En yakin arkadasim aslinda beni umursamiyormus

Size soruyorum cevabını açana abartıyor muyum yapmak istememek isin zahmetinden mi yoksa cidden değer verse derdimle uğraşmak ister miydi diye
Kendiniz dediniz asosyal bir kişilik diye, değer vermekle ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Ben de sevgilime çok değer veriyorum mesela ama obsesif bir yanım var suratıma dokunulmasını sevmiyorum. Dokundurmuyor olmam, ona değer vermediğim anlamına gelmiyor. Fiziksel engeli olan insanlara merhametle, şefkatle yaklaşıyoruz ne kadar hoş bir şey ancak ruhsal bulantı içinde olan insanlara yardım etmek yerine üzerlerine gelip duruyoruz. Mutlaka somut bir eksiklik ya da ne bileyim somut bir kayıp mı olması lazım anlayışlı olabilmek için? Neyse sizin konunuza döneceğim, siz yemek ısmarlarım deyince taksi parasını isteme cesareti göstermiş gibi geldi bana ayrıyetten ancak bu da betimlediğiniz insanın tavırlarına zıt bir durum.

Asosyal gibi ama tarif edemem yani çekingen falan değil , gayet rahat. Toplumu sevmiyor diye uzak durur , hoşuna giden ortamda aşırı rahat ve cesur . Istediği şeyi yapar alır. Ama mesela bir yeri bulamayacak gibi olsa direkt taksiye atlar

Hayır , Ben başvuru yapmayı erteliyordm sonra yaptım ve uzun süre haber gelmedi diye umudu kestim memlekete geldim. Burda iken onaylandı diye mail geldi bana. Dönüşüme var daha orda birinin pasaportu götürüp vermesi lazım sadece vize basılsın diye. Oruçlu değil , çalışmıyor Şuan

Anladım. Olabilecek şeyler insanlık hali. Siz arkadaşınızı bizden iyi tanırsınız. Öyle bir işi halletmek ona zor gelmiş olabilir ve size söylemeye çekinmiş olabilir. Bence bu durumu iyice tartıp düşünün. Bence bu durum gemileri yakacak cinsden değil. Heleki kiz dediğiniz kadar pasif birisi ise.

Icimdeki soğukluğu nasıl bastırıp yine eskisi gibi olabilirim ki...

Icimdeki soğukluğu nasıl bastırıp yine eskisi gibi olabilirim ki...

Öncelikle arkadaşınıza durumu sakin bir şekilde konuşun. Neden böyle hissettiğinizi anlatın. Ama onuda hemem yargilamadan dinleyin. Durum gözüne fazla büyük gelmişse ve bunu söyleyememisse aslında kırılacak birşey yok. Her insanın böyle zayifliklari olabilir. Benim bir tanidigim mesela trene binmeyi hayatta sevmez. Yani cok cok caresiz kalsa belki. Araba kiralar yine trene binmez. Oda kalabalik ve tanımadığı ortamlari sevmez..Ben ona şimdi "ama benim bu isim vardi, insan korkularıni yener de benim için bunu yapar" diyebilirmiyim? Böyle insanlar onu yenebilecek olsalar ilk kendileri icin yaparlar. Bence fazla yüklenmemek lazim. Ama bunu sizinle açık paylasabilmeli. Baştan "pixiaer ben bunu yapamama kusura bakma" diyebilseydi belki böyle olmazdi. Onun icin bundan sonra daha açık iletişim kurun derim.. Ha durum bambaşka olup aslında sadece işinizi yapmak istememesi de olabilir. O zamam tek kirilacak nokta bastan hayir dememesi.

Bunu konuşacak olmak bile beni üzüyor Aslında ..

ben arkadaşınızın yerinde olsam özür dilemek yerine sizinle iletişimimi keserdim. 12 yaşında çocuk gibi davranmışsınız gerçek arkadaşım değilsin olsan yapardın diyerek.. ben yurtdısında olmam sebebiyle kardeşimden internet bankacılığını aramasını istedim bin tane laf etti oflaya poflaya yaptı. 26 yasında yetişkin bi insan kendisi.

ayrıca bu kadar uğraştırmalı bi iş için bi zahmet kendiniz de gelebilirsiniz. bi otobüs parası git gel 200 tl tutsun yani ne var. çok yakınız ve parası yok, çalışmıyor demişsiniz. böyle bi durumda taksi parasını istemesi normal değil mi? belki parası yok gidecek.

belki yaşınızla ilgili ama davranış biçiminiz çok yanlış.arkadasınızdan özür dileyin.

