en yakın kız arkadaşımı kıskanıyorum. artık takıntı haline geldi.

• Konu Sahibi Konu Sahibi por
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

por

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2012
9
2
86
Almanya
Çok sağolun yorumlarınız için.

Son düzenleme:
bak canım eğer yaşın biraz daha büyük olsaydı arkadaşından uzaklaş psikolojini bozacağına derdim inan.çünkü kimse senden değerli değil.

ama 16 yaşında bence aşkmış birileri tarafından beğenilmekmiş inan önemli değil.tek önemli şey derslerin ve üniversite sınavı.

lisede popüler olsan çok beğenilsen ne olucak?hepsi geçici.

sen iyi bir mesleğin olması için çabala.

zaten bir üniversiteye başla daha bir güzelleşeceksin.saç makyaj kendi yüzünü fiziğini tanıma derken.

o zaman aşkı yaşarsın canım.şuan yaşın küçük ve o yaşta erkeklerin aklı hep başka şeylere çalışıyor canım inan olmasalar daha iyi.

arkadaşınla bu sebeple aranı açma.üzerine düşünmemeye çalış.

16 yaşında ergenlik psikolojisi gibi bir sorun sanırım bu hissettiklerin.
Kendine güvenin oturur yavaş yavaş.
Ama evvela bunun için çabalaman gerek.
Kimseyle kendini kıyaslama.
Kimse kimseden üstün değildir.
Zamanla cildin de düzelir.
Kafaya takacak sorunlar değil bunlar inan...

Arkadaşını sevdiğin belli oluyor:)
Sizin yaşlarınızda,bir başka kızın daha güzel olduğunu kabul eden zor bulunur herhalde.
Genellikle en güzel benim,onun neresi güzel gibi düşünülür.

Ben aslında sönük kalma düşüncesini çok doğru bulmuyorum.
Öyle olsa her toplulukta en güzel olan 1 tek kızla ilgilenilirdi.
O güzeli de kim belirleyecek ? Yani zevkler,beğeniler farklıdır.
Kimisi bir gülümsemeye vurulur,kimisi konuşmaya...

Herkesin kendine has güzelliği vardır bunu unutma

Kiminin gülüşü çekici kılar,

kiminin konuşması,

kiminin fiziği,

kiminin saçı,

kiminin duruşu,

kiminin bakışları vs vs...

Kendine haksızlık etme mutlaka sende güzelsindir ve farkında değilsindir

İnsanın kendinin farkında olması kadar güzel birşey yok.

tertemiz,en güzel yaşında çağında genç kızsın sevgili begeni o bu şu önemli sırada olmasın

sevgili,flört vs marifet değil ablacım..Herşey vaktiyle olacaktır zaten.

Eğitimin herşeyden önemli olsun,gerisi zaten bir şekilde yaşanacak şeyler..

O arkadaşınıda çok fazla büyütme gözünde devleştirme

Son düzenleme:
Canım bence arkadaşını kıskanmayı bırak önemli olan onun nasıl bi arkadaş olduğu bugüne kadar sana bi yanlışı oldumu yada kişilik olarak beğenmediğin yönleri varmı sen bunlara bak.Eğer yok diyosan kesinlikle arkadaşlığnızı harcama şöyle düşün arkadaşın çirkin biri olsaydı çirkin diye arkadaşlığımı kesecektin ikiside aynı şey arkadaşlıkla dış görüntünün bi önemi varmı ki arkadaşlık bağı başka bişey tamam kendini geri planda hissediyor olabilirsin ama bence bu dış görüntüden değil olsa olsa özgüvendendir özgüvenini toplamaya çalış ve bu takıntını aş :)

