En yakın arkadaşıma nasıl yaklaşacağımı bilemiyorum.

karisikkkafa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2020
9
4
1
35
Merhaba sevgili üyeler. Çok uzun yıllardır sessiz takipçilerinizdenim. Bu konuyu çok sevdiğim hatta en sevdiğim arkadaşımın yaşadıkları sonucunda benim nasıl davranmam gerektiğini bilemediğim için açıyorum. Arkadaşım ile üniversiteden ev arkadaşıydık ve şu an aynı devlet kurumunda çalışıyoruz. Arkadaşım evli. Ama ne kadar mutlu bazen kestiremiyorum. Çok iyi bir insandır herkese koşar maddi manevi her zaman destektir. İş yerinde başarılı. Ailesi ile arası baya iyi. Yalnız eşinin ailesi ile araları hiç iyi olmadı yıldızları hiç barışmadı. Neyse konu şu ki bizim dairede bir erkek arkadaş var o da evli. Ben uzun bir zaman önce bu erkek arkadaşın benim arkadaşıma uzaktan uzaktan baktığını farkettim ama tabi kimseye demedim. Arkadaşıma dediğimde ise yok canım falan dedi geçiştirdi. Sonra ben de unuttum konu kapandı gitti.
Geçen hafta sonu tatilden döndüğümüzde pazartesi öğle arasında bana sana bir şey anlatacağım diye geldi. Ben allah dedim hadi bakalım geliyor konu. Kısacası tüm hafta sonu mesajlaşmışlar arkadaşım konuyu kapatıp defalarca kez iyi tatiller demesine rağmen konu hiç kapanmamış evlilikten mutsuzluktan her şeyden konuşmuşlar.
Son olarak adamın eşi evde değilmiş ben yalnızım demiş sanırım rahat rahat konuşabildiğini belirtmek için. Arkadaşım da yalnızlık bazen iyi olsa da uzun sürerse kötü. hanıma söyle seni yalnız bırakmasın demiş. Adam da ben zaten bundan sonra yalnız yapamam demiş. arkadaşım o zaman hanım şanslı demiş. Adam ben hanım için demedim allah herkese gönlündekini versin demiş. Arkadaşım amin demiş sonrada bir şeyleri bahane edip konuyu kapatıp bir daha cevap vermemiş.
şimdi ben napacağım diyor.
Daha önce hiç böyle bir şey yaşamadık. Arkadaşım da yaşamadı eminim. Konuşurken kendimi çok tuhaf hissettim ama nedensiz bir biçimde mutlu oldum diyor. sohbet etmek bazı konularda aynı fikirde olduğumuzu bilmek anlamsız şekilde huzur verdi diyor. şimdi de köşe kapmaca gibi adamdan kaçıyor. yaptığım hataydı daha fazla konuşmak istemiyorum ama yaşadığım mutluluğu sana anlatamam diyor. anlatırken gözleri doluyor. üç sigara peş peşe içti.
inanılmaz bir vicdan azabı yaşıyor bunu görüyorum. ama canım gibi severim mutlu olmasını çok isterim. karışmıyım diyemem bu zamana kadar her şeyi birlikte yaşadık kan bağımız yok lakin sağlam can bağımız var.
sadece sohbet etmek ettiği sohbetten mutlu olmak suç mu diyorum kendi kendime. ama burası devlet kurumu ve aynı zamanda tam bir dedikodu kazanı. çok büyük sonuçlar yaratabilir.
şimdi ben eşimi mi aldattım deyip duruyor. ne cevap vereceğimi bilmiyorum. ben evli değilim bu arada. belki de bu yüzden sorusunun cevabını bilmiyorum ve size soruyorum.
şimdi eşini aldatmış mı oldu?

hoş bir durum olmamış, şeytanın her tuzağı insana haz verir zaten, o yüzden yaşadığı şeyi mutluluk sanıyor, evliliği sorunluysa mutlu değilse bitirir ondan sonra ne isterse yapabilir. ama şu an içinde bulunduğu durum hiç yakışık alan bir şey değil evlerden ırak

Israrla iyi tatiller diye konuyu kapatmasına rağmen, muhabbet nasıl bu aşamaya gelebilir? Arkadaşınız sizi de bizi de yemesin şimdi. Madem adam saçma sapan yerlere götürüyordu konuşmayı, hiç cevap vermeseydi. Arkadaşınız evliliğinde mutlu olsaydı, zaten bunu yapardı. Ama yapmamış.

