Endometriosis (Çikolata kisti)

selam arkadaşım bende 3 yıl önce loporoskopi ameliyatı ile 4cm kistim alındı şimdi birbuçuk senelik evliyim ama hamile kalamıyorum bende hem sağda hem solda kistlerim var tekrar oluştu dr tüp bebek merkezine gönderdi oradaki dr tüp bebek dedi ve k,istlerle başlamamı istedi ilk önce ameliyat istememişti tedaviye başladığım iğnelerimin beşinci günü kontrole gittim dr kistlerden yumurtaları göremediğini söyledi ve ikinci ameliyatı olmamı istedi bu seferki açık ameliyat daha sonrada 3sonra tekrar tüp bebek tedavisine hemen geçeriz dedi bilmiyorum benim durumum bu ve çok korkuyorum yumurtalık rezervim azalırsa diye yaşımda 28 inşallah bizimde en kısa zamanda bebeğimiz olur allah isteyen herkeze versin bu hastalık beni çok yıptarrı moral sıfır ama allahtanda umudumu kesmiyorum.

culii,seni yanıltmak istemem ama ben ameliyat karşıtıyım biraz.. ilk ameliyatım için çok pişmanım,laporoskopi büyük oranda yapışıklıklara sebep oluyormuş ve sonuçta bu kistler birsüre sonra tekrar oluşuyor.bende 31 yaşındayım,dr heriki yumurtalığımında iyi göründüğünü söyledi ama yapışıklıklar malesef ultrasonla anlaşılamıyor..geç kalmaktan korkuyorum.

benim de ilski sirasinda cok agrim oluyo o yuzden doktora gidicem aybasinda. ondan once merak ettim, sizlere danismak istedim.

eskiden regllerim cok agrili gecerdi simdi son bi kac reglim o kadar agrili degl. evleneli dort ay oldu ondan olabilir. bir de parca halinde kan demissiniz reglde. benim ilk gunler hep oyle olur bu normal degil mi zaten?

birkac yerde farkli gordum .yapisiklik sadce laporoskopiyle anlasilir diye. yani sadece kist var mi yok mu ogrenmek icin ameliyat mi oluam kafam cok karisti.

ben ilk doktora gittigimde spekulumu actiramamistim. cok korkuyorum. rahim filmi ve vajinal ultrason nasil cekilir daha fazla mi acili oluyo?

doktora gittigimde yuzde yuz ogrenebilir miyim kistim var mi yok mu?

bir de bu iliski sirasindaki aci benim kalcama yani afedersiniz anuse vuruyo. dayanamiorum. kisti olan arkadaslar sizdeki aci da bu sekilde mi?

lutfen yardimci olun.

arkadaşım,benimde 3.5cmlik çikolata kistim var.evliliğimin ilk 4 ayında vajinusmusla uğraştım,sonra geçti ama seninkine benzer bir durum hiç yaşamadım..bir arkadaşımda aynı durum vardı,doktoru iç hastalıklarına yönlendirmiş çünki kalın bağırsak problemleride ilişki sırasında anlattığın gibi sorunlara neden oluyormuş.doktoruna gittiğinde bunuda bir danış istersen.. bu arada ultrasonla kistler %100 görünüyor. yumurtalar bile göründüğüne göre,kistler nasıl görünmesin değilmi:)) Allah yardımcımız olsun

aybish arkadasım ben de cikolata kistimi aldırdım, ve evet dediğin gibi ilişki sırasında da adet dönemimde de aedersin popomun üstüne otoramıyordum bile. evlenmeden önce bi hemşire arkadas demişti rahmin arkaya dogru olabilir diye, ama doktorum öyle bişey demedi ve ameliyattan sonra da o şikayetim gecti allaha şükür..