canım benim ne kadar samimim ifade etmişsin kendini.sen o arkadaşını mukemmel görüyosun ama bi sorsan o kızcagızında kendiyle ne sorunları vardır kim bilir.zaman geçicek büyüceksin okulun işin eşin olucak işte o zaman böyle şeyleri asla düşünmeye vaktin olmucak.arkadaşını sakın kaybetme sende çok özel çok güzel bi kızsın demekki o mkemmel buldugun arkadaşın seni dostu olarak seçmiş..birlikte vakit geçirirkende ona değil kendine odaklan şunu unutma 16 yaş tam ergenlik tazelik güzellik zamanı kararkterler daha geri planda.yaşınız ilerleyince güzelliğin kalpten gelip insanın yüzüne nasıl yansıdıgını kendin de görüceksin
ayrıca sen yaşına göre çok olgunda bir kızsın arkadaşınla ilgili olumsuz bir duygunu bile ne kadar naif bi işekilde ifade etmişsin kendinin kıymetini bil..

16 yaşında gerçekten daha gelişimini tamamlamamış oluyorsun canım, zamanla çok daha gelişecek ve değişeceksin.. hem yüz olarak, hem tarz olarak hem zihnen.. güzellik gerçekten önemli bir etken bu hayatta bir çok insan için ama en önemli şey değil..! kimisi dış görünüşe aşık olur, kimisi insanın tarzına aşık olur, kimisi iyiliğine aşık olur, kimisi konuşma tarzına aşık olur.. aşık olunacak o kadar çok şey var ki bu hayatta dış görünüş bunlardan sadece bir tanesi.. lise bitsin üniversiteye başla karşına kimle kimler çıkacak orası liseyle çok farklı gerçekten çocukluktan çıkacaksınız ve dış görünüşten daha farklı şeylere değer vermeye başlayacaksınız.. hem o zaman saç baş makyaj derken kendine güvenin gelir :) üniversitede mesela çok yakın bir arkadaşım gerçek bir çirkindi :))) arkasından konuşmak gibi oluyor ama bütün kızlar böyle düşünürdük ve o kız her zaman okuldaki çok yakışıklı dediğimiz çocuklarla sevgili olurdu.. olmayacak şey değil bunlar. seninde elbet karşına sana değer verecek seni sevecek birileri çıkacak. sen şimdilik diğer arkadaşlarında dediği gibi derslerine odaklan şuan senin için en önemlisi bu..

Güzelim şuan bunlara önem veriyorsun ama yaş ilerledikten sonra sana verdiği destek daha önemli olacak.
Allah herkese farklı meziyetler , güzellikler vermiştir.
Hem güzellik dediğin şey geçici.
Bugün var , yarın yok.
Arkadaşın seni ezmiyorsa , seni küçümseyici şekilde davranmıyorsa bunları sorun etme derim.

o yaslar malesef en acimasiz yaslar
herkes dis görünüse bakar
benim okul zamanimda hep eyni isimler olurdu
hepsi cok güzeldi
hala hatirliyorum hepsini

kendini üzme
kendine bak , yasinla beraber bakimli olmaya calis
birde kendine güven
bu kendine güven insani inanilmaz cekici yapar bunu unutma
biri bana zamaninda söyleseydi bunu keske

bizim de lisede geniş bir grubumuz vardı.

bir arkadaşımız da ben diyim venüs, sen de truvalı helen...

yahu insan o yaşta o kadar mı güzel olur gebermeyesice erkekler pervane, yalnız ilginç bi şekilde biz de çok pervaneydik kızın etrafında, kıskanmaya bile yeltenecek cesaret yoktu. sanki başka bir alemin yaratığıydı

eh lise bitti, üniversite falan derken tabi bu diğer kızlar bir değişti bir değişti sormaa

geçecek bunlar canımmmm emin oll

Benim de öyle bir arkadaşım vardı. Herkes ay parçası derdi buna. İlgi hep üstündeydi falan baktım ki artık dayanamıyorum okul dışında görüşmeyi kestim bende. Ben senden 2 yaş büyüğüm. Burada ablalarımız çok güzel önerilerde bulunmuş güzellikten önemlisi de var gibisinden diye ama ne yazık ki bizim yaşımız da bu tür şeyler çok önemli oluyor.

