Endometriosis (Çikolata kisti)

meraba bendede aynı sorun var.5cm çikolata kistim var .prof dr gittim amaliyat olama tüp bebek dedi. yumurtalıkların zarar görmesin diye ben bir sene önce başka bir sorun nedeni ile laparaskopi oldum . benim eşimdede sorun var. şimdi başka doktora gidecegim bakalım o ne diyecek telefonda doktor olman lazım dedi . hepsi farklı konuşuyor ALLAH yardımcımız olsun. doktora gittikten sonra yine bilgileri paylaşırım . lütfen sizde paylaşın. benim gibi sorunları olan arkadaşlar sizede sesleniyorum . bilginizi paylaşın ltf .ben aynı zamanda polikistik over var maalesef..................

geçmiş olsun canım allah hepimize yardım etsin...

cetrefilli.turkiyenin doktorlari bu konuda farkli dusunuyolar genelde ameliyati oneren yok.ben gectigimiz yaz sivasta kizilay hastanesinde bayan doktora muane oldum.ultraschal sonucunda endometrois kist var.ameliyat olman lazim dedi.benim ikinci ameliyatim olur,budefa yumurtaligimi alirsalar hamile kalmam zor olmazmi demistim.doktor bana her laparoskopiden sonra hamile kalabilirsin onemli olan doktorun ilac tedavisi yapmasi demisti.3hafta once laparoskopi yapildi bana.gectigimiz hafta igne yapti doktorum bana kistten korunmak icin.gecici menapos degil.

sivasta mı? hemşeriyiz demek yolalan, ben ameliyatımı ankarada baskent hastanesinde özelde oldum profa, ama hiç ilaçtan bahsetmediler, bana dediği ameiyat sonrası 6 ay içindfe gebelik, olmazsa kesinlikle tüp bebek, 6 ay bu ay itibariyle doldu ama eşim tüp bebege daha var diyo, allah sonumuzu hayretsin...

hemserim gecensene benim ameliyattan sonra bana ilac vermediler.biz doktorlarin tavsiyesi 5 ay normal yoldan hamile kalmani beklemek dediler.5ay dolmadan benim kist geri geldi.sivas kizilay tip merkesindeki doktor nazan hanima git.bu konularda uzman olmali.ALLAH yardimcin olsun

yolalan tavsiyelerin için teşekkür ederim, ben sivasta gültekin beye gidiyorum, memnunum allaha şükür, ama son 2 aydır kendi haline bıraktım gitmiyorum doktora, ameliyat sonrası 6 ay geçti, son kontrolde kiste dair bişey yoktu inşallah da olmaz...

benimde çikolata kisti belirtilerim vardı bir iki aydrı bu ay soğan kürüne başaldım ve çamur gibi akıntım oluyor galiba iyi geldi benim bi arkadaşım soğan kürü ile hamile kaldı çikolta kist vardı

elvinnaz ben de ameliyat olmadan önce 2 ay ay sogan kürü kaynatmıstım ama kistte küçülme olmadı, aldırdım ben de, ama su an tekrar kullanıyorum ki olusması geciksin de bebegim gelsin diye...

kızlar bende dr.a gittim sağ kasığımda ve belimin sağ tarafında ağrı hissediyorum özellikle regle 1 hafta kala başlıyo reglin 2.-3. gününe kadar sürüyo çok gazım var ve cinsel ilişki bazen ağrılı oluyo reglimde tuvalete çıkmamda düzenli.
bugün ultrasona girdim sağ kasığımda hipoekoik sahalar olan (içi katı olmayan demekmiş) 39 x 63.1 mmlik oluşum izlendi diye bi sonuç aldım over kist mi, fekalom mu, kolon tm mi, adneksiyal kitle mi bunlardan hangisi olduğunu bilemedikleri için beni emara sevkettiler yarın emara gircem. sorun barsakta mı yoksa rahimde mi onu öğrenicez ama çok korkuyorum. ultrasonda dr bastırınca baya acı duydum tuvaletede sıkışık giriliyo ya tuvaletim gelince dahada rahatsız oluyorum orası şişiyo gibi geliyo bana. daha 3,5 aylık evliyim ve 2 aydır bu sorunu yaşıyorum bayada büyük geldi bu kitle bana ne zaman nasıl oluştu bilmiyorum hayırlısı artık...

