• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

En doğru zaman hangisi

Oydar

Don't stop talking about palestine 🇵🇸
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2018
8.837
47.094
548
Merhaba, bi kedi sahiplenmek istiyoruz eşim ve ben. Şuanda 11 aylık bi çocuğum var ve pek kolay olduğu söylenemez. Öte yandan bi evcil hayvanla büyüsün istiyorum. Bebekle ilgilenmek şuan için çoğu hatta bütün vaktimi alıyor kediyi alıp yeteri kadar özen gösterememekten korkuyorum. Sizce sahiplenmek için en doğrusu ne zaman. Biraz daha büyümesini beklemeli miyim? Daha önce kedi baktım ama bu bebek varken eve sıfırdan alışacak. Bebeği ve kedisi olanlardan fikirlerini rica ediyorum.

Cocugum yok ama kedinin kucuk cocuklar icin sahiplenilmemesi gerektigini dusunuyorum. Kediler bayilmiyor cocuklarin elinde oyuncak olmaya, kucukken cocuklar da anlamiyor devamli hayvanin orasini burasini cekistiriyor, kediler darlamaya gelmiyorlar pek.

Gorumcem 3 yasinda cocugu için kedi aldi cidden hayvana aciyorum gordukce bi de cins bir kedi oldukca sakin uslu ama cocuk hayvanin peşini birakmiyor kedi devamli tıslayip cocuktan uzaklasmaya calisiyor.

Evde kedim var, her kedi bir olmaz bazisi cok simarik ve ilgi delisi ona da ayri bir sevme ve oyun zamani ayirmak gerekiyor kesinlikle. Bizim ki tam ilgi delisi hatta eşimle kucak kucaga birbirimizi seviyor olsak hemen koşup aramiza giriyor.

Ben kucuk cocuklu evlere kediyi hoş bulmuyorum ya. Cocuk yolup duruyor hayvani. Kopek cocukla oynamaya daha uygun aslinda.

Cocugum yok ama kedinin kucuk cocuklar icin sahiplenilmemesi gerektigini dusunuyorum. Kediler bayilmiyor cocuklarin elinde oyuncak olmaya, kucukken cocuklar da anlamiyor devamli hayvanin orasini burasini cekistiriyor, kediler darlamaya gelmiyorlar pek.

Gorumcem 3 yasinda cocugu için kedi aldi cidden hayvana aciyorum gordukce bi de cins bir kedi oldukca sakin uslu ama cocuk hayvanin peşini birakmiyor kedi devamli tıslayip cocuktan uzaklasmaya calisiyor.

Evde kedim var, her kedi bir olmaz bazisi cok simarik ve ilgi delisi ona da ayri bir sevme ve oyun zamani ayirmak gerekiyor kesinlikle. Bizim ki tam ilgi delisi hatta eşimle kucak kucaga birbirimizi seviyor olsak hemen koşup aramiza giriyor.

Ben kucuk cocuklu evlere kediyi hoş bulmuyorum ya. Cocuk yolup duruyor hayvani. Kopek cocukla oynamaya daha uygun aslinda.
Hayır sanırım kendimi yanlış ifade ettim. Biz eşimle kedileri çok seviyoruz. Tabiki kediyi çocuğuma almıyorum ama evde bi evcil hayvan olsun çocuk da bi evcil hayvanla yaşamayı öğrensin istiyorum.

Hayır sanırım kendimi yanlış ifade ettim. Biz eşimle kedileri çok seviyoruz. Tabiki kediyi çocuğuma almıyorum ama evde bi evcil hayvan olsun çocuk da bi evcil hayvanla yaşamayı öğrensin istiyorum.

Siz bilirsiniz elbette ama ugraş gerektirir.
Kedi de ilgi alaka oyun istiyor, bi de cocuk ayaklandiginda ogretmeniz gerekiyor nasil kedi sevilir vs yoksa sirt hayvana eziyetten baska bir şey degil.
Gorumcemin cocugu illet bir sey laf dinlemiyor hayvan evden bile kacti 😂

Siz bilirsiniz elbette ama ugraş gerektirir.
Kedi de ilgi alaka oyun istiyor, bi de cocuk ayaklandiginda ogretmeniz gerekiyor nasil kedi sevilir vs yoksa sirt hayvana eziyetten baska bir şey degil.
Gorumcemin cocugu illet bir sey laf dinlemiyor hayvan evden bile kacti 😂
Elbette kedi istiyorsam çocuğuma nasıl davranması gerektiğini öğretmem gerektiğini de biliyorum. Onun oyuncak değil evde bir birey olduğunu bilmesini sağlamam gerekiyor tabi zorluğunu tahmin edebiliyorum.

