- 25 Şubat 2018
- 13.063
- 75.474
- 548
- Konu Sahibi Elbasantava
-
Kendimizden başka kimseden yüzde yüz emin olamayız tabi ama halinden, tavrından gayet anlaşılıyor benceO annelik olmasın
Ayrıca bir erkeğin bakir olduğuna asla emin olamazsınız
Yine de inanmak güzel:)
Helalinden olunca bakire kaliyorsunuz yani, ilginc dusunce sekliymis, peki tamamHelalinden olunca gitmiyor.
Evlendiginizde eşiniz kac yaşindaydiBende 29 uma kadar bakireydim sonra evlendimben bakirelik kutsaldır diyorum zaten bakir biriyle evlendim
:))) Böyle şeyler konuşulmalı, herkes kendi dünya görüşüne göre yargılamadan kırmadan fikir vermeli ki gençlerin doğru kararlar alabilmelerine bir faydası olsun, size yazılanlar belki garip geliyor belki de gayriahlaki ama konuşulmadığı veya yasaklı konulara girdiğinden genç kızların bir kısmı gizlice beraberlik yaşıyor ve 18-25 yaş arası kızlar gebelik bölümümüze sürtünerek birlikte oldum, üstümde taytım vardı acaba hamile miyim, bekaretime bir şey olmuş mudur konuları açıyor ve bu konuları aylarca defalarca açıyorlar çünkü hem ailelerinden, hem hamilelikten ödleri patlıyor, pişmanlıklarıysa ayrı bir konu, belki büyükleri konuşsa çoğu böyle bir şey yaşamayacak bile.Biz abla olarak uyaralım.. Sen şeytana uyma.. Bu arada burası Türkiye mi? Sanki yabancı ülke sayfası sanıyorum bazen..
Hanimefendinin bahsettiği, ilk birlikteliği eş ile yaşamak kutsal bir an. Bu size göre sevdiğiniz insan ile yaşamak kutsal an olarak değişebilir veya kutsallik yüklemeyip istedim ve yaptım anlamı da taşıyabilir. Yani sizin doğrunuzun hanimefendinin doğrusu olmadığı gibi onun doğrusu da sizin doğrunuz olmayabilir. Zira bu konu kitapta şu yazıyor doğru cevap şu denen bir konu değil.Helalinden olunca bakire kaliyorsunuz yani, ilginc dusunce sekliymis, peki tamam
Tamam bacım haklısın kusura bakma ver önüne gelene istediğini yap ne diyem bilemedim
Hayir bakirelik kutsaldir diyor. Bu ayrıştırıcı bir dusunce. Yaziyi okuyanlar arasinda tecavuze ugramis biri varsa bu ona acı vermez mi ? Bana gore dogru diye her seyi soylememek lazim. Empati yapmak gerekiyor.Hanimefendinin bahsettiği, ilk birlikteliği eş ile yaşamak kutsal bir an. Bu size göre sevdiğiniz insan ile yaşamak kutsal an olarak değişebilir veya kutsallik yüklemeyip istedim ve yaptım anlamı da taşıyabilir. Yani sizin doğrunuzun hanimefendinin doğrusu olmadığı gibi onun doğrusu da sizin doğrunuz olmayabilir. Zira bu konu kitapta şu yazıyor doğru cevap şu denen bir konu değil.
Isterse onu diyebilir kime ne? Isterseniz masa benim için kutsal diyin isterseniz dış fırçalamak isterseniz evlenmek diyin isterseniz özgürlük diyin bu beni ilgilendirir mi? Hayır. Incitir mi peki? Ki zaten bence kutsal diyor. Kalkıp biride ilişkiye girmek o zevk çok kutsal diyebilir, bunu da vajinusmus sorunu yaşayan biri okusa incinecek mi? Bırakın lütfen isteyen istediğine kutsal desin isteyen istediğini yaşasın. Özgürlük tam olarak bu çünküHayir bakirelik kutsaldir diyor. Bu ayrıştırıcı bir dusunce. Yaziyi okuyanlar arasinda tecavuze ugramis biri varsa bu ona acı vermez mi ? Bana gore dogru diye her seyi soylememek lazim. Empati yapmak gerekiyor.
