Endometriosis (Çikolata kisti)

sevalcim,ameliyattan sonra tüplerin zarar görmemesi çok güzel,herkes laproskopi sonucu tüp rezervleri zarar görürü diolar,hangi dr ve hastanede oldun canm ameliyatı,benmde olmam gerekirse aklımda ossun,bu arada sakın korkama canm biliosun insanın korktuğu başına gelirmiş,inş tekararlamamz

arkadaslar ıkı hafta once acık cıkolata kıstı amelıyatı oldum kavun buyuklugunde ve yumurtalıkları hep ertımıs zara cevırmıs bu yuzden sol yumurtalıgımı aldı dr
sımdı bana 1 yıl menepoz tedavısı uygulamak ıstyor ama ıgne yontemıyle bnse pek yanasmıyorum sonrasında yumurtalık zaten tek rezervını kaybeder dıye olmak ıstemıyorum
kafam cok karısık arkadaslar bı yardım edın ne yapmalıyım

cnm merhaba, bende gecen sene ocak ayında laparaskopi oldum..kistler temizlendi ve tüpler açıldı çok şükür..ama ben bu süreç içinde 2 kez aşılama bile olmama rağmen gebelik elde edemedim, öyle çok korktum ki kistler tekrar oluştu ve tüplerimi kapadı diye...aralık ayında çektirdiğim hsg de ve kontrollerde kistin tekrar oluşmadığı, tüplerimin geçirgen olduğu görüldü..yani tekrarlamamış çok şükür..içini ferah tut, umarım tekrar etmemiştir..ve evlendikten sonra bebek için çok bekleme derim..herşey gönlünce olsunopuyorumnanaktan

hacettepe üniversitesinde oldun prof dr selçuk zeki tuncer yaptı gerçekten iyi bi cerrah tavsiyene uyucam korkmamaya çalışıcam sağol canım

geçmiş olsun canım umarım benimkide temiz çıkar. işallah en kısa sürede gebeliğinde olur ben evlenince hastalığımdan dolayı zaman kaybetmek istemiyorum ama ne olacağı belli deil tabi ama allah isteyen herkese nasip etsin

doktoruna güveniosan tedaviyi uygula ama güvenmiosan başka doktorlarada danış geçmiş olsun....

merhabalar.
ben de geçen ekim ayında portakal büyüklüğünde bir çikolata kisti aldırdım...
ameliyattan önceki gün kan tahlilimde ca 125 değerim tamı tamına 1699du!
doktor açık ameliyata gerek duymadı, çünkü laparoskopi her doktorun yapabileceği ve altından kalkabileceği bir iş değil. ama ca değerimin yüksek olması bizi çok korkuttu, ameliyata yumurtalığımın alınabileceğini göze alarak girdim. çünkü eğer kötü bir durum varsa açık ameliyata dönüp yumurtalık alınacaktı. çok şükür öyle bir durum olmadı, 3 ay menopoz iğnesi vuruldum, şimdi yasminle devam ediyorum. ultrasonum da tertemiz çıktı, tekrar etmiyor tedavi aksatılmazsa...
gerçekten illet bir hastalık, allah acil şifalar versin hepimize...
sevgiler.

canım merhaba kistlerin çok küçük ben beklemeni tavsiye ederim.benim karşılıklı biri 3 cm biri 3,5 cm iki çikolata kistim vardı.doktor altı ay gebeliği denememizi istedi.biz bu süreden 4 ay öncesi bebek denemeye başlamıştık. tam onuncu ay hamile kaldım.bu son ay da olmasaydı laparoskopi olacaktım.iyiki beklemişim.bir iki ay çok kısa bir süre ben beklemeni öneririm.kistlerin de büyümüyor hem

kistle gebe kalmak mümkün yani:)buna sevindim.......

darısı başımıza inşallah!rabbim duy sesimizi nolur!

slm arkadaşşlar.3 yıldır endometriozis hastasıyım.kistlerim 4,5 cm e kadar büyüdü ama yazın patladı.daha öncede çok rahatsızlnıyordum ama dr a gitmiyordum.sanırım o zamanlarda patlamış.eşimdede sperm aglutinasyonu var.mikro yaptırdık olmadı.1 kez de doğal yoldan gebe kaldım düştü.şuan kistlerim yine var ama boyutu yarın belli olacak inşallah.Adetim pts bitti ama cumaya kanamam oldu ve sonra kahve rengi akıntı gelmeye başladı.pet kullanıyorum.az önce yine kan geldi yarın acile gidicem.sizde böyle şeyler oluyor mu?

