Endişelenmekte haklı mıyım?

Akhtar

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2017
493
533
103
iyi geceler arkadaslar
Benim 20 aylık bir kızım var çalışan bir anneyim. Kızımı geçen yıl olduğu gibi bu sene de bakıcı teyzesine bırakıyorum ama geçen yıl hiç sorun yaşamazdım onu çok sever bazen mızmızlansa da yine de giderdi
Şimdi sabahları ayrılmak hiç istemiyor bana öyle bir yapışıyor ki ayrılmak çok zor oluyor ve içli içli ağlıyor ki yürek dayanmaz
Ama akşam olup almaya gittiğimde benden kaçıyor gelmek istemiyor gidip bir yere saklanıyor ve bana ordan bakıyor ya da direk yere yatıyor onu almayayım diye
Aldıktan sonra uyum sağlıyor eskiye dönüyoruz ama bu hergün böyle devam ediyor

Başka bir konu da epey kendini anlatacak kadar konuşmaya başladı Ama bir kaç gündür konuşmasında bir gariplik var
Böyle kekeliyor gibi ama kelimeyi bütün halde tekrarlıyor mesela ; nereye gidelim kızım diyorum - atta atta atta gidelim diyor ya da
Bişey isteyeceği zaman böyle ismini bir kaç kez tekrarlıyor
Sizler böyle seyler yaşadınız mi ?
Bunlar normal seyler mi ?
Şimdiden teşekkür ederim

Biseyden korkmuş gibi geldi bana
Belki, düşünmek istemiyorum ama, bakıcısı kötü davranmış olabilir mi??
Allah bağışlasın kızınızı

Biseyden korkmuş gibi geldi bana
Belki, düşünmek istemiyorum ama, bakıcısı kötü davranmış olabilir mi??
Allah bağışlasın kızınızı
Teşekkür ederim
Bakıcısı çok iyi niyetli
Çocukları da çok efendi yanı ikinci yılımız bu ama dediğim gibi iyi bir imajı var gözümde bilemiyorum
Bende korkuyorum elimde değil

Teşekkür ederim
Bakıcısı çok iyi niyetli
Çocukları da çok efendi yanı ikinci yılımız bu ama dediğim gibi iyi bir imajı var gözümde bilemiyorum
Bende korkuyorum elimde değil
Kamera teklif etseniz
Rabbim korusun evlatlarımızı inşallah
Konuştunuzmu bakıcıyla??

Kamera teklif etseniz
Rabbim korusun evlatlarımızı inşallah
Konuştunuzmu bakıcıyla??
Onun evine bırakıyoruz böyle bir şeyi kabul edeceğini sanmıyorum
Ama gerçekten kendi çocuğu gibi davranıyor
Kızım genel olarak onu seviyor akşam ondan gelmek istemiyor ama bu son durum beni endişelendiriyor

Direk sudur diyemem ama davranislari kaygili baglanma gibi. Daha cok kucuk. Terkedildigini dusunup ofke duyuyor, geldiginizde de sizi cezalandiriyor. Gecen yil bebeginiz 8 aylikti. Tepkisi yoktu dogru duzgun. Yada sizin farkedebileceginiz.kadar degildi, normal gelmisti. Suan buyudu ve kendini daha iyi anlatabiliyor.

Ben bu tarz her konunun altina ayni syi yaziyorum. İlk 3 yil cok zor durumda degilseniz calismayin. İleride muhakkak bu kayginin etkilerini goreceksiniz.

Bana sizden ayrıldığı için -ki 20 aylık, artık aklı eriyordur her şeye- biraz zorlanıyor diye düşündürdü. Siz geldiğinizde farklı davranışları sizi özlediği içindir. Annesini veya babasını özleyince hemen yanına gidemezdi benim yeğenlerim de. Bir süre uzaktan izlerlerdi. Telefon konuşmak isterlerse telefonu bırakır, kaçarlardı.

Boşuna endişelenmeyin derim. Bakıcıya da güveniyormuşsunuz. Biraz sürse de tekrar alışacaktır.

Suan bunun pişmanlığını çok yasıyorum
Branş öğretmeniyim ve geçen yıl iki gün bu yıl bir gün boş günüm var
Bunlara aldanıp ücretsiz izin almadım
Ama birgün bile çok değerliymiş onu anladım
Şimdi kızım biraz daha büyüsün ikinci çocuğu yapıp iki yıllık bir ücretsiz izin almayı düşünüyorum bilmiyorum ne kadar doğru ama aradan zaman geçtikten sonra ancak böyle izin almak mantıklı geliyor zaten yasları da yakın olsun diyorum

Çok teşekkür ederim yorumunuz beni rahatlattı
Başka örneklerinin olması endişemi hafifletti en azından
Demek ki çocukların verebildiği genel tepkilerden

E suanda bu kiziniz nolucak?" Bunun icin is isyen gecti sonrakine kismet" der gibi olmus biraz. Suan izin kullanamiyor musunuz?

