selam arkadaşlar benimde sağ tarafımda 4cm sol tarafımda 3 cm çikolata kistleri var acıbademe gittim dr ameliyat istemiyor yumurtalık rezerviiinin azalmaması için direk tüp bebeğe geçelim dedi kist varken tüp bebekte başarı şansı nedir acaba ne yapacağımı bilemiyorum lütfen yardımcı olun bana çok kararsızım 2 sene öncede laporoskopi olmuştum 1 senelik evliyim ama hamile kalamıyorum yaşım 27 bu şekilde hamile kalan varmı acaba aranızda :çok üzgünüm:
meraba bendede aynı sorun var.5cm çikolata kistim var .prof dr gittim amaliyat olama tüp bebek dedi. yumurtalıkların zarar görmesin diye ben bir sene önce başka bir sorun nedeni ile laparaskopi oldum . benim eşimdede sorun var. şimdi başka doktora gidecegim bakalım o ne diyecek telefonda doktor olman lazım dedi . hepsi farklı konuşuyor ALLAH yardımcımız olsun. doktora gittikten sonra yine bilgileri paylaşırım . lütfen sizde paylaşın. benim gibi sorunları olan arkadaşlar sizede sesleniyorum . bilginizi paylaşın ltf .ben aynı zamanda polikistik over var maalesef..................
bende 1 yıldır sen gibi dolaşıyorum.sebebi bilinemeyen infertilite deyip yolladılar.1 aşılama bile yaptım olmadı.araştırmada çalıştığm içinn tanıdıktı doçent ve laparoskopi yapalım dedi.benimde hem ishalli hem de kabızlıklı adetlerim var çoook ağrılarım oluyodu,ilişki esnasında da ağrılarım var dedim.ama ptesi yapalım dedi ama ben bayram sonrasına bırakacam.sakın aşılama ile vakit kaybetme.ii bir prof yada doçente git.vakit harcama infertilite hocalarıyla görüş...hepimize geçmiş olsunbnmde çok fena ağrılarım war bütüün yazdıklarınızı okudum belirtiler aynı sizinkilerle...ama yumurtalıklarıma ultrasonla bakıldı bişi yok diolar ama sürekli ağrı yaşıyorum özellikle cinsel ilişki sonrası napıcam bilememdim...yarın kan tahlilleri yaptırıcam ... sanırım bu endometriozis hastalığı sadece yumurtalıkta olmuyormuş...karın boşuğundada olabiliyormuş yada bağırsaklara yakın bi bölgede ama yine yapışıklık ve kısırlık yapıormuş...internetten biraz araştırdım ..bnm gibi olan varmı.....1 senedir doktor doktor geziorum hiçbişi yok die geri gönderiolar beni...ama bnm ağrılarım sürekli war...ateş ve mide bulantısıda yapıyor bazem...iltihabik bi durummu acaba da ateş yapıyor bilemedimm...lenflerimide şişriyor sanki bnm gibi olan warsa lütfen yazsınn????çok çaresiz kaldımmm...
benimde çikolata kisti belirtilerim vardı bir iki aydrı bu ay soğan kürüne başaldım ve çamur gibi akıntım oluyor galiba iyi geldi benim bi arkadaşım soğan kürü ile hamile kaldı çikolta kist vardı
valla bilemiyorum iyi mi kötümü ilk günlerde sanki akıntım çoktu çamur gibi halada sanki öle bitmedi yani ama karnm o kadar şişki bu ay gaz sancısı çekiyorum soğan suyu ağız kokusu yapıyo bu durumdan bırakırsam bırakıcam zaten elimde fırç ile geziyorum birde benim bu ay aşırı midem bulanıyo sabahları dayanamaıyorm ilişkide acı vardı sanki o gitti yanma falanda olmadı belkide bende kist değilde başka bişey ben dr muaynesine gitmedim bi hafta daha kullanıcam ama
ağrılar sadece endometrıozisten olmazmış,adenomyozis(rahim kasında kalınlık) olunca da ağrı olurmuş ama infertilite sebebi deilmiş .çok şiddetli ağrıların varsa endometrıozisin ilk evrelerinden şüphelenilir ve laparoskopi yaptılır.bunu bana prof söledi.valla bilemiyorum iyi mi kötümü ilk günlerde sanki akıntım çoktu çamur gibi halada sanki öle bitmedi yani ama karnm o kadar şişki bu ay gaz sancısı çekiyorum soğan suyu ağız kokusu yapıyo bu durumdan bırakırsam bırakıcam zaten elimde fırç ile geziyorum birde benim bu ay aşırı midem bulanıyo sabahları dayanamaıyorm ilişkide acı vardı sanki o gitti yanma falanda olmadı belkide bende kist değilde başka bişey ben dr muaynesine gitmedim bi hafta daha kullanıcam ama
hsg fsonucuma bakarak söledi..tüplerim de açıktıağrılar sadece endometrıozisten olmazmış,adenomyozis(rahim kasında kalınlık) olunca da ağrı olurmuş ama infertilite sebebi deilmiş .çok şiddetli ağrıların varsa endometrıozisin ilk evrelerinden şüphelenilir ve laparoskopi yaptılır.bunu bana prof söledi.
canım endometriozun en kesin teşhis konma şekli laparoskopi istersen görüş bir doktorla her zaman yumurtalıkta çikolata kisti olacak diye bir şey yok endometrios ta dediğin gibi bana teşhis konduğunda karın içi yapışıklıklar vardı minimal düzeyde de olsa kist son üç yılda çıktı Ankara da olsan doktor tavsiye derdim de İstanbul u bilemedimbnmde çok fena ağrılarım war bütüün yazdıklarınızı okudum belirtiler aynı sizinkilerle...ama yumurtalıklarıma ultrasonla bakıldı bişi yok diolar ama sürekli ağrı yaşıyorum özellikle cinsel ilişki sonrası napıcam bilememdim...yarın kan tahlilleri yaptırıcam ... sanırım bu endometriozis hastalığı sadece yumurtalıkta olmuyormuş...karın boşuğundada olabiliyormuş yada bağırsaklara yakın bi bölgede ama yine yapışıklık ve kısırlık yapıormuş...internetten biraz araştırdım ..bnm gibi olan varmı.....1 senedir doktor doktor geziorum hiçbişi yok die geri gönderiolar beni...ama bnm ağrılarım sürekli war...ateş ve mide bulantısıda yapıyor bazem...iltihabik bi durummu acaba da ateş yapıyor bilemedimm...lenflerimide şişriyor sanki bnm gibi olan warsa lütfen yazsınn????çok çaresiz kaldımmm...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?