En yakin arkadasimin,kardesim dediğim insanin bana yaptıkları...

Aynı benim gibi saçma sapan şeyler yüzünden çok arkadaşımı sildim.suan hiç dostum yok bazen çok çok üzülüyorum verdiğim emekleri.arkadas bildiklerimize hep fedakarlık ettik ama hepsinden darbe yedik
merak etmeyin o darbe atanlarin hepsi, ektigini biciyor vakti geldiginde. ki bicsinler de. haksizsam, bende biceyim.
is isten gecmis oluyor ama hatalarini anladiklarinda. allah iyi insanlarla karsilastirsin hepimizi ❤ hic biri oksijen degil onlarsiz da yasaniyor.

merak etmeyin o darbe atanlarin hepsi, ektigini biciyor vakti geldiginde. ki bicsinler de. haksizsam, bende biceyim.
is isten gecmis oluyor ama hatalarini anladiklarinda. allah iyi insanlarla karsilastirsin hepimizi ❤ hic biri oksijen degil onlarsiz da yasaniyor.
Ama artık öylesi geçiyor onlar daha kıymetli oluyor.nerde bir yalancı dedikoducu kalleş varsa onlar el üstünde tutuluyor sanırım mesele kendini sunabilmekte

Insanları anlamak cidden güç. Senin mutluluğuna gerçek anlamda mutlu olanı bulmak çok zor.hayir nolurki sanki sende aynı şartlara sahipsin halbuki belkide daha fazlasına.iste insanoğlu...
Evet maalesef gerçek bu. En yakınındaki insanlar bile bunu yapabiliyor.
Ben ailemden uzak bir şehre gelin geldim. Ne zaman annemleri ziyaret etmeye gitsem meraklı sorular.. 8 ay eşimin ailesiyle yaşamak zorunda kaldık, ev bulamadık, bulana kadar idare ettik.
İnan bana annem yaşında kadınlar, olsun kızım idare et, biz de kaynana ile yaşadık diyeceğine ağzımdan olumsuz bi şey duymak için çırpınıp durdular. Ben çok şükür şikayetci değilim dediğim zaman bi homurdanma.
Ben evlenmeden önce inanmazdım böyle şeylere ama gerçekten çoğu insan başkasının mutluluğuna sevinmiyor. En iyisi uzak durmak..

Evet maalesef gerçek bu. En yakınındaki insanlar bile bunu yapabiliyor.
Ben ailemden uzak bir şehre gelin geldim. Ne zaman annemleri ziyaret etmeye gitsem meraklı sorular.. 8 ay eşimin ailesiyle yaşamak zorunda kaldık, ev bulamadık, bulana kadar idare ettik.
İnan bana annem yaşında kadınlar, olsun kızım idare et, biz de kaynana ile yaşadık diyeceğine ağzımdan olumsuz bi şey duymak için çırpınıp durdular. Ben çok şükür şikayetci değilim dediğim zaman bi homurdanma.
Ben evlenmeden önce inanmazdım böyle şeylere ama gerçekten çoğu insan başkasının mutluluğuna sevinmiyor. En iyisi uzak durmak..
Evet gerçekten doğru bir tespit.insanlar artık birbirinin mutluluğunu çekemez olmuş.bir arkadaşım var sürekli kocasından yakinir.derdi olsun saatlerce anlatır ağlar.kimseye soylemiyorsun der hep.am başka insanların yanında görseniz sanki yakınan o değil bir nuspetler.anlayamiyorum insanlari

Konu arkadaşlık olunca aklıma banker bilo filmi geliyor ki birazdan konunuz sayesinde oturup tekrar izleyeceğim, baya olmuştu :D

Gülmem lütfen rahatsız etmesin, çok dost arkadaş gördüm, kalanlardan kala kala 2-3 dost kaldı, belki 5-6 samimi arkadaş, gerisi gündemelik ilişki.

Benim böyle, verdikçe alan bir arkadaşım vardı (Cok vardı gerçi), liseden samimi bir arkadaş ama bazen olur olmadık yerde sevgilimmiş gibi kaprise bağlar, kendi dediğini yalanlardı filan değişik bir tip.

