Endometriosis (Çikolata kisti)

endometriozis ile hamile kalanların gebelik esnasında veya dogumda zararları olabiliryormus. ya da

bebek saglıksız dogabilirmis.

bu görüse katilmiyorum hatta yanlis bir bilgi olarakta görrdügümü belirtmek istiyorum
doktorlar endometrioza en iyi gelen tedavinin ya gebelik yada menapoz oldugunu bagira bagira söylüyolar zaten...adet kanamalari durdugu sürece hicbir sorun yasanmiyo...
hamilelikten sonra yeniden adet olmaya baslayinca bu hastaliginda öyle eski seyrinde ilerlemedigi bilinen bir gercek daha...
bende endometrioziz hastasiyim ve su anda dogumuma 15 gün kaldi hamileligim cok güzel ve saglikli gecti ayni sekilde kizimda cok saglikli gelisti...
birsürüde doktora gittim hicbirisi böyle bisey söylemedi

lütfen bu hastalikla bebek sahibi olmak icin ugrasan bukadar cok kisi varken umut kirici seyler yazmayalim.....gerceklere diyecek sözüm yok ama bu bilgi yanlis kusura bakmayin

Son düzenleme:
Ben de kist ameliyatı sonrasında 7ay hap kullanarak korundum bırakınca da 2.ayda hamile kaldım Hamilelikte yaşadığım sorunlar herkesin yaşadıklarıyla aynıydı.Bebeğim de gayet iyi.Ameliyatımı yapan prof.un tavsiyesiyle bebek düşüncemi öne aldım.Ona kalsa ameliyat sonrası hemen hamile kalacaktım.Sorun olsaydı der miydi hemen hamile kal diye..Benim gibi olup bebeklerini kucaklarına alanları da biliyorum bebekler de sağlıklı:asigim:

Benimde 7 cmlik ve 5 cm lik kistim vardı cerrahpaşa gittim 4 ay önce ameliyat dediler.Bende ameliyat olmak istemediğimi söyledim.Bekarım.En son gittiğimde 8cm olmuş dediler ama ameliyat olmak istemiyorum şu an ben.Bende en azındandan büyümesi dursun diye yasmin d.kontrol hapına başladım.Lütfen buradan birbirimize yardımcı olalım....

Canım geçmiş olsun.Ben de her ay malum dönemin ilk günü ağrıdan yerlerdeyim resmen.Ağrıyı hissetmeye başladığım an 1 buscopan plus hap yutup yatıp dinlenmek iyi geliyor.Ayrıca adet dönemine yakın ve adet dönemi boyunca ayaklarını ve karın bölgeni sıcak tut.Ağrını daha az hissedersin.

canım inşallah onu da yenersin.Bu diyet kampında yaptığınız yemek alışkanlıklarını değiştirme programında yaptıklarınızı bizimle paylaşırsan belki burdaki endometriyozis illeti olanlara da faydan olur.şimdiden teşekkürler.

slm papatya
ikihafta once laparoskopi amaeliyati oldum.benimkide cok buyuktu doktor yumurtaligini almak zorunda kalabiliriz kist cok buyuk demisti ama almaya gerek kalmamis.cok sukur benim ameliyat iyigecti.acik ameliyati bilmem ama laparoskopi ameliyatini ben ikinci kez oldum.narkoz insani etkiliyo onun disinda ameliyatin riski yok.ameliyattan ikigun sonra ayaga kalkiyosun,1hafta sonrada normal hayata tamamen donmus oluyosun.ameliyatla ilgili sormak istedgin biseyvarsa cevaplarim.Allah yardimcin olsun

cemen merak ettim endometriozun neden oluştuğuna dair bu bilgileri nereden edindin benim bilgiler biraz eskide kaldı sanırım son bir yıldır felan bu konuda bişi okumuyorum en son halen neden olduğu konusunda pek çok teori var tam nedeni bilinmiyor deniyordu benim en aklıma yatan bağışıklık sistemi zayıflığından kaynaklanması vücudun bu dokuları yok edememesi bu bağışıklığı da bahsettiğin madde etkiliyor olabilir ben de okuyup doktorumla konuşayım bir

