Endometriosis (Çikolata kisti)

Amin canım çok sağol. Rahim filmi çekildim ben tüplerin açık olduğunu söyledi doktor ama yapışıklık demedi olsaydı görünürdü heralde dimi?

elbette görünürdün, rahim filmi bunun için zaten, oh maşallah yaa takma kafana inşallah hayırlısıyla gelir bebegin...

en son gittiğin doktorun adını yazarmısın ve hangi semtteydi ben alsancakta hakan yetimalara gidiyorum. malesef bende çikolata kisti operayonu geçirdim 6 ay önce tekrar ağrılarım başladı korkuyorum...

selam tatlım!
ben oncesinde 3 tane doktor gezdim bunlrdan bir tanesi ultrasonda yapısıklık var dedi diger ikisi de olabilir tam net olarak var diyemeyiz zaten laparoskopi yapılması sart kistlerdrn dolayı, yapısıklık varsa da onu hallederiz dedi arada..

benim iliski sırasında cok acım oluyordu guzelim ne yalan soyleyeyim, bence bir an evvel ya rahim filmi cekitrt (hsg idi adı galiba) yada baska bir doktora gorun.. vakit kaybetmenin bir anlamı yok.. ben bebek denemelerinden 6 ay sonra gittim keske daha evvel gitseymisim..

bugun 44. gunum hala regl olamadım maalesef ve bu yuzden esimle birlikte de olamıyorum psikolojik olarak regl sonrasını bekliyorum , bakalım birkac gun daha bekleyip arayacagım doktorumu

Merhaba ben 26 yaşındayım 1 ay önce hastaneye gittim ve muayene oldum şikayetim bebek olmaması idi 9 aydır korunmuyoruz ve olmuyodu muayene sonucu doktor benden tv usg istedi çekildi çeken teknisyen kist 7 cm olduğunu ve laporoskopi olmam gerektiğini söyledi sonuçlarla birlikte dr tekrar muayene etti ve kan istedi tekrar usg çekiceğini ve rahimden sıvı alıcağını dile getirdi sıvı alındı sonucu çıktığında hormon düzeylerimin düşük olduğunu ve bunun da kistden dolayı olduğunu dile getirdi ve bebek olmasını engelliyomuş aml olmaya karar verdim ancak dr tekrer usg çekti 2 gün içinde kist 3 cm e düştüğünü müjdeledi 3 ay sonra tekrar gel dedei ve çıktım güvenemedim başka bi hasteneye gittim orada da kist olmadığını tesbit ettiler peki ben kime güveneyim 10 ay oldu ve ben hala hamile kalamadım....

tekrar başka dr gitmrk istemiyorum muayenelerinden bıktım akıl verin bana şimdiden tşk ederim...:roflol:

merhaba arkadaslar benim ultraonda kist falan görünmüyo ama adetlerim ck sancılı oluyor.bulantı kusma ishal kasıklarım da siddetli bir ağrı oluyor önceden doktora gidince klasik adet sancısı evlenince gecer diyodu evlendim yine geçmedi.kasıklarımda bi şişlik hissediyorum sanki adet kanım gelemiyomus gibi geliyo tuvalete oturup ıkının ca geliyo koyu renkli ve cokaz geliyo ilk gin biraz 2. gün de biraz sonraki dört gün peceteyle sildiğim zaman kahverengi hafif bi renk oluyor buna benzer bi sorun yasayan ve cözüm bulan varmı?bide adetlerim hiç sapmaz gününde olur ama cok az oluyo işte doktora az oluyor deyince yapısaldır 1-2 gün normal diyor ama benim ilk adetimin olduğu yıllar yanı 11 yıl önce 6 gün adet olurdum ve sancısız olurdum 1 sene sonra falan bir adet sancısı basladı ve 10 senedir adetlerim sancılı oluyor ve adet gördüğüm gün sayısı giderek azalıyor.kasıklarıma sıcak su koyunca ve ağrı kesici içince biraz rahatlıyorum.endometriozist yada kist olabilirmi peki ultrasonda neden cıkmıyor baska bişeyle mi baktırmam gerekiyor?napmam gerekiyo benzer seyleri yasayan varsa lütfen yardımcı olun bi gün adetimin tamamen kesikmesinden ve cocugumun olmamsından çok korkuyorum allah hepimize sifa versin

