Endometriosis (Çikolata kisti)

kızlar laparaskopi ameliyatından sonraki 10. ayım..ve hala hamile değilim, korkuyordum tüplerim tekrar kapandı diye ama bugün hsg çekildim Rabbime şükürler olsun ki tüplerim açık..Allahım kucaklarımızı boş bırakmasın...

hadi bakalım canım ya inşallah rahim filminden sonra hamiş kalanlar varmış bende çektireli 10 ay oldu laparskopi olalıda 5 ay oldu peki bu 10 ayda sende kist tekrar etti mi bende ocakta tüp bebeğe başlıyorum..inşallah hepimiz için hayırlısıyla sonuçlanır..

saol cnm, kistte oluşmadı çok şükür:Saruboceq: senin içinde hayırlı olur inşallah..

ya lütfen burada her yazana bende de aynı belirtiler var bende de mi kist var diye panik yapmayın. bugün ben de doktora gittim ultrasonda bakıldı ve burada yazan kişilerdeki hemen hemen tüm belirtiler vardı ama allaha sükür ne kist cıktı ne bir sey. kesin kist diyecek ameliyat diyecek su diyecek bu diyecek korkusuyla gittim ama olmadı sükürler olsun. buradakileri okuyunca ben de cok korktum insan bu kadar cok kişide varsa bende de kesin vardır diyor kendi kendine ama her zaman herkeste kist olacak diye bir sart yok. internette her yazana da inanmayın cogu uydurma ve doktorların bazıları kadınları telaslandırıp onları gelir kapısı yapmak amacıyla yalan yanlıs seyler yazabiliyorlar. eskiyi düsünün hem bir 60 70 yıl öncesini. o zaman kim bilir kadınların cogunda bu kistlerden mistlerden dolu vardı ama tıp bu kadar ileri olmadıgı bu ultrason vb. cihazlar bulunmadıgı icin farkına bile varmadan belki 1 2 denemede olmuyordu ama sonra patır patır doguruyorlardı. Benim buradaki arkadaslara nacizane tavsiyem cok cok gerekli olmadıkca oyle rahimmiş yumurtalıkmıs laparoskopi dahi olsa bence cok ellettirmeyin biraz dogal akısına bırakın. her doktorun dedigine de inanmayın onların işine gelir tabi ameliyat edecek sizi para alacak bir sekilde. icinizi ferah tutun bu forumları ben 2 gün okudum bunalıma giriyordum bende de kesin kist var durduk yere ameliyat olcam diye:)) kendinizi hic sıkmayın cok endiseniz varsa siz de doktora gidin ultrasonunuza baksın. ameliyatı laparoskopiyi son care olarak düsünün.

canım avatarında okuduğum kadarıyla bekarsın işin sadece kist çıkıp çıkmama veya ameliyat konusuyla ilgileniyorsun fakat çocuk sahibi olma konusunda yaşadığın bir şey yok..çünkü kistlerle ilgili bir sorun yaşamamışsın evet eskiden doktor yoktu ama bir o kadar da çok kadın ölümleri vardı ölüm allahın yazısı fakat 2 ağır ameliyat geçirmiş,1 yıldır çocuk sahibi olmaya çalışan biri olarak sana tavsiyem sen yinede evlenene kadar ve evlendikten sonrada yılda 2 kere mutlaka doktor kontrolüne git ben ilk ameliyatımı 20 yaşında ve bekarken geçirdim..herşey buralardaki yazıldığı gibi değil tabi herkesin bünyesi biyolojik yapısı farklı zaten...ama bazen insan ameliyat olmak zorunda kalıyor yani kendi akışına bırakamıyoruz çünkü kendi akışına bırakırsak malesef büyüyor allahım sana böyle bir şey yaşatmasın inşallah...ama 2009 şubatta 2 cm olan kistim varken çok mücadele verdim lap.olmadan çocuk olsun diye ama olmadı ve haziran ayında 4 cm oldu ve laparskopi oldum bazen herşey istediğin gibi gitmiyor..benim doktorum özeldi sadece 2000 lira ameliyata verdim fakat şubattan hazirana kadar ameliyat etmeyende oydu yumurtalık rezervlerim zarar görmesin diye belki olur gerek kalmaz diye..herkes aynı değil ve hiç kimse bunları yaşamak istemez...

