En yakın arkadaşımdan dolayı ailemle birbirimize girmemiz

Yazliga verilecek paraya şehirden daire alınsa, gelen yillik kirayla krallar gibi tatil yapılır her yaz. Hem de her sene baska yerlrr görülür.
Neden insanlar yazlik alir hic anlamiyorum. Boyle 7 gobek akrabasindan, selami sabahi olmayana kadar yüzsüz görgüsüz herkes üşüşüyor sonra

Yazliga verilecek paraya şehirden daire alınsa, gelen yillik kirayla krallar gibi tatil yapılır her yaz. Hem de her sene baska yerlrr görülür.
Neden insanlar yazlik alir hic anlamiyorum. Boyle 7 gobek akrabasindan, selami sabahi olmayana kadar yüzsüz görgüsüz herkes üşüşüyor sonra
Yazlık ulaşılabilir bir yerdeyse sadece yazın kullanılmaz çünkü, kışın bi deniz havası almaya, mangal yakmaya gidersiniz hafta sonları. Senede bir kez bir hafta tatil yapmaktansa her hafta sonu tatilde olursunuz. Deniz suyu, güneş ve yüzme sağlığa çok faydalıdır, birçok hastalığa iyi gelir. Çalışma derdi yoksa yılın en az 6 ayı orada yaşanır. Kiradaki dairenin derdiyle, hasarıyla, kira ödemeyen kiracısıyla, mahkemesiyle uğraşmamak insanın ömrüne ömür katar.

Ben bu durumda kesinlikle çıkmalarını işterim bu arkadaşlık zarar veriyorsa onuda keserdim... zaten arkadaşım dediğiniz kişi de beleşçiliği seviyor belli...

Faturayı atman, o klimanın 24 saat çalıştığını mı kanıtlıyor?
Doğru doğru kanitlamiyor o an dusunmedim
Neyse zaten benim 600 odemem sizlere niye bu kadar battı bilmem
Üç beş kendini bilmez benim calistirdigim klimaya odedigim paraya inansın diye yazmadım elbette ben oraya odedigim parayı
Beş bin ödeyen nasıl ödüyormus diye şaşkınlıkla yazmıştım
Bizde durum net 600 evde etherium kazıyor ve online çalışıyor olmama da rağmen ☺️
Benden bu kadar
Sizler daha fazla ödemeye ya da para çok geliyorsa dediğiniz gibi ...klimasız yaşamaya devam edin tasarruf etcem diye cimrilikten .
Ben beş binde yaksa konforumdan ödün veremem
Çok şükür var çünkü para

Üç beş kendini bilmez benim calistirdigim klimaya odedigim paraya inansın diye yazmadım elbette ben oraya odedigim parayı
Bizde durum net 600 evde etherium kazıyor ve online çalışıyor olmama da rağmen ☺️
Benden bu kadar
Sizler daha fazla ödemeye ya da para çok geliyorsa dediğiniz gibi ...klimasız yaşamaya devam edin tasarruf etcem diye cimrilikten .
Çok şükür var çünkü para
Cevabın, bende zerre terbiye yok diye bağırıyor maşallah, devam et!

En mantıklısı yazlığa gelicek annemler demen, sonucta birbirlerini sevmedikleride ortada. Teşekkür etmeyi selam vermeyi bile bilmeyen insanlara ayip olmaz 1 hafta geçtiyse yeterde artar bile

Benden bu kadar
Çok şükür var çünkü para
Herşey parayla alınsa keske🤷

Aileniz son derece haklı…
İnsan konuşmadığı insanların evine tatile gider mi???
Arkadaşınız da son derece uyanık.

Hala aramamaları da çok kaba…

Para isteyin kesinlikle isteyin.

Beni arkadaşım kac kere yazlıklarına davet etti, annesi davet etti. Gelmem ben gelirsem size yakın ev tutarım dedim. Kadin ilk defa gelmeyen biri ile karşılaştığı için şaşmış kalmıştı.
Sonra ısrar kıyamet gelde gel gelde gel gitmemiştim.

