Ya üzülmemek elde değilki evet herşey Allahın elinde ol deyince oluyor işte.Bende karar aldım başlıcam soğan kürünü, yaşım 30 bir defa yaptırdım tüp bebeği, ikinciye biraz maddi olarak da zorlanıcaz, özelde prof a yaptırmıştım.Herşeyin hayırlısı inşallah bende senin kadar şanslı olurum. dua et benim için ne olur(
canım ameliyatın hakkında bilgi verir misin?ben de birdahaki ay laparoskopi olacağım.kistin ne kadardı?ne kadar süredir sende vardı?laparoskopi kaç saat sürdü?sonrası zor geçti mi? çok sordum demi
2005 senesinde şiddetli karın ağrısı şikayetiyle hastaneye kaldırıldım ve doktorlar çikolata kisti, hemen ameliyat olmalısın, yumurtalığın da alınabilir dediler. Sonra Ankara'da bir prof hayatımı kurtardı, lataraskopi ile ameliyat etti, sadece kisti aldı. sabah ameliyat oldum, öğleden sonra hastaneden çıktım.Karnından dört küçük delik açıp buradan ameliyatı gerçekleştiriyorla. Şu an bir tanesi hariç ameliyat izi kalmadı 5 yıldır da çok şükür bir şikayetim yok. Ancak ameliyattan sonra kistin tekrarlamaması için 5 yıl boyunca doğum kontrol hapı kullandım. Şu an bir yıldır evliyim, yedi aydır korunmuyorum,buna rağmen bebeğim olmuyor.
slm papatya
ikihafta once laparoskopi amaeliyati oldum.benimkide cok buyuktu doktor yumurtaligini almak zorunda kalabiliriz kist cok buyuk demisti ama almaya gerek kalmamis.cok sukur benim ameliyat iyigecti.acik ameliyati bilmem ama laparoskopi ameliyatini ben ikinci kez oldum.narkoz insani etkiliyo onun disinda ameliyatin riski yok.ameliyattan ikigun sonra ayaga kalkiyosun,1hafta sonrada normal hayata tamamen donmus oluyosun.ameliyatla ilgili sormak istedgin biseyvarsa cevaplarim.Allah yardimcin olsun
merhaba arkadaşlar...ben foruma yeni katıldım.aslında epeydir takip ediyorum ancak şimdi katıldım.benim de sol yumurtalığımda 4.8 cm çikolata kistim var.ben bunu 2008 haziranda rutin kontrolde öğrendim.bana ameliyat dediler. bizde çocuk düşünmeye başlamıştık o dönem.sonra bir kaç doktora gittik hepsi hemen ameliyat dediler..hatta bu durumda hamile kalman çok zor dediler.biz henüz çocuk için hiç denememiştik.bu yüzden hemen ameliyat olmak istemedim.eşimle o ay dendik ve ben hamile kaldım.ancak 6 haftalıkken düşük yaptım.bu kez de acaba düşük kist yüzünden mi oldu diye düşündük.başaka doktora gittik oda evet dedi..yine hamile kalsan da yine düşük olur dedi...biz de eşimle ameliyata karar verdik.o yüzden işinin ehli bir profa gittik.biz kendimizi ameliyata hazırlamışken doktor bize kesinlikle ameliyatı önemiyorum dedi...
bbenim sancılarım yoktu,herhangi bir şikayetimde.çocuk da düşündüğümüzü söyleyince doktor bize 6 ay deneyin dedi.üstelik bu kistin düşükle bir bağlantısının olmadığını da söyledi.ve ben 4 ay sonra hamile kaldım.2009 eylülde de oğlumu kucağıma aldım.üstelik çok sağlıklı bir hamilelik geçirdim.hiçbir şikayetim olmadı.doktoru hala ameliyatı önermiyor...ikinci çocuktan sonra bakarız dedi
bnmde çok fena ağrılarım war bütüün yazdıklarınızı okudum belirtiler aynı sizinkilerle...ama yumurtalıklarıma ultrasonla bakıldı bişi yok diolar ama sürekli ağrı yaşıyorum özellikle cinsel ilişki sonrası napıcam bilememdim...yarın kan tahlilleri yaptırıcam ... sanırım bu endometriozis hastalığı sadece yumurtalıkta olmuyormuş...karın boşuğundada olabiliyormuş yada bağırsaklara yakın bi bölgede ama yine yapışıklık ve kısırlık yapıormuş...internetten biraz araştırdım ..bnm gibi olan varmı.....1 senedir doktor doktor geziorum hiçbişi yok die geri gönderiolar beni...ama bnm ağrılarım sürekli war...ateş ve mide bulantısıda yapıyor bazem...iltihabik bi durummu acaba da ateş yapıyor bilemedimm...lenflerimide şişriyor sanki bnm gibi olan warsa lütfen yazsınn????çok çaresiz kaldımmm...
