- Konu Sahibi Bademli_Magnum
-
Aynen gitmemeyi düşünüyorum ben de. Az önce uçak biletlerine baktım, sadece yol parası 1000 lirayı geçiyor. Altın alır düğünden sonra veririm kendisine.Katılmayacağını söyle
Zaten senin onun yanında olmanı gerçekten isterse bir yer ayarlar sana
Eğer ayarlayamazsa bu da bahanen olur gitmezsin
Takini yollar geçersin
Herkese yer var bir sana mı yer yok
Cok ilginç
Valla bana kalırsa bu devirde kimseye altın altın alınmaz. Evet ev hediyesi alın. Kahve makinesi filan olabilir aslında.Sorumu yanlış anlamışsınız. Altın yerine ev hediyesi alsam olur mu diye sormuştum.
Bence de gitmemeniz daha doğru. Düğünümde evimde kuzenim eşi çocuğu , annemin arkadaşı ve en yakın arkadaşım kaldılar. Hiç biri birbirini tanımıyordu. Yine üniversiteden arkadaşlarım da başka arkadaşlarımı ağırladılar. Tek bir kişiyi koca eve sığdırırsın. En kötü yere minder dizer yatırırsın. Yerin yoksa da otelini sen ödersin. Başka bir arkadaş bizi otelde ağırladı. Doğrusu budur. Değer vermiyor ki sizin için uğraşmamış, siz de onun için uğraşmayın maddi manevi yorulmayın benceAynen gitmemeyi düşünüyorum ben de. Az önce uçak biletlerine baktım, sadece yol parası 1000 lirayı geçiyor. Altın alır düğünden sonra veririm kendisine.
Sizin gibi biriyle karşılaşmak beni çok mutlu etti ya.Şehir dışından gelecek misafirleri düğün sahipleri ağırlamak zorundadır. Evinde yer yoksa otel ayarlar. Biz otelde 25 oda kapattık dışardan gelecekler için. Valla bizim de paramız kıymetliydi ama oluru olacağı olması gerekeni budur. Önemli olan birlikte olmaksa ağırlayacak,, ağırlanmayacağım düğüne gitmezdim. Bana saygı duymadığı için. Altını gönder geç bence.
Kızlar iyi akşamlar,
En yakın arkadaşım eylül ayında evlenecek. Fakat düğünü şehir dışında olacak. İstanbul'da olsa hiç sorun değil ama düğün şehir dışında olunca işler değişiyor.
Düğünde giyecek elbise, uçak bileti, otelde konaklama, düğün hediyesi/altın derken bu düğün bana oldukça pahalıya patlayacak.
Gitmesem de ayıp olacak. Bazı ortak arkadaşlarımız pandemiden dolayı gelmeyi kabul etmemiş. Yani geçerli bir sebep tabiki ama gitmekte istiyorum bir yandan.
Masrafı düşürmek için altın yerine evine bir hediye alsam olur mu acaba? Altın malum aldı başını gidiyor. Ne önerirsiniz hanımlar?
Onunla ilgili ben daha birşey demeden evin dolu olduğunu söyledi. Şehir dışından dayısı, teyzesi gelecekmiş. Ben de birşey diyemedim haliyle.
Demedi, yani arkadaş grubumuzdan kimseye böyle bi teklifte bulunmadı.Peki sana otel ayarlarız demedi mi bu lafı açıp da?
Demedi, yani arkadaş grubumuzdan kimseye böyle bi teklifte bulunmadı.
Yer ayarlanmadığı için gitmemezlik yapmıyorum zaten, burdakiler konuyu direkt oraya getirdi:)Düğünde gelen misafirlerin otel ücretlerinin karşılandığını ilk defa duyuyorum.
Bir yandan yadırgadım, bir yandan normal buldum. Yani evlenen çifte zaten masraflar zor, e millet de kendince haklı. Ne bileyim yine de otel ayarlamak falan fazla geldi gözüme.
Eşimin ailesinin uzaktan misafiri çok vardı ama evde ağırladılar. Bizim zaten hiç uzaktan gelen kimsemiz olmayınca gerçekten çok şaşırdım. (silivriliyim, some istanbullu people problems)
Konu sahibinin yerinde olsam yer ayarlamadı diye değil, bütçe denkleştiremedim diye gitmezdim. Gram ya da çeyrek de alır gitmeden verirdim.
Yer ayarlanmadığı için gitmemezlik yapmıyorum zaten, burdakiler konuyu direkt oraya getirdi:)
Maddi olarak zor durumdayım şuan. Bu düğün bana rahat 3000 liraya patlayacak. Tek bir gece için ben bütün bir ay sıkıntı yaşayacağım. Aynen ben de öyle düşündüm, gitmeyip sadece altını alıp vericem.
Tabiki. Şimdi düğün 5 yıldızlı bir otelde olacak. Benim orada giyebileceğim bir kıyafetim yok dolabımda. Tuvalet tarzı birşey almam lazım. Buna 700-800 diyelim. Uçak bileti taksi ücreti hepsi 1000 lirayı bulacak. Oteller de geceliği 800-900 lira. Ha bide altın var tabi. Onla birlikte baya bir aşıyor üç bini.Nasıl 3000₺ patlayacak? Tam olarak nelere ne kadar masraf yapacaksınız yazabilir misiniz? Gerçekten kafamda oturmadığı için soruyorum.
O ne demekmiş ya. Çok şaşırdım hediyemi takmaz laf ederse de düğün parası verdim ya derdim. Cook şaşırdım.Evet, tüm davetlilere kişi başı ücret belirlemişler, garsonlar herkesten topladı gecenin başlangıcında. Benim de bu şekilde katıldığım ilk ve son düğün buydu.
Tabiki. Şimdi düğün 5 yıldızlı bir otelde olacak. Benim orada giyebileceğim bir kıyafetim yok dolabımda. Tuvalet tarzı birşey almam lazım. Buna 700-800 diyelim. Uçak bileti taksi ücreti hepsi 1000 lirayı bulacak. Oteller de geceliği 800-900 lira. Ha bide altın var tabi. Onla birlikte baya bir aşıyor üç bini.
Otobüs olayına girmiyorum, uzun yol tutuyor beni.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?