı sizce? Uzun süreli emzirmek için
Bi eksiği yok tabiki bende mama ile büyüttüm maalesef gönül isterdiki kendi sütümle besleyim ama olmadı. Anne sütünün öneminin tartışılmaz olduğunun farkındasınız sonra neden illa emzirmek istiyorsunuz demişsiniz çelişkili . yapabileceği Bi şey varmi diye araştırıyor belli kiYa gerçekten süt bittiyse?
Mamayla da karnı doyuyor sonuçta
Neden illa emzirmek istiyorsunuz?
Elbette anne sütünün önemi tartışılmaz, fakat bunu sorun etmeyin lütfen.
Mamayla beslenip büyüyen bebeklerin ne eksikleri var
Ya gerçekten süt bittiyse?
Mamayla da karnı doyuyor sonuçta
Neden illa emzirmek istiyorsunuz?
Elbette anne sütünün önemi tartışılmaz, fakat bunu sorun etmeyin lütfen.
Mamayla beslenip büyüyen bebeklerin ne eksikleri var
Daha kirkimin icindeyken aynen bunu yasadim. "Sutun az, yetmiyor" dediler. Aksama dogru bebegim agliyordu. Emerken agliyor, birakiyor yine agliyor. "Ac cocuk sut gelmedigi icin agliyor. Mama verelim "dediler. Doktora sordugumda "Bebeginiz cok fazla emiyor. Gazini yeterince cikaramiyor. Agliyor. Agladikca daha cok emziriyorsunuz, daha cok gazi oluyor ve daha cok agliyor" demisti.Herkes elini ağzına götürüp aç bu çocuk diyor ve ben delleniyorum. Mama vermemeye çalışıyorum çok nadir veriyorum zaten ama vermemin nedeni de aç olduğunu biliyorum ama memeyi istemiyor ve çok ağlıyor mecbur hissedip veriyorum işte genelde akşamları oluyor huysuzluğu
Haklısınız ama mamayı kesemiyorum yavaş yavaş mi azalmalıyım acaba yarim günlük ihtiyacını bile karşılamıyor sütüm
Yanlış biliyorsunuzMeme dolgun ve sertse zaten yeteri kadar süt üretimi vardır, dolgun olmayan memede bile bebeğe yetecek süt var, bir annenin 2 bebeğe yetecek sütü olurmuş, 2-3 saat aralıklarla emzirmeye çalışın, her ağlaması açlıktan değil, gazı olur emerek rahatlar anne bunu doymuyor olarak algılar mama verir, çoğu bebek şimdi anne sütü-mama ikileminden geçiyor ve bir süre sonra maalesef bebek biberondan gelen lıkır lıkır mamaya alışıyor, anneyi bırakıyor, çok küçükmüş bebeğiniz, o zamanlarda hep göğsünüzde kalmak ister
Herkes elini ağzına götürüp aç bu çocuk diyor ve ben delleniyorum. Mama vermemeye çalışıyorum çok nadir veriyorum zaten ama vermemin nedeni de aç olduğunu biliyorum ama memeyi istemiyor ve çok ağlıyor mecbur hissedip veriyorum işte genelde akşamları oluyor huysuzluğu
Ben de öyle demişim zaten... yumuşak memede bile, bebeğe yetecek kadar süt vardırYanlış biliyorsunuz
Yeterli süt olması için dolgun meme olmasına gerek yok.
Terbiye olmuş yumuşamış memeler iyidir daha yağlı içerikli süt olur.
MerhabalarGönül ister ki bizde her bebeğimiz istediğinde sorun çıkmadan lıkır lıkır emzirelim ama her zaman öyle olmuyor işte..
Benim sorunum şu :
Bebeğim çok şükür anne sütü alıyor. Bazen inatlaşıp memeyi istemiyor o ayrı ama genel itibari ile emziriyorum nadiren mama takviyesi yapıyorum. Doktor her seferinde mama verme anne sütü yetiyor desede öyle olmuyor çocuk açlıktan ağladığı zaman sütüm de azsa mecbur mama veriyorum..
Şu bir kaç gündür göğüslerimin sanki boş gibi normalde dolduğunu anlardım daha dolu ve sertti yani dolgundu. İki gündür ise daha sönük yine emiyor ama öyle lıkır lıkır olmuyor. Napıcam bilmiyorum emzirme benim için baya imtihan gibi. Sürekli endişeli olmak istemiyorum Rahat olup bebeğimi doyurmanın peşindeyim.
Umarım anlatabilmişimdir. Ne yapmalı sizce? Uzun süreli emzirmek için
Daha kirkimin icindeyken aynen bunu yasadim. "Sutun az, yetmiyor" dediler. Aksama dogru bebegim agliyordu. Emerken agliyor, birakiyor yine agliyor. "Ac cocuk sut gelmedigi icin agliyor. Mama verelim "dediler. Doktora sordugumda "Bebeginiz cok fazla emiyor. Gazini yeterince cikaramiyor. Agliyor. Agladikca daha cok emziriyorsunuz, daha cok gazi oluyor ve daha cok agliyor" demisti.
Herkes coook bilir. Meme sizde, sut sizde. Bebeginiz emiyor. Yeteri kadar cis ve kaka yapiyorsa telaslanmayin. Siz sansli emzirebilen annelerdensiniz zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?