Endometriosis (Çikolata kisti)

hem sen ilk kez ameliyat oluyorsun kafanda hiç kötü bi düşünce olmasın canım sen doğal yollardanda hamile kalabilirsin canını sıkma bence

culiii sağol arkadaşım (( umarım kistin nedeni bulunur,hapla tedavisi gerçekleşir, herkes rahat eder...

sağol canım klomenle 2 aşılama geçirdim negatif..ama klomen zaten çok etki etmezmiş
tüp bebkte ilk denemem
puron 300 ünita başladım daha sonra 15 ünite menogon ilave edildi
menopozla ilgili hi bir işlem yapılmadı 25 yaşınd akadar ginmera kullandım 25 yaşında evlendim ara verdim ilaca çocuk olması için tekrar etti 2. yani kaplaı ameliyatı oldum
20 yaşında bekarken oldum açık ameliyatı 2 gece hastanede yattım
evde de 20 gün tam da eylül dü üniversite açılmıştı ve 1 ay geç gittim okula..ve en az 1 yıl kendini koruman gerekiyor ağır iş yok dikkat her zaman

kızlar bu arada benim ilk doktormda eğer evli olsaydın şunu derdiim, ameliyattan sonra 6 ay içinde hamile kaldın kaldın, kalamazsan aşılama şeklinde artık..fln dedi.yani bnm durumum daha kötü gibi bence.dankk diye acı gerçeği yüzüme vurdu resmen.yani bu ameliyattan sonra malesef normal yolla doğum hayal gibi bişimiş...

ınan artık dusunmıycem boyle olunca ınsan dahada kotu oluyor kımı oyle dıyor kımı boyle dıyor
culii .olucagına varır hersey olacagı varsa olucak zaten bosver sende ınan cok kotu oldum.
ınsallah dualarım kabul olurda ıgneler bıtınce dogal yolla kalırım

elbola naber daha karar vermedin mi doktor konusunda umarım sorunsuz bir şekilde hallolur...

canım bütün doktorlar aynı şeyi söylüyor benim haziranda kapalı oldu doktor 6 ay bekleyelim dedi sonra da ilki de açık olunca mecburen kaybedecek vakit olmadığı için tüp bebeğe geçtim..
benim kaybedecek vaktim yok hatta 14 şubatta rapor tarihim bitiyordu onuda beklemedim 5200 lira ödedim sırf zaman kaybetmemek için çünkü tekrar kist yinelemesi demek benim için mahvolmak demek 3. bir ameliyat ,tedavi falan
bu kadar pis bir hastalık yok herhalde kadın infertilitesinde yani varsada ben duymadım

tmm cnm haber vericem,ben 2 farklı doktora daha gitmek istiyorum tabi sırf kendimi kandırmak için bi kaçış bu ama olsun ( belki biri bi hap verir falan..

ben sana ilk konuştuğumuzda söylemiştim demek istemiyorum ben de 20 yaşında bekarken olmuştum ve bana hayatında biri varsa hemen evlen ve çocuk yap dediler yani yıllar sonrasını gördüler..allahım hayırlsıını versin kontrollerini hiç bırakma ben yıllardır 3 ayda bir kontrole gitmekten bıkmıştım artık ama başka çaresi yok...

senin tek yumurtalığındamıydı kist kaç yumurtan oldu kaçı döllendi bende ameliyat olucam bu ay yada şubat gibi 3 ay sonrada tüp bebek tedavisine başlıycam hemen bu tedaviye başlandığında kistler alınmış olucak ama bu üğneler tekrar çikolata kisti yapmazmı bunu merak ediyorum bu artık benim ikinci ameliyatım ve son şansım olucak ya tekrarlarsa tedavi sırasında iğnelerden dolayı

tmm cnm haber vericem,ben 2 farklı doktora daha gitmek istiyorum tabi sırf kendimi kandırmak için bi kaçış bu ama olsun ( belki biri bi hap verir falan..

fatih sendağa da git bak mutlaka en azından 2 doktordan biri o olsun...