Son düzenleme:

Biliyorum cok ameliyat olan cok yasayan insan var genc yasta. ben bir 14 yasında gitmiştim jinekologa adet sancım cok oluyor diye. bir de bugün gittim:) ikisinde de ultrasonda bakıldı ve bir olumsuzluk cıkmadı allaha sükür. doktora anlatırken belirtileri sorunlarımı inanılmaz bir seymiş gibi anlattım sanırım kadın gülmeye basladı bu belirtiler her insanda olabilir gayet dogal bu kadar endise etme diye. elbette cocuk sahibi olma konusunda bu kistlerin sorun yasattıgını biliyorum ve ciddiye alıyorum zaten bugün gitme sebebim de öncelikle ileride böyle bir sıkıntıyla karsılasmamak adına ve bir sorun varsa simdiden önlem almak icindi. yani bu konuda kafanda olusturdugun kadar da bilincsiz bir insan degilim :)
benim burada bu yazıyı yazmamın amacı insanların cok da kendilerini sıkıntıya sokmadan forumda yazan her seyden kendilerine bir pay cıkarmamaları gerektigini vurgulamaktı. cünkü bunu da ben yasadım hatta kendi kendime tüm planlamaları yaptım ameliyat ne zaman olabilir işten su vakit izin alırım su kadar sürede iyilesirim gibi vs vs. abarttım yani bayagı bir. bunu da benim gibi abartanlara örnek teskil etsin kendilerini de benim sıktıgım kadar sıkmasınlar sıkıntıya sokmasınlar diye yazdım.
seni anlıyorum diyemeyecegim bu sana ayıp olur cünkü senle aynı durumda degiliz. ama bir sey dikkatimi cekti 1 senedir cocuk sahibi olmak istedigini yazmıssın. elbette bu kistler ya da yasadıgın farklı saglık sorunları cocuk konusunda önünde bir engel yaratıyor olabilir ama 1 sene de cok bu konu üzerine kendine cok aşırı sıkıntı yaratmaman kendini bu konuda cok üzmemen gereken bir süre diye düsünüyorum.
ben stresin sıkıntının insanın bünyesini ne kadar etkileyebilecegini fiziksel saglıgını ne kadar olumsuz yönde bozabilecegine defalarca şahit oldum ve yasadım. eminim bunun benim kadar sen de farkındasındır. hayatta her sey sonucta olacagına varıyor. hic birimizi robot degiliz doktorlar bize su kadar süre icerisinde su yapılmalı bu kadar süre icerisinde su gerceklesmeli dediginde cogu zaman bu süreler icinde bu denilenler hic gerceklesemiyor ne yazık ki cünkü kendimizi bu süre kısıtlaması ve konulan extra limitler nedeniyle strese sokuyoruz. bazen belki de çoğu şey olacagı varsa da olmuyor ve biz bunu hic bilemiyoruz. ben bu noktada biraz önce dedigimi tekrar yinelemek durumunda kalıyorum. bazen gercekten ne kadar umutsuz korku verici gibi görünse de bazı seyler gercekten akısına bırakmak gerekebiliyor.
umarım her sey istedigin gibi gerceklesir ve bundan sonrası icin yolunda gider. dedigim gibi seninle aynı sartlarda degilim aynı seyleri yasamıyorum ama cok iyi bir empati yetenegine sahibim ve neler hissettigini bilmesem de tahmin edebiliyorum. ama eminim senin durumunda işleri biraz da olsa yoluna sokacak faktör kendini biraz daha rahat bırakman. cok fazla bence üzerine düsünmemeye calıs bence bu konunun. bu durumu hayatının odak noktası yapmaktan cıkarıp biraz olsun farklı seylere yogunlasabilirsin. mesela bence bu forumlara cok fazla bakmamaya okumamaya calıs cünkü cogu yazı insanın moralini ciddi sekilde bozup insanı gercekten ruh saglıgıyla birlikte fiziksel saglıgını dengesini de etkileyebiliyor. hatta insan burada yazılan cogu seyi yasamasa dahi sanki kendisi de yasamıs gibi hissediyor. elbette yasananların cogu gercek ve olası seyler ama her seyi cok fazla bilmemek cok derinlemesine kurcalamamak bazen bizim icin daha faydalı oluyor.
profiline bakmadım ama genc bir kadın oldugun izlenimine kapıldım. daha önünde cok saglıklı uzun yıllar var eminim yarın öbür gün bebeginin altını temizlerken ya da ona yemek yedirirken su günlerini hic hatırlamayacaksın bile ya da ne kadar büyütmüşüm diyeceksin kendi kendine.
allah sana ve ailene saglıklı uzun ömürler versin. umarım her sey gönlünce olur.

