- 1 Mart 2014
- 809
- 1.793
- 313
Ortada kiz kardeş olmadığı için aradaki bağlantıyı kuramadım kusura bakmayın.Kız kardeşin sensiz nişan yapsa ne hissedersin? Erkek tarafı fedakarlık yapsın madem, erkek tarafı düşünsün kıza karşı durmayalım diye panik yapsın. Ben böyle düşünüyorum hala:)
Birkaç kere söyledim ama hadi senin güzel hatrin için bi kere daha söyleyeyim. Ortada bi kardeşlik durumu yokKız kardeşin sensiz nişan yapsa ne hissedersin? Erkek tarafı fedakarlık yapsın madem, erkek tarafı düşünsün kıza karşı durmayalım diye panik yapsın. Ben böyle düşünüyorum hala:)
Evde yapılıyor, organizasyon yok diyorsunuz. Siz kimsiniz? Arkadaşı. E neden size uydurmaya çalışsınlar tarihi? Anası babası kardeşi değilsiniz.Nisan evde ve sade bir sey olucak ve sadece en yakinlar davetli. Yani cok buyuk ayarlanmis bir organizasyon yok ortada. Arkadasimin kardesi yok ben kardesi gibiyim herhangi biri olsa tabii ki bana gore ayarlamasini beklemem ama bu arkadasim ozelinde ben o yurtdisinda yasiyor olsa tarihimi ona uydurmaya calisirdim.
Nisanlimin da en yakin arkadasi dugun tarihini bizim gelisimize gore ayarladi bence bunu beklemekte utanacak bir sey yok.
Iyi de burda olay senin verdigin örneğin tersi. Nişan tarihi belirleniyor, bu kiz ona gore ucak bileti alıyor. Sonra tarihi degistirdik diyorlar. Böyle is yapilmaz. Niye parasina kıysın bu işguzarlar icin tekrar? Ya gene değiştirirlerse ne olacak?Ben eşimle yurtdışında tanıştım. Sonra evlenme kararı alınca kısa Bi süreliğine Türkiye ye gidip ailelerle tanışma yaptık. Önce benim ailemle tanışmak için İstanbul'a gittik. Annemler de piknik mangal bişeyler ayarlamışlar biz gelcez diye. Zaten çok vaktimiz yok orda bir iki gün kalıp Kayseri'ye eşimin ailesine gidicez. Neyse eşim de İstanbula okudu üniyi. Avrupa yakasında arkadaşları var. Biz de taa Maltepedeyiz annemlerle. Arkadaşları tutturdu bu akşam hali saha maçı var muhakkak sen de gel diye. Eşim diyo ki işte kız arkadasimin ailesi ileyim, mangal filan ayarlamışlar malesef gelemicem. Ay hala deli gibi ısrar ediyolar yok seni çok özledik filan. Tabii ki eşim gitmedi, çocuk değil çünküSonra bunlar küstüler ve düğünümüze gelmediler, eşimle de irtibatı kestiler. Yemin ederim bi tarafımla gülmüştüm
Demem o ki ben arkadaşlığa çok önem veririm ama hayatın bi gerçeği var ki o da ailenin daha önce gelmesi. Arkadaşının ailesi artık kocası. Tabii ki ona göre ayarlanacak Hersey, sana göre değil. Bunu ne kadar çabuk kabullenirsen o kadar rahat edersin.
Kaldı ki arkadaşından fedakarlık edip nişanlısıyla belki de ters düşmesini istiyorsun senin için. Ama sen onun için parana ve rahatına kıyıp ekstra bi uçak yolculuğunu göze alamıyorsun. Onunki başka insanlara bağlı kendi tek karar veremez, ama seninki tamamen ve sadece sana bağlı. Yani bence düşündüğün kadar yakın değilsiniz. Ki normali de bu zaten. Arkadaş iyi hoştur ama arkadaştır, aile anne baba kardeşler ve evlenince de eşten oluşur. Mesela nişanlanan kişi kendi kardeşin olsa ne yapar eder giderdin emin ol. Hayatın gerçekleri... Büyüdükçe anlicaksin emin ol.
Pekala...Iyi de burda olay senin verdigin örneğin tersi. Nişan tarihi belirleniyor, bu kiz ona gore ucak bileti alıyor. Sonra tarihi degistirdik diyorlar. Böyle is yapilmaz. Niye parasina kıysın bu işguzarlar icin tekrar? Ya gene değiştirirlerse ne olacak?
Kendi kardeşim de olsa şartlarımi ve sinirlerimi zorluyorsa gitmezdim şahsen. Büyüdükçe anlasilmasi gereken sey bir insana verdigin degerin kan bagiyla ilgili olmamasi gerektigi. Yaptiklarina gore hak ettigi gibi davranmalisin ister arkadas ister aile fark etmez.
