Endometriosis (Çikolata kisti)

UP UP UP UP......

Dün geceden beri hiç çikolata kisti ameliyatı olan girmedimi buraya yaaa.....

Hani yaygın bi hastalıktı bu....

benim bildigim vajina ile olmuyor bu ameliyat, sanirim seni kandirmislar canim,
ben laparoskopi ile ameliyat oldum karin bölgesinde 4 yeri delerek karni sisiriyolar,
gecmis olsun canim umarim tekrarlamaz, ha bu arada ilac tedavisi bendede ise yaramamisti

Dün geceden beri nette dolaşıyorum. Açık ameliyat videosu bile izledim, sonra kustum :)
Yarın doktorla konuşana kadar içim tam rahatlamayacak ama düne göre rahatım.
Boşuna evham yaptık anlaşılan. Çok saolasın sende ilgilendiğin için.

rica ederim canim

canım açık ameliyatı sezaryan ameliyatı gibi yapıyorlar korkma karın altından açılıyor 3 cm lik bir kesik narkoz veriyolar sen hatırlamıyorsun bile

geçmiş olsun canım, hangi doğum kontrol hapını kullandın, normal prospektüste yazdığı şekilde mi kullandın yoksa 7 günlük araları vermedenmi kullandın
bilmiyorumkismile

tatlım kusura bakma ya, yazdığını görmemişim. 7 gün ara vererek Jasmin kullandım.

geçen hafta bir arkadaşımla konuştum çikolata kistini ilk ondan duydum.ondada varmış soğan suyu iyi geliyormuş onunki geçmiş doktor bile şaşırmış.tarif şu: 1.5 su bardağı suda 1 tane BEYAZ soğanı kaynatıp öğlen ve akşam suyunu iç . zaten 1 bardak su çıkıyormuş.herkese geçmiş olsun. onunkinin büyüklüğü nekadardı onu bilmiyorum ama.

Merhaba kızlar;
3 yıldır çikolata kistiyle savaşan bir insan olarak deneyimlerimi paylaşmak istedim sizlerle.

2007 yılında tanıştım kendisiyle,o zamanlar sol:1,5 sağ:1 cm'di.Yeni evlenecektim ve doktor hemen hamile kal dedi.Biz de hemen bebek düşünmediğimiz için başka doktora gittim o da doğum kontrol hapı kullan en azından baskılayalım büyümesin dedi.gerçekten de 20 ay boyunca doğum kontrol hapı kullandım ve 2009 şubat ayında hapı bıraktım.Bıraktığım ay başka bir doktora gittim o da 6 ay bekle olmazsa gel dedi.Hiç açıklama yapmadan gönderdi beni.6 ay süre hapın etkisinin bitmesi vücudun toparlaması için gerektiği bir süre olduğunu başka bir doktor söyledi ve o da bekle dedi.
Ben de bu doktorun açıklamalarına güvenip 6 aylık süreci beklemeye başladım.
Ama ne olur ne olmaz diye Temmuz ayında bir prof'a göründüm ve bağırarak bana;''senin değil 6 ay 16 yıl çalışsan çocuğun olmaz'' dediğinde benim serüvenim başladı.
Ardından 2 prof'a daha gözüktüm ve ikisi de açık ameliyat önerdi.Tabii ameliyat falan olmak istemiyordum.Forumda okuyorum ameliyatsız çocuk sahibi olanları, ve içimde bir ümit çabalamaya başladım.
Ardından başka bir dr,ardından başkası derken 3 prof,6 dr'a görünmüş olduğumu farkettim.

Bu dönemde stresten hipotiroidim çıktı ve hapa başladım.
Ardından kasım ayında Bakırköy'de bir doktor buldum yumurta takibi yapalım dedi,ben de hemen başlayalım dedim.Ve o takipte yumurtalarımın gelişmediğini fakedip doktorum iğne verdi,ardından çatlatma iğnesi sonuç negatif.Ertesi ay da iğnelerin yumurtaları fazla büyüttüğünden dolayı kist oluşturduğundan doğ.k.hapıyla küçülttük.2 ay sonra tekrar iğnelere başladık 16 mm den fazla büyümediler.Sonuç yine negatif.Bu doktor da bana çare olmadı dedim ve Tülin Hn'a gittim.
Tülin Hn. kistlerime baktı ve ikisi de 2 ay içinde 4'er cm olmuşlardı.Yumurta takibi yapıldığında ölçtüklerini bana söylememeşti diğer doktor.ığne değil de hapa başlatsaydı dedi ve bana o ay klomen kullandırttı ama yine sonuç negatif. Memorialdan tüp bebek doktoru Semra Kahraman'a görünmemi, o da ameliyat derse kesin ameliyat olmam gerektiğini söyledi.Çünkü tüp bebek doktorları ameliyatın yumurta rezervlerini çürüttüğünden dolayı tüp bebeğe mecbur kalınırsa zorlandıklarını söylüyorlarmış.
Ben de Memorial'dan randevu aldım Semra Hanım olmadığından Mustafa Acet' göründüm ve ameliyat dedi.Hatta benden rahim filmi istedi ama bu zamana kadar kimse benden rahim filmi istemediğinden çektirmemiştim.Rahim filmi ile kapalı tüplerin açılma ihtimali olduğundan neden çektirtmediklerini garipsedi.