arkadaşlar alttan ultrasonla mutlaka görülür kistler yani görülmeme şansı yok denecek kadar az varsa yani mutlaka görürler diye düşünüyorum ben ama bunun dışında kist olduğu zaman kimilerinde çok az adet gördürüyo kimilerinede çok fazla bu durum kişiden kişiye değişiyo YARENAYŞE arkadaşım senin bikaç daha doktora gitmeni öneririm başka türlü bi sonuca varamazsın

gökçenaydın canım sanada etlik zübeyde hanıma gitmeni tavsiye diceğim biliyosundur mutlaka doğum hastanesi ve gerçektende ordaki işini çok iyi bilen doktorlar var hepside süper bence herhangi birine gidebilrisn bence orda kesin sonucunu alırsın

pıtırcık çok teşekkür ederim 7 cm lik kist 2 günde 3 cm e düşermi bi fikrin varmı peki adet olmamı bekliyorum şimdi 3.günü tekrar gidicem eğer yine bi sonuç alamazsam tavsiye ettiğin yere gidicem bu seferde çok zorrrrr allahım herkesin gönlüne göre versin

Arkadaşlar bişi sorucam evli olmayanlarda çikolata kisti olur mu?Peki ya herhangi bir belirti veriyor mu?Her ay düzenli adet olurum bu ay 4 gün oynadı sadece, ama ilk defa bu ay adetim koyu renkli bir şekilde geldi üçüncü günümdeyim ve halen koyu renkli kan ve parçalar atıyorum ve adet kanaması gibi değil azar azar geliyor hani ilk günler normal olur da son günlerde azalır koyu renkli gelir ya aynen öyle ve başladığından beri böyle devam ediyor açıkçası kistten korkuyorum..Sizce nedir bu???

canımcım bence 3. Gününde başka yere gitme direk benim dediğim hastaneye git bak çok memnun kalıcaksın inan bana hepside dalında uzman doktorlar kistine gelince valla 2 günde okadar hemen küçülebilrimi vallahi şaşaırdım hiç duymmaıştım bir ayda falan olabilride ama 2 günde zor gibi geliyo ama yinede gittiğin zaman doktorlara sor bakalım daha önceden 7 cm di 2 gün sonra 3 cm olmuş olabilrimi diye nedicekler bakalım

tabiki canım bekar evli hiç farketmez herkeste olabilir yani evlilikle falan alakası yok bunun bu çikolata kistleri başka yerlerde biriken kirli kan yani anladınmı canım sendede olabilri inşallah yoktur ama .ya genelde belirtileri dedğin gibi parça pıhtılaşmış kanlarda olabiliyo ama dedimya belki yani olmayadabilir o yüzden bence adetin 3, günü hemen bi doktora git ve muayene ol inşallah yoktur ama varsada en azındna küçükken tedavisini ol eğer çok büyürse ilerlemiş oluyo ve ameliyatla anca düzelebiliyosun

tatlım bana doktorum 4 cm uzerindeki cikolata kistinin hicbir sekilde kuculmeyecegini, aksine her regl de buyuyecegini ifade etti.. cunku regl oldugunda dısarı akamayan bir miktar kan bu kisti olusturuyor ve her reglde oraya biraz daha kan gidiyo.. ve dedi ki ameliyat gerektiren tek kist budur dedi tatlim yada seni gecici menopoza sokabilirler regl olmaman icin.. aman daha fazla vakit kaybetme!

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim pıtırcık yarın dooğru doktora gidiyorumm :)) umarım bi sorun yoktur bu yaz evleniyorum çünkü ve çocuk istiyorumm (

merhaba arkadaslar benim ultraonda kist falan görünmüyo ama adetlerim ck sancılı oluyor.bulantı kusma ishal kasıklarım da siddetli bir ağrı oluyor önceden doktora gidince klasik adet sancısı evlenince gecer diyodu evlendim yine geçmedi.kasıklarımda bi şişlik hissediyorum sanki adet kanım gelemiyomus gibi geliyo tuvalete oturup ıkının ca geliyo koyu renkli ve cokaz geliyo ilk gin biraz 2. gün de biraz sonraki dört gün peceteyle sildiğim zaman kahverengi hafif bi renk oluyor buna benzer bi sorun yasayan ve cözüm bulan varmı?bide adetlerim hiç sapmaz gününde olur ama cok az oluyo işte doktora az oluyor deyince yapısaldır 1-2 gün normal diyor ama benim ilk adetimin olduğu yıllar yanı 11 yıl önce 6 gün adet olurdum ve sancısız olurdum 1 sene sonra falan bir adet sancısı basladı ve 10 senedir adetlerim sancılı oluyor ve adet gördüğüm gün sayısı giderek azalıyor.kasıklarıma sıcak su koyunca ve ağrı kesici içince biraz rahatlıyorum.endometriozist yada kist olabilirmi peki ultrasonda neden cıkmıyor baska bişeyle mi baktırmam gerekiyor?napmam gerekiyo benzer seyleri yasayan varsa lütfen yardımcı olun bi gün adetimin tamamen kesikmesinden ve cocugumun olmamsından çok korkuyorum allah hepimize sifa versin