şimdiden çocuğunuza hayvan sevgisi aşılamaya çalışmanızı çok takdir ettim. çocuğum yok kedim var (o da benim evladım) biraz zor olur ama güzel olur. sadece eğer kendinizi hazır hissederseniz yapın bunu çünkü sonradan geri verme durumunuz olursa kediye yazık olur birde masrafı var biliyorsunuz maddi olarak da hem bebek hem kedi zor olabilir

şimdiden çocuğunuza hayvan sevgisi aşılamaya çalışmanızı çok takdir ettim. çocuğum yok kedim var (o da benim evladım) biraz zor olur ama güzel olur. sadece eğer kendinizi hazır hissederseniz yapın bunu çünkü sonradan geri verme durumunuz olursa kediye yazık olur birde masrafı var biliyorsunuz maddi olarak da hem bebek hem kedi zor olabilir
Konuda da yazdım daha önce beslemiştim zaten ama o zaman çocuk yoktu. Aşıları maması kumu konusunda eşim çok titz davranır bu konuya özen gösterir. Beni düşündüren dediğiniz gibi başedemeyip pişman olmak o hayvanın da günahına girmek

Merhaba, bi kedi sahiplenmek istiyoruz eşim ve ben. Şuanda 11 aylık bi çocuğum var ve pek kolay olduğu söylenemez. Öte yandan bi evcil hayvanla büyüsün istiyorum. Bebekle ilgilenmek şuan için çoğu hatta bütün vaktimi alıyor kediyi alıp yeteri kadar özen gösterememekten korkuyorum. Sizce sahiplenmek için en doğrusu ne zaman. Biraz daha büyümesini beklemeli miyim? Daha önce kedi baktım ama bu bebek varken eve sıfırdan alışacak. Bebeği ve kedisi olanlardan fikirlerini rica ediyorum.
ikisinin de sağlıklı gelişimi için, çocuğun başka bir canlıyı ayırd edebilecek hale geldiği yaşlar en uygun zamanlardır bence. bu sayede ona zarar verebileceğini anlayan çocuk evdeki hayvana karşı daha dikkatli olur. Diğer türlü henüz bu ayırımın farkında olmayan çocuk bilinçsizce de olsa zarar verebilir ve zarar gören kedi de kendisini savunmak için çocuğunuza zarar verebilir. 2.5-3 yaşına kadar hayvanlarla arasındaki iletişim takip edip geliştşrmeniz ve artık bu konuda kimsenin başına bir şey gelmeyeceğine emin olduğunuz zaman en uygun zaman bence

Konuda da yazdım daha önce beslemiştim zaten ama o zaman çocuk yoktu. Aşıları maması kumu konusunda eşim çok titz davranır bu konuya özen gösterir. Beni düşündüren dediğiniz gibi başedemeyip pişman olmak o hayvanın da günahına girmek
aynen doğru söylüyorsunuz pişman olup geri vermek çok yazık olur ama sizin önceden tecrübeniz olduğu için sıkıntı yaşamazsınız maddi olarakda hazırsanız sıkıntı olmaz hem bu soğukta bir can kurtulur

2 Yaş sendromunu atlatmanızdan sonra iyi bir fikir gibi. 😀
Çocuktan önce evcil hayvan sahibi olmak ve çocuktan sonra evcil hayvan sahibi olmak bence çok farklı şeyler ki içerisinde ayrı ayrı avantaj ve dezavantaj sunuyor içlerinde.
Çocuktan sonra evcil hayvan kısmında bence çocuğun cümle kurabilecek bir yaşta yada kuralları kavrayabilecek yaşta olması gerekiyor. 2-2,5 yaşındaki çocuklar kediler ile oynarken tüketmemeleri gereken ürünleri kedilere sunabiliyorlar anlayamadıkları için ve bazı durumlarda bu geç fark edilirse evciller için hayati önem taşıyabiliyor.
Çocuğunuzun olayları ifade edebildiği ve basit kuralları anlayabildiği bir yaş grubunda yavru kedi ile başlangıç yaparsanız çok keyifli bir ömür bekleyebilir sizi. 🙂

Sizin kediniz vardı diye hatırlıyorum ben, burada kediler ile ilgili bir topicte görmüştüm sanki sizi..
Bence bir bebeğin hayvan sevgisi ile büyümesi çok önemli. Ama ebeveynlere çok iş düşüyor. O kediyi de en az bebeğiniz kadar evlat gibi görmeli ve ilgilenmelisiniz.
Bence bebekli evlere yetişkin, karakteri oturmuş kedi sahiplenmek çok daha iyi. Hem sokaktan bir can kurtarmış olursunuz hem de bebeğiniz hayvan sevgisi ile büyür. Hayvan sevgisi çocuklara hem sorumluluk sahibi olmayı öğretiyor hem de merhamet aşılıyor gerçekten. Ben buna inanıyorum 🙏

Back
X