Enayi hissetmek.

Bakma konusunda hak veriyorum size. Eşiniz 1 hafta izin alıp annesiyle ilgilenmeyecekse kendi bakmış olmaz zaten. Sorumluluğu size yıkıp evlatlık görevi yapmaya kalkmış. Ama meyve, ilaç konusunu karistirmasaydiniz keşke. Şimdi eşiniz mevzuyu bu tarafından alıp size yüklenecek.

Ha bu arada kocanız işi dramatize ettiğinden yok borç alır bakarım diyip Küçük Emrah moduna giriyordur inşallah. Karına da borç alıp etle, kuş sütüyle, balıkla baksaydın ya o zaman? Biri anansa biri de karın.

Ben bana bakmadı demiyirum eşim için ama bana yaptığının fazlasını yapmasını istemiyorum açıkçası. Beni nasıl beslediyse onu da öyle beslesin 1 hafta mercimek corbasiyla iyileşmeye çalışsın diyorum. Kayınvalidem para verir aldirirsa yedirsin ama almazsa kendi de almasın bana yaptığı gibi diyorum
Karısı hastayken neden borc bulup iyi beslenmesini saglamamıs?
Gitsin kendi baksın annesine meraklıysa.
1 haftada covid gecti bitti olmuyor,insan 1 ayda anca toparlıyor.
Sİz hasta bakacak durumda değilsinizdir suan muhtemelen.
Ya işte bunu demek istedim. Bana da borç bulsaydi o zaman. Ama zor durumda kalmamak için ben hastayken idare ettiysem kv.de idare etmeli. Dediğiniz gibi covid geçti ama öksürük hala var. Ayrıca burun akıntısı ve ara ara gelen baş ağrılarım devam ediyor. İnanın 3 gündür ev temizlemeye çalışıyorum. Süpürmek 1 saatimi alıyor hemen yoruluyorum l.

Oooo ha!
Annesi gelince eşin ortaya bir tas çorba mi koyacak? Onu da senden bekleyecek.
Gerçekten de enayi yerine koymuşlar sizi. Çok vicdan yapıyorsa o gitsin. İlla annem illa annem gelsin derse De siz evden gidersiniz.
Para konusunda da sen calimiyorsun diye eşinin meyve vitamin almak istememesi iğrenç bir şey. Madem para bulunuyor,zor muydu sana portakal bulmak,Vitamin almak?
Ama şu da var, bir annenin çocuğundan ilaç , et vs istemesi kötü değil. Kadın da çalışmıyorsa durumu yoksa bir ömür hamur mu yesin? Elbet bir şeylere ihtiyacı olacak. Eşinin emeklisi ile mi geçiniyor, hiç ekonomik bir planı var mı acaba,ne bileyim beklediği mali,satılacak arsası falan? Yoksa tek ekonomik planı oğlu mu?
Ve son olarak bu olaydan önce siz covid anneniz getirecek olsanız eşiniz ne derdi?

Yok halletmedik, altını yemiş bir güzel bizde soğuk su içtik üstüne. Yine ben kv'ye lafımı duyurdum.esim haklısın dedi ama annesine bişey diyemedi . Aynı şehirde biz varız sadece
Para konusunda bu kadar asiriya kactigini bilmiyordum kv.nizin.Tavrinizdan geri dönmeyin
Kayınvalidem tam bir kötü film karakteri gibi. Koy bir diziye kötü kv rolune. Kendin ol de, en iyi işi çıkarır. Özü öyle çünkü.
Ya aslında eşimin annesine alıp yedirmeye çalışacağını bildiğimden o konuya girdim. Yapmaz diyebilsem zaten hiç konusunu acmazdim. Annesi yürürken bileği dönse ölecek sanıyor.
Ya işte hissettiğim şey bu benimde. Benden fazla değer veriyorsan ben neyim diyorum. Ben ölümsüz müyüm, bir hastalik varsa aynısını bende yaşadım.

