- 17 Mayıs 2017
- 394
- 178
- 53
- Konu Sahibi kirmizibasliklihatun
-
Klasik yeni anne sorunsalı.
Doktor mama verme diyorsa vermeyeceksin arkadaşım ne malum açlıktan ağladığı çocuğun?
Belki gazı var vs?
Iki çocuk büyüttüm ve hislerini cok iyi anlıyorum o nedenle beni dikkatle dinle olur mu?
*öncelikle mamayı kes. Iki saat arayla emzir. Durmadan hem de. Memeler ne kadar uyarılırsa beyin o kadar çok "süt yap!" diye sinyal gönderir memelere. (Ben oğlum uyurken bile ki çok derin uyurdu maşallah; saat kurar geceleri kalkar emzirirdim) unutma bol bol memeye tutmak bol sütün olmasını sağlar!
*mamayı bırakıp emzirmeye odaklandığın anda ilk yapacağın şey bebeğin günlük çiş sayısını kontrol etmek olacaktır. 4 yada 5 kere yapıp bez kirletiyorsa tamamdır, doymama ihtimali yok.
*Süt; doğumdan sonraki ilk aylarda bol bol üretilir çünkü memeler bebeğe ne kadar ihtiyaç olduğunu bilmezler bu nedenle memeler taş gibi olur hatta taşar. Ancak ilerleyen aylarda memeler bebeğin ne kadar süte ihtiyacı olduğunu bilir ve sadece o kadar süt üretir. Bu nedenle sütün yokmuş gibi, memelerin boşmuş gibi hissedebilirsin bu normaldir.
*Son aşama ise süt arttırmak. Bak sana sihirli formülü vereyim: BOL BOL EMZIRMEK + BOL SU ICMEK + DENGELI BESLENMEK + MORAL.
Ekstradan süt arttıran besinler istiyorsan;
*dereotu ve bol bol salata
*boza, salep, malt içecekler
*bulgur
*taze soğan
Iste bu kadar kolay.
Saglicakla.
Ilk 2 hafta emmedi zaten reddeti. Sonra emdi ama sütum yok kadar azdı. O yüzden ilk günden beri mama aldı . Sut sağma makinesi bile aldım ama ise yaramadı artmadı sütum.Sen ilk zamanlarda mi böyle mama veriyordun benimki daha 12 günlük ya
Canım bana hastanedeyken sütüm gelmediğinde 15 ml dediler o zaman 5 ml 10 ml veriyordum mamanin arkasında 1-2 haftalık 90 ml yazıyor ben bazen 45 bazen 60 veriyorum hatta bazen 30 veriyorum 60 dun verdim bir kere birde bugün ama verince yiyor kusmuyor da anlamadım bende napicam
Ilk 2 hafta emmedi zaten reddeti. Sonra emdi ama sütum yok kadar azdı. O yüzden ilk günden beri mama aldı . Sut sağma makinesi bile aldım ama ise yaramadı artmadı sütum.
Canım benimki 12 günlük bazen 45 ml bazen 30 dünden beri iki kere 60 verdim çünkü yediğini istediğini kusmadigini farkettim ama korkuyorum bu böyle mi gidecek hep artıyor baş edemicem diye korkuyorum sen ilk zamanlar kaç ml veriyordun acaba ben çok mu veriyorum ama mamanin arkasında yazıyor 1-2 haftalık 90 ml yazıyor ben kıyamıyorumIlk 2 hafta emmedi zaten reddeti. Sonra emdi ama sütum yok kadar azdı. O yüzden ilk günden beri mama aldı . Sut sağma makinesi bile aldım ama ise yaramadı artmadı sütum.
Bende de bulgur cok ise yariyordu.Bir de tüm emziren annelerin bol bol dinlenmesi gerekiyor.Bebek uyudugu zaman sizin de her seyi birakip uyumaniz gerekiyor ki bedeniniz süt üretebilsin.Lütfen cevrenizdekilerin isinize karismasina izin vermeyin.Cok üzülüyorum ben yeni annelere.Daha annelige alisamamisken bir de bir sürü insanin gereksiz nasihatlerini cekiyorlar, gelen gidene hizmet edip hem kendi anne babasini hem de kayinvalide ve kayinpederi, bir de sürüyle akrabanin naziyla ugrasiyorlar.Lütfen kendinize deger verin ki bebeginizle de saglikli bir sekilde ilgilenip onun ihtiyaclarini karsilayabilesiniz.
