En yakın arkadaşın düğün derdi

Bence olay burda size otel değil. Ne olursa olsun evde size bir yer vermeliydi.

Pandemi bir bahane değil gerçek .. Gitmeseniz garip karşılanmaz.

Gitme..altınını gönder..yada gorustugunde para ver..çocukluk arkadaşlarım dugunume geldi ve para takmislardi. ..ufak tefek şeyler kafaya takilmamali

Bana da oyle gibi geldi nedense. Elbette arkadasiniz size yer ayarlamali o anlamda haklisiniz ama mesele hediye takmak değil. Yakin arkadasim gelmese isterse tam altin taksin gözümde olmazdi. Insan o gün sevdiklerini yaninda görmek istiyor. Ben olsam butcemi asmadan hediye takip yaninda olmayi tercih ederdim. Boyle gunler atlanmamali.

Kayseride mi oldu bu düğün?
Böylesini hiç duymadim.

Sizi evinde ağırlamayı teklif etmeyen bir insanın düğününe gitmem.

Ama yakın arkadaşım diye altınını takarım sonradan

Kesinlikle olur

Ben gitmezdim altınını gönderirdim. Misafir etsin sizi o zaman. Bu şekilde yakın akraba dışında harcamaya gerek yok
Ben giderdim altın takmazdim. O da benimkinin derdine düşmez böylelikle:)) hatta erkenden git,her anına eşlik et. Ben hep böyle yaparim. Bana da aynısının yapılmasını isterim.
Bu arada arkadaşın uzak şehire gelin gittiyse sen evlesiye o coluga çocuğa karışır,evli barkli kaidn tutup da ne senin şehrine gelir ne de onca geçim sikintisinda sana taktığını takar. Hayat böyledir yani,bak ben 30 yaşındayım, sayısız düğüne gittim. Hep böyle olmuştur. Hatta en yakın arkadaşım wedding and travel felsefesini benimsemişti, Isparta bursa afyon ... Herkesin düğününe katildi. Onunkine şehir disindan kim geldi? Otuz yaşında hala bekar olan ben:) ben evlenirsem o da gelmez bence. O yüzden çok da kasmaya gerek yok

Antalya mi? Eğer öyleyse madem masraf yapıp gidecegim, biraz bütçemi zorlayıp bikac gün kalır tatil yapip dönerdim ben olsam

Bizim türk adetlerimizde uzaktan gelen misafire yer ayarlanir ayarlanmalidir kendi evi olmaz baskasinda ayarlar yerinizi.. ha yapmiyorsa sizi düsünmüyordur sizde düsünmeyeceksiniz cünkü düsünmesi lazim sonucta siz onun icin orda bulunuyorsunuz ve sizi agirlamali masraf cikartmamali misafire..

Şimdi şöyle bişey demek istiyorum, çok yakın arkadaşım demişsiniz. Benim çok yakın arkadaşım başka şehirden düğünüme gelecek ve ben ona kalacak bir yer temin etmeyeceğim. Bu benim için bir ayıp sayılır. Tam tersi ben de çok yakin bir arkadasimin düğününe tek gidiyor olsam, beni bir yere sigdiramayacaksa iki kere düşünürdüm, yaptığım masrafa değer mi diye.

Aynen gitmemeyi düşünüyorum ben de. Az önce uçak biletlerine baktım, sadece yol parası 1000 lirayı geçiyor. Altın alır düğünden sonra veririm kendisine.
En yakın arkadaşımın şehir dışındaki istemesine gidip bütün akşam bulaşık yıkayıp servis yapmış, başka bir şehirdeki nişanına gitmiştim.

Benim düğünümden 3 gün sonra nişanlısı bedelli askerliğe gidecekti 30 gün. “Vakit geçirmek istiyor benimle, yan şehire plan yapmış” diyip gelmemişti düğünüme.

Ki ben ona düğün sonunda bizzat eşimle birlikte otogara götürmeyi teklif etmiştim. Nişanlısı bozulurmuş.
Artık en yakın arkadaşım değil elbette. Hediye falan da vermedi.

Ayni durumu yaşadım nişanlıydim o zamn arkadaşımın düğünü oldu 2 ay içinde a'dan z'ye herseyini ayarladım iki ay içinde söz masasına kadar çekimlerde yanındayım isteme söz nişan kina gelin cikmasi( o ailevi sebeplerden benm tek nisama geldi yarım saat sadece) ben onun herseyene gittim yaptım sadece şehir dışına gidemedim iste benm geçen sene düğünüm oldu gelirken eşi bi bahane buldu kendi memleketinde kaldi ne kınama ne düğünüme hiçbirseyime gelemedi ama kader buymuş aramız hala iyi iletişime devam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…