En kötü arkadaş; Sigara

1 sene 16 gün olmuş hala başlamadım . Ve artık herşey çok daha güzel Sana cesaret olsun diye tekrar yazmak istedim

Ben asla bırakamam diyordum hamile kalınca pat diye bıraktım, bıraktığım gün unuttum.
Zorlanıyorum arada rüyalarıma giriyor kahvenin yanına bi de sigara yaktığım günleri özlüyorum ama çocuklarımla uzun yaşama düşüncesi kahve sigara keyfinden daha tatlı geliyor
Zor zamanı atlatmışsın bacım bundan sonra biraz daha rahat geçer. Bir hafta-3 hafta-1 ay atakları olacak. Ilk 3 günü atlattıysan onları da atlatırsın

Ilk 3 gün yani. Tamam. Teşekkür ederim

1. Sinif oğlum 2 yas sendromlu kizim koronali kocam ev hapsi
Sigarayi biraktim
İnan kafayi yeme noktasindayim baslamak kesinlikle istemiyorum ama sonum elektronik sigara olcak gibi

Çok tesekkurler. Maşallah. Kaç gün sonra alışmıştın yani en zor, krizlerin en yoğun olduğu süre ne zaman bitti?
Ben hep yemekten sonra olan ataklarda zorlandım . Sabah kahvaltısı ve akşam yemeğinden sonra o hisde zorlandım ama bu kez masadan kalkar kalkmaz masayı toplamaya başladım elim oyalandı . 2 hafta max 3 hafta zorlayıcıydı . Birde en son atak eylül ayında aldığım kötü bi haberle geldi . Ve o sn tekrar içmek istedim ama ne olursa olsun elim varmadı almaya . Şimdi iyiki diyorum .

Ben öyle ağır bir içici değildim, sadece 2 yıl düzenli içtim o bir paket 3-4 gün gidiyordu. İş arasında arkadaşlarla otururken vs kullanıyordum ama bunları hep dışarda yaptım, evde içmemek gibi bir prensibim vardı geçen yıl araya pandemi girince bıraktım bir anda. 4 ay boyunca hiç içmedim. Şu an çok çok nadir belki ayda 1 tane içiyorum. İlk başlarda zorlandım ama her gün değişik bir yemek denedim mesela, sigaranın eksikliğini öyle unutturmaya çalıştım kendime, aklı mutlaka başka bir şeyle meşgul etmek gerekiyor. Babam 20 yılı aşkın süre içti bir anda bıraktı. Şu an çok mutlu ve yaşam kalitesi çok yükseldi. Umarım başarılı olursunuz siz de

Ben ünv hayatımda gittiğim partilerde ozentilik olsun diye ictigim sigaralar dışında hiç içmedim, o zaman da içime çekmiyordum zaten kokusu hoşuma gidiyodu

Ama seni anlayabiliyorum. Ben biraz çikolata bagimlisiyim . Yemeden duramam. Ki çikolata sigaranın yaninda hafif kalır bağımlılık yapabilme konusunda.

Oglak kizi Üniversite 2. sınıfta tek tük başladım, o zaman içeme çekemiyordum dolayısıyla hiç etkilenmiyordum, ne zaman o duman boğazımdan geçti o gün bu gündür içtiğim sigaranın haddi hesabı yok. Yaklaşık 5 yıl oluyor, kahve yanında, bilgisayar başında vs keyif olarak içiyorum ve hoşuma gidiyor. Bazen de stresimi atan tek şeyin sigara olduğunu düşünüyorum. Ama gel gelelim 1 hafta öncesine kadar boğazımda ağrı, göğüsümde bir hırıltı, nefes nefese kalma durumu ve ciğerlerimin etkilendiğini anladığım anda bırakmasam bile kesinlikle azaltma yoluna gittim. Sigara içmek yaşam kalitesini çok düşürüyor. Her sabah 80 yaşındaki amcalar gibi öksürüyorum, sanki ciğerlerimden ve boğazımdan atmam gereken birşey varmış gibi, bir genç kıza hiç hiç yakışmıyor. Ben de hazır aile evindeyken azaltmayı deniyorum, ve her aklıma sigara geldiğinde su içiyorum, psikolojik olarak mı bilmiyorum ama sigara yerine her su içişimde sanki içim ve cildim temizleniyormuş gibi hissediyorum. Kendimi çok çok daha iyi hissetmeye başladım. Bir anda bıçak gibi kesemeyeceğini bil, sadece azaltma yoluna git. Mesela günde 1-2 ile sınırlandır kendini.

