Canımdan yakın gördüğüm biri , o kadar zoruma gitti ki.. anlatamam. Başkasına sordum sınav haftası olan , uyku bozukluğu olan bir arkadaşıma , Tamam halletmeye çalışırım dedi ondan sonra düşündüm o isteseydi yapardı uğraşmak istemedi diye. O kadar üzgünüm ki asla küsmek isteyeceğim biri değil bir tartışma kavgamız olmamıştırSanki küsmek için bahane aramışsınız gibi cevap vermişsiniz bilemedim ...
Ben de bunu düşünmeye başladım iyi gün dostuymus diyeÖzür dilemiş bence uzatmaya gerek yok ama 11 yıllık arkadaşlıkta da para mevzularının konuşulması can sıkıcı anlıyorum sizi ama çok da yakın arkadaşınız değilmiş demek ki bunu görmüş oldunuz
Şöyle ki, Gerçekten yorucu bir iş ve masrafını tabiki karşılarım çokta parası yok onu biliyorum ancak yani bana yardımcı olmak yerine , taksi ile gitmeyi istemesi beni üzdü işi zorlaştırmasi. Çünkü ben dönüş biletimi yakıp yeni bilet alsam ve kendim gitsem Onun taksi+ yemeğine denk gelir zaten.. olay Onun işi yapmak çözüm üretmek yerine yokuşa sürmesi oldu. Para konusunda ben de o da lafını yapmadık hiç yıllarca yani masraf yapsa ödeyecegimi bilir ama üslubu tavrı bana samimi ilişki içinde olmadığımızı hissettirdiArkadaşım bana şunu yap sana yemek ısmarlayayım demez, ben de o iş için yapacağım masrafı ondan istemem. Param yoksa söyler isterim o ayrı. Bence ikiniz de tuhaf davranmışsınız ama büyütmeye gerek yok hatasını fark etmiş.
Şöyle o çok üşengeç , Bir iki kişi hariç arkadaşı yok . Asosyal ve yön bulamayan biri. Herkesin bencil diye garip tuhaf diye bahsettiği biri. Ama ben ilk defa karşılaştım bu durumla bana öyle olmadı hiç. Yemek ısmarlarım muhabbeti Evet şuan bana da saçma geliyor ama ilk yazdığımda , Sana çok fena işim düştü yemeklere götürücrm falan esprisi ile dedim. O da yemek içinmiiii tüm günümü harcayacagim tarzı bir şey dedi. Ben ters tepki verince sonrasında, kendi kişilik özelliklerine, kaybolacak olmasına falan bağladı ama artık arkadaşlık yürütmek istemiyorum onunlaKendi işini kendin hallet. Onunla falan da gitme. Başta yemek ısmarlayacağım demeniz çok saçma sonrasında taksi parasının istenmesi daha saçma. Bana ısrar etmeliydin demesi ise saçmalığın daniskası.
Hayır yol o kadar değil ancak sabah olması sıkıntılı. Kendi adıma yakın arkadaşım ise yaparım ben, zor olsa da. Empati kurunca o istese yapardım.Arkadaşın 3-4 saat yol digip senin işini mi halledecek yani? Şimdi kardeşinden öyle bişeyi isteyemesin ben kardeşimden isteyemem yani. Çok lazım bişeyse kendin kırar döker gider yapardın.
Hayır yol o kadar değil ancak sabah olması sıkıntılı. Kendi adıma yakın arkadaşım ise yaparım ben, zor olsa da. Empati kurunca o istese yapardım.
E böyle birinden böyle bir istekte bulunmanız çok egzantrik. Ben de gergin olacağım, strese gireceğim belki ciddi kaybolacağım bir işin içine girmek istemem. Fazla mı fedakarlık bekliyorsunuz?Asosyal ve yön bulamayan biri
( Bu arada iş 3-4 saatten uzun sürüyor yol, bekleme falan ve uzak , Ben ilk başvuruda hep erteledim diye biletim ve param yanmıştı)
Bana ikinizde alınganlık yapmışsınız gibi geldi , en yakın arkadaşımla bizde şu muhabbet dönse ikimizde şakaya vururduk mesela ..Canımdan yakın gördüğüm biri , o kadar zoruma gitti ki.. anlatamam. Başkasına sordum sınav haftası olan , uyku bozukluğu olan bir arkadaşıma , Tamam halletmeye çalışırım dedi ondan sonra düşündüm o isteseydi yapardı uğraşmak istemedi diye. O kadar üzgünüm ki asla küsmek isteyeceğim biri değil bir tartışma kavgamız olmamıştır
Şöyle , Şuan çalışmayan sınavı olmayan çevremde tek kişi o. Ben derdimi anlatamadım. Mesela 2. Arkadaşa sorarken dedimki taksi ile git gel kolay olsun ben sana atacağım parayı. Gerek yok dedi. Onun zamanı yok sınav haftası , ancak tepkisini merak ettim ve gerçekten birinin götürmesi gerekiyorE böyle birinden böyle bir istekte bulunmanız çok egzantrik. Ben de gergin olacağım, strese gireceğim belki ciddi kaybolacağım bir işin içine girmek istemem. Fazla mı fedakarlık bekliyorsunuz?
Işte bu sebeple buraya sordum , Ben mi fazla kişisellestiriyorm diye yani yapmak istememsi işin zorluğundanmi, yakınlığmizin olmayışındanmi diye kendime soruyorumYani kısacası kendinizin hep ertelediğiniz işi şimdi başkasının yapmasını istiyorsunuz (zahmetli olduğunu bildiğiniz halde) ve bir kişi bunu ilk söylediğinizde güle oynaya kabul etmedi diye mi alındınız? Üstüne karşı taraf tembel oluyor bu durumda?
Size soruyorum cevabını açana abartıyor muyum yapmak istememek isin zahmetinden mi yoksa cidden değer verse derdimle uğraşmak ister miydi diyeE böyle birinden böyle bir istekte bulunmanız çok egzantrik. Ben de gergin olacağım, strese gireceğim belki ciddi kaybolacağım bir işin içine girmek istemem. Fazla mı fedakarlık bekliyorsunuz?
Işte bu sebeple buraya sordum , Ben mi fazla kişisellestiriyorm diye yani yapmak istememsi işin zorluğundanmi, yakınlığmizin olmayışındanmi diye kendime soruyorum
Vizem onaylanacagi aklıma gelmezdi 3 Ay önce başvurdum ben de memlekete geldim yani beklemedigim bir şey oldu o yüzden muhtaç kaldım , ılk defa birinden bir şey istedim hayatımda onda da öyle tepki alınca Kendimi kötü hissettimBence fazla yüklenmişsiniz arkadaşınıza. Zahmetli olduğunu sizde biliyorsunuz. "sen gerçek dost değilsin yoksa yapardın" gibi söylemler, "beni gerçekten sevseydin xy yapardın" a benzer. Karşı tarafi bastırmaya çalışmaktır bana göre. Arkadaşınız dediğiniz gibi bir insan ise bu iş onun gözünde çok büyümüş olabilir. Fazla insanların arasına girmeyen veya giremeyen bir insana böyle işler daha zor gelir. Hem yolcukuk, hem beklemek felan. Belki de açık açık reddetemedi. Yani siz siz olun kendi işinizi gelecek sefer böyle başkalarının imkanlarina veya imkansizliklarina birakmayin. Daha iyi olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?