bir de tabi ki doğal beslenmek vesaire çok önemli ama doğum kontrol hapı tüm dünyada endometrios tedavisinde kullanılıyor amacı da rahim içi dokuyu inceltmek bana laparoskopi ile teşhis konuldu yaklaşık 7 yıl önce ve doğum kontrol hapı önerildi ilk iki yıl vücudumda odaklar vardı ama giderek azaldı ve artık hiçbir şey yok sadece son üç yıldır 2 cm lik bir kist var sağ yumurtalığımda çikolata kisti olabilir dediler ama hiç büyümüyor sebebi de düzenli kullandığım hapmış ha bu arada bana hap veren doktordan sonra çok doktor değiştirdim herkes hap kullanmaya devam etmemi öneriyor

ameliyat olayına ben de karşıyım benim doktorum da önermiyor zaten özellikle de henüz çocuk doğurmadığım için daha önce gittiğim bir doktor ameliyat demişti şu andaki doktorum ıbni Sina nın profesörlerinden direkt olarak bana söylediği bak ben ileride emekli felan olurum ya da ölürüm belli olmaz ama aklında olun sakın yumurtalıklarına müdahale ettirme ne kadar ehil eller yaparsa yapsın rezervi azaltır

ama doktor bile olmayan bir insanın beslenme tavsiyelerine uyarken gerçek doktorların ilaç tavsiyelerine de kulak tıkama bence ikisi bir arada daha rahat edeceğine inanıyorum

selam arkadaşlar benimde sağ tarafımda 4cm sol tarafımda 3 cm çikolata kistleri var acıbademe gittim dr ameliyat istemiyor yumurtalık rezerviiinin azalmaması için direk tüp bebeğe geçelim dedi kist varken tüp bebekte başarı şansı nedir acaba ne yapacağımı bilemiyorum lütfen yardımcı olun bana çok kararsızım 2 sene öncede laporoskopi olmuştum 1 senelik evliyim ama hamile kalamıyorum yaşım 27 bu şekilde hamile kalan varmı acaba aranızda :çok üzgünüm:

selam culii ben de 6 ay önce baskent üniversitesinde bir profa ameliyat oldum, kist aldırmadan direkt tüp bebek denesek deim, kistin bebegin tutunmasını zorlaştıracagını söylemişti, bence farklı doktorlara da görün, çünkü ben iki doktora gittim birisi uzman digeri işte ameliyat oldugum, ikisi de önce normal yollardan 6 ay bekleyelim, olmazsa ameliyat, ondan sonra da olmazsa tüp bebek dedi...

selamlar,

mutnojmet doktor olmayan bir insanın beslenme tavsiyelerine uyduğumdan bahsetmişsin ama ben pek ifade edemedim. Ben sadece Marankinin kampına katılıp beden temizliği yaptım. Bu benim dayanılmaz ağrılarımı gecirdi. ama ben Marankiyi takip etmiyorum cünkü kendisi doktor değil, ekonomi profesoru..
Yurtdışında kalıdıgı sürecte bu beden temizliği ile tanışmışlar ki zaten tanışan da eşi. Herneyse ben su an baska doktorun kontrolu altındayım. Benim doktorum da bu konuda uzman, kendisi hem biyolog hem
doktor. onun bende kitabı var ve kitapda diyor ki.

Endometriozisin sebepleri
- Katkı maddesi iceren hazır yiyecek ve icecekler (bisküvi, cikolata, kek benzeri ambalajlı gıdalar, hazır meyve suları, kolalı icecekler vs vs) i tüketmek
- Ostrojen hormonuna benzeyen kimyasal madde iceren deterjanları, parfüm ve vücut bakım ürünlerini kullanmak
- Kimyasal, GMO bazlı ve nanoteknoloji ürünü ilaçları kullanmak
- Gec gebe kalmak
- Sezeryanla dogum yapmak

benim ilk isim yasam bicimini degistirmek oldu. Bütün ambalajlı ürünleri bir kenara bıraktım. Kozmetik ürünleri de bıraktım, yerine aromatik yagları kullanıyorum, bütün deterjanları da evden atmak üzereyim
(dogal sabuna gececeğim)

Bunların vücuda zararları kitapta uzun uzun anlatılıyor. Tabi bunu gercekleştirmek oldukca zor bugünün sartlarında ama ben elimden ne gelirse yapmaya calıısıyorum ve normal bir hastaneye gidip doktorun ameliyat basına alacagı parayla bana bakmasından hoslanmadıgım icin gitmiyorum. Arastırıyorum.
Ögrendiklerimi buradan paylasırım.

