Endometriosis (Çikolata kisti)

Arkadaşımın kullandığı hapın ismini bilmiyorum ama hapla kistler eridi ve hamile kaldı. İlişki sırasında acı çekiyormusunuz arkadaşlar? Bu endo nun en çok gösterdiği belirtiymiş.

Arkadaşımın kullandığı hapın ismini bilmiyorum ama hapla kistler eridi ve hamile kaldı. ılişki sırasında acı çekiyormusunuz arkadaşlar? Bu endo nun en çok gösterdiği belirtiymiş.
benim ultrasonla görünen çikolata kistim yoktu.açıklanamayan infertilite diyorlardı.ağrılı adetlerim ve ilişkilerim ağrılı olduğu için belki endometrıozis başlangıcı vardır dedi dr.2 gün önce laparoskopi oldum endometrıozis yok dedi.sadece yumurtalığım uterusa yapışıkmış ayırmışlar.tüplerimden biri yumurtalarımın geçmesini engelleyebilecek şekilde eğriymiş düzeltmişler.sadece 1 saat sürdü ama ağrılarım çok ,gaz halen bitmedi.temiz olmama sevindim.mahvoldum.ağrı eşiğim düşük olduğu için narkotik ağrı kesiciler bile çok az etkiyordu.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar. Siteyi uzun zamandır okuyorum. Bugün üye olmaya karar verdim. Uzun süredir endometriyozis hastasıyım. Bu hastalıktan ne kadar çok çeken olduğunu gördükçe şaşırdım. Bazen insan sadece kendisini dertli gibi görüyor. 10 yaşında bir oğlum var. İkinci çocuk için çok uğraştım ama olmadı. Önümüzdeki ay doğum kontrol hapı kullanmaya başlayacağım. İkinci çocuk olmadığı için deli gibi üzülüyordum. Şimdi sitede hiç çocuğu olamayanları gördükçe şükrediyorum. Allah hepimize sağlık versin. Sevgiler...

amiin arkadasım saol, hoşgeldin aramıza, allah oğlunu sana bagıslasın, darısı basımıza inşallah, ikinci bebegin de duaların yerini bulur da gelir umarım, allah senin yüzne bamış inşallah bizimkine de baksın:Saruboceq:

günaydın ablalarım arkadaşlarım bende kist hastasıyım çikolata kistim vrdı adetim çok ağrılı sancılı berbat geçiyodu malum doktora gittim. ultrasonda kisti tesbit etti cyclo verdi ve ornisid kullandım cyclo ik ay kullandım ağrıalrım oluodu.. yan tedavi olarak hayıt tohumu civanperçemi adaçayı kullanıyordum. sonra dedim ki kimyasallar tedavime sonuç vermedi. alternatif tıbba yöneliyim. hayıt tohumunu kullandım. sonra adet olacağıma yakın civanperçemi ve adaçayını karıştırıp içtim halen daha içiyorum ve ne bir ağrım ne bir sancım hiç bir şeyim kalmadı. allahıma bin şükür acıalrımdan kurtuldum ve adetim kanamalı oluyor artık öle kirli felanda değil. ilaç almıyorum. aynı zamanda şunuda belirtmek istiyorum migren hastası olarak doktorum dediki doğum kontrol haplarını bırak migreni tetikler..hapı bırakmamda k ien büyük etkende bu oldu. şimdi çok çok iyiyim inş. kontrole gittiğimde kistin eridiğinide söylerim sizlere

Ben sadece adet olduğum zaman değil, sürekli hergün ağrı çekiyorum. Aranızda böyle sürekli ağrı hisseden var mı?

Tedavi için hangi doğum kontrol hapını kullanıyorsunuz? Bana doktorum yazz 24+4 tavsiye etti. Bu ay adetimle birlikte başlayacağım. Yeni bir ilaçmış, yan etkileri çok azmış. Bu ilacı kullanan oldu mu acaba?

Teşekkürler...

mrb. bu konu hakkında yeteri kadar bilgi sahibi değilim o nedenle sizlere bir soru sormak istiyorum.adet döneminde kan birikintisi gibi gelen parçaların çikolata kistiyle bir ilgisi var mı?