dileklerin için çok teşekkür ederim psikolojik olarak söylediğin her nokta sonuna kadar doğru..28 yaşındayım evet daha kendimi bu yolun başında sayıyorum dediğim gibi burda yaşadığı onca sıkıntıya rağmen yıllarca hatta bu yıllar içerisinde 8-10 kez yılmadan bıkmadan tüp bebek deneyenleri gördüm ama eninde sonunda okuduğum her gerçek hikaye mutlu sonla bitti o yüzden herşeye o kadar da olumsuz bakamıyorum beni tam olarak tabiki anlayamazsın ama yaşadığım sıkıntıları hissedebilmişsin..allahım sanada böyle şeyler kesinlikle yaşatmasın..bir bebeğe sahip olmak istediğin andan sonra sen ve ömür boyu mutlu etmeyi düşündüğün hayatını paylaştığın eşinle bir bekleyiş içerisine giriyorsun ve bu bekleyiş ister istemez olayları akışına bırakmana izin vermiyor bu gerçekten insanın elinde olan bir şey değil..20 yaşında açık ameliyat geçirdiğimde doktorun karşıma geçip varsa bir ilişkin hemen evlenmeni ve çocuk sahibi olmanı tavsiye ediyoruz dedi doktorum 8 yıl sonrasını gördü ileriki yaşlarda tedavi olman gerekebilir dedi..28 yaşındayım ..tabiki böyle bir şey yoktu daha üniversite öğrencisiydim ama bir ilişkim vardı bu yaşadıklarımı bilen ve ne oldu biliyor musunuz acaba çocuğu olmaz mı düşüncesiyle bitti..tabiki o yaşta evlenecek halim yoktu ama neyse... yıllar sürücek ilaç tedavisine başladım bu yaşadıklarımdan sonra 25 yaşında evlendim korktum çünkü bu yüzden terkedilmek korkusu ..çok salakçaymış ama o zamanda öyle düşünüyorsun 23 yaşında eşimle tanıştıktan 2 ay sonra anlattım herşeyi ve 3 yıldır evliyiz..yani düşüncelerine her zaman istediğin gibi hakim olamıyorsun...yinede binlerce kere şükür halimize herşeyin bir zamanı var onu bekliyoruz..dilerim sende güzel bir evlilik yapar bu evliliğini dünyanın en güzel mutluluğuyla süslersin...

merhaba arkadaşlar.Bende de çikolata kisti vardı o yuzde hamıle kalamadım ta ki dr gittiğimde bana kesinlikle ameliyat olacaksın diyene kadar ve ben o sıralar hamıleymısım ama kımse farkında bıle olmamıstı ameliyat günü geldi ve benden bazı tahlıler istediler o sıra regl gününe ne kadar var demıstı hemşirenin biri, bende 1 hafta oldu daha olmadım dedim o sıra dr gebelık testı ıstedı ve salak hemşire o testi yapmamıştı bana ve ben ameliyat oldum (laparoskopi)ameliyattan 20 gün sonra tekrar dr gittim ve daha regl olmadıgımı soyledım bana böyle ameliyatlardan sonra olabılır dedi baska dr gittim ve benden gebelik testi istedi... iste aklıma gelmeyen basıma geldı bana hamile oldugumu soyledı kafayı yemek üzereydim..nasıl olabılırdı anlayamadım.icim icimi yedi hemen ameliyat oldugum hastahaneye gıttım ve oradakı dr gorustum..actım agzımı yumdum gozumu nasıl farkına varamadınız dıye.ya bebegı aldıracaktım yada devem edecektım..eşimle beraber aldırmama kararı aldık.sürekli dr kontorolü altındaydım bütün testleri yaptırdım(ikili_üçlü tarama testleri)ve 9 ay bitti doğum vakti geldi kafam karmakarışıktı ya bebegımde bır sorun varsa ne yaparım diye...dogum yaptım (normal) o sıra dr bagırdım bebegım nasıl saglıklımı dıye, cok saglıklı bır bebek dedı ...sükürler olsun dedim Allahıma ve bebegimi kucagıma verdıklerı an dünyalar benim oldu.hersey nasip kısmet Allah verdiyse kimsin demiyor.Rabbim bu duyguyu bebek isteyen herkese versin insallah...(AMıN)

evinda bebegin karnındayken de ameliyat oldun, ve kist aldırdın? aman tanrım yaa sen ne büyüksün, allah bagıslasın maşallah

inanmıyorum ya allahımın büyüklüğü..allah bağışlasın bizede yaşatsın ne güzel ama onun sıkıntısı bile yetmiştir şükür mutlu sonla bitmiş peki 1 hafta geçmişti keşke sen isteseydin test..neyse olan olmuş güzel de olmuş..

zaten kisten dolayı bir düzensızlik vardı .bende her zamankı gibidir diye pek üstelemedim.inan ki cok sıkıntılar cektım hamılelıgım boyunca pskolojım hep bozuktu.Ama rabbim sonunda benı saglıklı bır bebekle ödüllendirdi .insallah Allahım bu duyguyu herkese yasatsın.

