Endometriosis (Çikolata kisti)

ttb@ttb.org.tr; info@tjod.org; tsrm@tsrm.org.tr; utd@utd.org.tr; dernekmerkezi@utd.org.tr
arkadaşlar bu adreslere mail atın türk jinekoloji derneği hukuksal süreç başlatmış bizi cevap geldi dava açılıyormuş lütfen sizde mail atın sayımız çoğalsın
ne yazarsanız yazın kendi duygularınızla...

arkadaşlar bende endo hastasıyım bu hastalığın en illet olduğunu biliyorum aramızda bekarlarda var evli olup çocuk isteyenlerde sizde bize destek olun ve sesimizi duyuralım..

benim sağ yumurtalıkta 2,5 civarında kist teşhis edildi.çukulata kisti olablr dedi doktor.YASMİN ilaç verdi.şimdi onu. kullanıom.3 yıllık evliyim.çocuk yok.ama artık düşünüyoruz.acaba bu kist gebeliği engeller mi?moralim çook bozuk...

ben de ik buçuk sene önce açık ameliyat oldum,benim kistim de 7.5 santimdi.Adet zamanında ağrıdan bayılıyordum ve aşırı miktarda saç dökülmesi oluyordu.Allaha şükür henüz tekrarlamadı ama bir an önce çocuk sahibi olmamız gerekiyor.Gerçi artık çocuk sorunu yok gibi,tüp bebek yöntemiyle rahatlıkla bebek sahibi olabiliriz.Gelelim ameliyata,ilk bir hafta ameliyat yeri ağrıyor ama dikişler alındaktan bir hafta sonra hiçbirşey kalmıyor,yani toplam iki hafta,korkulcak hiçbirşey yok,hatta ben partiye bile gitmiştim:)Ameliyattan sonra bir sene yasmin kullandım bir sene ara,şimdi yine yasmin kullanıorum,Çocuk doğurduktan sonra hiç bi korkumuz kalmıcak,sadece biraz sabır,moralinizi sakın bozmayın:)

canm benm de eski dr çikolata kisti dedi 1 sene sonra başka dr a gittim her kist çilkolata kisti değildr dedi ben de pişman oldum keşke çocuk deneseydk belki olurdu die canm sana tavsiyem 1, 2 ay kullan erimezse çocuk istiosan denemlere başlayın canm 6 ay kadar olmazsa öle ameliyat falan düşünürsün ama bebek işini erteleme çünkü çoğu kişide bu kist olmasına rağmen çocuk olabiliomş

merhaba arkadaşlar, bende de 2,5 cm çikolata kisti var.hsg filmi histereskopi oldum herhangi bişey çıkmadı. 3 defa negatif aşılamam oldu ve geçen ay tüp bebek yaptırdım malesef o da olmadı, artık kendimi çok çaresiz hissediyorum, başta çikolata kistini çok hafife almıştım yani bebeğe bu kadar engel olabileceğini düşünmemiştim meğer ne kadar başbelası bir kistmiş.Bu arada soğan kürünü de denedim ama onun da etkisi olmadı.Sizce ne yapabilirim doğal yollarda çare arıyorum artık.ALLAH hepimizin yardımcısı olsun

arkadaşlar bende bundan 6 yıl önce ilk kez bu kist çıktı.3 cmnin üstünde olunca tüp bebek yapmıyolar tüp bebek için laparoskopik olarak ameliyat oldum.martta oldum mayısta nüksetti resmen hastanede ağladım hem de 3cm olmuştu.Her neyse ve haziranda kendiliğinden hamile kaldım.Eşim keciboynuzu kürü yapıyordu onun etkisi olmuştur heralde hamileliği kolaylaştırıyor.sonra bu kist gebelikte yok oldu.Doğumdan 1 sene sonra 3. kez tekrar geldi.Ben 2. cocuğu istiyordum.Doktorlar yine tüp bebek dediler.Eşim keçiboynuzu ben de soğan kürü yaptık.kist yok olmadı ama ben yine kendiliğinden hamile kaldım.Ve bebeğim olalı 3 ay oldu.yine kistim var.Doktor doppler istedi çektirmedim bile.bıktım 8 cm ye kadar bi zararı yokmuş.Beklicem.Bu kürleri size öneririm.Ben canlı örneğim ümitsizliğe kapılmayın.Allah a sığının.