çok teşekkür ediyorum yazdıklarınız için. 1 yılı aşkın süredir bu konuyu dert ediyorum. önceden güle oynaya geçirdiğimiz buluşmaları gezmeleri artık kendime zehir etmeye başladım. kadın erkek fark etmez durmadan onu izleyenleri izliyorum. bazen kendimden korkuyorum manyaklaştın iyice diyorum kendime.
her şeyi güzelliğe, dış görünüşüme endekslemeye başladım. inşallah dediğiniz gibi yaşım ilerledikçe kendime güvenim gelir bu işkenceden kurtulurum.

Lisede iken benimde yanımda ayşegül diye bir arkadaşım vardı.Bulgar göçmeni idi süt gibi teni renkli gözü ama kilolu idi.Öyle olmasına rağmen (Kilo anlamında diyorum)herkes ona alaka gösterirdi.Bende safinazın tekiydim okulda güzeldim ama çekici değildim demekki şaka gibi ama benim ne ilk ne orta ne lise hiç sevgilim olmadı
nasılki iş hayatına atıldım kendime çeki düzen verdim yada tam anlamıyla kişiliğim görüntüm oturduğundan etrafımda ilgili alakalı kişiler oldu.O zamandada ben beğenmedim yada yakın olmadım kimseye taki eşim karşıma çıkana kadar.Demem o ki yaşın daha çok genç önünde kocamaan bir hayat var ve sen bu hayatı kafana gereksiz şeyleri takarak heba etme.Gençliğini doya doya yaşa bırak erkekler etrafında pervane olmasın bu zamanda etrafında dolananlardan sana hayır gelmez.
Ayşegül ne oldu diye sorarsan liseden beri hala arkadaşız hiç kopmadım medeni durumumu hala bekar yaş 34 demekki kader için güzel olmak yetmiyor önemli olan kaderinin güzel olması etrafında güzel insanların olması sana kafi gelmeli.Güzellik fani insanlık bakidir.Kalbinde insanlık olanlar birgün senin çevrende olduğunda sen şu yazdıklarına gülüp geçecek 1 yıl sonra bile ben bunlarımı yazmışım diyeceksin.Okulunu bitirmeyi ve güzel bir iş meslek sahibi olmayı arzula olurmu.Bir abla tavsiyesi

Canım benim

Bende senin yaşlarındayken yaşıtlarımdan biraz fazla uzun inanılmaz zayıftm . Diş tellerim , gözlüklerim vardı . Saçlarım inanılmaz çoktu . sürekli ibiş gibi at kuyruğu yapıyordum .
Arkadaşım bile yoktu . Ve en yakın arkadaşlarım inanılmaz güzeldi ... Bense Harry Pottera benziyordum

Aynı arkadaşlarım hala en yakın arkadaşlarım . Hepimiz üniversiteyi kazandık kazanmasına da benim aldığım puanın yarısını alıp stndart bir bölüme yerleşti arkadaşlarım. Hala çok güzeller . Ama benimde upuzun bir boyum , gözlüklerden kurtulmuş kocaman ela gözlerim , inci gibi dişlerim , gür ve hacimli çok güzel saçlarım var . Ve Allahın izniyle 1 sene sonra bitirdiğim çok iyi bir bölümüm olacak . Bir ortama gidildiğinde onlara ne kadar bakılıyorsa bana da o kadar bakılıyor . Ama sohbete gelince zamanında bu işlerden ayrılan zamanda çok okuduğum için , entellektüel sohbetlerin muhattabı benim :)

Hiç kafana takma . Çirkin kadın yoktur bakımsız kadın vardır . Bakım için yaşın çok küçük . Lütfen çok kitap oku , filmler izle , derslerine çalış

5 sene sonra anlayacaksın :)