merhaba doktorum hamile kalamaidgim ve adet doneminde siddetli agri cektigim icin bendede laparoskopi istedi ve ben cok korkuyorum ya izledim netten videosunu hamile kalmak icin goze aliyorum bunu ama yinede korkuyorum cunku korunmaidgim halde hala hamile degilimmmmmmm mirmirmirmirmirmirmirmir
selam canım sakın ama sakın korma laparoskopiden Allah herkese bu kadar kolay bir ameliyat nasip etsin .. hicbir sıkıntı yasamadım ne agrı ne de baska bir sey..
sadece 2. gun gaz sancısı vuruyor omuzlara cunku ameliyatı yapmak icin karnı sisiriyorlar.. bol bol rezene cayı tukettim o da gecti.. bol bol yurudum bir de..
azıcık regl sonunda gelen az miktarda kan geliyor 3.-4. gun ama pedini hazır tutarsan sorun yok..
kolay gelsin ...bol sans ve de gecmis olsunopuyorumnanaktan
Ya üzülmemek elde değilki evet herşey Allahın elinde ol deyince oluyor işte.Bende karar aldım başlıcam soğan kürünü, yaşım 30 bir defa yaptırdım tüp bebeği, ikinciye biraz maddi olarak da zorlanıcaz, özelde prof a yaptırmıştım.Herşeyin hayırlısı inşallah bende senin kadar şanslı olurum. dua et benim için ne olur(
rossa ben laparoskopik oldum.ondan sonra 2 kez hamile kaldım yumurtalara zarar vermiyor ben marmara üniv hastanesinde prof fatih bey e olmuştum.
Biri bana yardım etsin lütfen, moralim çok bozuk.
Son 4 aydır adetlerim çok düzensizleşmişti ve aşırı ağrı çekmeye başlamıştım.
Hafta içinde özel bi doktorla görüştüm ve çikolata kisti olabileceğini söyledi.
Tahlillerimi yaptırdım ve bugün akşam üstü doktorum aradı.
Çikolata ksiti olduğunu ama çapının küçük olduğunu (1,5 santim dedi sanırım) ilaçla eritmeye çalışacaklarını pazartesi günü beni beklediğini söyledi.
Canım çok sıkıldı, ailem başka şehirde yaşıyor annemle konuşamadım.
Buradaki ev arkadaşlarım genellikle ilaç tedavisinin işe yaramadığını ameliyat olmam gerekeceğini, bu ameliyatında vajinadan girilerek yapıldığını söylediler.
Nette araştırdım 2 türlü ameliyattan bahsediliyor. Birisi açık ameliyat diğeri laparoskopi. Laparoskopi sanırım karın bölgesinden açılan küçük deliklerle yapılan sonda işlemiymiş.
Diğer açık ameliyat nasıl oluyor, gerçekten vajinadan mı giriliyor yoksa benimle dalgamı geçtiler. Bakireyim, tabiki tercih etme şansım varsa laparoskopiyi seçerim ama hangisi daha garantidir. Soruyorum bizim kızlara ısrarla gülerek aynı cevabı veriyorlar. Canımın tatlı olduğunu bu konularda evham yaptığımı biliyorlar. Pazartesine kadar sabredemiyeceğim doktora sormak için içim içimi yiyor çok huzursuzum. bu ameliyatları olanlar bilgi verirse çok sevinirim. Lütfen bi el atsın bu ameliyatları tecrübe etmiş olanlar.... Lütfen....
Uyuyacam ama gözüme uyku girmiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?