Cok zor bir durum. Bende universite son sinifta dondurdum. Onun bosluga dusme ihtimali beni cok korkutuyor. 3 4 yaslarinda nssilsa anlayabilecek. Risksiz olsun, mutlu olsun istiyorum. Sizin artik bi mesleginiz var. Ha diyice vazgecilmiyor. Ama cok severek yaptigim bir is degilse, ben ayrilirdim sanirim. Dayanamazdim.Bunların olmasından çok korkuyorum
Oysa kızım çok güçlü bir bebekti hiç bana zorluk çıkartmadı arkamdan öyle ağlamazdı bile
Şimdi bana çok güzel bir annelik yasatan bu yavruma haksızlık yapmış olmaktan korkuyorum o beni hiç üzmedi
Eşimle konuştuk seneye düşünüyoruz inşallah
Yasal sureye kadar çalışırım hamileliğimde sonra hakkım olan ücretli kısmı tamamlayıp iki yıl izin alırım diye düşünüyorum eşimde destekliyor tabi ki
Açıkcası çokta severek yapmıyorumCok zor bir durum. Bende universite son sinifta dondurdum. Onun bosluga dusme ihtimali beni cok korkutuyor. 3 4 yaslarinda nssilsa anlayabilecek. Risksiz olsun, mutlu olsun istiyorum. Sizin artik bi mesleginiz var. Ha diyice vazgecilmiyor. Ama cok severek yaptigim bir is degilse, ben ayrilirdim sanirim. Dayanamazdim.
Evet günün belli saatlerinde onlarla da bir araya geliyor ama onları çok sever isimlerini duyunca falan mutlu olurBakıcının evinde çocukları vs varsa ya da eşi onlar kötü davranmış Olanilir mi ? Kekeleme normal olmayabilir onun için bir doktora gösterebilirsiniz
Direk sudur diyemem ama davranislari kaygili baglanma gibi. Daha cok kucuk. Terkedildigini dusunup ofke duyuyor, geldiginizde de sizi cezalandiriyor. Gecen yil bebeginiz 8 aylikti. Tepkisi yoktu dogru duzgun. Yada sizin farkedebileceginiz.kadar degildi, normal gelmisti. Suan buyudu ve kendini daha iyi anlatabiliyor.
Ben bu tarz her konunun altina ayni syi yaziyorum. İlk 3 yil cok zor durumda degilseniz calismayin. İleride muhakkak bu kayginin etkilerini goreceksiniz.
Bende tam tersi kreşte güzel ilgilenilmez diye bakıcıyla devam etmeyi düşünüyordumLütfen yalnis bilgi yaymayin! Bu kaygili baglanma ile alakasi yok bile! Bakiyorum her konuda aynisini diyorsunuz. Hayir calisan annelerin cocugu baglanma ile sorun yasamaz. Hatta global olarak baktiginizda sadece Türk annelerin baglanma kaygilari var. Atiyorum norvece gitseniz kimse bu teoriye takmiyor bile. Lütfen adem günesi degil, gercek pedagoglari dinleyin.
Konuya gelirsek, bunlar gayet normal seyler. Eger bakici kötü davransaydi, gidip aldigindada cocuk derhal cikmak isterdi. Evet anne olarak zor fakat yaptigin aslinda iyiligi icin, özelikle bakici daha fazla cocuklara bakiyor ise. Cocuk sosyal olmayi ögrenir. Kesinlikle bir 6 ay-1 yil sonrada kres'e yazdir.
+1Biseyden korkmuş gibi geldi bana
Belki, düşünmek istemiyorum ama, bakıcısı kötü davranmış olabilir mi??
Allah bağışlasın kızınızı
Evimiz yok pek borcumuzda yok ama ev olmadan zor olur diye düşünüyorumAkhtar
Biz geciniyoruz. Esimde ogretmen. Tek maasimiz var. Borclariniz varsa, kiradaysaniz zor elbette. Ama imkansiz degil. Evde size ihtiyaci olan biri var. Medet uman. Daha az harcama yaparsiniz. Ama kazanciniz buyuk olur.
Bende tam tersi kreşte güzel ilgilenilmez diye bakıcıyla devam etmeyi düşünüyordum
Bir kişinin ilgisi hep üzerinde olsun diye
Kreş daha mi faydalı sizce
Bence özelikle 2-3 yasinda, hatta ondan öncesi bile kres cok faydali olabilir. Orda diger cocuklari görmek, onlardan ögrenmek,.. Bir cocuga cok sey katabilir. Sonucta o yaslarda artik birebir ilgiye daha az ihtiyaci olur ve asil ihtiyaci sosyal olmaktir bence.
