En yakın arkadaşım

ugurluu

Allah var gam yok ✨
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2018
55
66
3
Merhaba arkadaşlar yeni üyeyim. Ben de bir derdimi paylaşmak istiyorum sizinle. Çok yakın bir arkadaşım var bir oğlu var Allah bağışlasın 3 yaşında çocuk elime doğdu yani her zaman yanındaydım. Bize eşiyle birlikte gelirler haftada bir mutlaka. Fakat benim sorunum şu çocuk çok aşırı yaramaz ve arkadaşım da çok umursamaz. Evime gelirler ben bi kaç gün toparlanamam yani artık ne yapacağımı nasıl davranacağını şaşırdım. Evime yeni eşyalar aldım daha 1 aylık yemek odası ve koltuk takımı. Evime geldiler ve masam çizik içinde koltuklarım tükenmez kalem lekesi olmuş. Arkadaşımda dur yapma oğlum demiyor e annesi birşeyi edemeyince bende diyemiyorum çünkü arkadaşım biraz alıngan bir tip. Tamam eşyalarımı kıskanmıyorum ama herşeyinde bir sınırı vardır çok büyük heveslerle aldım maddi durumumuz yeni yeni düzeliyor. Yani sorum şu nasıl uyarabilirim arkadaşımı kırmadan yada ne diyebilirim çünkü artık gerçekten gelmelerini istemiyorum evime. Ayrıca benim 5 yıldır çocuğumda olmuyor artık bu sene tüp bebek deneyeceğiz. Sürekli bu konu hakkında sende olmadığı için bilmezsin tarzı şeyler söylüyor yani ne yapacağımı şaşırdım artık gerçekten

aynı arkadastan bende de var
en son canım cocugunla ılgılenırmısın ! dedım
benımde 2 yasında kızım var cocuk bu tabı durmaz merak eder oynamak ıster ama ılgılenmek cocugu sakınlestırmek zorunda
yanında cocugunun oyuncagını getırecek gıttıgı yerde cocuk onla oynayacak
kımse kımsenın kahrını cekmek zorunda degıl valla

Bu nasıl umursamazlık ya bence çocuk eşyalarına zarar verdiği anda tepki göstermeliydin ay canım yeni takım mahfoldu çocuğun elinden kalemi al başka bişeyle oynasın deseydin. Alınırsa da alınsın ya belki yaptığının yanlış olduğunu fark ederdi.

Evet gerçekten öyle o kadar yoruldum ki arkadaşımı da kırmak istemiyorum gerçekten offff

Walla alınırsa alınsın. İlla görüşeceğim diyorsanız çocuğu nazik bir şekilde uyarın eşyalara zarar vermeye yeltendiğinde. Sürekli peşinde gezin.
Her çocuk böyle değil.

"Sürekli bu konu hakkında sende olmadığı için bilmezsin tarzı şeyler söylüyor yani ne yapacağımı şaşırdım artık gerçekten"[/QUOTE]
Bu cümleden sonra yapılacak şey mesafe koymaktır halden anlamayan böylesine patavatsız birini ne kadar uzak tutsanız o kadar iyi .

Valla o umursamaz olmaya utanmıyorsa siz de malınızı sakınmaya utanmayın.

Madem çok yakınsınız,madem elinize doğdu,güzellikle uyarmaya da hakkınız vardır diye düşünüyorum.

Ben olsam bir noktadan sonra soğurum,mesafe koyarım.istemsizce olur yani.

Kim olursa olsun,eşyalarımı hırpalamasına izin vermek istemem.
Ne münasebet yani.
Milletin arsız çocuklarının derdini de siz çekmeyin bir zahmet.

Birşey olduğunda tepki verin mesela,üzülün,suratınız düşsün filan.
Anlar herhalde.
Anlamazsa da uyarın.

Çocuğun elinden o kalemi al ...
Bitti bak bu kadar basit
Ister kızsın ister sogusun kıçımdan ter dökerek aldığım eşyaları yaramaz bir velede çizdiremem kimse kusura bakmasın..

"Sürekli bu konu hakkında sende olmadığı için bilmezsin tarzı şeyler söylüyor yani ne yapacağımı şaşırdım artık gerçekten"
Bu cümleden sonra yapılacak şey mesafe koymaktır halden anlamayan böylesine patavatsız birini ne kadar uzak tutsanız o kadar iyi .[/QUOTE]

Katılıyorum.
Bende 2 çocuk var ama ben de bilmiyorum o durumları.
Ee nolcak,tez çürüdü

Terbiyesizlik başka şey değil.
Çocuk doğurup ortalığa salmayı marifet sanan o rahat tiplerden işte. Hiç haz etmem.

Çocuğa değilde ben şu arkadaşınıza açıkçası ayar oldum. Ne demek yani sende yok bilemezsin falan??? Bilmiyormu sizin çocuk çabasında olduğunuzuda böyle söylüyor? Ne anlayışsız düşüncesiz insanlar var...
Yaramaz çocuğa gelince aman oğluşum da oğluşum, piremsesimde de piremsesim diye çocuk yetiştiren insanlar asıl suçlu olanlardır.

Biliyor bilmez olur mu işte en çok kırıldığım nokta da bu zaten

aa yavrum masami cizdin aferinnn sana aferin cok aferin cok güzel yaptin, annesi bana bi masa borclusun...

Biliyor bilmez olur mu işte en çok kırıldığım nokta da bu zaten
O zaman konu başlığınız yanlış, en yakın arkadaşım değil, arkadaş kılığındaki hain yada hain arkadaşım falan demeliydiniz.
Defedin gitsin efendim, zira onun hak ettiği bu, ortada herhangi bir arkadaş yok.

Hiç o açıdan bakmadım doğrusu
Tembihliyotdur kısmını abarttım şakasına. Ama başkasının yanında yaptığı aşırılıkları görmezden gelmesi, yalnızlen bu tarz konularda çocuğunu desteklemesi kendi kıskançlığını gösteriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…