Endometriosis (Çikolata kisti)

özel cnm,kent hastanesinde olacağım yarın ameliyatım.ayrıca lavman falan yapılmayacak birazdan verilen 2 sodayı içicem temizlencem yani ehuehuhe boshayallersmile
doktorum fatih şendağ bu arada.
sadece orda yapıyormuş bu yüzden 4 milyar patoloji hariç ama.

arkadaşlar merhaba,bende uzun zamandır girmiyordum fotuma.bende endometriozisten 2 defa ameliyat oldum ancak ikinci ameliyatımı olurken doktorum rahim filmi bile istemedi direkt açık ameliyat oldum,sonrasında 2 ay sonra şikayetlerim tekrar edince başka bir doktora tavsiye üzerine gittim.doktor hemen rahim filmi istedi,filmde iki tüpümde tıkalı çıktı ve ameliyatlardan dolayı yapışıklıklar vardı,ayrıca tüplerde sıvı birikintiside oluşmış.tüp bebekten başka çare yok ancak öncelikle 2 ay geçici menapoza sokulucam karın içini ameliyata hazırlamak için.sonrasıda tüplerim alınacak ve tüp bebeğe geçilecek
eğer tüpler alınmadan tüp bebek yapılırsa düşük olma ihtimali çok yüksekmiş.
işte benim hikayemde böyle,üzüldüğüm günler çok oldu ama şuan için güçlü olmak ve olumlu düşünmek zorundayım,bu hastalığı yaşayan herkese Allah sabırlar versin

çok geçmiş olsun..
ben özel medikal park da oldum.ameliyatıma bir prof.birde pataloji uzmanı girdi.PATOLOJİ DAHİL 3.000 Lira ödedim.Ama bir kısmınıda SSK karşıladı.Prof.girmeseydi amaliyatıma ücret daha da düşük olacaktı.Bana da lavman yapmadılar canım sadece aneliyattan 12 saat önce yemek yeme dediler o kadar.Tekrar çok geçmiş olsun....

meraba arkadaşlar hatta kaderdaşlarım:)bende 2006da baya bi büyük 15cm olmuştu artık benimki ameliyat oldum açık ameliyat ozamandan beride doğum kontrol hapı kullanıyorum bekarım evliikte yok ufukta en son geçen sene gittim konrole offf çok sıkıldım artık gitmek istemiyorum ama gitmem gerek ne zor bi hastalık yaa yine evlilerin bi umudu var biz hepten uğraşıcaz bununla evleninceye kadar.şuanda bebek isteğim yok ama olucaktır herhalde herşey nasip ya napalım buda bizim sınavımız herhalde:Saruboceq:herkese geçmiş olsun bana bekar kaderdaşlarım yazarsa sevinirim

buarada bide sigarada kullanıom ben ne gibi zararları var tamam zararlı biliomda yani endometroisize ne yapıoeyvahedigeldismile

arkadaşlar meraba.benim bi kızım var.daha önce gebelik geçirdim yani
bugün dr gittim önceden olan başka bi kistim kaybolmu.ama bana 27mmlik çikolata kistin var dedi.çok üzüldüm.daha önce yoktu böle bişi.bu ay çıkmış.bende gebelik planlıyodum dedim.çoğu kadında engel olmaz dedi...
lütfen bana bilgi verirmisiniz.bu ay yum takibi yaptırcam.
şansım ne kadar....kist sol tarafta...

biz olumsuz düşünmeyelimde napalım canım ya nasıl bir illetse yapıştı mı insanın yakasına düşmek bilmiyor ne zaman ki bir bebek sahibi olcaağız o zaman menopoza kadar ilaç la kontrol altında tutabiliriz..ama o zamana kadar ne yapacağız bilmiyorum en son çare tüp bebekse onu da yaptık bilmiyorum artık..
femarayı bende duydum ama ben tüp bebeği özelde yaptırmıştım şimdi üniversite hast. de yaptıracağım orda nasıl bir karar verirler bilemiyorum eğer özelde devam etseydim doktorum micro doz yapacağız demişti bunu mu kastetti bilmiyorum ama bir kere daha 2 ay arayla 5200 lira veremem en azından rapor haklarımı kullanayım da sonrası allah kerim..

arkadaşlar merhaba,
bende çikolata kisti ameliyatı olanlardanım.bir buçuk ay önce bi operasyon geçirdim.
doktorum her iki ameliyatında nasıl olduğunu anlattı,sizlerinde dediği gibi açık ameliyat diğerine nazaran daha başarılı biz bekar bayanlar için.
doktorlar konusunda çok dertliyim.kaç doktorun yanından ağlayarak çıktım.
lütfen dikkat edin en başta önemli olan doktorunuz..bize moral verende onlar bizi yönlendirenlerde.ameliyata gelince müdahale edemediğimiz için güvenmemiz gerekenlerde onlar o yüzden lütfen doktorlarınıza dikkat edin.
2 ay ilaç tedavisi gördüm ama küçülme olmadığı ve kistin yumurtalıklarıma daha çok zarar vermemesi için biri 7.5 diğeri 2.5 cm olan kistlerimi aldırdım.doktorumun ellerine sağlıkki,intahaplanmada olmadı,dikiş izi denmeyecek bir çizikle iyi oldum.
şimdide yalancı menapoz tedavisi uyguluyoruz.
arkadaşlar ben diğer şehirlerde uygulanan ameliyat fiyatlarının yarısına oldum ve özel hastanede ve aldığım hizmeti karşılaştırılamayacak kadar güzel olduğuna inanıyorum.
ameliyat olmayı düşünen arkadaşlar varsa bence başka şehir demesin gelip olsun gitsin işin maliyeti ve kendine verdiği değer açısından söylüyorum.