yarenayse kist olsa ultraschal da gurunur.evlenince gecer demisler ya bu durumdada dougum yaparsan gecer demek lazim.papatya cayi,yesil cay falan icersen daha rahat bir adet donemi gecirirsin.bulanti ve agrilarin icin doktorunun hormonlarina bakmasi lazim.Allah sifaversin

sersa bunu yazmissin:canım çok geçmiş olsun
demek önce eridi. hapı bırakınca bu sefer çikolata kisti oluştu ve farkedene kadar da büyümüştür haliyle
çocuk olana kadar da daha çok var
yaşında küçükmüş
evet normal yolla zor olurmuş diyorlar ama burda kisti olup hamile kalan çok varmış hepsini okudum
umudumuzu yitirmeyelim
inş. normal yoldan kurtuluruz canım
ben sadece 1 ay içtim doğum kontrol hapını sen 1 sene içmişsin acaba bende mi uzun süre kullanmalıyım....

sana cevabim: cok tesekkur ederim ben simdi allaha sukur iyiyim tedavim devam ediyor ama fazla rahatsizlik cekmiyorum tabi evlenince zor gunler beni bekliyor olabilir ama tip cok gelisti olum haric herseye bi care vardir diye dusunuyorum..benim kist daha oncede erimis olabilir ama ben 1 sene sonra baktirdigim icin tam nezaman eridigini bilemiyorum. benim kist 4 cm yasima gore baya buyuktu bunyem kaldiramadi ama eridi sonucta dogum kontrol hapiyla insallah seninkide erir ve dogal/saglikli yollarla cocuk sahibi olursun insallah

slm arkadaşlar ilk önce hepinize geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda rabbim bebişlerinizi kucagınıza almayı nasip eder.bende sizler gıbı çikolata kistlıyim size moral olması açısından yazıyorum.şuan 8 cm lık çikolata kistimle hiç bir tedawi olmadan 4 aylık hamıleyım.şunu demek istıyorum bazen ne yaparsan yap rabbım razı olmadıkca hıcbırsey olmuo.kendınızı üzmeyın stres yapmayın inşallah en kısa zamanda sızlerde bu duyguyu tadarsınız.......

arkadaşlar bende de 4cmlik çikolata kisti var ve 16aylık evliyim şu ana kadar 3 kere hamile kaldım 3ünü de kaybettim yalnız. çünkü ben bir de heterozigotum yani pıhtılaşma problemi var kiste kafanızı takmayın soğan kürünü uygulayın hergün meryem suresini okuyun Allahın izniyle güzel bebeklere sahip olun .herşey Rabbimin elinde yoktan var eden O! SEBEPLERE TAKILIYORUZ...O ol derse oluverir..hepiniz duamdasınız

merhaba arkadaşlar,mesajları okudukça gerçekten moral buluyorum..herkese çok teşekkürler.bende endometriozis hastasıyım.5yıl önce 2.5cm lik kistim laporoskopiyle alındı.izmirdeki bir tıp fakültesindeki doktorlar mutlaka ameliyat olmamı söylemişti ancak sonradan öğrendiğim kadarıyla 5cmnin altındaki kistleri almıyorlarmış bile..1kaç yıl ultrason takibi yaptırdım,görünmedi.daha sonra bekar olduğum için kontrolleri bıraktım..şimdi 1yıllık evliyim,hamile kalamadım.doktora gittiğimde bu kez diğer yumurtalığımda 3.5 cmlik bir kist göründü..doktor beklemeyi önerdi ama endişeliyim biraz..adet öncesi ve sonrası kahverengi akıntılarda başladı,evlenmeden önce olmuyordu oysa.. ameliyatın sebep olduğu problemler olabilirmi,aynı durumu yaşayanlar varmı?paylaşmak istedim sizinle..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…