Endometriosis (Çikolata kisti)

arkadaşlar merhaba benimde sağ yumurtalığımda 45 mm lik kist var.doktorum primolu t verdi.soğan kürünü ilaçla beraber uygulasam bir sorun olurmu acaba

minimania kistten nasıl kurtuldun senin adına çok sevindim inşalla benimkide kaybolur da çocuk sahibi oluruz...vereliniortak

adına çok sevindin seslem bebeğinide Allah analı babalı büyütsün.nasıl tedavi oldun anlatırmısın bitkisel bir şey denedinmi?bendede 4.5 cm kist var şuan ilaç kullaıyorum.ya bebeğim olmazsa diye çok korkuyorum.inşallah bende iyileşirim.:Saruboceq:

merhaba bayanlar..benim 1 çocuğum var 4 yaşında ama 2.si 1.5 yıldır olmuyor..doktora gittim ultrasonla alttan baktı vajinal...3 cm lik kist var sağda dedi...adetin 3.günü gel bakalım dedi.eğer duruyorsa rahim filmi isteyeceğim dedi..cuma gidicem tekrar gerçi ben spirali çıkarttığımda bana doktor demişti 2 cm lik kist var sağda ama önemli değil falan diye ozaman dikkate almamıştım 2 yıl önce..şimdi bu çikolata kisti mi oluyor..bence hala duruyor çünkü sağ tarafımda baskı var..bir de bana bu kistle de hamile kalabilirsin dedi doktor..bişe anlamadım..

minimania kistten nasıl kurtuldun senin adına çok sevindim inşalla benimkide kaybolur da çocuk sahibi oluruz...vereliniortak

Canım ben ameliyat oldum çünkü kistlerim çok büyüktü. Laparoskopi ile değil açık ameliyat oldum. Doktorum bekar olduğum için yani hiç doğum yapmamış olduğum için açık ameliyatın daha faydalı olduğunu söyledi. Yani yumurtalıklara daha az hasar veriyormuş böylece yumurtalık rezervinde fazla kayıp olmuyormuş. Yakında evleneceğim inşallah bebek sahibi olmamda da bir sorun yaşamam. Canım inşallah bebişin olur seninde..

aynı şeyleri bende yaşamıştım arkadaşım bekarken açık ameliyat olmuştum solda 13 cm 10 cm sağda 7 cm 3 kistim vardı felaket büyüktüler 5 yıl sonra evlendim sonra tekrar kist çıktı bı sefer laparoskopi oldum ve şimdi tüp bebek le bile olmadı sol yumurtalığım çok zarar gördüğü için yumurta üretmiyor sana tavsiyem arkadaşım evlenince eğer imkanın varsa evliliğini oturttuğuna inandığın en kısa zamanda çocuk yap ben çok pişmanım 2 yıl korunduğum için..
inşallah bziim yaşadıklarımızı yaşamazsın ve kist cidarın tertemiz olmuşken yinelemeden hamile kalırsın...

arkadaşlar uzun zamandır buradan takip ediyorum sonunda ben de ktıldım aranıza demek istemiyorum aslında her neyse benim sorunum sol yumurtalıgımda 2.4cm kist ve sol kanalımda tıkanıklık varmıs doktor direkt laparoskopi dedi ne yapmalıyım bilemiyorum canım da sıkıldı

ArkadaŞlarrrrrrrrrrrrrrr yarın

(tÜp bebek fıyatlarında ındırım ıstıyoruz )

topıĞınde maıl gÜnÜ lÜtfen topıĞe uĞrayıp hazırlanan dılekÇeyı gereklı yerlere maıl olarak atarmısınız

lÜtfen herkese haber verelım

merhaba mahinur 46..
bende hamile kalmadan önce soğan kürünü denemiştim.başka hiçbir ilaç kullanmadım.doktorum zaten deneyn demişti ve ilaç vermemişti.kendiliğinden hamile kaldım.doğumdan sonra doktora gidemedim daha gidince durumlar nasıl bende öğreneceğim...umudunu hiç ytirme ve korkma...benim yakın br arkadaşımda da aynı kist çıktı ve o da üç ay içinde hamile kaldı.şuan 7 aylık hamile ve herşey yolunda...

