İyİ akŞamlar arkadaŞlar...
Bende 1.5 yıldır bebek İstİyordum ama bİr ay Önce Çİkolata kİstİm olduĞunu ÖĞrendİm. Bu kİst gebelİĞede engel oluyormuŞ.
evet benim kistimde çikolata kisti..hiçbir ilaç vermediler..doğum kontrol hapı hayatımda hiç kullanmadım. 5yıl önce laporoskopi oldum.2.5cmlik kistim alındı.şimdide 3.5cmlik var,ne zaman oluştu bilemiyorum tabi,bekar olduğum için bisüre sonra kontrolleri bırakmıştım.. benim doktorum 9eylülde, ata Önvural,alanında 1numara diyorlar ama yinede emin olamıyorum.beklemek değilde kesin bişey söylesinler istiyorum.
ben ameliyatımdan sonra doktoruma sormuştum,doğum kontol hapı vermiycekmisiniz diye..çünki çevremden kistin önlenmesi için o hapların kullanıldığını duyuyordum.doktorda bana gereksiz olduğunu söyledi,çocuk sahibi olmak istediğinde bırakıcaksın,kist o zamanda oluşabilir.en azından bu sürede doğum kontol haplarının yan etkilerini yaşama demişti..mantalitesini bilemiyorum ama güvendim bende.. başka bişey gelmiyorki elimizden
canım inşallah engel demeyelimde zorlaştırıyor moralimizi bozmayalım inşallah en kısa zamanda gebe kalırsın..
inşallah canım çok sağolasın. Bu topiki yeni farkettim bende diğer topiklerdeydim bebek özlemi çekenler diye. Ben 2 yıllık evliyim bir buçuk senedir bebek istiyoruz korunmayı bıraktıktan sonraki ilk 6 ay hamile kalamayınca kontorllerimiz yaptırmak için hastaneye gittik eşimle... Bana hormon onada sperm testi yapıldı sorun yok bir sene korunmasız gebelik olmamaması normal dediler bekleyin dediler bizde bir sene bekledik bir senenin sonunda yine hamile kalamayınca tekrar başka bir doktora gittik oda yine aynı tahlilleri istedi ve yine sorun yok bekleyin dedi ama ben bu sefer dedim özel hastaneye gideyim. Orda sağ yumurtalığmda kist olduğunu söyledi doktorum önce o kistin geçirilmesi gerektiğini daha sonra bebek tedavisi yapabileceğimizi söyledi kist için ca 125 testi yapıldı değer çok yüksek çıktı bir hafta o koRkuyla yaşadım. Sonra testin tekrarını yaptılar normal çıktı. şimdi adet olunca tekrar gidicem adetliyken nasıl bir muayene yapıcaklar onu bilmiyorum... Belki rahim filmi isterim sonra dedi doktorum... Benim hikayem böyle. Geçmişte yazdıklarınızı okudum biraz. Adetlerde neler çektiklerinizi ben korunmayı bıraktığımdan beri adetlerim korkunç kötü geçiyor. Ama bu kist o zamanlarda varsa hormon tahlilinde neden çıkmadı anlamadım.
İyİ akŞamlar arkadaŞlar...
Bende 1.5 yıldır bebek İstİyordum ama bİr ay Önce Çİkolata kİstİm olduĞunu ÖĞrendİm. Bu kİst gebelİĞede engel oluyormuŞ.
merrhaba jollita...bended de 4,5 cm kist vardı...birkaç doktora gittim.hamile kalamzsın ve mutlaka ameliyat dediler.ancak son gittiğim doktorum kistin 5cm üzerinde olsaydı ve çok ağrılı olsaydı ameliyatı düşünürdük dedi.yakın zamanda haile kaldım ve çok rahat hamilelik geçirdim.şuan oğlu 4,5 aylık...hala ameliyatı düşünmüyorum...iyice araştır.ameliyat yumurta rezervini azaltabilir.
teşekkürler seslem inşallah... zaten bebek olmadığı için gittik doktora kist çıktı... araştırdım çikolata kisti gebeliği zorlaştırıyoruş inşallah hamile kalırımda bebeğimde sağlıkla büyür içimde.
peki senin kistini doğum esnasında almadılarmı yani bazı arkadaşlar öyle yazmışta sezeryanla doğum yaptım bebeğimle birlikte kistide aldılar falan diye... gerçi kişiye göre değişiklik gösterir...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?