- 9 Temmuz 2015
- 3.616
- 9.696
- 158
- Konu Sahibi Bademli_Magnum
-
Edemiyor işte. Şehir dışından akrabaları gelecekmiş evde yer yok malesef.
Ayy fiyatı görünce gitmemeniz daha mantıklı geldi bir de kalacak yeri masrafı çıkarsa kendini toparlaman uzun sürer.Aynen gitmemeyi düşünüyorum ben de. Az önce uçak biletlerine baktım, sadece yol parası 1000 lirayı geçiyor. Altın alır düğünden sonra veririm kendisine.
Tabiki. Şimdi düğün 5 yıldızlı bir otelde olacak. Benim orada giyebileceğim bir kıyafetim yok dolabımda. Tuvalet tarzı birşey almam lazım. Buna 700-800 diyelim. Uçak bileti taksi ücreti hepsi 1000 lirayı bulacak. Oteller de geceliği 800-900 lira. Ha bide altın var tabi. Onla birlikte baya bir aşıyor üç bini.
Otobüs olayına girmiyorum, uzun yol tutuyor beni.
Adiniza üzüldüm ne cok boyle hikayeler varmış meğer. Büyük nankörlük cidden. Nisaniniza da mi gelmemişti? Imkanlar el vermez anlayis sağlanır ama birakin bedelliyi normal askerlik bile olsa yapilmayacak sey. Madem birlikte vakit gecirmek istiyorlar birlikte gelebilrilerdi düğüne. Artik en yakinim değil yazmissiniz içim rahatladi:) affedilecek gibi değilEn yakın arkadaşımın şehir dışındaki istemesine gidip bütün akşam bulaşık yıkayıp servis yapmış, başka bir şehirdeki nişanına gitmiştim.
Benim düğünümden 3 gün sonra nişanlısı bedelli askerliğe gidecekti 30 gün. “Vakit geçirmek istiyor benimle, yan şehire plan yapmış” diyip gelmemişti düğünüme.
Ki ben ona düğün sonunda bizzat eşimle birlikte otogara götürmeyi teklif etmiştim. Nişanlısı bozulurmuş.
Artık en yakın arkadaşım değil elbette. Hediye falan da vermedi.
Aile arasında söz yapmıştık, o dönem aramızda 300 km falan vardı üniversitedeydi o tabii ki çağırdım ama yol param yok, sınavım var falan dedi, düğünümle de sözün arası 2 ay olunca anlayışla karşılamıştım.Adiniza üzüldüm ne cok boyle hikayeler varmış meğer. Büyük nankörlük cidden. Nisaniniza da mi gelmemişti? Imkanlar el vermez anlayis sağlanır ama birakin bedelliyi normal askerlik bile olsa yapilmayacak sey. Madem birlikte vakit gecirmek istiyorlar birlikte gelebilrilerdi düğüne. Artik en yakinim değil yazmissiniz içim rahatladi:) affedilecek gibi değil
Hic birinde yaninizda olmamis o kadar haklisiniz ki sakin kalabildiyseniz ne mutlu size.Aile arasında söz yapmıştık, o dönem aramızda 300 km falan vardı üniversitedeydi o tabii ki çağırdım ama yol param yok, sınavım var falan dedi, düğünümle de sözün arası 2 ay olunca anlayışla karşılamıştım.
Evet, beraber gelmeleri çok daha iyi olurdu hatta ama kendisi öyle istememiş demek ki.
Sonrasında evime gelmesine de razıydım ama bulunduğum şehre gelmesine rağmen bana gelmedi. Bende sildim geçtim. Vefa önemli şey. :)
Gitseniz iyi olur, benim de yakında düğünüm var ve şehir dışında. Nişanlımın 10'a yakın arkadaşı geliyor benimse "0".. Yakın arkadaşım dediğinizin insanları tek bırakmayın. İnsan böyle zamanlarda yanında olmalı sevdiğinin.Kızlar iyi akşamlar,
En yakın arkadaşım eylül ayında evlenecek. Fakat düğünü şehir dışında olacak. İstanbul'da olsa hiç sorun değil ama düğün şehir dışında olunca işler değişiyor.
Düğünde giyecek elbise, uçak bileti, otelde konaklama, düğün hediyesi/altın derken bu düğün bana oldukça pahalıya patlayacak.