bnmde çok fena ağrılarım war bütüün yazdıklarınızı okudum belirtiler aynı sizinkilerle...ama yumurtalıklarıma ultrasonla bakıldı bişi yok diolar ama sürekli ağrı yaşıyorum özellikle cinsel ilişki sonrası napıcam bilememdim...yarın kan tahlilleri yaptırıcam ... sanırım bu endometriozis hastalığı sadece yumurtalıkta olmuyormuş...karın boşuğundada olabiliyormuş yada bağırsaklara yakın bi bölgede ama yine yapışıklık ve kısırlık yapıormuş...internetten biraz araştırdım ..bnm gibi olan varmı.....1 senedir doktor doktor geziorum hiçbişi yok die geri gönderiolar beni...ama bnm ağrılarım sürekli war...ateş ve mide bulantısıda yapıyor bazem...iltihabik bi durummu acaba da ateş yapıyor bilemedimm...lenflerimide şişriyor sanki bnm gibi olan warsa lütfen yazsınn????çok çaresiz kaldımmm...

bende 1 yıldır sen gibi dolaşıyorum.sebebi bilinemeyen infertilite deyip yolladılar.1 aşılama bile yaptım olmadı.araştırmada çalıştığm içinn tanıdıktı doçent ve laparoskopi yapalım dedi.benimde hem ishalli hem de kabızlıklı adetlerim var çoook ağrılarım oluyodu,ilişki esnasında da ağrılarım var dedim.ama ptesi yapalım dedi ama ben bayram sonrasına bırakacam.sakın aşılama ile vakit kaybetme.ii bir prof yada doçente git.vakit harcama infertilite hocalarıyla görüş...hepimize geçmiş olsun

ben de hormonlarımı etkilemeyen pcos varmış ama tedavi vermedi 6 dr da:)hormonlarımız spermıogram tam takır ama elde var sıfır:)sağlıkçı olduğumdan mı ne obsesif olmasam tutarda belki de:)

arkadaşlar hepimizede geçmiş olsun..bendede kist var ilaç kullanıyorum bi geliyor bi gidiyor bendede kist.neyapcaz bu durumu bilmiyorum.soğan kürünü bende duydum ama bugün doktora muayene olduğumda bir sorayım dedim onaylamayacağını bile bile,sonuçta onlar bilimsel olmayan birşeyi kabul etmiyorlar.oda aynısını söledi.bilimselolmayan,kanıtlanmayan birşeyi öneremem dedi.sadece mideyi zamanla deldiğini ve baya bi ağız kokusu yaptığını söledi.herkes bişey söylüyor,kafa karışmaması mümkün değil.biyeri düzeltelim derken bide mideden olmayalım.elvinnaz nasıl sen sonuç alabildinmi???kistin yok oldumu?

valla bilemiyorum iyi mi kötümü ilk günlerde sanki akıntım çoktu çamur gibi halada sanki öle bitmedi yani ama karnm o kadar şişki bu ay gaz sancısı çekiyorum soğan suyu ağız kokusu yapıyo bu durumdan bırakırsam bırakıcam zaten elimde fırç ile geziyorum birde benim bu ay aşırı midem bulanıyo sabahları dayanamaıyorm ilişkide acı vardı sanki o gitti yanma falanda olmadı belkide bende kist değilde başka bişey ben dr muaynesine gitmedim bi hafta daha kullanıcam ama

biran önce dr muayenesine gitmeni öneririm.ihmal etme sakın.belkide kist değil diyorsun,ultrason yaptırmamışmıydın.ağız kokusu yapmasıda baya kötüymüş gerçekten.neyse en iyisi şimdilik denemeyim hiç soğan kürünü.geeçmiş olsun sanada elvinnaz

selam arkadaşlar çikolata kistim var adetlerim çok düzenli geliyodu ilk defa adet günümü 8 gün geçti test yaptım negatif hamilelik yok sizce neden olmuş olabilir yada rananızda benim gibi olan varmı sevgilerimle...

ağrılar sadece endometrıozisten olmazmış,adenomyozis(rahim kasında kalınlık) olunca da ağrı olurmuş ama infertilite sebebi deilmiş .çok şiddetli ağrıların varsa endometrıozisin ilk evrelerinden şüphelenilir ve laparoskopi yaptılır.bunu bana prof söledi.

hsg fsonucuma bakarak söledi..tüplerim de açıktı

canım endometriozun en kesin teşhis konma şekli laparoskopi istersen görüş bir doktorla her zaman yumurtalıkta çikolata kisti olacak diye bir şey yok endometrios ta dediğin gibi bana teşhis konduğunda karın içi yapışıklıklar vardı minimal düzeyde de olsa kist son üç yılda çıktı Ankara da olsan doktor tavsiye derdim de İstanbul u bilemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…