Yani hic korkma. Cocugun her istedigini yapacak degilsin. Birak biraz mizmiz etsin, günün sonunda senin ile gelmek istememesi ne kadar mutlu oldugunu gösteriyor aslinda.
Adem Gunesten hangi mesajimda bahsetmisim? Siz "alakasi bile yok" derken nasil bu kadar emin konusuyorsunuz? Kesin sudur diyemem demisken hemde. Maalesef bilgiler pedagoglari dinlerek edinilmiyor. Ben aldigim egitime dayanarak bunu soyluyorum. Sizin dayanaginiz nedir?Lütfen yalnis bilgi yaymayin! Bu kaygili baglanma ile alakasi yok bile! Bakiyorum her konuda aynisini diyorsunuz. Hayir calisan annelerin cocugu baglanma ile sorun yasamaz. Hatta global olarak baktiginizda sadece Türk annelerin baglanma kaygilari var. Atiyorum norvece gitseniz kimse bu teoriye takmiyor bile. Lütfen adem günesi degil, gercek pedagoglari dinleyin.
Konuya gelirsek, bunlar gayet normal seyler. Eger bakici kötü davransaydi, gidip aldigindada cocuk derhal cikmak isterdi. Evet anne olarak zor fakat yaptigin aslinda iyiligi icin, özelikle bakici daha fazla cocuklara bakiyor ise. Cocuk sosyal olmayi ögrenir. Kesinlikle bir 6 ay-1 yil sonrada kres'e yazdir.
Adem Gunesten hangi mesajimda bahsetmisim? Siz "alakasi bile yok" derken nasil bu kadar emin konusuyorsunuz? Kesin sudur diyemem demisken hemde. Maalesef bilgiler pedagoglari dinlerek edinilmiyor. Ben aldigim egitime dayanarak bunu soyluyorum. Sizin dayanaginiz nedir?
Apacik bir durum var ortada. Cocuk annesi giderken agliyor. Dondugunda tepki gosteriyor. Ustune kekemelik gibi bir durumdan supheleniyorlar. Hala "yok yok sen onu sosyallestir" . Koyu gormenize ragmen hala klavuz pesindesiniz.
Direk sudur diyemem ama davranislari kaygili baglanma gibi. Daha cok kucuk. Terkedildigini dusunup ofke duyuyor, geldiginizde de sizi cezalandiriyor. Gecen yil bebeginiz 8 aylikti. Tepkisi yoktu dogru duzgun. Yada sizin farkedebileceginiz.kadar degildi, normal gelmisti. Suan buyudu ve kendini daha iyi anlatabiliyor.
Ben bu tarz her konunun altina ayni syi yaziyorum. İlk 3 yil cok zor durumda degilseniz calismayin. İleride muhakkak bu kayginin etkilerini goreceksiniz.
Teşekkür ederim
Bakıcısı çok iyi niyetli
Çocukları da çok efendi yanı ikinci yılımız bu ama dediğim gibi iyi bir imajı var gözümde bilemiyorum
Bende korkuyorum elimde değil
Malesef küçük bir ilçede yasıyorum ve burda pek kimse evde bakıcılık yapmayı kabul etmiyorHaklısın korkmakta. Kendi evinizde bir bakıcısı batırma imkanınız yok mu? Kamera da koyardınız belki.
Aynen söyledikleriniz kesinlikle kızımla ayni27 aylik bir kizim var,20 ay civarlarinda kizimda ayniydi birseyi kekeler gibi ardarda ve hizli soyluyordu,cok endiselendim bende kekemelik mi kalacak diye. bu arada kendim buyutuyorum kizimi.esim hekim surekli bi dikkat et sende ne zamanlarda yapiyo diye soruyordum.o da cabuk soylemek istiyo ve dili aklinin hizina uyamiyo karistiriyo hem dusunup hem konusmak zor geliyo gecer derdi hep ki dogruymus bi kac aya gecti simdi bulbul gibi cok sukur.pek kimseye birakmam ama birakip geri donunce aynisini yapiyo ya kaciyo benden ama bakiyo bana ya da gorur gormez cok agliyo bence ozledigi icin ne yapacagini bilemiyo ve sevgisinden yapiyo.bakici durumunu bilemicem anlattiklariniz kizimi hatirlatti ama yinede dikkatle takipte olmakta fayda var insallah kotu bisey yoktur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?