Herkes kutsal uretsin o zaman, "sabah dis fircalamak kutsaldir" mesela,hem kimse incinmez
Iliskiye girmek zevk kutsal diyen cikmadi diyen olursa onunla da bu sekilde konusurum, kutsalim dedi diye susalim mi ozgurluk nerede?Kalkıp biride ilişkiye girmek o zevk çok kutsal diyebilir, bunu da vajinusmus sorunu yaşayan biri okusa incinecek mi? Bırakın lütfen isteyen istediğine kutsal desin isteyen istediğini yaşasın. Özgürlük tam olarak bu çünkü
Yahu tamamda kutsalsa ona kutsal bize ne? Tutup biri annelik benim için kutsal dese, annesini kaybetmiş insan olabilir veya annesi onu terketmiş insan olabilir o yüzden bu kutsal olamaz diye itiraz mi edelim? Kimi ne ilgilendirir?Iliskiye girmek zevk kutsal diyen cikmadi diyen olursa onunla da bu sekilde konusurum, kutsalim dedi diye susalim mi ozgurluk nerede?
Bu sorunun tek bir cevabı yok. Duruma, çevrene, sana, evleneceğin kişiye, inancına göre değişir cevap.
İnançtan gireyim. Nikahsız birlikteliğin haram olduğuna inanıyor ve bir cezası olduğunu düşünüyor isen yapma mesela. Zira olur da sonrasında pişman olursan, vicdan azabına bir de bu eklenir.
Sonra yaşadığın çevre, yetişme koşulların da önemli. Muhafazakar bir çevrede ve ailede yaşıyor isen muhtemelen bu durumla ilgili bir sıkıntı yaşadığında "ben insanların yüzüne nasıl bakacağım" düşüncesi hasıl olacak. Yine sıkıntı.
Seçeceğin eş. Bak bu çok önemli, hatta en önemlisi. Evlilik öncesi ilişki yaşayıp, sonrasında bir hıyarla evlenirsen muhtemeldir ki bu evliliğin boyunca karşına çıkacak. Yukarıda yazdığım diğer ihtimaller de konuya dahil olacak. Mesela adam sana "babana söyleyeyim de gör" gibi iğrenç bir tehdit savurduğunda "söyle ulan" diyemeyeceğin bir aileye ve çevreye sahipsen yapma.
Gönül isterdi ki "senin vücudun senin kararın, bir zar parçasının önemi yok" deyip geçeyim. Hatta günahı da sevabı da sana ait. Sadece Allah'a hesap verirsin diye inanç kısmına da el atayım isterdim ama o işler öyle olmuyor. O işlerin öyle olması için 100 yıl daha zaman var. Belki bizim yetiştirdiğimiz çocuklar haşa ilahlık taslayıp insanları yargılamaz. Belki sadece pipileri olduğu için kadının değerini bir zara bağlamaz. Tehdit etmeyecek, aşağılamayacak, hesap sormayacak kadar "adam" olurlar da o zaman herhangi bir soru olur bu. Ama henüz öyle değil.
Seks yaptıktan sonra ailenin, çevrenin, eşinin karşısında bir şekilde ortaya çıkma ihtimali olursa "sizi İlgilendirmez benim hayatım" diyecek kadar güçlü ve kendinden emin değilsen yapma. Öyle isen dilediğini yapabilirsin.
Ekleme: bu konuda bekarete yüklenen kutsallık kadar, sekse yüklenen kutsallık da inanılmaz itici görünüyor. Bir zar parçası altı üstü aman ne geri kafalısınız düşüncesi de, benim bacak aram kutsaldır düşüncesi kadar itici. Niye illa iki uçta olmak gerekiyor anlamıyorum ben mesela. Kutsal bakire olarak ölmek isteyen de anormal değil, sevişmek isteyen de. Herkes kendi doğrusunu yaşasın ve kimse kimsenin doğrusuna bok atmasın. Çok mu zor bunu başarmak yahu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?