Endometriosis (Çikolata kisti)

doktorum normal yolla bu sekilde 100 tane cocuk dogurabılecegımı soyledı ben dogal yolla en azından bır sene daha denemeyı dusunuyorum amelıyattan sonra eger olmazsa tup bebek denıycez ama esımde cok taraftar degıl tup bebek konusunda.kucuktu kıstım ama yumurtalıgımı kemırmeye baslamıstı o yuzden bıde 1 bucuk senedır sabıt duruyordu ne kuculup ne buyuyordu o yuzden doktorum alalım dedı. acık amelıyat kesınlıkle daha ıyı cunku laparoskopıde kucuk delık oldugu ıcın bazen etrafındakı hucreyı cıkaramıyorlarmıs bu nedenlede kıst hemen olusabılıyormus. bu yuzden ıcını ferah tut acık kesınlıkle daha ıyı.ıgnelerım bıttıkten sonra ınsallah hamıle kalabılırım.
Allah hepımızın yardımcısı olsun culii

amin canım allah isteyen herkeze versin senin yaşın kaç canım.bu hastalık beni çok yıprattı hiç birşeyden zevk alamıyorum artık elimde değil kafama takıyorum çok allah yardımcımız olsun dediğin gibi

yasım 25 bır bucuk senelık evlıyız. 10 ay amelıyattan once dogal yolla olmadı.ınsallah ıgnelerden sonra olur bende artık hıcbır seyden zevk alamaz durumdayım cok kotu takıntılı oldum artık ve cok korkuyorum.Bır yandanda dıyorumkı eger Allah yazdıysa bır sekılde olucak kıstle veya kıstsız .Ama malesef ınsanı bu bekleyıs bıle yoruyor bende artık hayalletıme kavusmak ıstıyorum.Sen kac yıllık evlısın ?

ben birbuçuk yıllık evliyim canım dr biryıl kadar böyle deneyelim dedi ama malesef olmuyo ve çok üzülüyorum

kızlar,yaşlarınız daha çok genççç.. ben 31 yaşındayım..bukadar sıkıntı yapmayın kendinize,psikolojimizde çok önemli,unutmayın...

ben de 21im ve çikolata kistim var ( bikaç ay gözleme aldı doktor ama hala 5cm duruyo öyle

canım biri açık biri kapalı 2 ameliyat geçridim hatta 2. si sırf yumurtalığa zarar vermesin diye iptal edildi 3 ay sonra yapıldı açık ameliyat kesinlikle zararlı laparaskopi bile zararlı ama boyutlar ufaksa laparaskopi ile kist cidarı bile temizleniyor..ilk defa duyuyorum size doktorunuz mu söyledi başka yerden mi duydunuz açık ameliyat daha iyi diye..kendini bilen bir doktor zaten yapmaz açık ameliyat...bu konuda uzman konusunda iyi hocalarda olmak lazım bu ameliyatı...

siz bu bilgileri nerden aldınız bilmiyorum ama doktorum cok iyi bir başhekim yıllarını bu konuya vermiş ayrıcada yakın bir akrabamız .tehlikeli bir şey olsa herşeyden önce beni böyle birşeye atmazdı ama tabiki herkese kendi düşündüğü yada inandığı doğru gelir sizede saygı duyuyorum.

ben bu bilgileri yaşayarak aldım bir yerden okuyup kopyalamadım yani arkadaşım..düşündüğüm ya da inandığım birşeyde yok bunu nette araştırdığın zaman sende göreceksin açık ameliyat her zaman yumurtalığa zarar verir ve yumurtlama kalitesini düşürür...ege üniversitesinde hocaların elinde oldum ben bu operasyonları ve eğer boyutlar laparaskopi boyutları yani 7 cm ve altındaysa açık ameliyat hiçbir şekilde önerilmez ha bak başka bir durum vardır yapılan tetkiklerde patlama seviyesindedir ya da sarmıştır bağarsaklara kadar açık ameliyatla temzilenecek pozisyondadır ama hücreler tezmizlenmiyor diye değil kapalı ameliyatla kist cidarına kadar alınıyor benim göbeğim şu anda hem sezeryan açık dikişli hemde göbek deliğiyle beraber 4 ayrı noktada delik var ordan girip temizlediler..ilkinde 15 cm olduğu için açık oldu ikincide 4 cm olduğu için kapalı oldu
ben doktor değilim ama 10 senedir üniversite hastanesinde kendi hastalığımın takipçisiyim...............

