- Konu Sahibi Bademli_Magnum
-
Bence olay burda size otel değil. Ne olursa olsun evde size bir yer vermeliydi.Yer ayarlanmadığı için gitmemezlik yapmıyorum zaten, burdakiler konuyu direkt oraya getirdi:)
Maddi olarak zor durumdayım şuan. Bu düğün bana rahat 3000 liraya patlayacak. Tek bir gece için ben bütün bir ay sıkıntı yaşayacağım. Aynen ben de öyle düşündüm, gitmeyip sadece altını alıp vericem.
Pandemi bir bahane değil gerçek .. Gitmeseniz garip karşılanmaz.Kızlar iyi akşamlar,
En yakın arkadaşım eylül ayında evlenecek. Fakat düğünü şehir dışında olacak. İstanbul'da olsa hiç sorun değil ama düğün şehir dışında olunca işler değişiyor.
Düğünde giyecek elbise, uçak bileti, otelde konaklama, düğün hediyesi/altın derken bu düğün bana oldukça pahalıya patlayacak.
Gitmesem de ayıp olacak. Bazı ortak arkadaşlarımız pandemiden dolayı gelmeyi kabul etmemiş. Yani geçerli bir sebep tabiki ama gitmekte istiyorum bir yandan.
Masrafı düşürmek için altın yerine evine bir hediye alsam olur mu acaba? Altın malum aldı başını gidiyor. Ne önerirsiniz hanımlar?
Yani evet bir de işin o kısmı var. 150 kişilik bir düğünde covid kapmamak büyük şans olur.Pandemi bir bahane değil gerçek .. Gitmeseniz garip karşılanmaz.
En mantıklısı düğüne gitmeyip daha sonra evine gidip hediyenizi takabilirsiniz.Yani evet bir de işin o kısmı var. 150 kişilik bir düğünde covid kapmamak büyük şans olur.
Oldu işte bir kereO ne demekmiş ya. Çok şaşırdım hediyemi takmaz laf ederse de düğün parası verdim ya derdim. Cook şaşırdım.
Haklısınız insanın nutku tutulur.Oldu işte bir kere
Bana da oyle gibi geldi nedense. Elbette arkadasiniz size yer ayarlamali o anlamda haklisiniz ama mesele hediye takmak değil. Yakin arkadasim gelmese isterse tam altin taksin gözümde olmazdi. Insan o gün sevdiklerini yaninda görmek istiyor. Ben olsam butcemi asmadan hediye takip yaninda olmayi tercih ederdim. Boyle gunler atlanmamali.Hadi dolabınızda hiç abiye olmadığını varsayalım hiç mi arkadaşınız, kuzeniniz vs yok size bir gün için elbise ödünç versin? Hadi o da yok varsayalım trendyolda 150₺ civarında çok güzel abiyeler var. Sizin niyetiniz arkadaşınızın yanında olmak değil o zaman. Hayatım boyunca kendi nişan kıyafetim dahil hiç abiyeye 700-800 vermedim, bir kere kullanılacak bir kıyafete o masraf çok saçma.
Düğün tarihi uzun zamandır bellidir, uçak biletini erken alsanız çok uyguna gelirdi. Demek ki gidip gitmemeyi sorguluyorsunuz uzun zamandır
O ildeki bütün otellerin mi geceliği 800-900₺? Kalmak zorunda değilsiniz zaten düğünden sonra hemen dönebilirsiniz.
‘En’ yakın arkadaşımın elbise alınca çok param gidiyor diyerek benim özel bir günümde Yanımda olmadığını düşünemiyorum bile. Kusura bakmayın ama bence sizin gidesiniz yok, kendinize göstermelik sebep arıyorsunuz gitmemek için.
Kayseride mi oldu bu düğün?Ben seneler önce o zaman yakın olan bir arkadaşımın düğününe şehir dışına nişanlımla birlikte gitmiştim. Benzin parası gidiş dönüş (yedi sekiz saatlik mesafedeydi), elbise, kuaför, altın, otel masrafı derken bir de düğün yemeğine para verdik (düğün kişi başı ücretliydi) ve cebimizden çıkan binlerce lirayla eve geri döndük. Şimdi hamileyim, o arkadaşım bir kere telefon bile açmadı. O zaman aklıma gelmedi hiç bu yaptıklarımı oturup hesaplamak ama şimdi düşünüyorum da şimdiki aklım olsa asla yapmazdım, baya enayi yerine koyulmuşuz. Siz de kendinizden fazla ödün vermeden yapın ne yapacaksanız.