Sohbet etmek suç değil ama şu sohbet şekli normal mi sizce? Evde yalnızım, eşim için demedim, Allah herkesin gönlündekini versin... Adam basbayağı arkadaşınıza iş atıyor ve arkadaşınız da bunu anlamış, hoşuna gitmiş, çünkü duygusal olarak bir açlığı var belli. Ha, muhabbetleri çok normalse, arkadaşınız gidip eşine anlatsın bakalım, o da normal karşılıyor mu? Şu muhabbeti eşim başkasıyla yapsa, g.tüne tekmeyi yer.

Eşini aldatmış mı aldatmamış mı, bunun cevabı insanların değer yargılarına göre değişir. Ama arkadaşınız da karşısındaki hödük de arayışta. Yani öyle arkadaşça bir sohbet değil bunlar, gayet niyetler bozuk. Bana göre aldatmadır, evet.

Merhaba sevgili üyeler. Çok uzun yıllardır sessiz takipçilerinizdenim. Bu konuyu çok sevdiğim hatta en sevdiğim arkadaşımın yaşadıkları sonucunda benim nasıl davranmam gerektiğini bilemediğim için açıyorum. Arkadaşım ile üniversiteden ev arkadaşıydık ve şu an aynı devlet kurumunda çalışıyoruz. Arkadaşım evli. Ama ne kadar mutlu bazen kestiremiyorum. Çok iyi bir insandır herkese koşar maddi manevi her zaman destektir. İş yerinde başarılı. Ailesi ile arası baya iyi. Yalnız eşinin ailesi ile araları hiç iyi olmadı yıldızları hiç barışmadı. Neyse konu şu ki bizim dairede bir erkek arkadaş var o da evli. Ben uzun bir zaman önce bu erkek arkadaşın benim arkadaşıma uzaktan uzaktan baktığını farkettim ama tabi kimseye demedim. Arkadaşıma dediğimde ise yok canım falan dedi geçiştirdi. Sonra ben de unuttum konu kapandı gitti.
Geçen hafta sonu tatilden döndüğümüzde pazartesi öğle arasında bana sana bir şey anlatacağım diye geldi. Ben allah dedim hadi bakalım geliyor konu. Kısacası tüm hafta sonu mesajlaşmışlar arkadaşım konuyu kapatıp defalarca kez iyi tatiller demesine rağmen konu hiç kapanmamış evlilikten mutsuzluktan her şeyden konuşmuşlar.
Son olarak adamın eşi evde değilmiş ben yalnızım demiş sanırım rahat rahat konuşabildiğini belirtmek için. Arkadaşım da yalnızlık bazen iyi olsa da uzun sürerse kötü. hanıma söyle seni yalnız bırakmasın demiş. Adam da ben zaten bundan sonra yalnız yapamam demiş. arkadaşım o zaman hanım şanslı demiş. Adam ben hanım için demedim allah herkese gönlündekini versin demiş. Arkadaşım amin demiş sonrada bir şeyleri bahane edip konuyu kapatıp bir daha cevap vermemiş.
Daha önce hiç böyle bir şey yaşamadık. Arkadaşım da yaşamadı eminim. Konuşurken kendimi çok tuhaf hissettim ama nedensiz bir biçimde mutlu oldum diyor. sohbet etmek bazı konularda aynı fikirde olduğumuzu bilmek anlamsız şekilde huzur verdi diyor. şimdi de köşe kapmaca gibi adamdan kaçıyor. yaptığım hataydı daha fazla konuşmak istemiyorum ama yaşadığım mutluluğu sana anlatamam diyor. anlatırken gözleri doluyor. üç sigara peş peşe içti.
inanılmaz bir vicdan azabı yaşıyor bunu görüyorum. ama canım gibi severim mutlu olmasını çok isterim. karışmıyım diyemem bu zamana kadar her şeyi birlikte yaşadık kan bağımız yok lakin sağlam can bağımız var.
sadece sohbet etmek ettiği sohbetten mutlu olmak suç mu diyorum kendi kendime. ama burası devlet kurumu ve aynı zamanda tam bir dedikodu kazanı. çok büyük sonuçlar yaratabilir.
şimdi ben eşimi mi aldattım deyip duruyor. ne cevap vereceğimi bilmiyorum. ben evli değilim bu arada. belki de bu yüzden sorusunun cevabını bilmiyorum ve size soruyorum.