Arkadaştır dedim, çok da şeapmadım, az eglenmedik bir arada, güzel günlerin hatırına alttan alan taraf olmayı tercih ettim.

27 yaşına kadar arkadaştık artık kaç senelik oluyor liseden beri onu hesaplayamayacağım ama küsme tarihimiz belli çünkü düğün günümdü :D

Neyse işte alttan aldığım olaylarından birini örnek vereceğim ki ben utanırım yani onun yaptığını yapmaya, birinde sabahtan sözleştik, bizim yazlığa gideceğiz gecesine de yatılı kalacak, dilerse birkaç gün daha. Annesi ile de aramız çok iyidir, bizimkileri de bilir evimizde ağırladık annesini filan öyle korkulacak yer değiliz ve bizde ilk kalışı değil.

Neyse lafı uzatıyorum da,
Babam bizi çarşıdan aldı ikindi üzeri, dedim işte "Baba bi Xlere uğrayalım çanta alacak" ok neyse gittik evlerine doğru, upuzun yol ve bizim yazlığa çok ters zaten.

Sonra evinin önüne durmamızla birlikte, ya Gangsta ben size gelmekten vazgeçtim, kusuruma bakma demesi bir oldu. Dedim "Neden?" işte kem küm yalan olduğu belli laflar...

Ok dedim bozuldum çaktırmadım.
Akşamına da mesaj "Seni satmış gibi oldum ya canım üzüldüm dayanamadım mesaj atayım bir de dedim ama işte biliyorsun, yeni gün kararlaştıralım telafi edelim" filan gibi şeyler...

Neyse fazla ayrıntı verdik senin konun içinde konu oldu ahsjsjs ama çok sinirlenmiştim aklımda nasıl kalmış anlatasım geldi.
Hayır, bana salak muamelesi yapmasına mı yanayım, bunun kendini evine bıraktırma oyunu olmadığını fark etmeyeceğimi mi sandı? Nasıl çiğ bir hareket.

İşte böyle bir tipti yani, ben de arkadaşız ya, alttan al, küsur görmeyiver kafasında bir kelebek olmayı tercih ediyordum o zamanlar. Dosdoğru dost arayan dostsuz kalır misali, insanlara kusurları ile kucak açıyordum ahahajsjsjsj

Neyse işte düğün zamanımda hallere girdi, ben girmezken, oymuş yani. Soğudum, mesafeyi çaktım.

Ben arkadaşlıklarımda Bilo olmaktan bir süre sonra yıldım anlayacağın. :D
Maho olanlara yol verdim.

Beni yoruyor musun, git o zaman. Boş kapris, ota bka alınıp kırılma, tersleme çekemem, o börek sözünü hamile arkadaşına sen vermiş olsaydın ne yapardın bir düşün? Hah o zaman arkadaşlığını bitirip bitirmeme, mesafe getirme kararın daha kesin olur.

Kıymettir bu. Bir börek konusu değil.

Börek muhabebetinde sürekli “şu arkadaşlarının övdüğü börek” diye tiye alarak söylediyseniz dalga geçtiğinizi düşünüp bozulmuş olabilir mi? Bana öyle geldi durduk yere neden ne börekmiş arkadaş diye kızsın ki?

Amannn boşver. Şu yaşımda kaç tane yakın arkadaşım veya akraba dediğim dostum dediğim insan varsa, sırtımdan yedim hançerleri.

Hepsini çıkardım hayatımdan, kafam rahatladı. Hele ki benim yaşadıklarımdan 7 ciltlik andiklopedi olur.

Benden de seri roman gelir vallahi. :)

Ama artık öylesi geçiyor onlar daha kıymetli oluyor.nerde bir yalancı dedikoducu kalleş varsa onlar el üstünde tutuluyor sanırım mesele kendini sunabilmekte
malesef dediklerinde yuzde yuz haklisin.
ama bizde (en azindan bende) eskisi gibi deger verip severken gozune perde o salak degilim artik.
hakedene hakettigini veriyorum, ne eksik ne fazla..
avlu dizisinde söyle bi replik duymustum ve cok hosuma gitmsti; "sivrinekler icin tutsu yakan kadindan azili bi katil yarattiniz" demisti kadin.
ben artik gormezden gelmiyorum hicbirseyi. o an gorup tepki dahi koymadan, hayatimdan cikariyorum karsimdakini. inan ozaman pesimde dolaniyorlar, kiymetli oluyorum. ki hayatimdan cikardiktan sonra pesimde dolanmalari umrumda olmuyor, isime bakiyorum.

