UP UP UP UP......
Dün geceden beri hiç çikolata kisti ameliyatı olan girmedimi buraya yaaa.....
Hani yaygın bi hastalıktı bu....
benim bildigim vajina ile olmuyor bu ameliyat, sanirim seni kandirmislar canim,
ben laparoskopi ile ameliyat oldum karin bölgesinde 4 yeri delerek karni sisiriyolar,
gecmis olsun canim umarim tekrarlamaz, ha bu arada ilac tedavisi bendede ise yaramamisti
Dün geceden beri nette dolaşıyorum. Açık ameliyat videosu bile izledim, sonra kustum :)
Yarın doktorla konuşana kadar içim tam rahatlamayacak ama düne göre rahatım.
Boşuna evham yaptık anlaşılan. Çok saolasın sende ilgilendiğin için.
geçmiş olsun canım, hangi doğum kontrol hapını kullandın, normal prospektüste yazdığı şekilde mi kullandın yoksa 7 günlük araları vermedenmi kullandınbilmiyorumkismile
http://www.kadinlarkulubu.com/jinekoloji/368732-yumurtalik-kisti-ameliyati-olan-var.html
ameliyat olan varsa bir bakabilir mi?
merhabalar
bende salı gunu adetlerim çok sancılı olduğu için doktora gittim. ultasonda baktı sol over'da kist olduğunu söyledi. Çikolata kisti olabilir ama net birşey söylememek lazım dedi testten önce. Adet ol temizlen 1 ay sonra yeniden bakalım büyüyen bir kistmi dedi. Şimdi merak ettiğim ne gibi bir test istiyorlar? Ve eğer büyüyen bir kist değilse müdahaleye gerek yokmu?
Biri bana yardım etsin lütfen, moralim çok bozuk.
Son 4 aydır adetlerim çok düzensizleşmişti ve aşırı ağrı çekmeye başlamıştım.
Hafta içinde özel bi doktorla görüştüm ve çikolata kisti olabileceğini söyledi.
Tahlillerimi yaptırdım ve bugün akşam üstü doktorum aradı.
Çikolata ksiti olduğunu ama çapının küçük olduğunu (1,5 santim dedi sanırım) ilaçla eritmeye çalışacaklarını pazartesi günü beni beklediğini söyledi.
Canım çok sıkıldı, ailem başka şehirde yaşıyor annemle konuşamadım.
Buradaki ev arkadaşlarım genellikle ilaç tedavisinin işe yaramadığını ameliyat olmam gerekeceğini, bu ameliyatında vajinadan girilerek yapıldığını söylediler.
Nette araştırdım 2 türlü ameliyattan bahsediliyor. Birisi açık ameliyat diğeri laparoskopi. Laparoskopi sanırım karın bölgesinden açılan küçük deliklerle yapılan sonda işlemiymiş.
Diğer açık ameliyat nasıl oluyor, gerçekten vajinadan mı giriliyor yoksa benimle dalgamı geçtiler. Bakireyim, tabiki tercih etme şansım varsa laparoskopiyi seçerim ama hangisi daha garantidir. Soruyorum bizim kızlara ısrarla gülerek aynı cevabı veriyorlar. Canımın tatlı olduğunu bu konularda evham yaptığımı biliyorlar. Pazartesine kadar sabredemiyeceğim doktora sormak için içim içimi yiyor çok huzursuzum. bu ameliyatları olanlar bilgi verirse çok sevinirim. Lütfen bi el atsın bu ameliyatları tecrübe etmiş olanlar.... Lütfen....
Uyuyacam ama gözüme uyku girmiyor.
oncelıkle kıstınde buyume varmı ona bakacak. sonrasında sana kan testı yapacaktır.
ca125 testın adı,akabınde baska kan testlerı de olabılır , ca125 belırtılen aralıgın ustundeyse muhtemelen cıkolata kıstıdır. google ca-125 yazınca Allah korusun kanserle ılgılı seyler cıkıyor ama bu tarz kıstı olanlarda bakılan testtır bu, senı endıselendırmesın.
ayrıca yıne ultrasonla da kontrol edecektır. kıstın 3 cm kadarsa (insallah ) dogum kontrol hapları ıle yumurtlaman engellenıp kıstın beslenmesınııde onluyorlar. bu dogrultuda gerıleme olabılıyor.
en onemlı konu sakın sakın kontrollerını atlama, her ay duzenlı doktora gıt ve kac cm olctur.
Egerkı cıkolata kıstı degılse , ıcı su dolu olan kkıstlerde olabılıyormus, onlarıda takıp et, ne kıstı oldugunu tedavısını dr una muhakkak danıs. ımkanın varsa bır doktorda daha gorun.
umarım yardımcı olabılmısımdır..
Biri bana yardım etsin lütfen, moralim çok bozuk.
Son 4 aydır adetlerim çok düzensizleşmişti ve aşırı ağrı çekmeye başlamıştım.
Hafta içinde özel bi doktorla görüştüm ve çikolata kisti olabileceğini söyledi.
Tahlillerimi yaptırdım ve bugün akşam üstü doktorum aradı.
Çikolata ksiti olduğunu ama çapının küçük olduğunu (1,5 santim dedi sanırım) ilaçla eritmeye çalışacaklarını pazartesi günü beni beklediğini söyledi.
Canım çok sıkıldı, ailem başka şehirde yaşıyor annemle konuşamadım.
Buradaki ev arkadaşlarım genellikle ilaç tedavisinin işe yaramadığını ameliyat olmam gerekeceğini, bu ameliyatında vajinadan girilerek yapıldığını söylediler.
Nette araştırdım 2 türlü ameliyattan bahsediliyor. Birisi açık ameliyat diğeri laparoskopi. Laparoskopi sanırım karın bölgesinden açılan küçük deliklerle yapılan sonda işlemiymiş.
Diğer açık ameliyat nasıl oluyor, gerçekten vajinadan mı giriliyor yoksa benimle dalgamı geçtiler. Bakireyim, tabiki tercih etme şansım varsa laparoskopiyi seçerim ama hangisi daha garantidir. Soruyorum bizim kızlara ısrarla gülerek aynı cevabı veriyorlar. Canımın tatlı olduğunu bu konularda evham yaptığımı biliyorlar. Pazartesine kadar sabredemiyeceğim doktora sormak için içim içimi yiyor çok huzursuzum. bu ameliyatları olanlar bilgi verirse çok sevinirim. Lütfen bi el atsın bu ameliyatları tecrübe etmiş olanlar.... Lütfen....
Uyuyacam ama gözüme uyku girmiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?