Evet bende diyorum annene git iznini al bak. Evinde ne varsa onu da pişir yesin dedim. Küssün zaten umrumda değil, ben daha çok küsüm ve hakliyim
Eşim tek maaş olunca elde bişe kalmıyor diye doğru düzgün eve bişe alamadı ben hastayken. Portakal ve limon aldı 1 er kilo onu da eş gecmeyim şimdi hakkini yemeyim ama ne bir tavuk suyu ne bir et suyu çorba içmedim maasa daha var cebimizdeki bitmesin, çocuk var bişey lazım olur elimizde dursun dedin.
Birde kayinvalidenin kendi evi, kirası yok, kayınbaba ölünce emekli aylığı kalmis. Kızı ile bolusmesine rağmen 5binlira civarı maaşı var. Ve borcu hiç yok. Ama asla 100 lira çıkarıp oğlum bu da benden olsun 1 kilo et al gel yiyelim demez covidse bile.
Annem hasta olsa idi eğer ben getirmedim çünkü böyle bir samimiyetimiz yok. Eşimi istemediler evlenirken mezhep sorunu oldu. Ben karşı geldim evlendim diye konuşmuyoruz yıllardır. En ufak konuşmada eşime laf carptirirlar ve ben uzun süre küserim. Tavrım nettir. Ha getirecem desem eşim getir derdi.

Evet gerçekten insanı mental olarak cok yoruyor. Gitsin baksın annesine, işten izin alsın. Evinde ne varsa yedirsin 10 gün sonra gelsin. Ben bunu kabul ediyorum

Ben anladım şimdi yazdıklarınızdan. Siz baya dolmuşsunuz. Gayet de haklısınız. Bizde de bu model bir aile var. Derdiniz olduğunda ölü taklidi yaparlar ama kendi dertleri olunca hemen ilgi, yardım beklerler. Geri adım atmayın, gitsin baksın annesine. Bi ara annesiyle babasının arası da bozulduğunda eşimin evlatlık damarı tutmuştu. Tabi kardeşleri, teyzeleri verdiler gazı "evin büyük oğlu" diye diye. Neymiş yıllarca annesinin ezilişini izlemiş ve onu kurtarmak istiyormuş bu hayattan, gelsin bizimle yaşasınmış. Bekarken kurtarsaydın anneni, dedim. Bana güvenip, benim yaşam standartlarımı düşürüp iyi evlatlık yapacak. Bir de çok düşünceli, naif bir adam bu. Ben tavrımı net koyunca bir adım öteye gidemedi. Siz de net olun. Annedir, değerlidir evet ama hepsi bir yere kadar.

Haklısınız, kocanız aradaki dengeyi bulamadığı gibi, bir de ben anama borç alır bakarım, şunu yaparım, bunu yaparım diyip sizi de iyice fitilliyor, örseliyor ve haksızlık yapıyor. Böyle hissetmenize hak verdim. İnsan ben neyim diye sorar kendine, insan kök ailesi kesinlikle unutmamalı; ama yeni kurduğu ailesine, hayatını paylaştığı karısına, çocuklarının annesine ya da annesi olacak kadına veya çocuklarına esirgeyip, anneme vereceğim dememeli.

Kaldı ki Covid bu, daha yeni atlatmışsınız, söyleyin git annenle annenin evinde ilgilen diyin; bulaşıcı olduğunu unutmuş sanırım.

Diğer konulara birşey diyemeyeceğim ama kovid ise neden evindrn olacak size tekrar geçme ihtimali yok muymuş olan bir daha olmuyor mu saçma düşünmüş eşiniz