Konu arkadaşlık olunca aklıma banker bilo filmi geliyor ki birazdan konunuz sayesinde oturup tekrar izleyeceğim, baya olmuştu :KK70:

Gülmem lütfen rahatsız etmesin, çok dost arkadaş gördüm, kalanlardan kala kala 2-3 dost kaldı, belki 5-6 samimi arkadaş, gerisi gündemelik ilişki.

Benim böyle, verdikçe alan bir arkadaşım vardı (Cok vardı gerçi), liseden samimi bir arkadaş ama bazen olur olmadık yerde sevgilimmiş gibi kaprise bağlar, kendi dediğini yalanlardı filan değişik bir tip.

Arkadaştır dedim, çok da şeapmadım, az eglenmedik bir arada, güzel günlerin hatırına alttan alan taraf olmayı tercih ettim.

27 yaşına kadar arkadaştık artık kaç senelik oluyor liseden beri onu hesaplayamayacağım ama küsme tarihimiz belli çünkü düğün günümdü :KK70:

Neyse işte alttan aldığım olaylarından birini örnek vereceğim ki ben utanırım yani onun yaptığını yapmaya, birinde sabahtan sözleştik, bizim yazlığa gideceğiz gecesine de yatılı kalacak, dilerse birkaç gün daha. Annesi ile de aramız çok iyidir, bizimkileri de bilir evimizde ağırladık annesini filan öyle korkulacak yer değiliz ve bizde ilk kalışı değil.

Babam bizi çarşıdan aldı ikindi üzeri, dedim işte "Baba bi Xlere uğrayalım çanta alacak" ok neyse gittik evlerine doğru, upuzun yol ve bizim yazlığa çok ters zaten.

Sonra evinin önüne durmamızla birlikte, ya Gangsta ben size gelmekten vazgeçtim, kusuruma bakma demesi bir oldu. Dedim "Neden?" işte kem küm yalan olduğu belli laflar...

Akşamına da mesaj "Seni satmış gibi oldum ya canım üzüldüm dayanamadım mesaj atayım bir de dedim ama işte biliyorsun, yeni gün kararlaştıralım telafi edelim" filan gibi şeyler...

Neyse fazla ayrıntı verdik senin konun içinde konu oldu ahsjsjs ama çok sinirlenmiştim aklımda nasıl kalmış anlatasım geldi.
Hayır, bana salak muamelesi yapmasına mı yanayım, bunun kendini evine bıraktırma oyunu olmadığını fark etmeyeceğimi mi sandı? Nasıl çiğ bir hareket.

İşte böyle bir tipti yani, ben de arkadaşız ya, alttan al, küsur görmeyiver kafasında bir kelebek olmayı tercih ediyordum o zamanlar. Dosdoğru dost arayan dostsuz kalır misali, insanlara kusurları ile kucak açıyordum ahahajsjsjsj

Neyse işte düğün zamanımda hallere girdi, ben girmezken, oymuş yani. Soğudum, mesafeyi çaktım.

Ben arkadaşlıklarımda Bilo olmaktan bir süre sonra yıldım anlayacağın. :KK70:

Beni yoruyor musun, git o zaman. Boş kapris, ota bka alınıp kırılma, tersleme çekemem, o börek sözünü hamile arkadaşına sen vermiş olsaydın ne yapardın bir düşün? Hah o zaman arkadaşlığını bitirip bitirmeme, mesafe getirme kararın daha kesin olur.