Mrb. Seinfeld soğan kürünü ne kadar zaman yaptın, ben sadece 15 gün yaptım bıraktım.Geçen yıl haziran gibi 2010 ocakta da tüp bebek için tedaviye başladım şubatta tüp bebeği yaptırdık ama malesef olmadı.

soğan kürünü 4-5 ay yaptım son 15 günlerde.Ama aralarda(sabah-akşam) fire verdiğim olmuştu.hamile kaldığım ayda ise cok düzenli yaptım hatta misafirlikte bile:)

ipek2010 üzülme.Sabır sabır sabır.Her şey onun elinde.Kuluna hiç ummadığı anda güzel sürprizler yapar.kürlere devam et.Yaşın 30 üstü ise tabii tüp bebeği de dene cnm.

ipek2010 üzülme.Sabır sabır sabır.Her şey onun elinde.Kuluna hiç ummadığı anda güzel sürprizler yapar.kürlere devam et.Yaşın 30 üstü ise tabii tüp bebeği de dene cnm.

Ya üzülmemek elde değilki evet herşey Allahın elinde ol deyince oluyor işte.Bende karar aldım başlıcam soğan kürünü, yaşım 30 bir defa yaptırdım tüp bebeği, ikinciye biraz maddi olarak da zorlanıcaz, özelde prof a yaptırmıştım.Herşeyin hayırlısı inşallah bende senin kadar şanslı olurum. dua et benim için ne olur(

arkadaşlar, benim de çikolata kistim varmış hamilelik için doktora gittim, 8 cm büyüklüğünde kistin var dedi, mutlaka ameliyat olmam gerekiyormuş. ilk gittiğim doktor açık ameliyat dedi, ikincisi laparoskopi yapıcaz dedi. benim henüz çocuğum olmadığı için ameliyat sonrasında bir sorunla karşılaşırım diye korkuyorum. gittiğim doktorlardan da hiç memnun kalmadım. şimdi iyi bir doktor araştırıyorum. bu ameliyatı olanların fikirlerini almak istiyorum. sakıncaları neler, açık ameliyat mı , laparoskopi mi olmalıyım?yardımcı olursanız sevinirim, şimdiden teşekkürler...

rossa ben laparoskopik oldum.ondan sonra 2 kez hamile kaldım yumurtalara zarar vermiyor ben marmara üniv hastanesinde prof fatih bey e olmuştum.

teşekkür ederim seinfeld, forumda ameliyattan sonra hamile kalamadığını söyleyen o kadar çok kişi var ki, cevabın içime su serpti..

rossa ben laparoskopik oldum.ondan sonra 2 kez hamile kaldım yumurtalara zarar vermiyor ben marmara üniv hastanesinde prof fatih bey e olmuştum.

canım ameliyatın hakkında bilgi verir misin?ben de birdahaki ay laparoskopi olacağım.kistin ne kadardı?ne kadar süredir sende vardı?laparoskopi kaç saat sürdü?sonrası zor geçti mi? çok sordum demi

selam kizlar, bende ocakta laparoskopi ameliyati oldum 4 tane kist vardi en büyügü 3 cm di, ilac tedavisi ile gecmedi ameliyat önerdiler, sonrasinda bebek istedigim icin ilac tedavisi önerdiler endometrios kistinin olusmamasi icin fakat ben kabul etmedim cunki tamamiyle regl yi kesceni söylediler, hatta bu durum menopza kadar böyle devam edecegini söledigi icin kabul etmedim, bu ay kontrole gitmem lazimhala gitmedim, emin degilim fakat sanirim suan yeniden kist olstu gibi geliyo sabit agrilarim var sag ve solda
sizler ne yaptiniz bilgilendirirmisiniz beni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…