en samimi arkadaşımın odun eşi...hem üzüldüm hem şükrettim...

Tanımadığınız insanları yalancılıkla itham ettiğinizi ısrarla hatırlatmama rağmen hala aynı tavrı takındığınız için aynen sizin dediğiniz gibi kusura bakmayın ama "terbiyesizliğin lüzümu yok" deme gereği hissettim.

Çünkü asgari müşterekte kafası çalışan bir insan kusura bakmayın o anlamda dememiştim der. çünkü alınan herhangi bir terbiye gereğidir bu, eğer tabiki alınmışsa.

Siz kimsiniz ki tanımadığınız insanları itham edebiliyorsunuz. Sizin gibi hadsiz ve terbiyesiz birine bir daha cevap vermem zaten mümkün değil, o yüzden istediğiniz kadar tırnaklarınızı çıkarın, istediğinizi yazın umurumda olmaz, aynı gerçek hayatta sizin gibi tipler hiç umurumda olmadığı.

hadsiz ve terbiyesiz mi... senin gibi sokak ağzıyla konuşan birine cevap verende kabahat.

ne bileyim ben bende beklerim unutursa olay yaratmam ama içimde burulur yani hiçte önemli değilmiş gibi davranamam benim eşim için hiç önemi yoktur ama beni mutlu etmek adına küçükte olsa hediyesini alır bn ailemden doğum günü görmedim o yüzden bana tuhaf gelirdii der idi şimdi biz bir aileyiz ve öğrendi evet diğer günlerde sorumluluğunu bilen bir aile babası özel günde beklemez birşey almak için ama bazen sorumluluk dışı size özel birgünde bir gülle bile gelmesi benim için çok kıymetli arkadaşınızın eşi odundan başka birşey sevmiyosun bari karşıdakini kırma eşi özenmiş senin için hele o nasıl bir sözdür insan eşine yakıştırır pavyon neyse yaa ben oraya takıldım da çok ayıp

bu özel gün takıntısı tamamen batı kültürünün bize dayattığı bize ait olmayan bir durum. ve ne yazıkki evlilik yıldönümüne takıp koca bir evliliğe zarar veriyoruz bazen.

herkesin kendini, sevgisini, hassasiyetini ifade ediş biçimi farklıdır. benim eşime de sevgililer gününü anlamsız buluyorum, kapitalizme hizmet eden bir günden başka bir şey değil dediği için akraba çevremden bazı kişiler odun muamelesi yapmışlardı. ama odunluk ne yazık ki özel gün hatırlamakla, kutlamakla gitmiyor insandan. o bir karakterdir.

tek tip bir erkek karakteri çizilmiş önümüze, hepimiz ona aşığız hepimiz onu bekliyoruz.ama insanlar yetiştirme tarzına göre, yaşadığı çevreye, kültüre göre değişkenlik gösterir.
mesela doğulu erkekler o filmlerde çizilen karakterlere hç mi hiç benzemez.sevgilerini mesela sataşarak, tatlı sert kavga ederek gösterirler. bu onların odun olduğu anlamına mı gelir? sadece yapıları bu.

babam özel günleri çok da önemsemeyen biridir. ama son yıllarda öyle bir baskı oluşturuluyor ki medyada kutlamazsan odunsun. babam bi sevgililer gününde elinde çiğköfteyle eve geldi. poşeti anneme uzattı. bizim sevgimiz burda dedi kalbini göstererek. adamın yapısı çiçek böcek alacak bi yapı değil. ne yapsın karısını da seviyor. adı oduna mı çıkmak zorunda?

özel günler her zaman yabancı filmlerdeki gibi mum ışığında, gül kaplı yataklarda, pahalı hediyeler eşliğinde kutlanmaz.

ayrıca evliliği 70-80 yıl süren anneannelerimizin babaannelerimizin evlilik yıldönümlerini kutlamayı bırak hatırladıklarını bile sanmıyorum...