Sizi evinde ağırlamayı teklif etmeyen bir insanın düğününe gitmem.Kızlar iyi akşamlar,
En yakın arkadaşım eylül ayında evlenecek. Fakat düğünü şehir dışında olacak. İstanbul'da olsa hiç sorun değil ama düğün şehir dışında olunca işler değişiyor.
Düğünde giyecek elbise, uçak bileti, otelde konaklama, düğün hediyesi/altın derken bu düğün bana oldukça pahalıya patlayacak.
Gitmesem de ayıp olacak. Bazı ortak arkadaşlarımız pandemiden dolayı gelmeyi kabul etmemiş. Yani geçerli bir sebep tabiki ama gitmekte istiyorum bir yandan.
Masrafı düşürmek için altın yerine evine bir hediye alsam olur mu acaba? Altın malum aldı başını gidiyor. Ne önerirsiniz hanımlar?
Kayseride mi oldu bu düğün?
Böylesini hiç duymadim.
Kesinlikle olurKızlar iyi akşamlar,
Ben giderdim altın takmazdim. O da benimkinin derdine düşmez böylelikle:)) hatta erkenden git,her anına eşlik et. Ben hep böyle yaparim. Bana da aynısının yapılmasını isterim.Ben gitmezdim altınını gönderirdim. Misafir etsin sizi o zaman. Bu şekilde yakın akraba dışında harcamaya gerek yok
Antalya mi? Eğer öyleyse madem masraf yapıp gidecegim, biraz bütçemi zorlayıp bikac gün kalır tatil yapip dönerdim ben olsamBaşka seçeneğim yok malesef otelde kalmaktan başka. Konaklama imkanı sunmadı düğün sahipleri. Bu şehir de türkiyenin en büyük turistik kenti. Otellerin en normalinin geceliği 3000 liradan başlıyor.
Hediye konusunda ben de sizin gibi düşünüyorum. Ama kuru kuru da gidilmez ya ayıp olur sanki.
Bence olur.Sorumu yanlış anlamışsınız. Altın yerine ev hediyesi alsam olur mu diye sormuştum.
En yakın arkadaşımın şehir dışındaki istemesine gidip bütün akşam bulaşık yıkayıp servis yapmış, başka bir şehirdeki nişanına gitmiştim.Aynen gitmemeyi düşünüyorum ben de. Az önce uçak biletlerine baktım, sadece yol parası 1000 lirayı geçiyor. Altın alır düğünden sonra veririm kendisine.
Ayni durumu yaşadım nişanlıydim o zamn arkadaşımın düğünü oldu 2 ay içinde a'dan z'ye herseyini ayarladım iki ay içinde söz masasına kadar çekimlerde yanındayım isteme söz nişan kina gelin cikmasi( o ailevi sebeplerden benm tek nisama geldi yarım saat sadece) ben onun herseyene gittim yaptım sadece şehir dışına gidemedim iste benm geçen sene düğünüm oldu gelirken eşi bi bahane buldu kendi memleketinde kaldi ne kınama ne düğünüme hiçbirseyime gelemedi ama kader buymuş aramız hala iyi iletişime devamBizim X arkadaşin dugunu için Y arkadaş çok koşturmuştu. Sac, gelinlik ne olursa hep Xin yaninda oldu. X evlenince yurtdisina gitti cocugu oldu. Y bu yaz evleniyor ve X dugune dahi gelmeyecek hakli olarak. Bu yuzden biraz aralari bozuldu mesela.
Yarin obur gun sizin özel bir gununuz vs oldugunda arkadasiniz gelemeyebilir bir şekilde. Bu kadar zahmetinize deger mi onu hesaplayip gidin.Sonra ben şu kadar masrafa girip taa oralaraaa gittimmm otelde kaldim arkadasim bana şunu yapti demeyin.
Amac yaninda olmaksa illa altin takmaniza gerek yok bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?