şu anda tüp bebek sonucumu bekliyorum transferimin 4. günü ve sol yumurtalığım açık ameliyat olduğum için hiç yumurta oluşmadı sağda ise az oluştu çünkü geçirdiğim operasyonlar iki yumurtalığıma da zarar verdi..yani kısacası ameliyatın her türlüsü zarar veriyor...

dedıgım gıbı sız yasadıklarınıza ınanmıssınız bende yasadıklarıma o yuzden dıyecek bısey yok.Ikı turlu amelıyatıda denemıssınız gebe kalabıldınızımı en onemlısı bu.
daha dogrusu hepımısın beklentısı bu

umarım olumlu sonuc alırsını.bende ıgnelerım bıttıkten sonra olumlu sonuc ıcın beklemeye baslıycam

umarım inanmakla alakası yok sen inanmışsın galiba ama ben gördüm yaşadım defalarca tanık oldum 8 yıl ilaç kulandım 1.5 yıldır tedavi oluyorum..

dediğin gibi sonuç önemli burda illa birşeyleri kabul ettirmek zorunda değiliz inşallah burdan çukulata kistine karşı kazandığımız savaşı ilan ederiz bir gün...

35deniz arkadaşım bende daha önce laporoskopi olmuştum 3 hafta önce kistlerle başladığım tüp bebek tedavim iğnelerimin 5 ci günü sonlandırıldı sebep yumurtalarım gelişmediği için ve her iki taraftada var çikolata kistlerim dr ikinci bir ameliyatın gerektiğini söyledi ama bu ameliyatın açık ameliyat olması gerektiğini söyledi ozaman madem açık ameliyat daha çok zarar veeriyo yumurtalıklara bana neden açık dedi anlamadım ayrıca sağ taraftaki tüpümdede hidrosalpenks var yaa kafam çok karıştı kistlerimde 4cm bazılarıda 2cm3cm zaten yumurtalarım gelişmemiş ee şimdi açık ameliyattan sonra gelişicekmi peki ya daha kötü olursa çok korkuyorum arkadaşlar napmam lazım

vallahı culii soylıycek fazla bıseyım yok benımde bende senın olacagın gıbı acık amelıyat oldum demekkı doktorlar ıyı olmayan bısey yaparak hayatlarımızla oynuyor benımde en az senın kadar kafam karıstı demekkı bundan sonra bende yumurtlayamıyacagım

arkadaşım hayırlısı olsun tedavin inşallah olumlu sonuç alırsın bu kaçıncı denemen.hangi ilaçlarla başladın tedaviye kaç ünite yaptın iğnelerini birde ameliyattan sonra 3ay menopoza girmen için iğne yapıldımı açık ameliyattan kaç hafta sonra ayağı kalkabildin ağrı oluyormu acaba çok soru sordum ama cevaplartsan sevinirm bende olucam ameliyat

bana da kapalı önerdi 3 doktorum.bunu önermelerinin nedeni de bekar olmammış arkadaşlar eyvahedigeldismile
gerçi ben 2 doktora daha gidicem...ameliyat olmaktan korkuyorum çünkü cidden gördüğüm ve okuduğum şeylere bakıyorum çoğu kişi bebek sahibi olamıyor bu kist yüzünden.yani ameliyat olmamak da çare deil elbette ama olunca da bi yararı yok bence allahın takdirine kalmış tekrarlıcaı varsa yine çıkıor ve asıl önemlisi bu kistin nedeni bulunmadıı için tedavi konusunda da bu şekilde sıkıntılar yaşanıor :'( bn de ilerde çocuk sahibi olamıcakmşm gibi hissediorum

ayy sorma canım ya acayip moralim bozuldu kafam çok karıştı ama burda iki kere açık ameliyat olupta tüpbebekte ikizlere hamile kalanlar doğuranlar var olumsuz düşünme canım boşver olur herşey allahtan yapcak bişey yok hem senin yaşın daha 25 yaşta önemli diyo dr lar.

bende bekardım ilk loporoskopi ameliyatı olduğumda allah yardımcın olsun arkadaşım

yanı benım doktorumda normal yolla bu sekılde hamıle kalabılecegımı soyledı hıc tup bebek falan onermedı.bu amelıyattan sonra rahmım cok temız olup hemde ıgnelerden dolayı bırden yumurtalaycagım ıcın kalabılırsın demıstı Allah kısmet ederse . ben hıc tup bebek dusunmemıstım daha once gerek yok o daha zararlı dıyor herkes. allak bullak oldum arkadasım:çok üzgünüm:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…