Bizim düğünde de eşimin abisi gelebilsin diye yaz tatilinde olsun denildi. Gelmek isteyen her türlü gelir herkese göre tarihi değiştiremeyiz diyip istediğimiz tarihte düğün yaptık.Kizlar merhaba
En yakin arkadasimla ilkokuldan beri beraberiz iyisiyle kotusuyle 15 yil gecirdik ve kiz kardes gibiyiz.
Simdi nisanlaniyor bense birkac yildir yurtdisinda yasadigim icin butun arkadaslarimin ozel gunlerini kaciriyorum maalesef.
Ben de yakinda evleniyorum o yuzden aralik basinda turkiyeye gidicem. Arkadasim 1 ay once evlilik teklif aldi 23 kasimda da nisani var.
Arkadasima gidecegim tarihi coktan soylemistim ve once aralikta olacak nisanim demisti ben de katilabilecektim izinlerimi vs ona gore hazirladim. Simdi damat ve damat ailesi one cekmek istiyor diye 23 kasima almislar.
1 -2 hafta daha gec yapsalar katilabilicem ama damadin annesi arkadasa kuzene gore tarih ayarlayamayiz diyormus damat da annesini destekliyormus. Bir an once olsun ve dugun hazirliklari baslasin istiyorlarmis. Ben de arkadasima 2 kere ucak bileti alabilecek bir butcen olmadigini soyledim. Ama cok bozuldum ben onun kiz kardesi gibiyim 1-2 hafta ertelense kimsenin incileri dokulmeyecek sanki 2 ay erteleyin diyorum.
Bir taraftan da gitsem mi diyorum ama yurtdisi biletleri ates pahasi kaldi ki o kadar 6-7 saat aktarmali yolculugu haftasonu icin cekip sonra geri donup 1-2 hafta sonra tekrar o yolu cekmek cok mantiksiz geliyor
Sizce ne yapmaliyim
millet de nişan nişan gezmeye meraklı değil. sevdiği ve değer verdiği için katılmak istemiş. nişan ve düğünlerinize insanlar can attığı için katılmıyor. nasıl bir bakış açısı bugordugum en bencilce konu basligi. herkesin her davetinde her etkinliginde olmak zorunda degilsiniz. cok dogru demisler arkadasa kuzene gore tarih ayarlanmaz. ki arkadasin ince bir davranis yapip soylemis ertelemeyelim diye. nisan kucuk bir organizasyon bulunmazsan dunyanin sonu olmaz dugununde gidersin
Yorum yaparsam banlanırım şu sıralar hiç banlanasım yok köşede yorum okicamKizlar merhaba
En yakin arkadasimla ilkokuldan beri beraberiz iyisiyle kotusuyle 15 yil gecirdik ve kiz kardes gibiyiz.
Simdi nisanlaniyor bense birkac yildir yurtdisinda yasadigim icin butun arkadaslarimin ozel gunlerini kaciriyorum maalesef.
Ben de yakinda evleniyorum o yuzden aralik basinda turkiyeye gidicem. Arkadasim 1 ay once evlilik teklif aldi 23 kasimda da nisani var.
Arkadasima gidecegim tarihi coktan soylemistim ve once aralikta olacak nisanim demisti ben de katilabilecektim izinlerimi vs ona gore hazirladim. Simdi damat ve damat ailesi one cekmek istiyor diye 23 kasima almislar.
1 -2 hafta daha gec yapsalar katilabilicem ama damadin annesi arkadasa kuzene gore tarih ayarlayamayiz diyormus damat da annesini destekliyormus. Bir an once olsun ve dugun hazirliklari baslasin istiyorlarmis. Ben de arkadasima 2 kere ucak bileti alabilecek bir butcen olmadigini soyledim. Ama cok bozuldum ben onun kiz kardesi gibiyim 1-2 hafta ertelense kimsenin incileri dokulmeyecek sanki 2 ay erteleyin diyorum.
Bir taraftan da gitsem mi diyorum ama yurtdisi biletleri ates pahasi kaldi ki o kadar 6-7 saat aktarmali yolculugu haftasonu icin cekip sonra geri donup 1-2 hafta sonra tekrar o yolu cekmek cok mantiksiz geliyor
Sizce ne yapmaliyim
İyi iki kanka için iki farklı tarihte isteme yapılsın banane ya milletin derdi beni mi gerecek amannnKonu sahibesi de gelinin kankası, damadın kankası olunca daha mı kıymetli olunuyor??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?