ben nişan yüzüğümü parmağıma taktıktan sonra hiç çıkarmadım.o zamanlar çok zayıftım.kilo aldıkça zaten yüzük de parmağımdan çıkmadı zaten.yerinde dönse de parmağımın eklem yeri daha kalın olduğu için hiç çıkmadı.geçen sene eşim inat etme git yüzüğünü değiştir dedi.neyse gittim.yüzüğü kuyumcu keserek çıkarttı.nişan tarihinizi yeni yüzüğe yazayım mı dedi.ben de aaaa nişan tarihimiz ne zamanmış,unuttum dedim.kuyumcudaki kızın yüz ifadesini unutamıyorum:1:

benim eşim özel günlere değer vermez,ciddiye almaz,hediye almaz,ağzının ucuyla bile kutlamaz.ama benim eşime bu nedenle odun diyemem.özel günlere alerjisi vardır resmen.her istediğimi alır ama özel günlerde değil,öncesinde veya sonrasında:51:
hatta bazen ben kendim giderim o özel günümde kendime hediye alırım:))

benim eşim de aynı senin eşin gibi canım,ama hayatta öyle bir tabir kullanmam,ne haddime canım,adamın karakteri öyle ve ben onu değiştirmek için evlenmedim,beni sevdiğini ve değer verdiğini bileyim yeter de artar bile,zorla yapılan şeyleri istemem zaten :49:

konuyu açan arkadaşım . Arkadaşınız neden açmamış ki konu size dert olmuş bu kadar.[/QUOTE

konuyu ben açtım çünkü arkadaşımın evinde bilgisayar yok.... benle paylaştı ve çok üzülerek.... bende haliyle aynen onunla aynı fikirde olduğum için destek olmaya çalıştım...acaba farklı fikirde olanlar varmı acaba arkadaşım üzülüp ağlamakla abarttı mı gibi bir düşünceyle fikirlerinizi almak istedim.... bir diğer yorumda da arkadaşının eşi burda irdelendiğini biliyormu acaba diye bi soru gelmiş...
ya kızlar sizler burda bişeyler paylaşırken bişeyler danışırken hep onay alarakmı açıyorsunuz konuları.... mesele burda arkadaşımın eşi değil...mesele özel günlerin önemi...bunu paylaşıyoruz danışıyoruz....olayı daha net kavratabilmek içinde mecburen durumu izah etmem gerekirdi....kaldı ki bu adama ben odun diye tek taraflı hitap etmedim...odun kelimesini zaten arkadaşım kullandı kocasına...ben sadece bi nevi elçi niyetli danışanım....habersiz de değil..arkadaşıma gelen yorumlardan bahsettim... bu durum sadece benim merakım değil anlayacağın...

Bir güne önem vermeyen adam,koca bi 365 güne nasıl önem veriyor ki ??? :24:

peki özel günlere önem veren bir erkek diğer günlerde karısını aldatsa,hakaret etse,hatta dövse o özel günler makbule geçer mi.öyle insanlar o kadar çokki:34:

kısaca anlatınca belki basit kaldı ama bahsettiğim en basit halleri....
tamam özel günleri sevmeyebilir hoşlanmayabilir....ama karısı evlenme yıldönümlerinde saat almış kocasına akşama kadar hazırlık yapmış kuaföre gitmiş yemekler hazırlamış çocuğunu uyutmuş falan erkenden, kocası gelince kapıyı açıp sarılıp öpmüş hediyeyi vermiş...kocası demiş ki sen beni batıracakmısın...ne gerek var ki aldın demiş... git yarın iade et demiş...bende önce pahalı bişey zannettim ama değil, avonda satılan sattlerden 25 lira civarı... hediye faslını uzatmamış kızcaaz gel yemek hazırladım yiyelim demiş bak evlenme tarihimiz diye özendim falan demiş, saçma sapan işlerle uğraşıyorsun çocukmusun sen, yoksa liseli kızmısın demiş... yüzüne gözüne boya sürmüşsün pavyon karılarına benzemişsin demiş.(afedersiniz sözüm meclisten dışarı) hepsini sineye çekmiş yine...ben olsam asla yüzüne bakmam....ama kızcaaz anlattıkça üzüldüm açıkçası...sonuçta batı kültürü diye geçiştirmeyin bence...haklısınız itiraz etmiyorum...ama benim burda kastım bu gibi erkeklerin olup olmamsı ve olanların nasıl idare ettikleri ile ilgili....

