Endometriosis (Çikolata kisti)

Evet hersey yüce rabbimin elinde kismetse olur insallah
Sogan kürü gercekten ise yariyor mu? deneyen var mi arkadslar ve nasil yapilio

merhabalar benim kardeşimde oldu bu ameliyatı (açık)2 yıl önce düzenli olarak doğum kontrol hapı kullanıyo suan için hastalığın tekrarlama gibi bi durumu yok.ben de cıktı7.4büyüklüğünde) doktorum kapalı ameliyatı önerdi fakat tekrar doktora gittim ve hiçbişey olmadığını söyledi regli döneminden kaynaklı yanlış görmüş olabildiğini söledi şimdi takrar doktora gideceğim sizce yanılma payı varmıdır?belirtileri var gibi şiddetli ağrı gaz isalle birlikte adet karında şişlik((

canım ameliyatın hakkında bilgi verir misin?ben de birdahaki ay laparoskopi olacağım.kistin ne kadardı?ne kadar süredir sende vardı?laparoskopi kaç saat sürdü?sonrası zor geçti mi? çok sordum demi

merhaba milkabeyaz kistim 5 cm di.kistim bir buçuk yıldır vardı.laparoskopi 1 saatten az sürdü.Sonrası hiç zor geçmedi.İnan çok rahattım.marmara üniv cok beğendim özel gibi muamele gördüm.Ama gel gör ki kist 2 ay sonra nüksetti.Eşimde de sperm sayısında sorun olmasına rağmen kürlerle hamile kaldımben.Umutlu olun ve inanarak yapın.Kürler i saraçoğlu nun sitesinde var cnm.keçibynuzu ve soğan kürleri.

bir sene önce sol yumurtalıktan çikolata kist ameliyatı oldum.. olduktan 3 ay sonra şikayetlerim tekrarladı ve tekrar kist çıkmış soğan kürü uyguladım olmadı bidaha doktora gidipte biçilmek istemiyorummm çünkü inancım kalmadı doktorlara.... adet döneminde canım çok yanıyor ne yapacağımı da bilmiyorummmmm :1no2:

2005 senesinde şiddetli karın ağrısı şikayetiyle hastaneye kaldırıldım ve doktorlar çikolata kisti, hemen ameliyat olmalısın, yumurtalığın da alınabilir dediler. Sonra Ankara'da bir prof hayatımı kurtardı, lataraskopi ile ameliyat etti, sadece kisti aldı. sabah ameliyat oldum, öğleden sonra hastaneden çıktım.Karnından dört küçük delik açıp buradan ameliyatı gerçekleştiriyorla. Şu an bir tanesi hariç ameliyat izi kalmadı 5 yıldır da çok şükür bir şikayetim yok. Ancak ameliyattan sonra kistin tekrarlamaması için 5 yıl boyunca doğum kontrol hapı kullandım. Şu an bir yıldır evliyim, yedi aydır korunmuyorum,buna rağmen bebeğim olmuyor.

ameliyat olan ark.lar izleriniz ne alemde benim 3 ay oldu conturtubext mi ne onu kullanıyorum ama hiç geçicek gibi durmuyolar kırmızı kırmızı çizgi halinde mafoldumben

geçmiş olsun canım, hangi doğum kontrol hapını kullandın, normal prospektüste yazdığı şekilde mi kullandın yoksa 7 günlük araları vermedenmi kullandın
bilmiyorumkismile

merhaba araniza yeni katildim fakat uye olmadanda yazilarinizi takip ediyordum
sanirim bende endometrise hastasiyim
doktorum acilden gittigim siddetli agri sayesinde suphelendi ama henuz tam olarak teshis konulmadi cunku malesfki burda doktor randevusunu verdiler kac aysonraya catlicam ya
ne bicim memleket turkiyenin gozunu seveyim ben ya bu esnada benim hastalik ilerlediyse onceki okudugum yazilarinizda hamile degildiniz cok sevindim ya bende bebek icin ugrasiyorum darisi tum isteyenlerin basina tez vakitte allah hepimizin yuzunu guldursun opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

merhaba doktorum hamile kalamaidgim ve adet doneminde siddetli agri cektigim icin bendede laparoskopi istedi ve ben cok korkuyorum ya izledim netten videosunu hamile kalmak icin goze aliyorum bunu ama yinede korkuyorum cunku korunmaidgim halde hala hamile degilimmmmmmm mirmirmirmirmirmirmirmir

merhaba ameliyattan kastinin nedir acaba laparoskopimidir cunku suan bendede doktorum istedi yaptirmami ve ben burdaki doktorlara hic guvenmiyorum da cvp verirseniz cok sveinirim