merhaba arkadaşlar...ben foruma yeni katıldım.aslında epeydir takip ediyorum ancak şimdi katıldım.benim de sol yumurtalığımda 4.8 cm çikolata kistim var.ben bunu 2008 haziranda rutin kontrolde öğrendim.bana ameliyat dediler. bizde çocuk düşünmeye başlamıştık o dönem.sonra bir kaç doktora gittik hepsi hemen ameliyat dediler..hatta bu durumda hamile kalman çok zor dediler.biz henüz çocuk için hiç denememiştik.bu yüzden hemen ameliyat olmak istemedim.eşimle o ay dendik ve ben hamile kaldım.ancak 6 haftalıkken düşük yaptım.bu kez de acaba düşük kist yüzünden mi oldu diye düşündük.başaka doktora gittik oda evet dedi..yine hamile kalsan da yine düşük olur dedi...biz de eşimle ameliyata karar verdik.o yüzden işinin ehli bir profa gittik.biz kendimizi ameliyata hazırlamışken doktor bize kesinlikle ameliyatı önemiyorum dedi...
bbenim sancılarım yoktu,herhangi bir şikayetimde.çocuk da düşündüğümüzü söyleyince doktor bize 6 ay deneyin dedi.üstelik bu kistin düşükle bir bağlantısının olmadığını da söyledi.ve ben 4 ay sonra hamile kaldım.2009 eylülde de oğlumu kucağıma aldım.üstelik çok sağlıklı bir hamilelik geçirdim.hiçbir şikayetim olmadı.doktoru hala ameliyatı önermiyor...ikinci çocuktan sonra bakarız dedi

yolalan
Bendeki kist duruyor.ben sezaryen ile doğum yaptım.dokturum sezaryende kistim eğer yüzeydeyse onları da temizleriz demişti.ancak kistim derindeymiş.kanama ihtimali olur diye dokunmamışlar.sez

MERHABALAR arkadaşlar (nihayet kullanmayı öğredim burada).1yıldır korunmuyoruz.pcos dediler bana.ama hormon tahlillerim,hsg sonucum normal olduğu için tedavi vermediler.s.yaş:25,spermıogram normal.3 ovulasyon ind. ve klomenle 1 aşılama oldum ama sonuç negatif.adetlerim ağrılı olduğu için dr endometriozis olabilirsin dedi.kesin tanı için ne yapabilirim ameliyat dışında.adetleri (+-3)28 günde olur.ağrılarım bayıltacak kadar oluyor genelde,bazen ilişki sırasında çok ağrım oluyor.akıntım fazla olduğu için mantar tedavisi de gördük.bu aşamadan sonra ne yapmalıyım?benle aynı durumda olan varmı?

kisti büyük olan arkadaşlar kesinlikle ameliyattan kaçmasınlar çünkü sonra daha kötü sonuçlar doğurabilir iç orgalara yapışıklık dahi yapabilir kist.yani patlama riskide var benimki tek yumurtalık 7 cmdi laparoskopi olmak istemedim ama mecburdum ve oldum çok kolay ama iyi bir doktora gidin evli değilim nişanıyım çocuğum olmaz diye korkuyorum umarım korktuğum başıma gelmez

arkadaslar iki laparoskopi ameliyatimdada doktor ayni seyi soyledi bana yumurtaligini alabiriz.ama almadilar.ameliyat sirasinda tuplerde tikaniklik varmi,yapisiklik varmi herseye bakiyolar onemli olan uzman bir doktorun degerlendirmesi.endometrios kisti olan ameliyat olsun.ameliyattan sonra ilac tedavisi doktor tarafindan mutlaka yapilmali.hastayi kendi kaderine birakinca malesef kist yeniden olusuyo

yolalan ilaç tedavisi dediğin gecici menapoz mu? e o zaman zaten bebiş olmuyo, benim amacım annem olmak ama olmuyor

canım doktorun kim,adını yazabilirimsin?

ben 1 aşılama 1 tüp bebek denedim olmadı,şimdi doktorlar laporoskopi diyorlar,ama burda yazılanları okuyunca kafam bayağı karıştı,yum.rezervim düşermi diye,ne yapacağımı çok çok şaşırdım,ameliyat olsan bir dert,olmayıp beklesen bin dert,Allah hepimize yardım etsin bu derde karşı.

valla ben ameliyat olup bekledim hala da beklemedeyim, zor gercekten, ameliyat sonrası kontrol amaclı bi de hsg cekildim hiç bir sorun yok dendi ama gelmedi bebegim((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…