bendede iki çikolata kisti vardı biri 4 bri 5 cm. açık amelyat daha riskli diye biliyorum çok araştırdım bu konuyu. işinin ehli hocalardan bilgiler aldım. laparoskopi daha uygun henüz çocuğu olmayan bır bayan için. ve kapalı amelyat çok basit. zaten kamerayla gözlemliyolar yapışıklık varsa açık amelyata dönüyolar hemen. ben oldum laparoskopi kistler kökünden kazındı. tüplere bakılıyo tıkalımı açıkmı dıye. bence en uygunu laparoskopi. ayrıca bu soğan kürünü 15 gün sabah akşam içtim yemeklerden önce. sadece içteki iltihapı söküyo kistlerle alakasız.

merhaba ben 11 yıl önce açık ameliyat oldum sol ve sağdan portakal büyüklüğünde kistler alındı .Kistler büyük olunca açık ameliyat öneriyolar canım aynı sezeryan ameliyatı gibi hiç fak yok. Ameliyattan 3 ay sonra kızıma hamile kaldım . doktorum doğumdan sonra hastalık tekrarlamasın diye d. kontrol hapı verdi . 8 yıl kadar kullandım ve hiç bi sorun yaşamadım . tekrarlamadı yani. şimdi 1 yıldır tekrar hamile kalmak istiyorum ama olmuyor . doktorum hastalığımın tekrarlamadığını söyledi . tüpler açık . kist yok ama yinede olmuyo. ama ameliyat olamnı ve ameliyattan bisüre sonra korunmamanı öneririm ben o şekilde doğal yolla kaldım ameliyattan sonra . allah şifa versin . geçmiş olsun umarım ameliyatın başarılı geçer. ameliyattan korkmana gerek yok canım çok zor değil.

sol yumurtlaığımda 4.5 cm kist tespit edildi..
3 aydır adet olamıyorum, doktor bana ilaç verdi adet olmam için kullanıyorum birkaçgündür ama hala olamadım olunca tekrardan gidicem takip edicekmiş gerekirse ameliyat olabilirmişim... Şimdi burda okudum ameliyat için herkez farklı yorumlar yapmış beniim kafam iyice karıştı.. Birde sizlerin CA 125 testi nasıldı yüksekmi normalmi benim yüksek çıktı buda çok ama çok endişelndiriyor beni. Endometriumdan kaynaklanabiliyormuş bu olasılıkda var maa işte ... Ben çocuk sahibi olmak için uğraşırken hergün yeni bir imkansızlıkla karşılaşıyorum okadar mutsuzumki, ne yapıcağımı şaşırdım... Tahminimce bu kist çukulata kisti çünkü rahimdede kitle göründü dok bebekden şüphelendi ama değil kesin endo var bende 3 düşük yaptım bunun etkisi olduğundan şüpheleniyorum..
Allah hepimizin yardımcısı olsun ama ben galiba anne olamıycam bütün ümidim bittimafoldumbensenağlama

kist solidse açık ameliyat olmak zorunda, bende 7 cm büyüklüğündeydi açık ameliyat olmuş ve 6 ay sonra hamile kalmıştım. ama doğumsan sonra hap map kullanmadım, ihmal ettim ya, jinekologa bile gitmedim doğumdan sonra, şimdide korkuyorum tekrarladıysa diye
üzülmeyin kızlar, ameliyattan sonra hemen hamile kalmaya bakın, benim prof. öyle demişti bize, hap map vermiyorum hemen çocuk bunun en güzel ilacı bu demişti, ve oldu da, kalbinizi ferah tutun

kist solidse açık ameliyat olmak zorunda, bende 7 cm büyüklüğündeydi açık ameliyat olmuş ve 6 ay sonra hamile kalmıştım. ama doğumsan sonra hap map kullanmadım, ihmal ettim ya, jinekologa bile gitmedim doğumdan sonra, şimdide korkuyorum tekrarladıysa diye
üzülmeyin kızlar, ameliyattan sonra hemen hamile kalmaya bakın, benim prof. öyle demişti bize, hap map vermiyorum hemen çocuk bunun en güzel ilacı bu demişti, ve oldu da, kalbinizi ferah tutun

arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım. bende çikolata kisti rahatsızlığı var.321 yaşında ve 2,5 yıllık evliyim
ilki 22 ikincisini 3 ay önce ameliyat oldum ama yeniden tekrarladı.doktorumu değiştirdim ve yeni doktorum rahim filmi çektirmemi istedi,eğer tüpler kapalıysa tüp bebek olucam çok zorlu ve uzun bir süreç
Allah herkese evladını kucağına alacak sabrı versin

nasıl tekrarladı ilaç vermediler mi bende 2 ay önce oldum biri 15 cm diğeri 5 cm ilaç kullanıyorum tekrarlamaması için bana direk önerdikleri ilaç fazla kullanma evlen çocuk yap.. Amin inş. Rabbim o mükemmel duyguyu yaşamamızı inş. nasip eder..Rabbim kimsenin muradını gözünde bırakmasın inş..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…