O kadar yüzeysel yorum yapıyorsunuz ki belliki diğer yorum ve cevapları okumamissiniz. Özür konusuna gelince , dilemeyi gerektiren bir şey yaptığımı düşünmüyorum aksine içimde ona karşı soğukluğu atamıyorum istesem de. Çünkü ben empati kuruyorum ve yapardım onun için öyle zor bir durumda kalmış olsaydı oflayıp puflemeden yapardım. Bu yüzden bunu istemeye hakkım var. Ben onun , Hatta onun bile olmayan sayfalarca ingilizce ödevini çevirdim zamanında , zahmetli idi ama ölmedim yapınca çünkü arkadaşım. Onyargili bir yorum yapıyorsunuz

İyilik yap denize at demişler. Sırf zamanında ona iyilik yaptın diye o da senin işini halletmek zorunda değil. Belki o an farklı sorunları vardır. Gerçekten parası yoktur, ailesel sıkıntısı vardır , kafasına bir şey takmıştır. Ona kırıldığını söylersin kenara çekilirsin yok senle iletişimimi kesiyorum falan çocuk gibi bu gerçekten.
Ben arkadaş ortamında fedakar insanım bu böyle bilinir fakat çevremdekilerden fedakarlık asla beklemem sıfır beklenti ve mutluluk.
Arkadaşının karakterinin tembel olduğunu söylüyorsun zaten ondan yardım istemekle hata etmişsin.
İletişimi kesmek istiyorsan da baştan kes boşu boşuna uzatma.

Haklısınız herkesin kişiliği farklı, Ben karşılık alırım diye yapmadım o iyiliği ama ister istemez karşılaştıriyorm. Benim sorunum bu durumu beni degersizlestirmesi ile bagdastiriyor olmam

Hayatımdan 4 saat çalacak insan için beklentim para olmazdı
Ama, evrak işi diyorsun acil diye otobüse binmedi taksiyle gittiyse, maddi durumu buna müsait değilse, başka yolu yok ki.

Hem onun vaktini çal, cemini sömür, sonra trip at??

Herkes neden çalışıyor ana, baba?
Para için?

Kusura bakma, dünya böyle. Her şey para ile.

Ayrıca Ramazan dolayisiyla iş saati değişik kurum neresi?

Evet artık büyütme kapat konuyu
Tembelin halinden tembel anlar demek ki gerçekten zoruna geldi gitmek olabilir biliyorum:) bu değer vermediği anlamına gelmez

Arkadaşın 3-4 saat yol digip senin işini mi halledecek yani? Şimdi kardeşinden öyle bişeyi isteyemesin ben kardeşimden isteyemem yani. Çok lazım bişeyse kendin kırar döker gider yapardın.
Ben isterim ama yapmaz:)) kardeşim asla..

Ben de tembelim kimse için kalkıp saatlerce otobüs yolculuğu yapıp sürünmem. Bu benim arkadaş sevmediğimi veya değer vermediğimi gostermez. Hele ki yön duygusu yok ise sizin o kişiden bunu istemeniz çok büyük bir hata.

Gerçekten hayır deyince bitti mi? 11 yıllık dostum diyorsun 11 yılın hiç mi hatrı yok. Böyle bitirecekseniz zaten siz, onun dostu değilsiniz.
Haklısınız herkesin kişiliği farklı, Ben karşılık alırım diye yapmadım o iyiliği ama ister istemez karşılaştıriyorm. Benim sorunum bu durumu beni degersizlestirmesi ile bagdastiriyor olmam
Değerle ne ilgisi var. Parası yok kızın. Oraya gidecek acıkacak, yol parası vs belki bir kerede olmayacak tekrar gidecek. Yapmam bile denemiş. Tamam o kötü işinizi yapmadı, sizin hemen bitirmeniz de dostluğa yakışmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…