benimde boyle yazili calismaya geliyorum diyip babasina kendisini biraktiran, babasi gittigi an iceri girmeden sevgilisiyle bulusmaya giden, telefon calarsa arayan annemlerdir bakma diyip beni strese sokan, yarinsi yazilida kagidimdan kopya cekip benimle ayni puani alan dostum vardi :))) bunlari gormezden geldigimde lise ogrencisiydim.
hayatimdan cikarmam 33 yasima tekabul ediyor.

benimde boyle yazili calismaya geliyorum diyip babasina kendisini biraktiran, babasi gittigi an iceri girmeden sevgilisiyle bulusmaya giden, telefon calarsa arayan annemlerdir bakma diyip beni strese sokan, yarinsi yazilida kagidimdan kopya cekip benimle ayni puani alan dostum vardi :))) bunlari gormezden geldigimde lise ogrencisiydim.
hayatimdan cikarmam 33 yasima tekabul ediyor.

Aslında belli ediyorlar kendilerini de; bizim gibiler genellikle utandırmamak için salağa yatmayı tercih ediyor bir radde kadar, kendi anlar kıymetimi diyor. Hatamız şu ki zaten utanacak, kıymet bilecek insan onları yapmaz.

Bir yandan pcde Bilo açık, izliyorum, tavsiye ederim :KK70:

Son düzenleme:
Evet gerçekten doğru bir tespit.insanlar artık birbirinin mutluluğunu çekemez olmuş.bir arkadaşım var sürekli kocasından yakinir.derdi olsun saatlerce anlatır ağlar.kimseye soylemiyorsun der hep.am başka insanların yanında görseniz sanki yakınan o değil bir nuspetler.anlayamiyorum insanlari
Evet öylesi de çok maalesef. Dert yanan mı istersin, ağlayan mı, yoksa aldatıldığını öğrenen mi.. Gerçekleri bilmesem insan içindeki tavırlarına inanacağım. Bii kocayı yüceltmeler, övmeler, kocam şunu sevmez bunu sever, gelmeden gidip yemek yapayım, yok şuraya tatile gideceğiz.. Allah akıl fikir versin. Ben hiç bir şeyi hiç kimseye yansıtmam ciddî ve kararlı olduğum bi konu olmadığı sürece..

Aslında belli ediyorlar kendilerini de; bizim gibiler genellikle utandırmamak için salağa yatmayı tercih ediyor bir radde kadar, kendi anlar kıymetimi diyor. Hatamız şu ki zaten utanacak, kıymet bilecek insan onları yapmaz.

Bir yandan pcde Bilo açık, izliyorum, tavsiye ederim :KK70:
hahahahahaha iyi seyirler ☺ banker bilodaki biloyuz bizde. ama filmin sonunda kaybettiklerini aci sekilde geri aliyor.:)))

hahahahahaha iyi seyirler ☺ banker bilodaki biloyuz bizde. ama filmin sonunda kaybettiklerini aci sekilde geri aliyor.:)))

Yok Bilo'nunkinde ekstra saflık ve cahillik de var (Lise zamanı tam Biloydum o ayrı) o kadar gömmeyelim kendimizi de işte halliceyiz diyelim. :KK70: :KK70:

Diğer yorumunda "ben artik gormezden gelmiyorum hicbirseyi. o an gorup tepki dahi koymadan, hayatimdan cikariyorum karsimdakini. inan ozaman pesimde dolaniyorlar, kiymetli oluyorum. ki hayatimdan cikardiktan sonra pesimde dolanmalari umrumda olmuyor, isime bakiyorum. " demişsin ya aynısını yaşadım, yaşıyorum; tekmeyi koyunca biniyorsun kıymete.

Daha önce birinde örnek vermişim bak, bu da beleşçi arkadaşım:
Böyle böyle öğrenirsin 10 yıllık dostluklarını silmeyi, "Para konusunda hassasım" diyen insan, kendi borcunu bilir, teklif dahi beklemez öder. Bak yine yediğim kazıklar geldi aklıma üni. yıllarında :KK53:

Benzer bir arkadaşlık ilişkim vardı sizinkine, borç olur, bir şey ısmarlanacak olur, bir yere para çıkışmaz, yok fatura ödenecektir vs. Gangsta hemen cebini boşaltır. Bir şey alınacaktır, pazar eksiğidir ıvırdır zıvırdır, hop Gangsta 10 kaplan gücünde cüzdan çekmiştir bile. Hanım Marlboro içer, çantasından çıkarmaz, bi bakarız aynı gün içinde Gangsta 3. winston paketini alıyor. Hepi topu bir paketi ben içsem, 2 paket hayrat gibi ortada...

