- 9 Ekim 2008
- 3.386
- 13
- 73
endometriozis ile hamile kalanların gebelik esnasında veya dogumda zararları olabiliryormus. ya da
bebek saglıksız dogabilirmis.
endometriozis illet bir hastalıki ben de endometriozis hastasıyım, 6 cm. lik ve 3 cm. lik 2 tane kistim var. Çocugum da olmuyor
Ancak ağrıları mhafifledi, sebebi de Ahmet Marankinin detoks kampına katılıp, beden temizliği yapmam.
günde 4 -5 apranax fort kullanan ben artık ilacsız adet dönemi yaşıyorum.
kistim de küçülme olmadı ama o da olacak.
bir de yaşam şeklini değiştirmek gerekiyor.
Deterjanlar, hazır katkılı yiyecekler, kozmetik ürünler endometriozis hastası için baş düşman.
Et ve süt ürünlerine de dikkat etmek gerekiyor, doğal olanı bulamıyorsanız ciftlik ürünlerini almayın. Hayvanların beslenmesinde kullanılan yemlerdeki dioksin endometriozisin sebepleri arasında gösteriliyor.
Endometriozsi diyetleri var. Ama şimdi bir hastaneye gitseniz klasik doktorun yapacağı doğum kontrol hapı vermek vs.. hemen ameliyat edelim demek. Geçen gün doktorumun yaptığı gibi. ben dedim ameliyat yumurtalık rezervinin düşmesine sebep oluyormuş diye, adam bana ne desin, sen kendi kendine doktorculuk mu oynuyorsun dedi..
biz hiç araştırmayalım, koyun gibi ne derslerse yapalım..
klasik tedavilerden başka gördüğüm bazı tedaviler var, bunlarla endometriozisi yenersem buradan herkese ilan edeceğim.
benim bir sorum olacak, bende de kist çıktı 4cm. yaklaşık 2 aydır sol kasığımda agrı vardı. gittikçe şiddetlendi ve dr.a gdip baktırdıgımda, yine sol kasıgımda çıkolata kistini teşhis etti.
tabi d.k.hapı verdi, 6 ay kullanıcam bunu. fakat benim şikayetim halen devam eden kasık agrım. hata bazen çok şiddetli hale gelebiliyor. benim gibi çıkolata kisti olupta ağrısına bir çözum bulan arkadaş varsa banada bir tavsiyede bulanabılırmı.?
endometriozis illet bir hastalıki ben de endometriozis hastasıyım, 6 cm. lik ve 3 cm. lik 2 tane kistim var. Çocugum da olmuyor
Ancak ağrıları mhafifledi, sebebi de Ahmet Marankinin detoks kampına katılıp, beden temizliği yapmam.
günde 4 -5 apranax fort kullanan ben artık ilacsız adet dönemi yaşıyorum.
kistim de küçülme olmadı ama o da olacak.
bir de yaşam şeklini değiştirmek gerekiyor.
Deterjanlar, hazır katkılı yiyecekler, kozmetik ürünler endometriozis hastası için baş düşman.
Et ve süt ürünlerine de dikkat etmek gerekiyor, doğal olanı bulamıyorsanız ciftlik ürünlerini almayın. Hayvanların beslenmesinde kullanılan yemlerdeki dioksin endometriozisin sebepleri arasında gösteriliyor.
Endometriozsi diyetleri var. Ama şimdi bir hastaneye gitseniz klasik doktorun yapacağı doğum kontrol hapı vermek vs.. hemen ameliyat edelim demek. Geçen gün doktorumun yaptığı gibi. ben dedim ameliyat yumurtalık rezervinin düşmesine sebep oluyormuş diye, adam bana ne desin, sen kendi kendine doktorculuk mu oynuyorsun dedi..
biz hiç araştırmayalım, koyun gibi ne derslerse yapalım..
klasik tedavilerden başka gördüğüm bazı tedaviler var, bunlarla endometriozisi yenersem buradan herkese ilan edeceğim.
merhaba arkadaşlar...ben foruma yeni katıldım.aslında epeydir takip ediyorum ancak şimdi katıldım.benim de sol yumurtalığımda 4.8 cm çikolata kistim var.ben bunu 2008 haziranda rutin kontrolde öğrendim.bana ameliyat dediler. bizde çocuk düşünmeye başlamıştık o dönem.sonra bir kaç doktora gittik hepsi hemen ameliyat dediler..hatta bu durumda hamile kalman çok zor dediler.biz henüz çocuk için hiç denememiştik.bu yüzden hemen ameliyat olmak istemedim.eşimle o ay dendik ve ben hamile kaldım.ancak 6 haftalıkken düşük yaptım.bu kez de acaba düşük kist yüzünden mi oldu diye düşündük.başaka doktora gittik oda evet dedi..yine hamile kalsan da yine düşük olur dedi...biz de eşimle ameliyata karar verdik.o yüzden işinin ehli bir profa gittik.biz kendimizi ameliyata hazırlamışken doktor bize kesinlikle ameliyatı önemiyorum dedi...
bbenim sancılarım yoktu,herhangi bir şikayetimde.çocuk da düşündüğümüzü söyleyince doktor bize 6 ay deneyin dedi.üstelik bu kistin düşükle bir bağlantısının olmadığını da söyledi.ve ben 4 ay sonra hamile kaldım.2009 eylülde de oğlumu kucağıma aldım.üstelik çok sağlıklı bir hamilelik geçirdim.hiçbir şikayetim olmadı.doktoru hala ameliyatı önermiyor...ikinci çocuktan sonra bakarız dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?