Endometriosis (Çikolata kisti)

canm şimdi 2 sene hapı kullandktan sonra kist eriyormuymuş ki ,benm dr da bu kistler çok yoğun ve duvarı kalın olduğu için ilaca cevap vermez boşuna hap kullanma,amliyat olcaksın dedi

canm şimdi 2 sene hapı kullandktan sonra kist eriyormuymuş ki ,benm dr da bu kistler çok yoğun ve duvarı kalın olduğu için ilaca cevap vermez boşuna hap kullanma,amliyat olcaksın dedi

Tatlım banada doktor ameliyat çare değil diyo her adet döneminde biz seni ameliyat mı edicez dedi acaba sende ki de edometriosis kisti mi ki doktor bana bilgi verici 2 sayfalık bir kağıtta verdi bu kist ve rahatsızlık hakkında bilgi var orada da ameliyat çare değil diyo yurt dışıda dahil sadece hormon tedavisi deneniyormuş oda biraz olsun onu bastırmak için yani oda kesin çözüm değil fakat şuan sadece o yapılabiliyormuş.
Aslında beni de manisa da ki doktorlar hemen ameliyat etmek istiyordu da ben güvenemedim ondan şimdi izmir de bir profösöre gidiyorum aynı zamanda ege üniversitesine de gidiyorum onlar ameliyata hiç sıcak bakmıyorlar.

Tatlım cevap biraz geç oldu kusura bakma bilmiyorumkismile Fıstık ben bekarım o nedenle çok fazla su içip iyice idrara sıkışınca ultrasonla bakabiliyorlar.Ancak sen evliysen alttan ultrasonu tercih edeceklerdir.Çünkü doktor ona daha sıcak bakıyor direk kisti içeriden görebildiği için.

Canlarım burada birbirimize yardımcı olucaz derken yanlış bilgilendirmeyelim. Çünkü bu endometriosis kisti normal kistlerden farklı yani normal bir kisti ameliyatla alıyorlar oda adet döneminde sancı yapıyor.Fakat bu endometriosis kisti için ameliyat hiçbir zaman çare değildir.Ve bu kist çok nadir görülür 100 bayandan sadece 1 yada 2 sinde olurmuş.Bu kist bel boşluğunda ağrı yapıyor ayrıca cinsel birleşme esnasında baya şiddetli bir ağrı yapıyormuş bu nedenle bu kisti olanlar için evlilik biraz sorunlu oluyormuş.Bende bunun için çok güzel bilgilendirici bir yazı var.Eğer tarayıcı ayarlayabilirsem sizinle onu paylaşayım.Bilgi amaçlı doktor bana verdi oda Amerika da ki doktorlar tarafından hazırlanmış Türkiye içinde Türkçe tercüme edilmiş.Yani adet dönemi sancılı olan her arkadaş hemen panik yapmasın belki normal bir kist yada kitlediler.Mesela benim annem sağ yumurtalığını kitleden dolayı aldırdı ama öncesinde maşallah 3 tane gayet sağlıklı çocuğu olmuş.Yani kist var diye hemen ümitsizliğe kapılmayın bakarsınız normal bir kisttir ufak bir tedaviyle herşey hallolur sizinde gayet sağlıklı bir bebişiniz olabilir.ınşallah Rabbim herkese şifa verir.

arkadaşlar merhaba öncelikle hepinize çok çok geçmiş olsun ve ALLAH hayırlısıyla kısa sürede bebeğinize kavuşturup sağlık versin hepinize.. ben 1 yıl önce dış gebelik geçirdim ve açık ameliyatla sağ tüpüm alındı .. bir senedir düzenli kontrollerimde herhangi bir problem yoktu fakat bu ay dr adetimden 1 hafta önce ultrasonla baktığında sağ tarafımda 2mm lik bir kist olduğunu ve bu kistin çikolata kisti olabilceğini söyledi ... CA 125 tahlili istedi ve değerim 7, 6 çıktı.. ama dr la tekrar görüşme şansım olmadı çünkü bağırsak enfeksiyonu sebebiyle hastanede yattım ve yeni çıktım.. açıkcası şimdi çok merak ediyorum ve sizlerden yardım biraz bilgi almak istiyorum bu değer kesin olarak tanıyı koyarmı yada sadece yardımcı bir tetkikmi.. gerçekten çok tedirginim tek tüpümün olmamasıyla zaten şansım az yani hiç yok değil ama yinede süreci uzun.. şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için

Tatlım Ca 125 çok yüksek çıkmamış büyük ihtimalle endişelenecek bişey yoktur ancak sen yinede hatta mutlaka doktor kontrolünü ihmal etme olurmu yerimseniben Buarada çok çok geçmiş olsun tatlım Rabbim inşallah hayırlısıyla sağlıklı bir bebiş nasip etsin. :Saruboceq:

çok teşekkür ederim canım biraz olsun yüreğime su serptin buna çok ihtiyacım vardı gerçekten ...