Sonra bir olayı oldu bu kızın, yüklü bir meblağa gerek oldu, ailesini bilmeden kapatmalıydı borcu. Şu vakitte öderim bilmem ne diye diye milletten dilendi. Gangsta ne yaptı, cebindeki paraları yine trink eline saydığı gibi, telefonunu acele sattı yarı fiyatına arkadaşı için, bir de kızı evine aldı "Kira neyim ödeme, para biriktir, bana sonra ödersin" diye.

Bu arkadaş borcunu kapattı, herkesten aldıklarını yavaş yavaş kah eksik, kah bilmem ne ödedi. Tabi Gangsta avcunu yaladı. :KK53:

Buna kadar takılmadım da, çok ağır bir hastalık dönemi yaşadım. Bilin bakalım kim hastaneye-evime gelmediği gibi telefonda arayarak "Geçmiş olsun cinim" demekle yetindi? O gün sildim o arkadaşı, 5 yıllıktı.

Herhalde bir 2 sene sonra filan faceden ulaşmış, eklemeye çalışmış. Eklemedim. Mesaj atmış "Yokluğunu hissediyorum" diye. "Yine paraya mı sıkıştın yoksa yaz tatilini bedavaya mı getirmek istiyorsun?" dedim. Çok şahane ders oldu bu olay bana. Şimdi prensibimdir, param olsa da çok istisnai durumlar harici hiçbir arkadaşım için elimi cebime atmam.

Hepsi yine de kıymetli. İnsan olarak değil, "Tecrübem" olarak çünkü her hallerini, her basamağını dozunu gördüm bunların. Biraz sarraf ettiler sağ olsunlar. :))

Son düzenleme:
Konu arkadaşlık olunca aklıma banker bilo filmi geliyor ki birazdan konunuz sayesinde oturup tekrar izleyeceğim, baya olmuştu :KK70:

27 yaşına kadar arkadaştık artık kaç senelik oluyor liseden beri onu hesaplayamayacağım ama küsme tarihimiz belli çünkü düğün günümdü :KK70:

Ben arkadaşlıklarımda Bilo olmaktan bir süre sonra yıldım anlayacağın. :KK70:

Verdiğiniz film örneği çok güzel evet tamamen gerçeği yansıtıyor zavallı bilolarda anca anlıyor kimin ne olduğunu..sizin arkadaşınızda ayrı bir dünyaymış alenanade insan kullanmış ki bu verdiğiniz ufacık bir kesittir eminim.dugunde patlama noktası olmuş,tıpkı benim börek gibi 😁 eğer ola ki o sözü ben vermiş olsaydım hamile arkadaşıma o gün yapamamış olsam dâhi başka gün yapıp getirirdim..ki bir hikayem daha var aslında.instagramda yeme içme hiç paylasmam normalde o gün de kış , erik fotosu paylaştım gel artik hasret kaldık yazdım altına bir arkadaşım mesaj attı "naptın kız ben hamileyim eşim arıyor bulamıyor buralarda"dedi o an balyoz indi beynime.bu halti sen yedin sen temizlicen diyip erigin erik olduğu dönem arayip bulup babalar gibi para ödeyip kargoladim arkadasima. Işte ben böyle ince düşünürken en yakınım kardeşim dediğim insanin böyle yapması çok üzdü beni

Börek muhabebetinde sürekli “şu arkadaşlarının övdüğü börek” diye tiye alarak söylediyseniz dalga geçtiğinizi düşünüp bozulmuş olabilir mi? Bana öyle geldi durduk yere neden ne börekmiş arkadaş diye kızsın ki?
Birbirimizi iyi tanıyoruz nerde ciddi nerde tiye alırız anlarız yani.anlamistir dalga geçerek söylemedim asla

Bence seni seviyor ama içinde bastıramadığı bir kıskançlık var o yüzden de dengesiz davranıyor..