harikasin ya
tam bir mucize bende aynen sorunlariyla agliyorum okudugum arkdaslarin insan kimseye anlatamiyor derdini heleki gurbet eldeysen yanlizsin bir melek istiyorsun allahtan oda bole engelli olunca insan dunyadan soguyor resmen insallah darisi basimiza

ben bari siz doktora gidebiliyorsunuz turkiyenin gozunu seveyim ben
hala doktorumun randevusunu bekliyorum icim icimi yiyerek acaba bugun dahami ilerledi diye bayramlari tatilleri bitmiyorki hastalara baksinlar ayni sikayetler bendede mevcut ve suan ne haldeyim bilmiyorum
caresizce bekliyorum sadece allah yardimcimiz olsun benneyaptımki

selam canım sakın ama sakın korma laparoskopiden Allah herkese bu kadar kolay bir ameliyat nasip etsin .. hicbir sıkıntı yasamadım ne agrı ne de baska bir sey..
sadece 2. gun gaz sancısı vuruyor omuzlara cunku ameliyatı yapmak icin karnı sisiriyorlar.. bol bol rezene cayı tukettim o da gecti.. bol bol yurudum bir de..

azıcık regl sonunda gelen az miktarda kan geliyor 3.-4. gun ama pedini hazır tutarsan sorun yok..

kolay gelsin ...bol sans ve de gecmis olsunopuyorumnanaktan

cok tesekkurederim canim ama insan hic beklemedigi bir anda bole bir yanitla karsilasinca sok oluyor henuz 24 yasindayim kendimi saglikli zannederdim hic hazir olmadigim bir anda kotu bir supriz oldu bana cok sagol rahatlattin beni peki yumutalik rezervine zarar verdigini soluyor ve her doktor onermiyormus yani senin yasadigin sorunlar ne dereceydi? biraz anlatirsan cok sevinirim

canim ben sogan kurune basladim ve cok faydasini gordum herkese oneriyorum en azindan vucuttaki iltahabi temizliyor ve hicbir zarari yok sonucta insallah hepimiz tatli meleklerimizi aliriz kucagimiza allahin izniyle
bayanssulusmilebayanssulusmile

Son düzenleme:
rossa ben laparoskopik oldum.ondan sonra 2 kez hamile kaldım yumurtalara zarar vermiyor ben marmara üniv hastanesinde prof fatih bey e olmuştum.

ne güzel cümleler bunlar,darısı isteyen herkesin başına...canım sen kistin nüksettikten sonra mı hamile kaldın peki?boşuna mı korkuyoruz yani laparoskopiden :) inşallah senin dediğin gibidir,benim de ameliyatım kolay geçer.bazıları da ameliyat olmadan önce rahim filmi çektir diyor,sen çektirdin mi?

Biri bana yardım etsin lütfen, moralim çok bozuk.
Son 4 aydır adetlerim çok düzensizleşmişti ve aşırı ağrı çekmeye başlamıştım.
Hafta içinde özel bi doktorla görüştüm ve çikolata kisti olabileceğini söyledi.
Tahlillerimi yaptırdım ve bugün akşam üstü doktorum aradı.
Çikolata ksiti olduğunu ama çapının küçük olduğunu (1,5 santim dedi sanırım) ilaçla eritmeye çalışacaklarını pazartesi günü beni beklediğini söyledi.
Canım çok sıkıldı, ailem başka şehirde yaşıyor annemle konuşamadım.
Buradaki ev arkadaşlarım genellikle ilaç tedavisinin işe yaramadığını ameliyat olmam gerekeceğini, bu ameliyatında vajinadan girilerek yapıldığını söylediler.
Nette araştırdım 2 türlü ameliyattan bahsediliyor. Birisi açık ameliyat diğeri laparoskopi. Laparoskopi sanırım karın bölgesinden açılan küçük deliklerle yapılan sonda işlemiymiş.
Diğer açık ameliyat nasıl oluyor, gerçekten vajinadan mı giriliyor yoksa benimle dalgamı geçtiler. Bakireyim, tabiki tercih etme şansım varsa laparoskopiyi seçerim ama hangisi daha garantidir. Soruyorum bizim kızlara ısrarla gülerek aynı cevabı veriyorlar. Canımın tatlı olduğunu bu konularda evham yaptığımı biliyorlar. Pazartesine kadar sabredemiyeceğim doktora sormak için içim içimi yiyor çok huzursuzum. bu ameliyatları olanlar bilgi verirse çok sevinirim. Lütfen bi el atsın bu ameliyatları tecrübe etmiş olanlar.... Lütfen....
Uyuyacam ama gözüme uyku girmiyor.

UP UP UP UP......

Dün geceden beri hiç çikolata kisti ameliyatı olan girmedimi buraya yaaa.....

Hani yaygın bi hastalıktı bu....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…