konu sahıbıne katılıyrum bu kadarı cok fazla :50:

ya arkadaşlar yapmayın ALLAH aşkına. her kadın özel gunlere önem verir. tamam eşiniz unutuyorsa, o gunlere önem vermiyorsa sizde "bende nasıl olsa tınlamıyom" modlarında dolaşmayın lutfen. kusura bakmasın kimse "benim için oyle gunlerin onemi yoktur" diyen kadınlara inanmıyorum. her kadın onem verir kimi ise haddinden fazla onem verir. benim gibi mesela. ha diyeceksiniz ki senin ki çok mu yapıyo. yooo yapmıyo diyemem ama odunda diyemem ortası galiba. ama o yapmıyo diyede" ben uzulmedim zaten benim için onemsizdi bugun "gibi sözlerle kendimi kandıramam. çunku oyle gunlerde daha çok ilgi bekleriz çiçek bekleriz ve ufakta olsa hediye bekleriz . ve hepimiz bekleriz

yıllar önce babam anneme evlilik yıldönümü için hediye almıştı,ama annem sevineceği yerde ne gerek vardı,keşke harcamasaydın paranı,çocuklara bişey alırdık diyip sitem demişti,hala aklımda,sandığınız gibi böyle günleri iple çekmeyen ve önemseyen çok kadın var,ben de anneme çekmişim,dünyadaki bütün kadınları tanıdıktan sonra yorum yapın lütfen :19:

peki özel günlere önem veren bir erkek diğer günlerde karısını aldatsa,hakaret etse,hatta dövse o özel günler makbule geçer mi.öyle insanlar o kadar çokki:34:

Ama aldatmıyorsa,özel günleri es geçmiyorsa ?.. O daha güzel değil mi ? Eşinin doğum gününü bilmeyen,tebrik etmekten aciz olan adamdan da ne beklenir ki ? Bne hediyeden bahsetmiyorum,hatırlamaktan,kıymet vermekten bahsediyorum. :// Bilmiyorum,biz böyle yetiştik,80 yaşında da olsa doğum günü kutlanır. ://

Ama aldatmıyorsa,özel günleri es geçmiyorsa ?.. O daha güzel değil mi ? Eşinin doğum gününü bilmeyen,tebrik etmekten aciz olan adamdan da ne beklenir ki ? Bne hediyeden bahsetmiyorum,hatırlamaktan,kıymet vermekten bahsediyorum. :// Bilmiyorum,biz böyle yetiştik,80 yaşında da olsa doğum günü kutlanır. ://

bizim içinde önemsizdir.ben sizler için önemli olmasını anlayabiliyorumda neden sizler bizim için önemsiz olacağını anlamıyorsunuz:34:

Son düzenleme:
bizim içinde önemsizdir.ben sizler için önemli olmasını anlayabiliyorumda neden sizler bizim için önemsiz olacağını anlamıyorsunuz:34:

Tam olarak anlasaydınız,bi önceki mesajınızı yazmazdınız. ;) Bakıyorum kendi bu konulara önem vermeyenler,kendi çocuklarına,torunlarına yaş günü vs. yapıyor.Bu onların içinde kalan bir uhde bence... ://

ya ne kadar kötü örnek verme çabasında herkes..lirik güzele tamamen katılıyorum...neden hemen erkeklerin dövüp söveninden bahsediyorsunuz ki...onu örnek bile vermeye lüzum yok...biz olağan şartlarda standart durumları konuşuyoruz.... size mantıklı gelmeyen fikirleri neden kötü örnekleri vererek batırmaya çalışıyorsunuz.... yani illaki hediyenin hatırlanmamın yanlış olduğunu dolaylı yollara başvurarak izah etmeye çabalıyorsunuz....size yanlış gelen önemsemediğiniz bu özel günlerin hatırlanmasını, koca dayağı ile örnekleyip kabullendirmeye çalışmak hangi mantığa sığıyor anlayamadım....
lirik güzele sonuna kadar katılıyorum ZATEN GGEÇİMİ DÜZGÜN BİR KOCA İSE GÜZEL Bİ DURUMDUR BU ELBETTE DOĞRU BU..AMA BİRDE ÖZEL GÜNLERİ HATIRLIYOR VE HOŞ TATLI SÖZLER SÖYLEYEBİLİYORSA TADINDAN DA YENMEZ...YANLIŞMIYIM?

Tam olarak anlasaydınız,bi önceki mesajınızı yazmazdınız. ;) Bakıyorum kendi bu konulara önem vermeyenler,kendi çocuklarına,torunlarına yaş günü vs. yapıyor.Bu onların içinde kalan bir uhde bence... ://[/QUbenim için özel günün özel günler önemli değildir deyip geçenlere lafımız yok zaten, ama hem özel günlerin yanlış olduğunu savunuyor hemde abes örneklerle özel günlere örnek verenleri batırmaya yanlış düşündüklerini sergilemeye çalışıyorlar ya bende ona şaşıyorum...kocası senenin diğer günleri döven ama özel günleri hatırlayan örneğini veren bayan için diyorum bunu...

Back
X