Gitmesem de ayıp olacak. Bazı ortak arkadaşlarımız pandemiden dolayı gelmeyi kabul etmemiş. Yani geçerli bir sebep tabiki ama gitmekte istiyorum bir yandan.
Masrafı düşürmek için altın yerine evine bir hediye alsam olur mu acaba? Altın malum aldı başını gidiyor. Ne önerirsiniz hanımlar?
Canım sen ne yaparsan arkadaştan karşılığında senin düğününde o geliyor.O kadar yakın arkadaşınsa zaten senin maddi durumunu biliyordur ve anlayışla karşılayacaktır.Masraflari azaltmak adına eğer ikinci ele karşı değilsen dolap vs uygulamalardan elbiseni ikinci el alıp kullandıktan sonra tekrar satabilirsin.Hediye basit kalmasın istersen özel bir hediye yaptırabilirsin isme özel bir kapı süsü yada nişanlılıkta çekilmiş bir fotoğraflarını tablo yaptırmak gibi falan altın almaktan daha uygun fiyatlı ve özel olurKızlar iyi akşamlar,
En yakın arkadaşım eylül ayında evlenecek. Fakat düğünü şehir dışında olacak. İstanbul'da olsa hiç sorun değil ama düğün şehir dışında olunca işler değişiyor.
Düğünde giyecek elbise, uçak bileti, otelde konaklama, düğün hediyesi/altın derken bu düğün bana oldukça pahalıya patlayacak.
Gitmesem de ayıp olacak. Bazı ortak arkadaşlarımız pandemiden dolayı gelmeyi kabul etmemiş. Yani geçerli bir sebep tabiki ama gitmekte istiyorum bir yandan.
Masrafı düşürmek için altın yerine evine bir hediye alsam olur mu acaba? Altın malum aldı başını gidiyor. Ne önerirsiniz hanımlar?
Benim en yakın arkadaşım düğünüme gelse evimde yer yoksa bile onu ortada bırakmam. Hiç mi komşusu, akrabası yokmuş hatırını sayıp sizi misafir edecek?Edemiyor işte. Şehir dışından akrabaları gelecekmiş evde yer yok malesef.
bende de aynı durum oldu. kalacak yer ayarlamadıkları için düğüne gitmedim.Benim en yakın arkadaşım düğünüme gelse evimde yer yoksa bile onu ortada bırakmam. Hiç mi komşusu, akrabası yokmuş hatırını sayıp sizi misafir edecek?
Ayrıca insan böyle zamanda en yakın arkadaşını yanında ister. Bence o sizin kadar değer vermiyor size.
Onca akrabasına kalacak yer var da ,siz tek bir kişisiniz size mi yok.. ne yapar eder size kalacak biyer bulurdum.hic mi arkadaşı komşusu yok ricacı olsaymis..benimde düğünümde yakın arkadaşım şehir dışından geldi.dugunden önce ve sonra nerede kalacağını hep ayarladım.oncesinde aile evimizde kaldık,düğün günü de başka bı arkadaşıma emanet ettim.Dedim; sizde kalsın, sen ilgilen, yolcu et.. Bence söyleyin,gelmeyi çok istiyorum ama otel,yol parası, takı o kadar durumum yok, kalacak yer derdi olmasaydı gelirdim deyin.. çözüm üretmeye çalışmıyorsa da gitmeyin hediyesini yollayın..Kızlar iyi akşamlar,
Gitmekten vazgeçtim cnm. İstanbuldan hiçbir arkadaşımız da gitmiyor. Covidi bahane eden çok. Ee ben de korkuyorum tabi, 200 kişilik düğün. Ne olacağı belli olmaz.Onca akrabasına kalacak yer var da ,siz tek bir kişisiniz size mi yok.. ne yapar eder size kalacak biyer bulurdum.hic mi arkadaşı komşusu yok ricacı olsaymis..benimde düğünümde yakın arkadaşım şehir dışından geldi.dugunden önce ve sonra nerede kalacağını hep ayarladım.oncesinde aile evimizde kaldık,düğün günü de başka bı arkadaşıma emanet ettim.Dedim; sizde kalsın, sen ilgilen, yolcu et.. Bence söyleyin,gelmeyi çok istiyorum ama otel,yol parası, takı o kadar durumum yok, kalacak yer derdi olmasaydı gelirdim deyin.. çözüm üretmeye çalışmıyorsa da gitmeyin hediyesini yollayın..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?