canm benm de 1 sene önceki tahlilimde ca125 55 civarıydı,yazın ölçtürdüm 9 çıktı ama kist hala duruyordu,birde benm adet sancılarım o kadr şiddetli değil,ilşki sırasında da çok canm acımıo baan var ama o da rahmim ters benim ondan kaynalanıo die düşünüorum,2 ay oldu korunmayalı,bu ay da karnım ağrımaya başladı bu ayda olmayacak sanırım,superisi canm bi de senin dr un amleyita sıcak bakmıomş ya ,benm dr ben bebek düşünüoz deyince ameliyat olmalısın o zamn dedi,çünkü benm kist 1 sene oldu büyümüo,bana zararı yok da işte bebek düşünüoz olmazsa die korkuorum(((

canm sana bi tavsiyem var we internetten iyice araştr derim ben,sen bekarsın,bebek de düşünmediğine göre,şimdi doğum kontrol hapı kullanacaksın 2 yıl,bu kist erimeye erimeyecek,yani hapa cevap vermiomş,o yüzden allah korusun çok ciddi yan etkileride var bu hapın bence sen hiç hap kullnma beslenmene dikkat et,bak ben geçen sene öğrendim kist olduğunu,o gün bugün beslenmmeme dikkat ediorum,çok şükür büyüme olmadı ,çayı kahveyi bıraktım kesinlikle peynir yemedim aslında süt ve süt ürünleri yenmemeliymiş,etten uzak dur yemmeye çalış bol bol sebze ye,antitoksidan yiyeceklerden ye,sigara kullnma,bitki çayı iç bol bol özellkle adet dönemin yaklaşırken,zeytin yağı kullan,bol bol c vitamini al,vs bak istersen endometriosis hastalığında beslenme die gir canm google ye ,yani bana göre faydası oldu sanki .yok olmadı ama büyümedide ,bi de bebiş olsa:)))

of kızlar ya bu acık kıst amelıyatı ne zormus 1 ay oldu hala ıyılesemedım
bıd ebn ne zman hamıs kalcam ya dr 1 yıl sora dıyo neyapsam bılemıyorum

Tatlım yorumunu yeni gördüm kusura bakma biraz geç oldu :kedi: Aslında hapa bende çok karşıyım cidden çok yan etkisi var gerçi doktor onun şuan en iyi hap olduğunu söylüyor ama sonuçta vücuduma dışarıdan hormon veriliyor yani ne kadar iyi olursa olsun vücut dengesini bozmaya yeter bence. Canım benim Ca 125 değerim inanılmaz yüksek çıkıyor hatta siz 8-9 gibi tek basamaklı rakamları yazdığınızda gözlerime inanamıyorum benim 186 olduğunu biliyorum adet sonrası dönemde de 90 oluyo yani yine çok yüksek :bbo: Bide bende 3 aydır izleniyorum ve sağda büyük bi tane varken şimdi sol yumurtalığımda da çok büyük değil ama iki tane var yani neyapacağıma inan bende bilemiyorum çok kararsızım senağlama Buarada ben beslenmenin etkili olduğunu hiç duymamıştım tatlım dur onu bende araştırayım zaten alkol ve sigara kullanmıyorum bitki çaylarınıda çok seveerim ama işte kahvaltıda peynirsiz yapabilirmiyim onu bilmiyorum gerçi sağlık için onuda yaparım şunlardan yeter ki kurtulayımda CADIARZU
Buarada canım beni en çok endişelendirende sağlıklı bir evlilik hayatının olmaması yazısıydı sakın kimse beni yanlış anlamasın sonuçta azmış kudurmuş değilim ama bir evlilikte en doğal olması gereken cinselliktir ama bu durumda çok ağrı oluyor diye duyunca demek ki evlenmeyi aklımdan çıkarayım diye düşündüğümde oldu. Senin yazın içimi ferahlatmadı desem yalan olur sen sonuçta evlisin demek ki o kadar da karamsar olmamak gerkliymiş. Bide canımcım çok uzattım farkındayım ama son bişi sorsam sana doktor kistinle ilgili Endriometriosis mi diyo yoksa çikolata kisti mi diyo acaba benle aynı teşhis mi sana konulan diye merak ettimde CADIARZU
Sende bebek konusunda sakın ümitsiz olma ballım inşallah Rabbim biran önce size hayırlı sevimli ve sağlıklı bir bebiş nasip eder dualarım her zaman seninle tatlım :Saruboceq:

slm güzelim,yukarda anlattığım gibi canm geçen sene bu zamanlar ölçtürdüğümde 55 çımıştı,sonra ben dediğim gibi beslenmeye başladım,2 ay kadar gökçek iksiri die bişey var internette,çikolata kistini kesin eritir die yazısını okudum we swtın alıp kullndım,250 milyona yakın param gitti,pek düzenli kullnmadım açıkçası tadı çok çirkin,sarımsak ağırlıklı bişey ama onunda etkisi oldumu olmadı mı bilimiorum yazın ölçtürdüğümde 9 ,5 falan çıktı,yazdan bu yana da hiç ölçtürmedim canm ama büyüme yapamaış bu hafta hamiş kalıp kalmadığım belli olur ,kalmazsam önümüzdeki hafta sonu kontrole gidecem o zamn sana daha sağlıklı bilgi veririm,ama kesinlikle beslenmenin etkisi war özllikle kırmızı et tüketme canm,birde evlendikten sonra ilişkiden korkma canm ya eşinle anlaştktan sonra onu zevkli hale getirecek bi sürü teknik geliştirosunuz zaten aranızda:))))dr bana çikolta kisti dedi ama raporlarda falan endometriozis yazıo canm bilmiom valla benmki nedir,zaten endometriozis olduğu kesin tanısı laproskopi sonucu anlaşılıormuş,bi de şunu tavsiye edyim çörek otunu toz haline getirip balla karıştırark ye he gün bi tatlı kaşığı genel sağlığın içinde çok faydalıymış,her derde de devymış.duaların ve temnnilerin için çoooook teşekkürler güzelim,inş güzel hberler verebilirim sana

arkadaşlar bendeki 3cmlik çikolata kistide kendiğinden kayboldu.doğum kontrol hapı vs hiçbirşey kullanmadım.mensimden sonra 2hafta kahverengi lekelenmeler olmuştu,çamur gibiydi resmen..çok endişelendim oysa kisti atıyormuşum.doktorum bile şaşırdı..kist varken 25gün olan mens periyodumda 29gün oldu yani düzene girdi..ameliyat için sakın acele etmeyin bence..
Superisi,çikolata kist ve endometriozis kesinlikle aynı şey,birde ilişki sırasında bende hiç ağrı,acı yaşamıyorum..bunu çok önemseme.evlenmeyide aklından çıkarma:)
Beslenme konusunda yazdığınız diyetide daha önce duyduğum için doktoruma sormuştum,güldü alakası bile yok dedi..sadece alkol ve sigaranın tetiklediği kesinmiş.
Çörek otu bal karışımınıda hamileliğe yardımı oluyor diye okumuştum.geçen ay hemen denedim,buay yine 26.gün mens oldum.biraz korkuttu beni.çünki çörekotu kist yapıyor diyenlerde var..çörekotunu iyi araştırın,evet birçok faydası var ama herkeste aynı etkiyi yapmıyor..

arkadaşlar yazdıklarınızın çoğunu okudum.ben de yıllardır adet dönemlerde sancı şeklinde ağrı çekmekteyim.3 yıl önce kistim çikolata kistlerim olduğunu öğrendim.Bu zamana kadar 9 doktor 3 profesöre gittim.Profların hepsi ameliyat dedi ama ben olmadım.Ama şu bir gerçek ki ameliyatın çözüm olmadığını da söyledi bu proflar.Eğer çocuk düşünmüyorsanız evli olun veya olmayın doğum kontrol hapı kullanmak azcık küçültmekte yanında büyümesini de engellemekte aklınızda olsun.Bu arada Yasmin piyasadaki en az yan etkili ilaç haberiniz olsun.bir doktorum her öğünde yemeklerime ısırgan otu tohumu serpmemi söyledi.ben faydasını gördüm bilginize.Allah hepimize sağlık ve bebişler nasip etsin arkadaşlar.

canım sana katılmıyorum
ozelıkle dr lar cocuk OLMIYAN kadınlara acık amelıyat onerıyor cunkı amelıyattan sonra hamıle kalma sansı cok yuksek
sen son care amelıyat dıyosun ama kıst varken hamıle kalamyıruzkı??? cocuk dusunmesek haklısın dogum kontrol hapı kullanırız ama bız hamıle kalmak ıstedıgımız ıcın ve dr larda bunu bıldıgı ıcın hemen amleıyat dıyolar
bn 5 dr gıttım hepsıde amlıyta dedı ve en sonunda oldum
bagırsagı sarmıs karında su bırıkıntısı olmus karında yapısıklık yapmıs yanı olmasaydım rahımı almaya kadar ılerlıyodu
oyuzden amlıyat son care degıl bnce olunması gerekn bısı ...

kızlar benim 1 haftadır adet dışı kanamam ve kahverengi akıntım var çok korkuyorum yarın doktora giddicem ama inaşllah kötü bişey çıkmaz(( 5 yıl önce bende çok küçük çaplı kist oluşmuştu.doktor doğum kontrol hapı verdi onu 6 ay kullandım sonra kontrole gittiğimde ilacı kesebilirsin sorun yok dedi .geçen sene yine şikayetim oldu gittim bişey çıkmadı ultrasonda. uffff yarın gene gitcem kasık ağrım var 2 gündür duramıyorum ...........

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…