35deniz arkadaşım senin tüplerinde tıkanıklık varmı birde ameliyattan sonra hidrosalpenks oluştumu dediğin gibi bende tekrar etmesinden çok korkuyorum çok illet bir hastalık ameliyat oluyorsun geçmiyor tekrarlıyor nasıl bir hastalıktır anlamadım.ameliyattan bu ikinci ameliya olduğunda kistlerin kaç cm lerdi canım

tabi ztn ameliyat için en son ona gidicem ,evet cnm haklısın bana da onu demek istedi tabii.ben zaten 3 ayda bir normal gidiyordum kontrolüme bnm önceden de vardı kistim ama hapla tedavimi oldum geçti.ama ben ztn kendimi bildim bileli hep ağrılı uzun regl olurdum ondan dolayı hep kontrole giderdim sonra ista gittim geldim bikaç ay içinde çat 5 cmlik bu şey çıktı.

evet sol zarar gördüğü için soldan 0 yumurta.

sağdan 6 yumurta oldu 3 tanesi toplandığı anda çöp olmuş kalitesiz
3 tanesinden de 2 si döllendi ve transfer edildi...
seni çok iyi anlıyorum
iğneler evet yumurtlamayı hızlandırğı için yapabilir fakat yapacak diye bir kaisde yok..kontrolleri bırakmayacaksın tedavine ya devam edeceksin ya da hemen doğum kont. ilacına başlayacaksın..

hayır ben rahim filmide çekildeim histeroskopide yapıldı tüplerimin ikisde açık

hidrosalpenks ın neolduğunu bilmiyorum bana böyle bir şey olmadı ameliyattan sonra
2. de 4 cm di fakat dağınıktı bağarsaklara kadar
hatta 2009 şubatta olacaktım doktorum iptal etti bekleyelim dedi ameliyat zarar verir zaten bir tane olmuşsun dedi ama değişen birşey olmayınca 2009 haziranda oldum..

elbola,şimdiden moralini bozma bence.. bende 25 yaşında ameliyat olmuştum,doktorum çocuk sahibi olmak istiyorsan acele et diyince günlerce ağlamıştım.hiç evlilik gibi bir planım yoktu.. 5yıl sonra evlendim,şimdiki doktorum durumumun gayet iyi olduğunu söyledi,aşılamadan bahsetmedi bile..

35deniz,sizde izmirdesiniz.doktorunuz kimdi?birde sol yumurtalığın zarar gördüğünü nasıl anladınız?? 2tane prof.a gittim ben,ikiside vajinal ultrasonla bakıp,1tanesinde 3.5cmlik kist olduğunu diğer yumurtalığım iyi göründüğünü söylediler,birsüre beklemeyi önerdiler.. ama burda yazılanları okuyunca,içime şüphe düşüyor ya yanılıyorlarsa diye.. başka doktorlarada gitmeliyim sizce??

sağol duygu7979 artık ne düşünceğimi şaşırdım.umarım herkes sağlığına kavuşur.

ıyı akŞamlar arkadaŞlar...
Bende 1.5 yıldır bebek ıstıyordum ama bır ay Önce Çıkolata kıstım olduĞunu ÖĞrendım. Bu kıst gebelıĞede engel oluyormuŞ.

evet canım benim doktorum ege üniversitesinde fatih şendağ..laparskopi konusunda uzman göbek deliğinden ilk arhim ameliyatı yapan biraz reklam gibi oldu ama öyle gerçekten işin uzmanı..
açık ameliyatta kistler solu sardığı için temzilenmesi için bıcak darbesiyle zarar görmüş ben 8 yıl boyunca acaba kist tekarladı mı diye 3 ayda bir kontrole giderdim iş okul derken farklı şehirlerde farklı doktorlarada gittim ilk bakan sol yumurtalığın alındı mı diye sordu o kadar zayıf ve belli belirsiz miş ki normalden ufalmış..
çocuk için tedavilere başlayınca daha da net ortaya çıktı sol yumurtalığım da yumurta oluşmuyordu..
herkeste aynı olacak diye birşey yok ama bekarsan u hastalıkla baş etmek için teka çare doğum kont. hapı 8 sene bir kere bile kist çıkmadı ne zaman ki çocuk için bıraktım 5 ay sonra 3 cm çıktı ve 4 cm olunca da haziranda alındı

sana sormak istediğim bu kist çukulata kisti değil mi 3,5 cm olan..
birde bekleme süresinde doğum kont. ilacı verdi mi doktor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…