arkadaşlar dr bana ameliyat demedi.gebelik deneyebilirsin dedi.burdan okuduğum kadarıyla bana anlatılan kadar basit değil.şaştım ben ya.yokmu izah edecek olan...
dr bana 27mmlik çikolata kistin var ama bişi yapmaya gerek yok dedi.sadece ultrasonla baktı.ve direk bunları söledi..ne tahlil nede başka bişi..bu kadar basit değilse beni yanlışmı yönlendiriyo.başka bi dramı gidiyim.yokmu aranızda bilenbilmiyorumkismile

canım çukulata kisti veya polikistik over ultrasyonda ayırt edilebiliyor boyut küçük olduğu için gerek duymamıştır ama içine sinmiyorsa başka doktora da git derim ben..benim 2. operasyonda banada doktorum 2 cm le hamile bırakmaya çalışalım dedi ama 4 ayda 4 cm e çıkınca laparoskopi yapalım dedi yani sende iyice araştır büyürse problem yaşarsın ama belki doğum kont. ilacıyla küçülebilir ya da kaybolur...

benm sağda 3cm solda 1,5 cm çikolatakistim var arkadaşlar,yaklaşık bir sene oldu öğreneli,ilaç kullandım fayda etmedi,ama büyümede yapmıolar,şimdi bebk düşünüoruz,eşimle bu ay olmadı,önümüzdeki ayda olmazsa ameliyat olmayı düşünüorum,nerde ve hangi doktora olmamı önerirsiniz ve ameliyat olan arkadaşlar hamile kalma olaasılığım varmı lütfen tecrübelerinizi paylaşırmısınız,çünkü buna çok ihtiyacım var,korkuorum ya bebişim olamazsa((((

canm bende de 3,5 cm sağ tarafta bu ay denedik olmadı dr 3 ay dene olmazsa ameliyat dedi,şansımız ne kadar var bende bilmiorum,inş ameliyat gerekemeden hamiş kalırız:uhm:

yasm9766 benimde 2,5 cm civarında bi çıkolata kistim varmış.dr gebe kalmana engel olmaz dene dedi.bende deniycem bakalım kaç aya tutar artık allah bilir.tutmazsa en azından inşallah büyümez...

ayyy inşşş tutar da ameliyata falan gerek kalmaz,benm dr da 2,3 ay dene dedi,bende öle yapcam olmazsa tekrar kontrole gidecem,dr soracam bu durumdayken ameliyat olmadan aşılama ya da tüp bebk yapılabilir mi die ,ameliyat olmak istemiom çünkü hiç bi dr a güvenemiom,rabbim senin de gönlüne göre versn canm

arkadaşlar bende geçen sene şubatın 6 sında laporoskopi geçirdim hacettepe üniveritesinde prof yaptı operasyonu sadece 170 tl muayene ücreti verdim kalan masraflar ssk karşıladı.ben nişanlıyım doktorum bu hastalığın en iyi tedavisnin çocuk yapmak olduğunu söyledi kisti temizledim tüplerinde açık sorun çıkmaz dedi ama bunu bi sene önce söyledi ben bu yaz evlenicem kist oluşmuş olabilir tekrardan, doktora gitmeye korkuyorum kisti operasyondan sonra tekrar edenler var mı bilgileri paylaşırsanız sevinirim bu konuyu çok kafamam takıyorum lütfen birbirimize destek olalım

canım dr sana doğum kont. hapı varmedi mi evlenene kadar yani çocuk düşünene kadar tekrar etmesin diye bende bekarken açık ameli.oldum 8 sene ilaç içtim evlendikten sonra bırakınca buna rağmen tekrar etti ve geçen sene laparoskopi oldum..
hemen ilaca başlatmıştı doktor.ama başka bir durum varsa bilemem bunun garantisi yok inşallah tekrar etmez...

ilaç vermedi canım ama kontrole gidince sorarım. başka bi durum yok sadece çocuğun olur endişelenme dedi ama ben kontrole gitmeye bile korkuyorum tekrarladı diyecek diye umarım oluşmusa bile küçüktür

arkadaşlar bende bugün yine dra gittim yum takibi için.ama bu dr bana sol overde 15mmlik bi kist var ama çikolata kistin benzemiyo.kormana gerek yok demezmisempatiksalakcinni
şaşırdım.şimdi neye inanacağımı şaşırdım.dra 27mmlik var başka dr dedi dedim.yok dedi.yumurtalığı gösterdi.var ama kist bu çikolata kisti değil korkamna gerek yok dedi....inşallah dediği gibidir...

korkmana gerek yok mmlik kistler sorun yaratmaz gerekirse ilaçla baskılarlar geçmiş olsun

çok sevindim canm inş benmkide normal kisttr çok korkuyom,ameliyatta olmak istemiom ben ,normal kistsse çocuk düşünüorsanız bir an önce başlayın derm canm ben,inş gönlünce olur herşey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…