Yazlık ulaşılabilir bir yerdeyse sadece yazın kullanılmaz çünkü, kışın bi deniz havası almaya, mangal yakmaya gidersiniz hafta sonları. Senede bir kez bir hafta tatil yapmaktansa her hafta sonu tatilde olursunuz. Deniz suyu, güneş ve yüzme sağlığa çok faydalıdır, birçok hastalığa iyi gelir. Çalışma derdi yoksa yılın en az 6 ayı orada yaşanır. Kiradaki dairenin derdiyle, hasarıyla, kira ödemeyen kiracısıyla, mahkemesiyle uğraşmamak insanın ömrüne ömür katar.
Valla hic benlik degil her sene ayni yere gidip yari yerlesik duzende oturmak. zaten hep sacma bulurdum, 1 senedir tatil beldesinde oturuyorum, yazlik fikrinin ne jadar sacma oldugunu daha da iyi anladim

Kusura bakmayın ama çok işgüzarsınız , size ait olmayan yazlığı başkasının kullanımına açtığınız için .

İkincisi iyi arkadaşım demişsiniz insan tanımaz mı şimdiye kadar yeterince bu insanı ve ailesini . Ama arkadaşınız sizi o kadar iyi tanımış ki oltayı atmış ve siz de yutmuşsunuz. Direk istememiş bile siz atlamışsınız yardımseverliğe. Ne kadar kalacaklarını sormamışsınız, elektrik su konuşulmamış … şimdi arayın ve annemler gelecek boşaltın deyın, biraz da siz kötü olun bu senaryoda

Valla hic benlik degil her sene ayni yere gidip yari yerlesik duzende oturmak. zaten hep sacma bulurdum, 1 senedir tatil beldesinde oturuyorum, yazlik fikrinin ne jadar sacma oldugunu daha da iyi anladim
Size göre saçmadır başkalarına göre değildir. Ben kendimi bildiğim yerde daha rahat hissederim mesela. Otele gideceksem bile daha önce gittiğim gördüğüm sevdiğim oteli tercih ederim, daha önce gittiğim yerlerde tatil planlarım, gittiğim mekanların bile müdavimi olurum.

Arkadaşınız tatil için yer bakacağını söylemişse küçükte olsa bir bütçeleri vardır. Hepsini olmasa dahi bir kısmını elektrik bir kısmında kullanım maliyeti olarak ailenize vermeleri gerekiyor bence. Diğer türlü tamemen beleşçi arkadaş ve ailesi modunda takılıp faturalarıda size kitlerlerse bence o arkadaşlığı da bir gözden geçirin derim. 15 yıllık arkadaşlık diyorsunuz, ben 25 yıllık ve 18 yıllık arkadaşlığımı böyle bir çıkarcılık mevzusu yüzünden bitirdim. Sizin yaptığınız fedakarlığın aynısı çoğunlukla emin olun karşı tarafta yapmıyor herkes gemisini yürüttükten sonra dümeni başka tarafa kırıyor. O yüzden elaleme göre değil ailenize yönelik kararlar alın derim bundan sonra. Ayrıca parası olmayanda tatil falan yapmasın bi zahmet. Bizde bu yıl maddi açıdan müsait olmadığımız için gidemiyoruz. Ama beleş çöreklenecek bir evde aramıyoruz.

Ailem normalde eşe dosta kullandırır hiç lafını etmezler. Mesele tamamen sevmedikleri insanlar olması. Yani para vs hiçbir beklentimiz yok. Şov yapmışsınız falan ne alakası var. Benden bir şey istendiği zaman hayır diyemiyorum ama buna kesinlikle salağa yatıp hayır demeliymişim. Bana çok güzel ders oldu bir daha asla. Bunu da nasıl toparlayacağımı bilemiyorum çünkü arkadaşımdan soğudum. Fatura bedelini de teklif etmezse istemem gerekirse ailemin faturalarını ben öderim. Söyleyip de polemiğe giresim yok. Ama bir daha görüşesim yok arkadaşımla.
Kaç gündür kalıyorlar peki?

Back
X