Bebek Beslenmesi Emzirme sorunsalı

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Çok sağolun Allah razı olsun bilgiler için çok makbule geçti

Mamanın arkasında yazan doğrudur o zaman, ben bilmediğimden sordum biraz da. Yukarıda bir link paylaştım ben, dene istersen. Faydalı olacaktır diye düşünüyorum.

regl olacaksanız süt miktarınız azalabilir o dönemde, 2 yıl emzirdim, her ay regl dönemlerimde sütüm bitecek gibi olurdu...
süt artırıcı takviyeleri yazmış arkadaslar tekrar etmeyeyim,
bol bol emzirmeye çalışın ve sütünüzü çok da kafaya takmayın, sütü azaltmanın en kesin yöntemi stres.

Ilk 2 hafta emmedi zaten reddeti. Sonra emdi ama sütum yok kadar azdı. O yüzden ilk günden beri mama aldı . Sut sağma makinesi bile aldım ama ise yaramadı artmadı sütum.
Canım benimki 12 günlük bazen 45 ml bazen 30 dünden beri iki kere 60 verdim çünkü yediğini istediğini kusmadigini farkettim ama korkuyorum bu böyle mi gidecek hep artıyor baş edemicem diye korkuyorum sen ilk zamanlar kaç ml veriyordun acaba ben çok mu veriyorum ama mamanin arkasında yazıyor 1-2 haftalık 90 ml yazıyor ben kıyamıyorum

Bende de bulgur cok ise yariyordu.Bir de tüm emziren annelerin bol bol dinlenmesi gerekiyor.Bebek uyudugu zaman sizin de her seyi birakip uyumaniz gerekiyor ki bedeniniz süt üretebilsin.Lütfen cevrenizdekilerin isinize karismasina izin vermeyin.Cok üzülüyorum ben yeni annelere.Daha annelige alisamamisken bir de bir sürü insanin gereksiz nasihatlerini cekiyorlar, gelen gidene hizmet edip hem kendi anne babasini hem de kayinvalide ve kayinpederi, bir de sürüyle akrabanin naziyla ugrasiyorlar.Lütfen kendinize deger verin ki bebeginizle de saglikli bir sekilde ilgilenip onun ihtiyaclarini karsilayabilesiniz.

İnanın çevrenin çenesinden o kadar yoruldum ki herkes kendi emzirme hikayesini anlatıp sürekli emzir deyip duruyor sanki ben çok cahilmişim hiçbişeyden haberim yokmuş gibi davranılıyor neyse bu günler de geçecek diye sabrediyorum yeterki bebeğim iyi olsun

Ilk doğduğumda 2 saatte bir 30 verdim ama yetmediğini farkedince arttırdım. Zamanlara iyice arttı şuan tek seferde 120 veriyorum 2 saatte 1

Orası öyle tabiki ama ne bileyim emzirme nin verdiği haz başka hem de bebeğim biraz daha anne sütü alsın istiyorum bir de şu çevre baskısı cabası
Çevre baskısı yüzünden çocuğunu emzirmeye bir anne olarak söylüyorum kimseye kulak asma sakin hatta terslendi bile çünkü sessiz kaldıkça daha çok üstüne geliniyor bu bebegimde kimsenin karışmasına izin vermicem inşallah emer yavrum

Bir iki ay icinde göğüsler normale donuyor süt oluyor yani.endise etme rahat ol etrafin baskisi kv anne teyze vs. He dee gec hicc susmazlar!ben her sabah ac karna bir cay kasigi dolusu kimyon arkasindan bir bardak su icerdim hem süt yapardi hemde gaz olayini engellerdi.bol bol dere otu ye kalsiyum acisindan zengin cunku depolar bosaliyor. Ve yine sut yapiyor.

Ben çareyi yemekte bulmuştum Cidden öyle suyla otla falan değil, tahin bal süt karışımı yapıyordum mesela, gece emzirmeye kalktıkça yiyordum.
Et, sebze, meyve, bulgur, beyaz dut kurusu çok işe yarıyordu, bunlara ek tabi bol su.
Kısacası yararlı herşeyden yiyin için dinlenin, emzirmeye odaklanın, süt miktarı Benim de aman aman değildi ama doyurucuydu ki mama verdiğimde almıyordu.
Güle güle büyütün :)

Süt bazen dediğin gibi dolu dolu oluyor bazen daha az. Az olduğu zamanlar uykusuz ya da gergin oluyor insan . Mama veriyorum diye takılma kesinlikle. Insan gerildikçe sütü azaliyor. Şu malt içecekleri çok ise yarıyor. Bi de ben şu anda malt tableti kullanıyorum solar ve gnc de var. Çok faydasını gördüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…