merhaba arkadaşlar ilk mesajımı geçenlerde atmıştım.büyük bir mucize oldu. allaha şükür 2 gün önce hamile olduğumu öğrendim.kistlerime herhangi bir operasyon yaptırmadım.bu ay yumurtlama dönemimde arı sütü bal polen karışımı alıp kullandım.belki faydası olmuştur denemekte fayda var.yumurtanın olgunlaşmasına ve çatlamasına yardımcı oluyormuş.denemek istersiniz belki.allah hepinize benim gibi bebeğine kavuşmanızı nasip etsin.(Bu arada eşimde 1,5 aydır keçiboynuzu kürü yapıyordu.)

canım tebrikler inşallah bize doğal hamilelik mucize gibi geliyor ama sizin gibi arkadaşları okudukça moral buluyoruz tebrikler tekrar...

deniz arkadaşım çok geçmiş olsun canım benim bu durumda nedesem boş olur seni çok iyi anlıyorum ve çok üzüldüm inan.sana famera protokolü uygulanmışmıydı canım bu tedavinde yumurta sayısını ve kalitesini arttırmak içinmiş öyle duydum.ben de çok korkuyorum bakıyorum çevremde herkez hamile ne kadar kolymış hamile kalmak diyorum inşallah canım en kısa zamanda allah bizede verir bebek çok istiyorum ama hep olumsuz düşünüyorum elimde değil allah yardımcımız olsun

Herkese merhaba,
Bende 9 aydır çikolata kisti hastasıyım ve bekarım.9 ay önce yüzümdeki tüylenmeler için Bağcılar ssk ya gittim ve sol overde 6,5 cmlik kist dediler.MR a girdim CA-125 im 141 çıktı.oradaki Dr bunun büyük ihtimalle çikolata kisti olduğunu söyledi.Bende bu sefer Cerrahpaşaya gittim buradada 5 cm olduğunu söylediler. burada yapılan CA değerim ise 191 di.Beni direk Onkoloji bölümüne Renkli dopplere yolladılar.Renkli Dopplerimi Oradaki bir prof yaptı ve çikolata kisti olduğunu 6,5 cm olduğunu ve hemen ameliyat dedi.Bende bana herhangi bir sıkıntı vermedğini adetlerimin düzenli olduğunu ağrı yapmadığını ameliyat olmazsam ne gibi risklerin beni beklediğimi sordum.Ameliyat olmazsan bu kistlerin dönüp yumurtayı boğduğunu böyle olduğunda da yumurtatalığın işlevini kaybedeceğini yada büyük ihtimalle patlayabileceğinin en kötü ihtimalle de bu kistin bir çeşit iyi huylu tümor olduğunu ve kansere dönüşme ihtimalininide olacağını anlattı bana.Bende hemen ameliyat olmak istemediğimi söylemedim o da 3 ay sonra gel durumuna bakalım dedi.Bende 3 ay boyunca soğan suyu içtim ve dr tekrar gittim ama hiç bi değişiklik yoktu kistte.Bu kez 4 ay yasmin kullanarak küçüleceğini ümit ederek tekra gittiğimde cerrahpaşa ya 8 cm olmuş dediler dünyam başıma yıkıldı.Bu kez 2 ay sonra Bakırköy kadın doğum a gittim.oaradaki bir normal DR bir Operatörün muayenesinden sonra kistin 5,5 cm olduğunu söylediler bende sevinçten havalara uçtum küçülmüş diye.Ama bir gün sonra Ca testimin sonucu 351 gelince sevincim yarıda kaldı.Oradakiler hemen ameliyat dediler.Bende sonra 2 dr daha gösterdim bu sonucu ve kistin kansere dönüşmeye başlayabileceğini ve acil ameliyat olmamı söylediler.Bende araştırarak ve TV de izlediğim kadarıyla Prof dr Ateş bey'e gittim .Yapılan muayene sonrasında kistimin 6.8 cm olduğunu idrar kesesine baskı yaptığını (ki ben sık sık idrara çıkardım) hiç oynamadığını ve kistin içinde beyaz dokuların olduğunu kendisi bana ultrasonda gösterdi.Kistin içindeki beyaz noktaların olmasının kanserli doku olması ihtimal dedi ve CA değerimin 351 olduğunu da görünce 3 gün sonra açık ameliyat dedi.Beyaz dokuların eğer kanserli dokularsa patladığında bütün iç organlarıma da yayılabileceğini söyledi.Ben Laparaskopi olmaz mı diye sordum o da bu kistin ancak açık ameliyatla açıp ne olduğuna bakmaları gerektiğini kanserse lenf bezlerini de alacağını söyledi.üç gün sonra medikal park hastanesinde ameliyata girdim ve çok şükür kistim alındı ve sonucum patalojiden temiz çıktı.Hastanede 2 gün kaldım ve üçüncü gün hiç yatmadım çok rahattım.Bir hafta sonra kontrole gittiğimde 6 ay aralısız yasmin kullanmamı(bu arada sigarayı kesinlikle bırakmam gerektiğini) 6 aydan sonrada duruma göre 7 gün ara verebileceğimi söyledi.Bende sigara kullandığımdan buradan okuduğum menapoz iğnelerinden bahsettim fakat Ateş bey geçici menapoz iğnlerinde kemik erimesini başladığını ve ateş basmalarını yaşayacağımdan tercih etmedi..Arkadaşlar birza uzun oldu ama sizinle paylaşmak istedim yaşadıklarımı.Size tavsiyem soğan suyuyla falan geçiçek yada 4 cm den sonra küçülecek bi rahatsızlık değil bu.DR unuzu iyi seçin boşa vakit kaybetmeyin benim gibi ve bir an önce ameliya diyorsa olun..