Verdiğiniz film örneği çok güzel evet tamamen gerçeği yansıtıyor zavallı bilolarda anca anlıyor kimin ne olduğunu..sizin arkadaşınızda ayrı bir dünyaymış alenanade insan kullanmış ki bu verdiğiniz ufacık bir kesittir eminim.dugunde patlama noktası olmuş,tıpkı benim börek gibi 😁 eğer ola ki o sözü ben vermiş olsaydım hamile arkadaşıma o gün yapamamış olsam dâhi başka gün yapıp getirirdim..ki bir hikayem daha var aslında.instagramda yeme içme hiç paylasmam normalde o gün de kış , erik fotosu paylaştım gel artik hasret kaldık yazdım altına bir arkadaşım mesaj attı "naptın kız ben hamileyim eşim arıyor bulamıyor buralarda"dedi o an balyoz indi beynime.bu halti sen yedin sen temizlicen diyip erigin erik olduğu dönem arayip bulup babalar gibi para ödeyip kargoladim arkadasima. Işte ben böyle ince düşünürken en yakınım kardeşim dediğim insanin böyle yapması çok üzdü beni

Ya işte, bu yüzden arkadaşlığını her önüne gelen hak etmiyor, kendini korumak görevi de sana düşüyor.

Ben arkadaşlıklarımda artık "Ben olsam ne yapardım" diye bile düşünmeyecek otomatikliğe geldim (Düşün ki bu otomatiklik için lezzetiyle beni benden alan, dadına doyamadığım kazıklardan ne kadar yedim :KK70:) biri ile arkadaşlığa mi girdim, bazen hareket değil, bir olayı anlatışı, bakışı bile yetiyor gerçek arkadaşlığımı görmeye layık biri olmadığını anlamaya. Ha o zaman da işte ya yol ya mesafe ya geçiştirmece...

Bu dediğim de şöyle anlaşılmasın, biz arkadaşlık anlayışı en mükemmel insanlarız hiç hatamız olmuyor, hayır, demek istediğim bu insanların, arkadaşlık anlayışı daha hassas insanları görünce suistimal edebilir hale geliyor olması, böylesine bir bozukluk.

İşte kendini de arkadaşına göre ayarlayacaksın, bazen tek kalemde silip atacak hali göreceksin vs vs... İşte insan ilişkileri yani edebiyat parçalamanın da bir manası yoktu aslında bu kadar ama şöyle tüüüm arkadaşlık serüvenlerimin üzerinden bi geçiverdiğim için konunla beraber, kendimi tutasım gelmedi, saldım yazdım :KK70:

Son düzenleme:
Benim babam kanser ve akciğer ameliyatı olmuştu. En az 2 ay hastanede yattık. Benim en yakın arkadaşım geçmiş olsuna gelmediği gibi bir de babamı hastanede bırakıp düğününe yani 1000km uzaktaki Orduya gitmedim diye bana soğuk davranmaya başladı. Ben hiç kızmadım ona. Düğün telaşı var dedim. Ama o baya kızmış belli ki. Sürekli saçma sapan davranıp duruyordu. Artık sinirlerim gerildi bi kavga ettim sonra da hooop bir çektim kendimi. Şimdi sahte sahte arkadaşlarıyla mutluluk pozları vermeye çalışıyor fakat pişmanlığı o kadar belli ki... Asla da eskisi gibi olmayacağım.

İnsanlar çok bencil.

Ayrıca gelip dertlerini de söylemiyorlar. Gelip bana söylese düğünüme gelmedin dese neler neler diycem ama demiyor. Seninki de saçma sapan bir şeye alınmıştır büyük ihtimalle. Börekten olduğunu sanmıyorum. Yada böreği ben yaptım dedi ama başkasına yaptırdı :KK70:İsteme bir daha diye uzak duruyor:KK70:

Gerçekten çok saçma... Gerçek arkadaş olsalardı alırlar karşılarına bi hatamız varsa bile düzgün düzgün açıklarlardı.

Back
X