En yakın arkadaşın düğün derdi

Edemiyor işte. Şehir dışından akrabaları gelecekmiş evde yer yok malesef.

Sizi misafir edemiyorsa düğüne beklemeye sizi bu kadar zahmete sokmaya hakkı yok.

Ben en yakin arkadasimin soz nisan kina dugun her merasimine katildim yanimda ol dedi diye erkenden gidip gelin çıkarken bile yanında oldum. Sonuç ailesin yasadigi sehirde evlenememe ragmen aile ziyaretini benim duğunume denk getirmedi benim dugunum oldu 1 hafta sonra ailesine geldi ve dugunume katilmadı arayıp telefonla katilamıyorum kusura bakma bile demedi.

Anlayacağınız çokta kendinizi sıkıntıya sokmayın yarın bir gün aynı özeni göremezseniz üzülürsünüz.

Aynen gitmemeyi düşünüyorum ben de. Az önce uçak biletlerine baktım, sadece yol parası 1000 lirayı geçiyor. Altın alır düğünden sonra veririm kendisine.
Ayy fiyatı görünce gitmemeniz daha mantıklı geldi bir de kalacak yeri masrafı çıkarsa kendini toparlaman uzun sürer.
Biz de arkadaşlara haber verdiysek evimizde ağırlarız öyle ev dolu yeri kendin ayarlamasına müsaade edilmez.
Ev hediyesi bile alsan yeter bence.

Daha bi kaç hafta önce arkadaşımın kınasına katıldım. Yol ücreti ve altını ben verdim. Arkadaşım kalınacak yeri, kuaför masrafını karşıladı. Karşılamasaydı gitmezdim.

5 yıldızlı otel dugunu yapacak kadar maddi durumlar iyiyse size kalacak yer ayarlaması lazim ama tamam tutup en luks otelde ayarlasin demiyoruz ama temiz bir misafirhane olur ne bileyim ogretmenevi polisevi olur onun bunu düsünmesi lazim.

Hem dugunume sehir disindan gel hem nerede kalıyorsan kal ona karısmam olmaz.

Ben kalacak yer sorunu yasatmadim ama aklima geldide bizim ailede araba yok diye otobus tutttum, hatta bir yakinimdan anneme arac kiraladim yakinim yegeninide sofor gorevlendirdi, o gun bizim gelin arabasi bozuldu yetismedi sabahtan beni kuafore tasidi 3 posta ev salon yapti unutulan esyalar olmus sonuna kdrda bekleyip biz git demeden gitmedi
Dugun gunu arabasi olan arkabalar bile bize otobusle geliriz dediler ama gelmediler araclarini kullanmislar otobus neredeyse bos gitti ama olmasi gereken buydu.

Uni de en yakın arkadasim dedigim insanin dugunune gittim otobusle,manevi olarak yaninda oldum.O zamnlar durumum o kadar el vermisti yedi sene once faln gram altin takmıştım.Dugunden sonra bir iki konustuk sonra bir daha konusmadik.Benim dugunum oldu çağırdım yok gelmek isterim bilmem ne ama gelmedi.Oysaki yakın arkadastik hani.Bir de utanmadan instadan ekleyip meraki artmis heralde resimlerime ona buna bakıyor.

Bence degmez gitmeyin,altin gonderin yeter.Hatta altin bile gondermeyin,hediye gönderin yeter

Adiniza üzüldüm ne cok boyle hikayeler varmış meğer. Büyük nankörlük cidden. Nisaniniza da mi gelmemişti? Imkanlar el vermez anlayis sağlanır ama birakin bedelliyi normal askerlik bile olsa yapilmayacak sey. Madem birlikte vakit gecirmek istiyorlar birlikte gelebilrilerdi düğüne. Artik en yakinim değil yazmissiniz içim rahatladi:) affedilecek gibi değil

Aile arasında söz yapmıştık, o dönem aramızda 300 km falan vardı üniversitedeydi o tabii ki çağırdım ama yol param yok, sınavım var falan dedi, düğünümle de sözün arası 2 ay olunca anlayışla karşılamıştım.

