Endometriosis (Çikolata kisti)

İyİ akŞamlar arkadaŞlar...
Bende 1.5 yıldır bebek İstİyordum ama bİr ay Önce Çİkolata kİstİm olduĞunu ÖĞrendİm. Bu kİst gebelİĞede engel oluyormuŞ.

canım inşallah engel demeyelimde zorlaştırıyor moralimizi bozmayalım inşallah en kısa zamanda gebe kalırsın..

evet benim kistimde çikolata kisti..hiçbir ilaç vermediler..doğum kontrol hapı hayatımda hiç kullanmadım. 5yıl önce laporoskopi oldum.2.5cmlik kistim alındı.şimdide 3.5cmlik var,ne zaman oluştu bilemiyorum tabi,bekar olduğum için bisüre sonra kontrolleri bırakmıştım.. benim doktorum 9eylülde, ata Önvural,alanında 1numara diyorlar ama yinede emin olamıyorum.beklemek değilde kesin bişey söylesinler istiyorum.

zaten en kötüsüde belirsizlik..ama doğum kontç ilacı vermemeleri bilmiyorum ..ben 2002 de ilk ameliyatı olduğumda 1 hafta sonra patoloji sonucu çaıkınca gittik ve hemen ilaca başladım evlenip de çocuk sahibi olana kadar kullanacaksın dedi doktorum ve 3 ayda bir de kontrol çünkü bazı durumlarda ilaç kullansanda nüksedebiliyor..2008 yılına kadar kullandım 1 ayıldan fazladırda kullanmıyorum çocuk için tedavi de tüp bebekte kullandım sadece...

ben ameliyatımdan sonra doktoruma sormuştum,doğum kontol hapı vermiycekmisiniz diye..çünki çevremden kistin önlenmesi için o hapların kullanıldığını duyuyordum.doktorda bana gereksiz olduğunu söyledi,çocuk sahibi olmak istediğinde bırakıcaksın,kist o zamanda oluşabilir.en azından bu sürede doğum kontol haplarının yan etkilerini yaşama demişti..mantalitesini bilemiyorum ama güvendim bende.. başka bişey gelmiyorki elimizden

tabiki güveniyoruz bana doktorum ne söylediyse bende ona inanırım..ama yan etki diye söylediğini anlamadım neyse kafanı daha fazla karıştırma canım ya inşallah en kısa zamanda bu sorundan kurtulursun herşey yoluna girer...

canım inşallah engel demeyelimde zorlaştırıyor moralimizi bozmayalım inşallah en kısa zamanda gebe kalırsın..

inşallah canım çok sağolasın. Bu topiki yeni farkettim bende diğer topiklerdeydim bebek özlemi çekenler diye. Ben 2 yıllık evliyim bir buçuk senedir bebek istiyoruz korunmayı bıraktıktan sonraki ilk 6 ay hamile kalamayınca kontorllerimiz yaptırmak için hastaneye gittik eşimle... Bana hormon onada sperm testi yapıldı sorun yok bir sene korunmasız gebelik olmamaması normal dediler bekleyin dediler bizde bir sene bekledik bir senenin sonunda yine hamile kalamayınca tekrar başka bir doktora gittik oda yine aynı tahlilleri istedi ve yine sorun yok bekleyin dedi ama ben bu sefer dedim özel hastaneye gideyim. Orda sağ yumurtalığmda kist olduğunu söyledi doktorum önce o kistin geçirilmesi gerektiğini daha sonra bebek tedavisi yapabileceğimizi söyledi kist için ca 125 testi yapıldı değer çok yüksek çıktı bir hafta o koRkuyla yaşadım. Sonra testin tekrarını yaptılar normal çıktı. şimdi adet olunca tekrar gidicem adetliyken nasıl bir muayene yapıcaklar onu bilmiyorum... Belki rahim filmi isterim sonra dedi doktorum... Benim hikayem böyle. Geçmişte yazdıklarınızı okudum biraz. Adetlerde neler çektiklerinizi ben korunmayı bıraktığımdan beri adetlerim korkunç kötü geçiyor. Ama bu kist o zamanlarda varsa hormon tahlilinde neden çıkmadı anlamadım.

Son düzenleme:

canım geçmiş olsun gerçekten beklemek sabretmek çok zor ben 1 senedir uğraşıyorum..hormon tahlilinde neden çıkmadı bilmiyorum ama jinekolojik muayenede çıkması lazımdı..inşallah en doğru yol bulunur ve zahmetsiz olarak tedavin sonuçlanır..banada geçen sene rahim filmi çekilmişti inşallah tüplerin açıktır belki aşılama ile bebişine kavuşursun..allahım isteyen herkese nasip etsin bende burdan güzel haber vermeyi o kadar çok istiyorum ki sırf bu çukulata kistine karşı zafer kazanmak için herkese moral olmak için transferin 6. gün 7 gün sonra güzel haber vermek istiyorum...