Kendisine asılan bir adamla konuşmaktan mutlu olduysa evet aldatmadır
Arkadaşlık adı altında bu tür şeylere ortak olmayın
Eşiyle sorunu olan sorunlarını çözmeye odaklanır olmuyorsa boşanır
Mutluluğu bu şekilde aramak çok sefilce

Bu tarz bir konuşmaya direkt aldatma diyemem, ama bu eşten gizli konuşmalar devam ederse o yola doğru gideceği ve duygusal konuşmalara döneceği kesin.

Ailece görüştüğümüz iş yerinden erkek arkadaşımla bazen ailevi meseleler üzerine sohbet edebiliyoruz. Eşi ve kendi ailesi arasında ki bir meseleyi uzun uzun konuştuğumuz, bir kadın gözüyle bakış açısını değiştirmek adına tecrübelerimi paylaştığım olmuştur. Bu aldatma olabilir mi?

Ama arkadaşınız ve iş yerinde ki arkadaşının konuşmaları eşlerden gizli, tüm haftasonu süren ve niyeti bozmaya yönelik bir yakınlaşmanın ilk adımı olabilir. Direkt bir aldatma değil ama etik ve yakışıkalır da değil. Bu konuşmalar devam ederse istemediği sonuçlara sebep olup, dertsiz başına dert alır. Karşı tarafta ışık yakmak ve meyilli olduğu anlamında da algı yaratabilir. Kesinlikle tekrarlamasın ve ısrarla karşılaşırsa terslesin gerekirse.

Medeni durumları evli olan insanlar birbiriyle muhabbet edebilir. Konudaki yanlış, muhabbetin konusu ve içeriği. "Aldatmış mı oldum" sorusunu empatiyle cvplayabilirsiniz, bunun için evli olmanıza gerek yok.

Konu sahibi, msjlaşmış olmasından dolayı bu denli rahatsız olacak karekterde ve yazmaktan geri durmamış üstelik mutluymuş. Arada can bağı da olsa bazen yapabilecekleriniz ve telkinleriniz sınırlı.

Bence sizde biliyorsunuz kesinlikle aldatmış oldu tabi ki bunun için evli olmaya gerek yok

Evliliğinde mutsuzsa ayrılabilir diğer adam da ayrılabilir. Mesajlasırken nasıl bir mutluluk yaşamıs onu da anlamadım gözleri doluyor falan diyince de sempatik gözükmüyor onu söyleyim. İçten içe sizden onay bekliyor o yüzden anlatıyor.

Ben buna flört diyorum. Ben evliyken herhangi bir erkegin bana bu sekilde yaklasmasina izin verilmemesi gerektigini düsünüyorum.
Tamam hata yapmis ama asla devam etmesin, hadi bosluguna geldi pisman.
Adamin agzini adina almasin, mesaj yazarsa cevap yazmasin.
Bir de anlamadigim elin adami bana yazarsa cevap vermek zorunda dgeilim ki, hicbir zorunlulugum yok. Is arkadasi olur is konusur o baska ama bu is degil belli.
Kapattim kapatiyorum diyip kapatamamak neyin yeni yetmeligidir.
Liseli asiklar yapar bunu, dan diye mesaji nasil sonlandiramiyor.
Ay neyse uzatmayacagim bir daha ayni hatayi yapmasin, esi icin cok kirici olur.
Mutlu olmasi ise ayri bir konu, sakin aldanmasin, gitsin esiyle mutllu olsun.

Bu tarz bir konuşmaya direkt aldatma diyemem, ama bu eşten gizli konuşmalar devam ederse o yola doğru gideceği ve duygusal konuşmalara döneceği kesin.