Gebelık dolayısıyla bıraktım.genız akıntım gecti.aanah uyandıgımda bogazımdakı tat ve hafif agrı gecti. Aık dus alıp parfüm kullanaam da koyafetlerkmdekk o pis kolu gecti.tırnak sararması gecti.
Pakete verdıgım parayla sokak hayvanlarına corbalık tavuk alıyorum israf gecti.
Sigara bıtınce sigara arama krizi gecti.
Anemim var gecmedi ama kan ölcumumde degisiklık oldu.
Diş sararması azaldi.
Evdekı koku gecti.
Dıs mekanlarda,ya da bırının evinde duzenlı aralıklrla sigaraya cıkma durumu gecti.
Kı kafeye bile gittiginde hava soguk da olsa dısarıda oturmak sinir bozucuydu.pandemıden gitmıyoruz ama gittigimizde mutlaka dişarida oturuyordum.
Sigaranın kanıtlaman kanıtlanmyan mılyon zarari oldugu dusuncesınım gerginligi geçti
Bebegim annesknın elımde sigara gormeyecek. Bu da en guzel artilardan

1 sene önceye kadar ben de kullanıyordum. Bir gun sigara içerken durduk yere dedim ki bu içtiğim son sigara olacak, ve öyle de oldu. İlk bir kaç ay özellikle stresli zamanlarda insanın canı çekiyor ama daha sonra rahatladım baya. Arada bir şey oluyor aman şimdi bir tane içsem bir daha içmesem ne olur ki diyorsun, işte o zamanlar çok kritik. Eğer bir tane yakarsan başlarsın tekrar. Tamamen kararlı olmakla alakalı..

Yazan oldu mu bilmiyorum ama bu uygulamayı indirebilirsin,ben kendime 2 yıl önce bir gün belirledim 1 ay içinde,sanırım 20.günü seçmiştim salı gününe denk gelmişti,o güne kadar dilediğim kadar içtim en pahalısı aldım içtim hatta gece kalktım içtim ama o gün geldiğinde kendime söz verdim sabah kalktığımda artık sigara olmayacaktı ve bu uygulamayı indirdim uygulamada içmediğin sigara sayısı,cebinde kalan para ve kaçgündür sigara içmediğin falan yazıyor beni gaza getirdi.1. Ay çok zordu dayandım ve 1.ayın sonunda uygulamada biriken Paraya denk gelen parayla gittim kendime güzel bi çanta aldım.boyle boyle kendime ödüller verdim.Ve başardım suan canım istemiyor ,hatta bazen para harcarken sigara içmiyorum içkim yok fuzuli Paraharcama lüksüm var diyebiliyorum birde sigaraya benzer beyaz bi plastik çubuk buldum,cok canım istediğinde aynı sigara içiyor gibi kullandım,ağzıma aldım dumanını üfledim külünü bile döktüm yalandan komik gelebilir ama bir arkadasıma psikolog önermişti.deneyebilirsin bunları bu şekilde kurtuldum ben,sağlık açısından faydalarını yazmakla bitmez en önemlisi cildim canlandı yüzüme renk geldi

Ve asla birtane içeyim birşey olmaz deme birtane içersen başlarsın sakın içme o ilk sigarayı,ben bundan önceki sigara bırakma deneyimlerimde hep başarısız olmamamın nedenidir bitane içeyim bişey olmaz demem,çok dayanamadığında beyaz çubuk taktiğini uygula

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…