Aynı o şekil benim oğlum daBu çocuktan çocuga değişir oğlum o kadar ağlardı ki gazlı bi bebektide zaten sonra mama verdiğimiz de yvrum kana kana içti sonra mışıl uyudu bebegin oburluğına bağlı
Ilk doğduğumda 2 saatte bir 30 verdim ama yetmediğini farkedince arttırdım. Zamanlara iyice arttı şuan tek seferde 120 veriyorum 2 saatte 1Canım benimki 12 günlük bazen 45 ml bazen 30 dünden beri iki kere 60 verdim çünkü yediğini istediğini kusmadigini farkettim ama korkuyorum bu böyle mi gidecek hep artıyor baş edemicem diye korkuyorum sen ilk zamanlar kaç ml veriyordun acaba ben çok mu veriyorum ama mamanin arkasında yazıyor 1-2 haftalık 90 ml yazıyor ben kıyamıyorum
Haklısınız ama mamayı kesemiyorum yavaş yavaş mi azalmalıyım acaba yarim günlük ihtiyacını bile karşılamıyor sütümSüt hemen artmıyor zaten. Sabretmen lazım.
Ben sma veriyorum ama golden goata geçmeyi düşünüyorum inşallah sutumuz artar da keseriz mamalarıIlk doğduğumda 2 saatte bir 30 verdim ama yetmediğini farkedince arttırdım. Zamanlara iyice arttı şuan tek seferde 120 veriyorum 2 saatte 1
Bende sma gold kullanıyorum mamadan memnunum.Ben sma veriyorum ama golden goata geçmeyi düşünüyorum inşallah sutumuz artar da keseriz mamaları
Çevre baskısı yüzünden çocuğunu emzirmeye bir anne olarak söylüyorum kimseye kulak asma sakin hatta terslendi bile çünkü sessiz kaldıkça daha çok üstüne geliniyor bu bebegimde kimsenin karışmasına izin vermicem inşallah emer yavrumOrası öyle tabiki ama ne bileyim emzirme nin verdiği haz başka hem de bebeğim biraz daha anne sütü alsın istiyorum bir de şu çevre baskısı cabası
12 günlük bebeğe kaç ml mama verilmeli MAMA VERENLERE SORUYORUM
Süt bazen dediğin gibi dolu dolu oluyor bazen daha az. Az olduğu zamanlar uykusuz ya da gergin oluyor insan . Mama veriyorum diye takılma kesinlikle. Insan gerildikçe sütü azaliyor. Şu malt içecekleri çok ise yarıyor. Bi de ben şu anda malt tableti kullanıyorum solar ve gnc de var. Çok faydasını gördüm.Gönül ister ki bizde her bebeğimiz istediğinde sorun çıkmadan lıkır lıkır emzirelim ama her zaman öyle olmuyor işte..
Benim sorunum şu :
Bebeğim çok şükür anne sütü alıyor. Bazen inatlaşıp memeyi istemiyor o ayrı ama genel itibari ile emziriyorum nadiren mama takviyesi yapıyorum. Doktor her seferinde mama verme anne sütü yetiyor desede öyle olmuyor çocuk açlıktan ağladığı zaman sütüm de azsa mecbur mama veriyorum..
Şu bir kaç gündür göğüslerimin sanki boş gibi normalde dolduğunu anlardım daha dolu ve sertti yani dolgundu. İki gündür ise daha sönük yine emiyor ama öyle lıkır lıkır olmuyor. Napıcam bilmiyorum emzirme benim için baya imtihan gibi. Sürekli endişeli olmak istemiyorum Rahat olup bebeğimi doyurmanın peşindeyim.
Umarım anlatabilmişimdir. Ne yapmalı sizce? Uzun süreli emzirmek için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?