Ailece görüştüğümüz iş yerinden erkek arkadaşımla bazen ailevi meseleler üzerine sohbet edebiliyoruz. Eşi ve kendi ailesi arasında ki bir meseleyi uzun uzun konuştuğumuz, bir kadın gözüyle bakış açısını değiştirmek adına tecrübelerimi paylaştığım olmuştur. Bu aldatma olabilir mi?

Ama arkadaşınız ve iş yerinde ki arkadaşının konuşmaları eşlerden gizli, tüm haftasonu süren ve niyeti bozmaya yönelik bir yakınlaşmanın ilk adımı olabilir. Direkt bir aldatma değil ama etik ve yakışıkalır da değil. Bu konuşmalar devam ederse istemediği sonuçlara sebep olup, dertsiz başına dert alır. Karşı tarafta ışık yakmak ve meyilli olduğu anlamında da algı yaratabilir. Kesinlikle tekrarlamasın ve ısrarla karşılaşırsa terslesin gerekirse.

evet sanirim en fazla sizin yorumunuza katiliyorum. Kesinlikle adamin niyeti iyi degil gibi. Ben gereken her uyariyi yapmaya karar verdim. Cok severim arkadasimi uzulmesini hic istemem. Arkadasima bu ogle arasi ‘Konuyu kapat mesaj atarsa cevap verme mumkun oldugu kadar yuz yuze gelme’ tarzi seyler soylecegim. Devaminda da artik beni dinler mi dinelemez mi bilemiyorum.

eşi aynı şeyi yapsaymış ne hissedermiş acaba?
konuşmamalıydı.. eğer eşini gerçekten seviyorsa söyleyin bir daha yapmasın
ve bir daha size anlatmak isterse bu şekilde kestirip atın
eşini gerçekten seviyorsan sakın bir daha böyle şeyler yapma diyin
size anlatsa da dinlemeyin ortak olmayın

Bunun için akıl almaya gerek yok.

Sizin eşiniz size aynısını yapsaydı ne hissedersiniz? Empati yapmanız vereceğin cevap için yeterli olacaktır.
Ben belirttigim uzere evli degilim ve bu iliski durumlari hic bana gore degil ciddi bir birliktelik kesinlikle istemiyorum hayatimda benim bakis acima gore degil. Bu sebeple akil aliyorum sevgili arkadasim. Esim olmadigi icin ne hissederim bilmiyorum. Empati yapmam da az once soyledigim nedenlerle cevap bulmama yardimci olamiyor.

Bir arkadaşın yazdığı gibi şeytan önce haz verir mutluluk verir bir şey olmaz ne konuşuyorsun ki tavırla bir anda kendini başka noktada bulabilir arkadaşınızın işi zor artık nefsiyle savaşacak... İnsan bir kere yanlış yapmaya görsün dibi bulmadan kendine gelemez umarım arkadaşınız Allah'a sığınır Yüce Allah'ım o günah kapısından onu uzak tutar

Aldatmış oluyor çok iğrençler! aynı şeylerde hemfikir olmaktan mutlu olduğunu söylemiş aynı şeyleri düşünmüyorlar sadece bulundukları durumda öyle görünüyorlar! adamın derdi yatağa atıp keyfini sürmek arkadaşında iğrenç oda iğrenç!

eşi aynı şeyi yapsaymış ne hissedermiş acaba?
konuşmamalıydı.. eğer eşini gerçekten seviyorsa söyleyin bir daha yapmasın
ve bir daha size anlatmak isterse bu şekilde kestirip atın
eşini gerçekten seviyorsan sakın bir daha böyle şeyler yapma diyin
size anlatsa da dinlemeyin ortak olmayın

uzun yillardir iyi veya kotu herseyi birlikte yasadik.simdi ben de kestirip atamadim hayatimdaKi ciddi tum problemlerde yanimdaydi. Sanirim bir bosluguna geldi. Esini gercekten sevmek degil de esine hic bir sey icin olmasa bile sadece insan olarak saygi duyuyorsan bir daha boyle bir sey yapma tarzi bir sey diyecegim sanirim

Back
X