Merhabalar,

Aylardır yazılanları okuyordum, hic yazmamıstım, artık hikayemi anlatma vaktinin geldigini dusunuyorum, insallah umut olur cikolata kisti olan ve erkek infertilitesinden sorunlu arkadaslar için..
Ocak 2009'da gittiğim doktor kontrolunde sol ve sağ yumurtalıgımda 3êr cmlik cikolata kistlerimin oldugunu ogrendim. Aslında hicbir sikayetim yoktu, sadece bazen reglim normalde az geliyordu o kadar, cektigim adet sancılarını da herkez benim kadar cekiyordur diye dusunuyordum o zamanlar. Doktor 4 ay Yasmin verdi, sonra da bırak ve hamile kalmaya bak dedi, zaten artık biz de istiyorduk fakat nisan'dan beri denememize ragmen olmuyordu, her yolu denedim, ates olctum, yumurtlama takibi yaptım, vs hep bir stres, sıkıntı.. Ben hep kistlere yordum, sonra sogan kurunu duydum, onu da yaptım 2 ay ama arka arkaya, duzgun degil, adetimi daha yogun yasamamı sagladı, ve ben bana iyi geldigine inandım. ama sadece 2 kere yapabilmistim.
Sonra kasım ayına geldik.. doktorumu degiştirdim, zaten aylardır kanım ısınmamıstı, prof'tu ama sevmemiştim. Yeni doktor esimden de test istedi. ve esimin sonucları ile yıkıldık.. ne kadar agladıgımı anlatamam.. ona da caktırmamaya calıstım ama o da cok uzulmustu, hissediyordum.. doktor normal yolla olması bir mucize olur dedi.. olayı kabullendik, varikosel cıktı esimde, randevu aldık ameliyat için. ben de cok cok korkktugum rahim filmi için randevu aldım. Ve o ay, zaten olmaz diye hicbir takip yapmadım, hatta esim yurtdısına gidecegi için sadece o ay bir kere beraber olabilmistik ve sadece zevkine, herhangi bir amac için degil:)
ve inanılmaz bir sekilde ben HAMİLE kaldımmm.. :)))))
Suna inandım ki gercekten kendini rahat bırakmak lazım, hep derlerdi rahat bırak olur diye, evet aklın rahat brıak diyor ama bırakmak mumkun degil.. rahat bırakmazsan hormonların etkileniyormus. ben artık tedaviye baslayacagız zaten diye o ay gecirdigim tek rahat ayımdı:) ve Allahıma binlerce kere şükürler olsun ki tedaviye gerek kalmadan hamile kaldım.. insallah Allahım kucagıma almayı da nasip eder..
Sizlere tavsiyem, gerekli kosulları sagladıktan sonra rahat olmanız.. ne kadar zor beklemek, cok iyi biliyorum.. ve insallah isteyen herkez en kısa zamanda bebişine kavusur..
ben bu sıkıntıları cekerken hep bu siteyi okuyordum, bazen umut buluyor, bazen umutsuzluga kapılıyordum ve gunum berbat geciyordu.. tanımadıgım kac kişi için gozyası doktugumu anlatamam.. o yuzden de sizlere sıkıntılarından kurtulduktan sonra yazmak, umut olmak istedim..
Sevgilerimle...

herkese merhaba
bende 1 bucuk ay once 2.5 cmlik kistimden dolayı açık ameliyat oldum .Ameliyatta yumurtalığımında bir bölümü kist yüzünden alınmak zorunda kalmış.Doktorum şu anda zoladex diye bir iğneye başladı bu iğne geçiçi menopoz yaratıyor .ığne bitince yumurtalama çok olacağı için daha kolay hamile kalabileceğimi söyledi.Umutlarım bazen tükeniyor korkuyorum bir yandanda Allahım hayırlısını versin diyorum.

bende 5ay boyunca yaptırdım zoladexi..ayda birkez,göbekten yapılıyor. 3ay adet olmadım, sonraki 2ayda iğnenin etkisi olmadı adet oldum. Menopoz etkileri(ateş basması,sinirlilik vs) yaşarsın demişti doktorum ama hiçbirisi olmadı,rahat atlattım

bende tekrarlamasından cok korkuyorum ıgneler bıttıkten sonra acaba hemen tekrarlarmı dıye korkuyorum cunku hıc bebek ıcın deneme sansımız olmıycak hasta olmadıgım ıcın yumurtalama sansımda olmıycak.ıgneler bıtınce hemenmı tekrarladı?

selam umut 44 arkadaşım bende çikolata kistinden açık ameliyat olucam haftaya daha önce laporoskopi olmuştum açık ameliyat zormu oluyo,ağrın oldumu ameliyattan sonra ayağa kaçıncı gün kalktın acaba

agrım en basta cok oldu ılk uyanıs bıraz kotu oluyor.Ama bır hafta ıcınde toparladım yanı o kadarda korkulacak gıbı degıl.sakın ol yanı.senın kıstın ne kadar?