ayyyy canm çok güzel bu dediklerin valla moral oldu ama ben bu kadar süre bekeleyemem olmyor die ümidimi kesrim,sen ne güzel pes etmemeişin bi iki ay daha uzatayım öelyse inş bizimde yüzümüz güler canm ,

ayyyy canm çok güzel bu dediklerin valla moral oldu ama ben bu kadar süre bekeleyemem olmyor die ümidimi kesrim,sen ne güzel pes etmemeişin bi iki ay daha uzatayım öelyse inş bizimde yüzümüz güler canm ,

canım sana yazdığım cevabı birkaç arkadaşın daha okuduğunu gördüm.2-3 hafta kadar önce genel olarak yazmıştım belki faydalı olurum diye.ben bu hamile kaldığım ay arı sütü bal polen karışımı bir macun alıp kullandım. aktardan almıştım.son adetiimden sonra yumurtlama dönemimde kullanmam gerektiğini okumuştum bir yerden.eşimde aynı ay keçiboynuzu kürünü denedi(bir buçuk ay öncesinde başlamıştı bu küre)faydası olmuşmudur bilmiyorum ama denemekte fayda var.bir zararı da yok. bu şekilde yumurtaların daha çabuk olgunlaşıp çatladığını okumuştum.inşallah sizlere de faydası olur.buna vesile olmak da beni çok sevindirir.ümitsizliğe kapılmayın arkadaşlar.yaşadığım için söylüyorum.inanın foruma üye olmadan aylardır buradaki yazıları takip ediyorum.kistlerle hamile kalan varmı diye kendime ümit aradım durdum.ümidimi tam anlamıyla kaybetmeye başladığım anda hamile kaldığımı öğrendim.sizleri çok iyi anlıyorum. sakın pes etmeyin.şimdi keşke bu kadar üzülüp ağlamasaydım diyorum.en önemlisi dua arkadaşlar.allahtan dileyin.allah isteyince verince olmayacak şey yok.en kısa zamanda sizlerinde bebeklerinize kavuşmanızı diliyorum.

teşekkürler canm desteğin için,evet dediğin gibi rabbim isterse hiç bi şey mani olmaz ,bende çörek otu tozu ile bal karışımından bi tatlı kaşığı yiyorum hergün oda yumartaları güçlendiriomş,ayrıca soğan kürünü de yapıorum,rabbim aratmasın inş,tez zamanda bizi de güldürsün....

Canlar bende de malesef Endrometriosis kisti var sağ yumurtalıkta 6cm sol yumartalıkta da 2 tane daha küçük boyutta var doktor ameliyatı tavsiye etmiyor çünkü bunlar her adet döneminde tekrarlanan kitlelermiş çünkü yumurtlama rahim içinde olmuyormuş bu nedenle de ameliyat çare değilmiş.Doktor bana 2 yıl boyunca Yasmin kullanmam gerektiğini söyledi hatta ben 6 aydan uzun süre kullanıldığında çocuk olmama riski çok yüksekmiş diye doktora sordum ama o kesinlikle hayır dedi asıl o tedaviyi uygulamassan bu kitlelerden dolayı çocuğun olmaz dedi.Benimde kafam çok karıştı o ilacın çok yan etkisi var nasıl kullancam ben onu ya karar veremiyorum sanırım başka çarem yok kullanmak zorundayım da yan etkileri nasıl hafifletcem ki :bbo: Buarada bende Ca-125 ve Ca-19 baya yüksek çıkıyor oda bu kitlelerden kaynaklanıyormuş.

Ayrıca bu sorun için çok doktor dolaştım hatta ilk Kurban bayramında sancılanıp acile gittim oradaki doktor apandis zannedip hemen ameliyata alacak oldu ama biz hastaneden kaçtık.Sonra o kadar çok Kadın doğum uzmanı gezdim ki size anlatamam hepsi hemen ameliyat dedi fakat bizim içimize sinmedi sonuçta daha evlenmedim ve bebişim yok ki ben çocuk hastasıyım.En son Ege üniversitesine ve dokuz eylülden çok çok iyi olduğunu duyduğum bir profösöre gittim onlar kesinlikle ameliyat olma dediler işte her ikiside hapı kullanacaksın başka çaresi yok dedi :çok üzgünüm:

meraba arkadaşlar özellikle deneyimlerinizden faydalanmak istiyorum. belirtilerim endometriosise çok benziyo o yüzden tedirginim. şiddetli adet sancıları adet günümden bikaç gün önce başlıyor. hatta bikaç saat önce yaşadığım sancı sonrası nette gezinirken buldum bu sayfayı. şu an kahverengi ve siyaha yakın akıntılarım var bikaç güne kadar adet olurum galiba. adetim bittikten sonra hemen doktora gitmeyi düşünüyorum. yoksa şu durumda da gitsem olur mu? kafam çok karışık biz çocuk düşünüyoruz 4 aydır deniyoruz eğer böyle bir sorunum varsa çocuk olmasına engel olur mu?

Tatlım bence adetin başlayıp bitmesini bekleme eğer pazartesi daha adet başlamamış olursa doktora hemen git çocuk içinde endişelenme inşallah tedaviden sonra hemen olur ama tedaviye biran önce başlaman gerekli ihmal etme.Şeker Adet döneminde ki şiddetli ağrı dışında bel boşluğunda da ağrı oluyor mu?Ayrıca kusura bakma sormam gerekli biraz özele giriyor ama cinsel birleşme sırasında da ağrı yaşıyor musun bunlar en belirgin özellikleri endometriosisin de o nedenle sotuyorum? :kedi:

cevap verdiğin için teşşekkür ederim. bel ağrıları adet ağrısıyla beraber oluyor diğeri ise afedersin ama çok ileriye girince oluyo. ultrasonda bakılınca görülür mü yoksa alttan muayene gerekir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…