slm minimania bende bundan 4 ay önce çikolata kisti ameliyatı oldum araştırman doğru canım doğum yapmamış baynlar kesinlikle açık ameliyat olmalı yumurtalık tamamiyle temizleniyor bu şekilde ameliyat aynı sezaryen ameliyatı gibi inan hiç korkulacak bir şey yok şu an sağlığımı sorarsan iyi ama kilom biraz fazla vermey e çalışıyorum şimdiden geçmiş olsun

ayrıca çikolata kisti 3 cm den büyükse ilaçla tedavisi yok mutlaka ameliyat şart eğer olmza isen zamanla bu kist büyüyor ve yumurtalığına zarar veriyor.

arkadaşlar selam çikolata kisti normal yada vajinal ultrasonda görülürmü acaba ..yani dr hemen anlamrmı muayene sırasında .

arkadaşlar selam çikolata kisti normal yada vajinal ultrasonda görülürmü acaba ..yani dr hemen anlamrmı muayene sırasında .

Evet canım kist hemen kendini belli ediyor normal ultrasonda ama çikolata kisti teşhisi renkli dopller de konuluyor net.

yaa arkadaşlar lutfen birisi bana yardım etsn anladıgım kadarıyla kist 3cmden buyukse ameliyat deniliyo ama benimki 2.4cm ve ayrıca bulunduğu yumurtalık kanalnda da tıkanıklık var doktorum laparoskopi dedi baska bi doktora da gtmedm ne yapmalıyım?

ben fatih beye sordum özel hast.de yapıyormuş.4 milyar ücreti.. :S

ben fatih beye sordum özel hast.de yapıyormuş.4 milyar ücreti.. :S

pardon 4 bin dediğiniz hastane ssk ile anlaşmalı mı.Yoksa anlaşmasız 4 bin mi.Birde hangi özel hastane birde dr.adını tam yazarmısınız rica etsem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…