Bende o yaşlarda çirkindimYani çirkin derken çok uzunum.O yaşlarda nefret ederdim herkesten uzun olmaktan.Tam ergenlik dönemi deli gibi iştahım var bide iriyim.Öyle çok bakımlı değildim şimdide aman aman sevmem öyle çok bakımıda ozamanki gibi değilim.Benimde kuzenim çok güzeldi.Tam bir esmer güzeli.Biz birde her beraberdik.Hem kuzeniz hemde en yakın arkadaş.Hangi ortama girsek en az 2-3 kişi beğenir haber yollarlardı lise zamanlarımızda:)Hatta arada benim beğendiğim olanlarda dahil.Bendeki hayal kırıklıgını düşünsene.Hele bir fiziksel gelişimin tam otursun ozaman değişir herşey.Üniversiteye başladığım gibi bende değişmişti çünkü.Hele mesleğe bağladığımda...Diyorum zaten şu 4-5 senedir beğenildiğim kadar lise zamanlarımda beğenilseymişim o gazla çok havalı bir kız olacakmışımHee şimdi çok mu güzelim ?Hayır değilim ama bazıları yani senin benim gibi ergenlik dönemi bu şekilde geçiriyor.Üzülme hiç kıskançlık değil o. Çok önemli tavsiyem de sakın güzelleşicem diye saçını,yüzünü,kaşını bozma.

benim senin yaşında bir sürü öğrencim var.seni anlayabiliyorum ancak bütün bu hislerin ergenlikle alakalı.ileride düşünüp gülersin bu hissettiklerine.öncelikle okulunu,derslerini düşünmeli,üniversiteye yerleşmeye odaklanmalısın.bunlarla kendini hiç üzme, inan hiç gereği yok.ilerleyen yaşlarda cildin, vücudun oturacaktır kendine de baktıktan sonra, yüzünle vücudunla ilgili sıkıntıların azalabilir.arkadaşın da iyi bir arkadaşmış güzel olabilir ama başka sıkıntıları olabilir onun da.kimsenin hayatı dört dörtlük değil.arkadaşına değer seviyorsan, onu seviyorsan bu kıskançlık duygusundan kurtulmaya çalış arkadaşını kaybetme.

Çirkin ördek yavrusun hikayesini bilir misin sen =))

Bir kaç yıl sonra ördeklerin içinde süzülen bir kuğu olacaksın

Pırıl pırıl bir genç kızsın eminim, kendine böyle işkence etme

Ayrıca tarif ettiğin arkadaşın yaşını aşmış biri bence, karşısındaki erkeği etkilemenin yollarını 16 yaşında keşfetmişse, sen güzelliğinden değil başka meziyetlerinden kendini ezik hissediyorsun. Ama bu ilerisi için hiç iyi bir şey değil. Başarılı olmak için uğraş, okulun,kültürel gelişimin, ahlaki değerlerin oturduğu yaşlardasın. Bir kaç yıl sonra zaten tüm dış görünüşün değişecek, donanımlı bir insan olmaya bak, okumaya sarıl. Başka arkadaşların da olsun, çekingenliğini yenmeye çalış. Ama girişkenliğin erkeklerin dikkatini çekmek için olmasın, dost olmayı öğren.

Benim lise değil de ortaokulda bir arkadaşım vardı güzel değil de o yaşta kız makyaj yapardı,saçını başını çok güzel yapardı..erkeklerde ilgi gösterirdi tabi berna laçinin o yaşta diğer kopyası gibi geliyordu bana..neyse sonra ortaokul lise bitti üniversiteye gittik geçenlerde faceden eklemiştik birbirimizi,bir gördüm bu ne hal nasıl yaşlanmış bir görsen yaşından en az on yaş büyük görünüyor,güzellik g si bile kalmamış..benim aklımda şöyle bir durum oluştu o yaşlarda bazı kızlar gelişimi erken tamamlıyor ve kadın gibi görünüyor yaşının verdiği tazelikle de güzel görünüyorlar ama sonra erken yaşlanıyorlar..
Üniversiteden sonra güzelleşmek en güzeli bence..bir an önce büyümenin ne anlamı var ki..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…