Eski konularınız hep maddi sıkıntı, eş ailesinim size attığı kazıklarla ilgili. Ama hata nerede biliyormusunız, sudan sepeplerle daha önceki konularınızda gördüğüm kadarı ile size şiddet bile uygulayan eşinzin cebini düşünüp, o kadar ciddi hastalıkta, kendinize beslenme olarak sağlam bir bakım yaptırmayan sizde. Allah korusun size birşey olsa ne olacaktı, evladınız o merhametsiz eşiniz ve annesinin elinde heba olacaktı
Kime neden bu fedakarlık? Kayınvalideniz size bağış olarak verilen ete bile göz dikecek kadar aç gözlü, eşinizde evladı sağlıklı beslensin diye milletin bağışladığı eti annesine götürmek isteyecek kadar evladını ve sizi düşünmüyorsa kimin için kendinizi parçalıyorsunuz? Üstelik siz daha tam olarak iyleşmememişsiniz bile, Allah korusun şu halde yeniden virüs kaparsanız sonunuz çok daha ağır olabilir.
Ailenize haksızlık yapılınca tepki almanız güzelde; eşiniz sizi böyle hiç yerine koyup, sizin sağlığınızı önemsemeden, annesine hasta bakıcı yapmaya kalktığında neden tepkinizi koymuyorsunuz. Bırakın küserse küssün, aksine siz küsün siz daha iyileşmeden sağlığınızı tehlikeye attığı için. Eşiniz evladı tabiki bakmak zorunda ama şu durumda sizin için en makul olanı onun evinde bakması. Ben kayınvademi annem gibi severim ama o da bana evladı gibi bakar sağolsun ama bu işer karşılıklı, vermeden almak Allaha mahsus. Sizi umursamayan insanlar için kendinizi heba etmeye gerek yok.

Ben bakacağım eşim de hayırlı evlat olacak. Bende vicdansız gelinim zaten. Çok teşekkür ederim
Eve getirirseniz siz de tekrar kovid olabilirsiniz
Evet 1 hafta arayla covid olan bir arkadaşım var benimde. Geçirdim bitti diye rahatlamak yanlış aslinda
Bende kendimi tek başıma ezdirmemeye çalışıyorum ama tukeniyorum . Oğlu gitsin baksın benimde çocuğum var bende onu düşüyorum kendim kadar zaten o da sıkıntı. Maddi konularda da ne hak ediyorsa esimde onu versin istiyorum. Bize merhameti yoksa bizde ona etmeyelim istiyorum
Ayrica siz hastayken de borc alip et vitamin alsaymis
Çocuğumu düşündüm. Cebimizdeki iki kuruşu vitamine proteine vermeyelim maasa daha var çocuk hasta falan olursa dimdizlak kalmayalım dedik. Ama anası hasta olunca bu düşünce buharlasti.
Haklısın canım,bende istemezdim. Annesine borç bulup bakabilen adam sen hergün mercimek yerken düşünmedi mi hiç? Koy valizini kapıya git yaşa anneciğinle mutlu mesut de.
10 gün gitsin gelsin ama evime getirmesin benim rizkimi da vermesin.
covid olan hastayı neden evinize getiriyorsunuz anlam veremedim. normalde derhal karantinaya alınması gerekmez mi ?
Çünkü o eşimin annesi. Zombi de olsa bakmak için bize gelmeli ve ben bakmalıyım. Test daha çıkmadı ama belirtilerine göre covid..

eşiniz ne diyor peki izin al git evinde bak diyince
işine gelmiyor dimi :)

çünkü alıp ele güne karşı bakıyorum ayağına size baktıracak

çok konuşmasın küserse de küssün!

Bir yere kadar size hak verdim bir yerden sonra hayır.Nereden biliyorsunuz et isteyeceğini annesinin böyle yemeğin hesabını yapmak çok çiğ hareketler

Çok öfkelisiniz çok.. Yaşadığınız her şey sizin tercihiniz. Burda tek suçlu kayınvalideniz olamaz değil mi?

covidli birinin sizin eve gelmesi kadar saçma bişey var mı ya? e size de bulaşır tekrar. ayrıca bakılacak bir durum da yok ki en fazla yemeğini yaparsınız bunun için de illa sizin gitmenize yada onun gelmesine gerek yok. mercimek çorbası yapın kapıdan verin madem.

Nasıl ya? Eşiniz için pişirdi ve size yemek konmadığı halde adam da afiyetle yedi mi? Sadece kayınvalide değil eşiniz de bir acayip. Bence de geri adım atmayın ama para-gıda konusunda fazla konuşmayın. Annemin yediği iki tabak yemek mi battı' ya gelir konu. Haklıyken haksız duruma düşmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…