Evet, beraber gelmeleri çok daha iyi olurdu hatta ama kendisi öyle istememiş demek ki.
Sonrasında evime gelmesine de razıydım ama bulunduğum şehre gelmesine rağmen bana gelmedi. Bende sildim geçtim. Vefa önemli şey. :)

Hic birinde yaninizda olmamis o kadar haklisiniz ki sakin kalabildiyseniz ne mutlu size.
Benimde ailesel sebeplerden düğününe gidemediğim arkadasim olmustu ancak nisanina gitmistim sonrasinda evine de gittim ve de her fırsatta. Ama yine de icim buruktur yillar sonra içine oturduğu icin konusu acilmisti, ben de üzüldüm cunku hakliydi ne olursa olsun. Benim elimde değildi ailem izin vermemisti ama isyan çıkarabilirdim diyorum şimdi. Bir kez yasaniyor çünkü insan en yakinini yaninda istiyor. Bence telafisi yok.

Gitseniz iyi olur, benim de yakında düğünüm var ve şehir dışında. Nişanlımın 10'a yakın arkadaşı geliyor benimse "0".. Yakın arkadaşım dediğinizin insanları tek bırakmayın. İnsan böyle zamanlarda yanında olmalı sevdiğinin.

Canım sen ne yaparsan arkadaştan karşılığında senin düğününde o geliyor.O kadar yakın arkadaşınsa zaten senin maddi durumunu biliyordur ve anlayışla karşılayacaktır.Masraflari azaltmak adına eğer ikinci ele karşı değilsen dolap vs uygulamalardan elbiseni ikinci el alıp kullandıktan sonra tekrar satabilirsin.Hediye basit kalmasın istersen özel bir hediye yaptırabilirsin isme özel bir kapı süsü yada nişanlılıkta çekilmiş bir fotoğraflarını tablo yaptırmak gibi falan altın almaktan daha uygun fiyatlı ve özel olur

Edemiyor işte. Şehir dışından akrabaları gelecekmiş evde yer yok malesef.
Benim en yakın arkadaşım düğünüme gelse evimde yer yoksa bile onu ortada bırakmam. Hiç mi komşusu, akrabası yokmuş hatırını sayıp sizi misafir edecek?
Ayrıca insan böyle zamanda en yakın arkadaşını yanında ister. Bence o sizin kadar değer vermiyor size.

bende de aynı durum oldu. kalacak yer ayarlamadıkları için düğüne gitmedim.

Yakın arkadaşınızda mutlaka gitmelisiniz
Benim de çok yakın bir arkadaşım aynı şekilde şehirdışından gelmişti, damat tarafından şehir dışından gelen başka bir çifte rica etmiştik onu da arabalarıyla alabilirler mi diye. Belki sizin bulunduğunuz yerden gidecek başka bir davetli vardır. Konaklama yeri için bir ağzını arayın bakalım, örneğin yaşınızın yakın olduğu kuzeni vs varsa misafir edebilirler. Ailenizde devlet memuru varsa misafirhanesinde, öğretmen veya polis evinde geceliği 50 TL ye konaklayabilirsiniz

Onca akrabasına kalacak yer var da ,siz tek bir kişisiniz size mi yok.. ne yapar eder size kalacak biyer bulurdum.hic mi arkadaşı komşusu yok ricacı olsaymis..benimde düğünümde yakın arkadaşım şehir dışından geldi.dugunden önce ve sonra nerede kalacağını hep ayarladım.oncesinde aile evimizde kaldık,düğün günü de başka bı arkadaşıma emanet ettim.Dedim; sizde kalsın, sen ilgilen, yolcu et.. Bence söyleyin,gelmeyi çok istiyorum ama otel,yol parası, takı o kadar durumum yok, kalacak yer derdi olmasaydı gelirdim deyin.. çözüm üretmeye çalışmıyorsa da gitmeyin hediyesini yollayın..

Gitmekten vazgeçtim cnm. İstanbuldan hiçbir arkadaşımız da gitmiyor. Covidi bahane eden çok. Ee ben de korkuyorum tabi, 200 kişilik düğün. Ne olacağı belli olmaz.
Burada bekarlığa veda partisi yapacağız. O yüzden düğün sorunu halloldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…