Onun evine bırakıyoruz böyle bir şeyi kabul edeceğini sanmıyorum
Ama gerçekten kendi çocuğu gibi davranıyor
Kızım genel olarak onu seviyor akşam ondan gelmek istemiyor ama bu son durum beni endişelendiriyor
Benim oğlum da 4 yaşında
Önceden ben varım yokum pek önemsemezdi
Hatta babam evde dursun sen git işe derdi:)
Ama şimdi bakkala çıksam beni bırakma bende geleceğim diyor
Sanırım büyüdükçe anne-baba daha çok bağlanıyorlar
belki de sizden ayrılmak istemiyordur
Allah kolaylık versin inşallah

E suanda bu kiziniz nolucak?" Bunun icin is isyen gecti sonrakine kismet" der gibi olmus biraz. Suan izin kullanamiyor musunuz?
Hayır yanlış anlattım
Aslında şimdi ki kızım icin de bunu istiyorum onunla da evde vakit geçireceğim sonuçta

Teşekkür ederim
Duygularını ifade ediş şekilleri zaman zaman öyle değişiyor ki anlamak gerçekten zor
Birde ısın içine bakıcı girince her davranışı insani düşündürüyor

İzin kullanabilir miyim bilmiyorum Doğumdan sonra ara vermediğim icin bu durum mazeret sayılır mi bilmiyorum
İnan'ın bazen istifa etmeyi bile düşünüyorum

Hayır yanlış anlattım
Aslında şimdi ki kızım icin de bunu istiyorum onunla da evde vakit geçireceğim sonuçta
Ama o zamana kadar zaten kiziniz bu durumu kabullenmis yada daha cok tepki vermeye baslamis olacak. Hamileligi hemen mi dusunuyorsunuz? Aslinda aileniz buna hazirsa suan bebek fikri cok guzel. Hamileliginizi evde gecirebilirseniz ozellikle.

Aynı yaşlarda yeğenim var
Bakıcısı tanıdığımız güvendiğimiz biri çokta güzel bakıyordu
Sabah bırakırken ablama kızıyor ağlıyor akşamda gelmek istemiyordu aynı sizin çocuğunuz gibi
Sonra ananesi bakmaya başladı bir süre yine aynı davrandı
Annenin bırakıp işe gitmesine kızgınlık duyuyorlar
Yeni yeni biraz azaldı ama ablam işe giderken tepki veriyor hala
Bu yaşlarda normal sanırım
Keşke imkanlarınız el versede bu zamanları birlikte geçirebilseniz

Ama o zamana kadar zaten kiziniz bu durumu kabullenmis yada daha cok tepki vermeye baslamis olacak. Hamileligi hemen mi dusunuyorsunuz? Aslinda aileniz buna hazirsa suan bebek fikri cok guzel. Hamileliginizi evde gecirebilirseniz ozellikle.
Bunların olmasından çok korkuyorum
Oysa kızım çok güçlü bir bebekti hiç bana zorluk çıkartmadı arkamdan öyle ağlamazdı bile
Şimdi bana çok güzel bir annelik yasatan bu yavruma haksızlık yapmış olmaktan korkuyorum o beni hiç üzmedi
Eşimle konuştuk seneye düşünüyoruz inşallah
Yasal sureye kadar çalışırım hamileliğimde sonra hakkım olan ücretli kısmı tamamlayıp iki yıl izin alırım diye düşünüyorum eşimde destekliyor tabi ki

Teşekkür ederim
Duygularını ifade ediş şekilleri zaman zaman öyle değişiyor ki anlamak gerçekten zor
Birde ısın içine bakıcı girince her davranışı insani düşündürüyor
Benimde 3 çocuğum var
Anneme bile bırakamıyorum
Ama ben çalışmıyorum
Bı mesleğim yok lise mezunuyum
Çok iyi anlıyorum sizi
Çok zordur bırakıp işe gitmek
Eğer imkânınız varsa bir sene evde durun
Ama yoksa da hergun anlatın kızınıza gideceğim ama geri geleceğim diye

Gene bir tepki olması biraz rahatlattı açıkcası
Keşke maddi imkanlar el verseydi
Aslında bazen kendime kızıyorum şimdi ikimizde çalıştığımız icin gereksiz yere yaptığımız harcamalar var dışarda yemek tatillere gitmek vs
Ben çalışmasam bunları yapamazdık belki ama en azından evladıma ben bakardım onu bir yabancıya bırakmak zorunda kalmazdım

Çok şanslısınız
Bazen bir meslek sahibi olduğuma pişmanlık duyuyorum her ne kadar saçma gelse de

Elimden geleni yapıp onunla vakit geçirmeye çalışıyorum bende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…