Umut44,size kaç iğne verdiler? benim 6taneydi.ama 4.iğneden sonra adet oldum,1ay sonra 5.iğneyi yaptırdım.yine adet olunca 6.yı yaptırmadım artık.. kist hemen oluşmaya başlasa bile büyümesi için uzun bi süre geçiyor.o zaman aralığında hamile kalırsınız inşallah..bu arada benim sağ yumurtalığımdaki kistim alınmıştı,solda bişey yoktu.şimdiyse solda oluştu, sağ yumurtalığım temiz çok şükür.. ama hamile kalamıyorum

bana toplamda 6 ıgne verdı ama 4 bıle yeterlı olabılır dedı.ılk dozdan sonra regl oldum ama ıkıncı ıgneden sonra su an hala bısey olmadı.
benımde sag tarafımdaydı kıstım 2.5 cmdi.ınsallah ıgneler bıttıkten sonra hemen hamıle kalabılırım. amelıyatta yumurtalıgımada zarar verdıgı ıcın bırazını almıslar ama bu ıgnelerle bırlıkte yumurtalıgında kendını toparlıycak dedı doktorum.en buyuk korkumda dedıgım gıbı ıgneler suresınce korundugumuz ıcın bebek sansımız yok ama bıtınce hemen olusursa kıst hıc deneme sansım olmıycak ondan korkuyorum ama dedıgın gıbı olusması zaman alıyorsa bıraz sansım var Allah ınsallah sanada ve hepımızıe bır bebek nasip eder. bız amelıyattan once 10 ay denedık hıc gebe kalma sansım olmadı . umutla beklıyorum

benimkide 2.5cmydi.ama 5cmnin altındaki kistler için asla ameliyata gerek yok diyor şimdiki doktorum.öğrendiğimde çok pişman olmuştum..şimdiki 3.5 cm ve tekrar ameliyat olmayı düşünmüyorum.daha 8aydır deniyoruz zaten.. burda 8cmlik kistle bile hamile kalanları okuyoruz,umutlu olmak için çok sebep var gerçekten:)) amin..Allah hepimize nasip eder inşallah

agrım en basta cok oldu ılk uyanıs bıraz kotu oluyor.Ama bır hafta ıcınde toparladım yanı o kadarda korkulacak gıbı degıl.sakın ol yanı.senın kıstın ne kadar?

ben 3 yıl önce laporoskopi oldum canım ozaman sağda4 cm kist vardı soldada küçük küçük kistler vardı onlar alındı tekrar ettiler şimdi 1,5yıllık evliyim doğal yolla bir hamilelik oluşmadı şimdi sağda yine 4 cm soldada var 2cm3cm dr bu sefer açık ameliyat dedi 3 hafta önce tüp bebek tedavisine başlamıştım dr ilk başta ameliyat istemediğini söyledi ama iğnelerimin 5 ci günü tedaviyi yarıda kesti kistlerden yumurtaları seçemediğini söyledi açık ameliyat olman lazım dedi ve ben çok korkuyorum umut44 arkadaşım yaşım 28 yumurtalık rezervim azalırsa diye.açık ameliyatmı daha iyi yoksa kapalı ameliyatmı acaba bilgin varmı

senin kistin çok küçükmüş ama sen niye ameliyat oldun direk tüp bebeğe geçseydin canım ya senin şansın var çok tüp bebekte kistin küçük çünkü ama belki böyle normal yoldanda hamile kalabilirsin ameliyattan sonra 6 ay içinde.ama ben 2ciye ameliyat olucam için şansım yok bired sağ tüpüm tıkalı solda az tıkalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…