İyİ akŞamlar arkadaŞlar...
Bende 1.5 yıldır bebek İstİyordum ama bİr ay Önce Çİkolata kİstİm olduĞunu ÖĞrendİm. Bu kİst gebelİĞede engel oluyormuŞ.

mrb arkadaşım
benmde 2.5 cm lik bi çik. kistim var
2. defa klomen ve çatlatma iğnesi kullanışımda çok şükür şuan hamileim
lütfen umutsuzluğa kapılmayın
biras sabretmek lasım
Rabbim neylerse güzel eyler

TeŞekkÜr ederım ardakaŞlar ben umutluyum hep.... SoĞan suyu ıÇıyorum Şuanda adetıme kadar ıÇıcem bakalım adet olunca gel dedı doktor ılaÇ falanda vermedı o yÜzden soĞan suyu ıÇıyım dedım bende Şıfa olsun ınŞallah.
GerÇı bu kıst yÜzÜndenmıdır anlamadım adetlerım fecı dÜzensızleŞtı yanı benım bır gÜn bıle ŞaŞmayan adetlerım Şımdı bır hafta arayla gelmeye baŞladı tam adetım bıtıyo 10 gÜn sonra gene adet oluyorum sankı ıÇım Çıkacak gıbı...

kızlar çikolata kistinden açık ameliyat olucam dr ameliyattan sonra 6 ay lucrinle menopoza sokacağını söyledi ondan sonra tüp bebek tedavisine geçicekmişim 6 ay çok değilmi menopoz için.burdan takip ettiğim kadarıyla 3ay kadar menopoza girenler var.amaç kistlerin tekrar oluşmaması içinmiş bilgisi olan varsa yazabilirmi kızlar

6ay menopoz çok değil,çünki endometrial odaklar ancak kuruyormuş..o iğneler 6ay yapılıyor,ancak bazı aylar etki etmeden yine mens olabilirsin.mesela ben sadece 3ay mens olmadım,diğer aylar iğnenin hiçbir etkisi olmadı..3ay menopozun bile faydası olduğunu düşünüyorum,5yıldır sağ yumurtalığımda kist oluşmadı çok şükür..

arkadaşlar merhaba ben de yaklaşık 6ay önce endometriyozis tanısıyla ameliyat oldum.doktorum yazz isimli hapı werdi.bugün son beyaz tabletlerden içeceğim ama hala adet olmadım.yarın da yeni pembe tablete başlayacağım.pembeyi içersem de hiç adet olamam 1ay boyunca.dr uma da ulaşamıyorum.ne yapabilirim?

ArkadaŞlar amelıyata ne gıbı durumlarda karar verılıyor acaba benım kıstım 3 santım. Doktorum adetlıyken gel yumurtlama durumuna bakalım sonra bebek tedavısıne baŞlarız dedı yanı Çıkolata kıstıyle hamıle kalmam rısklı deĞılmı bende ŞaŞırdım onun Önce ordan alınması gerekmıyormu yanı...

merrhaba jollita...bended de 4,5 cm kist vardı...birkaç doktora gittim.hamile kalamzsın ve mutlaka ameliyat dediler.ancak son gittiğim doktorum kistin 5cm üzerinde olsaydı ve çok ağrılı olsaydı ameliyatı düşünürdük dedi.yakın zamanda haile kaldım ve çok rahat hamilelik geçirdim.şuan oğlu 4,5 aylık...hala ameliyatı düşünmüyorum...iyice araştır.ameliyat yumurta rezervini azaltabilir.

teşekkürler seslem inşallah... zaten bebek olmadığı için gittik doktora kist çıktı... araştırdım çikolata kisti gebeliği zorlaştırıyoruş inşallah hamile kalırımda bebeğimde sağlıkla büyür içimde.
peki senin kistini doğum esnasında almadılarmı yani bazı arkadaşlar öyle yazmışta sezeryanla doğum yaptım bebeğimle birlikte kistide aldılar falan diye... gerçi kişiye göre değişiklik gösterir...

arkadaşlar merhaba bir şey öğrenmek istiyorum.. benimde adet im çok sancılı geçiypor yıllardır başka sebeplerle de dr gittim ultrasonla baktılar minik minik kistler var gibi ancak önemli değil demişti.. hatta ondan önce gittiğim dr daha da vahim (gülelimmi ağlayalımmı) bu senin kaderin dedi :) sancılı adetten bahsediyoruz.. dr bunu dermi ya .. Şimdi belirtileri sizden okuyunca korktum açıkçası birde bununla mı uğraşıcam bendende adet çok sancılı geçiyo ve adetten 1 gün önce kahve rengi lekeler de geliyo acaba ne yapmalıyım.. Kisttenmidir?

bende sezeryanladoğum yaptım.doktorum kisti de alacatı aslında..öyle konuşmuştuk.ancak kist çok derindeymil.kanama olabilir dedi.o yüzden dokunmadık dedi.

merhaba arkadaşlar uzun zamandır forumu ziyaret ediyorum fakat yazmamıştım.bende yaklaşık 6 ay önce çift taraflı iki tane çikolata kistim olduğunu öğrendim.solda 3,sağda 3,5 cm büyüklüğünde.doktorum eşim ve bana 6 ay süre verdi. hamilelik gerçekleşmezse ya laparoskopi ya tüp bebek dedi.kararı siz vereceksiniz dedi.tabi şunu da belirtti.laparoskopide yumurta rezervimin azalabileceği riskinin olduğunu söyledi.son adet dönemimi bekliyorumeğer yine olmazsa 10 gün sonra kontrole gideceğim.kistle birlikte hamile kalan arkadaşlar sizin kistiniz tek yumurtalıkta mıydı? yoksa ikisindede var mı bunu öğrenmek istiyorum.danıştığım başka bir doktor iki yumurtalıkta da varsa hamile kalmamın çok zor olduğunu söyledi.sizden hamilelik haberleri okuyunca umut veriyor.arkadaşlar cevaplarsanız sevinirim...

buraya zafer kazandım hamileyim diye yazmayı çok sitedim ama sonuç negatif ve kazanamadım malesef...

Arkadaşlar Merhaba,

Uzun aradan sonra yeniden siteye girdim. Zaten benim sorunumu yazdıklarımdan okumuşsunuzdur. Ama şu an Allah'a şükür çok iyiyim. Geçen ay kontrole gittim, yeni bir kist de yok. Umarım her şey bu şekilde yolunda gider. Umarım siz de bu kistlerden kurtulursunuz ve bir daha oluşmaz. Sevgiler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…