Bu forumu okuyunca bende birşeyler yazmak istedim.ıstedimki tecrübelerimden başkaları da faydalansın.Ben 8 yıllık evliyim.7 yaşında bir oğlum var ve yaşım 37.Endometriozis hastasıym.sağ ve sol yumurtalıklarda 8,5 mm kistlerim vardı.Şiddetli adet sancılarından dr.a gittim.2.çocuğuda düşünüyordum tabiki.Önce Laparoskopi ile başlayıp sonra açık ameliyatla biten bir maceram oldu.Kistler alındı,tüpler açıldı,yapışıklıklar giderildi,yumurtalıklarım ise soldaki biraz zarar görmesine rağmen ikiside sağlam kaldı.Doktoruma hep güvendim.Çok araştırdım.Ameliyattan sonra bana 6 hafta ilişki yasağı koydu.Sonra yaşımında geçmesi dolayısıyla çocuk denemelerine başlayacağım.ılaç olarak folik asit yazdı.Bende onu kullanıyorum.Adetim de hep düzenliydi.Yine gününde adet oldum.Eğer hamiş olursam sizlerle paylaşmayı çok isterim.
Uzun lafın kısası ben iyi bir fakülte hastanesinde iyi bir hocayla bu tecrübeyi yaşadım.Doktorunuza güvenin.Her söylenene kulak asıp moralinizi bozmayın.Kendinizi tıbba teslim edin.Zaten Allah hakkınızda hayırlısı neyse onu verecektir.

meraba arkadaslar.bende bu çikolata kistinden çok çektim üstelik daha 21 yasındayım ama tecrubelirim yasımdan buyuk nerdeyse oyuzden eger bu konuyla ilgili tum soruları cevaplayabilirm.ben bu yaz temmuzda amilyat oldum.amilyat olmadan bi 5 ay önce asıl beni doktora yonelten belirtiler ortya çıkmaya basladı bnde adet donemlerinde gaz sancısı gibi bir agrı oluyordu.ole siddetliydiki resmen oturamıyordum yerime ilk üç gun.ayaga kalkamıyordum hep yatıyordum.sonra doktora gttim.doktorum sagolsun mukemmel bir doktordur hatta turkiyenin bu konuda en iyi ismidir dunyada bile sayılı ismidir diyebilirim.çogu kişi biliyodur burada herhalde;ALı AYHAN ı.bana laporoskopi yaptı.amilyattan sorası birkaç gun zor geçiyor açıkcası.ama şimdi çok iyiym.keske daha once amilyat olsaydım diyorum.yani bu acıları 5 ay çektiğime yazık.şimdi dogum kontrol hapı kullanıyorum tekrarlamasını engellemek için.bu ilacı taa çocuk dusunene kadar kullancakmısım.sizlerede tavsiyem bu şikayetleriniz varsa sakın ihmal etmeyin.sorularınız varsada bekliyorum.yardımcı olurum.

elbolacım yeni üye oldugum için ozel mesaj yazamıyormusum.50 msjdan sonra ancak yazabiliyormusum.sana tam cvp yazdım karsıma bu uyarı çıktı.ama istersen ozelden bana mail adresini var sana mail atıyım cevabımı.yada burdan da yazabilirim sen karar ver.

kızlar selam!!
ben 6 ay cocuk denedikten sonra doktoruma gittim ve 3 adet cikolata kistimin oldugunu ogrendim biri 6 cm biri 4 cm biri 3 cm oysaki 6 ay evvel kontrole gittigimde hicbir seyim yoktu..sadece regl donemlerimin araları cok uzayınca işkillendim..

akabinde bundan 2 hafta evvel laparoskopi oldum ve kistlerim alındı.. bununla birlikte birkac yapısıklıgım da vardı onları da halletmis doktorum..su an her sey yolunda dedi.. bana korunmanın aksine bebek denemelerine devam dedi, ayrıca 6 ay icinde bebek gelmezse ona gitmem gerektigini soyledi...

benim size sormak istedigim, adetim hala gelmedi bugun 38. gunum ve biliyorum ki duzenim bir sekilde bozulacakti.. doktorum normal dedi tabiki ben de oyle dusunmek istiyorum ama size tecrubelerinizi sormak istedim...

Allah'ım isteyen herkese hayırlı bir evlat nasip etsin...:Saruboceq::Saruboceq:

benimde laporoskopiden sonra adetim baya bi gecikmişti normal yani bnde de bu şekilde oldu.ama bnce engeç 2 haftaya olursun daha da gecikmez

Canım yapışıklığı doktor daha önce ultrasonda mı görmüştü yoksa laparoskopi sırasında mı belli olmuş? Bir de canım ilişki sırasında acın oluyor mu endometriozisin en çok gösterdiği belirtisi buymuş. Benim ilişki sırasında çok acım oluyor endometriozisten korkuyorum doktor alttan ultrasonla birkaç defa baktı ama yapışıklıkla ilgili bişey söylemedi.

arkadasım yapısıklık normal ultrason muayesinde görülemiyor, laparoskopi olmasa da rahim filmi cektirmelisin, ben de solda cikolata kisti cıkmıstı ama rahim filminde sagdaki yapısıklık görüldü..inşallah korktugun basına gelmez, allah herkesin şifasını versin tez zamanda..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…