Sonuç olarak bu kisti olan arkadaşlarım.Önce rahim filmi çektirin.Kapalı olan tüpleriniz varsa açılsın.Ardından yumurta takibi yaptırın.Eşinizde sorun varsa aşılama, yoksa, ameliyat diyor ise doktorunuz ameliyat kesin çözüm.Ayrıca ameliyatın laparoskopik olması şart.Çünkü bu gittiğim proflar dışındaki doktorların hepsi laparoskopik dedi.Açık ameliyatta yapışıklıklar daha da artıyormuş
Biraz uzun yazdım ama faydalı olacağını düşünüyorum.Süre bizim için çok önemli.2 ayda yanlış tetkiklerle yapılan sonuç negatif.
Bekar arkadaşlar sizin için de doktor kontrolünde doğum kontrol hapı kullanmanızın doğru olacağını düşünüyorum.Çünkü ameliyattan sonra tekrarlama şansı var.Ayrıca size de ameliyat olursanız eğer büyümesin diye doğum kontrol hapı kullandırtacaklar.Benim bir arkadaşım bekar o da 6 yıl önce ameliyat oldu,tekrarlamış.Ardından ikinci ameliyattan sonra doğum kontrol hapı kullanmaya başlattı doktoru.Şu an temiz.
Umarım hepimiz en kısa zamanda meleklerimize kavuşuruz.

Son düzenleme:
merhabalar

bende salı gunu adetlerim çok sancılı olduğu için doktora gittim. ultasonda baktı sol over'da kist olduğunu söyledi. Çikolata kisti olabilir ama net birşey söylememek lazım dedi testten önce. Adet ol temizlen 1 ay sonra yeniden bakalım büyüyen bir kistmi dedi. Şimdi merak ettiğim ne gibi bir test istiyorlar? Ve eğer büyüyen bir kist değilse müdahaleye gerek yokmu?

ben 8 ekimde laparoskopik kist ameliyatı oldum....7 aydır sorun yoktu ama bu ay reglim çok ağrılı geçti, yine sol tarafım yine bacağıma vuran ağrı solda....yarın dr. a gidiyorum, sonuçları yazarım...ameliyata gelince dr.um yücel karaman,işinin ehli...ameliyat çok rahat... memorialde oldum.. sonrasında acı yok çünkü 3 noktadan şivilce kadar kesiden yapılıyo, hastanede 1 gece kalıp sabahı çıkıyosun... karın gazla şişiriliyo...organlar zarar görmesin ve rahat çalışılsın diye....sırtta ilk gün hafif bi ağrı oluşuyo.. ne kadar çabuk hareket edrsen o kadar çabuk geçiyo gazı çıkarmak önemli... 1 hafta kala sigarayı bıraktım , günde 8 tane içiyordum, op.dan 1 hafta sonra tekrar başladım.....şu 7 ayda hamile kalamadım eşimin spermi yetersizdi....tedaviye de yanaşmadı... ama yarın dr. bana :evet, çikolata kisti bu ve tekrar ameliyat olman lazım derse, elimden çekeceği var,,,, burnundan dökerim !!ben ameliyat olurken o da imsi yaptırıcak başka yolu yok....2. çocuğu oğlum için istiyorum, yoksa ben bu adi yumurtayı aldırıp çöpe atmayı bilirim....!!!!

kötükedihüsokötükedihüsokötükedihüso kızlar kavgam yeni bitti!!!!!!! erkek milleti işte! kendisi ne yaşıyo ki? ameliyatı olan ben nasılsa.... ya çocuk yaparken de zevki bunlar yaşıyo baba olduklarında da....arkadaş gel deli olma...

merhabalar ben yaklaşık bir hafta önce çukalata kisti ameliyatı oldum sag yumurtulıkta 8 cm lik kist vardı açık ameliyat oldum daha öncede miyom aldır ıştım çok agrım vardı oturup kalkamıyordum tüpbebek tedavisi görüyorum geçenyıl emar çektirdim yokdu 1 yıla okadar böyumuş şaşırdım doktorum gine çıkabilir diyo garan tisi yok iyleştimmi tedaviye başlıcam bakalım hayırlısı

7 aydır gecmeyen 5cm lik cıkolata kıstımı yarın sabah 11 de aldırıyorum. dr um. laparoskopi ile baslayacak eger gerekırse acık amelıyata cevırebılecegını soyledı.

suan cok karısık duygular ıcındeyım. etrafımda 2 kısının dısında bu amelıyatı olacagımı bılen yok. herkesle tek tek konusup, bastan hıkayeyı anlattmak amelıyat kadar yorucu gelıyor bana.

yarın benı nelerın bekledıgını bılmıyorum, korkmuyorum ama mutlu da degılım. esımden bekledıgım destegı gormuyorum. ailemden uzakta yasıyorum, endıselenmesınler dıye onlara da bısey dıyemedım. Tek bırsey ıstıyorum. zaman cok cabuk gecsın.. canımın yanacagını ve acı cekmeyı kabullendım cunku...

oncelıkle kıstınde buyume varmı ona bakacak. sonrasında sana kan testı yapacaktır.
ca125 testın adı,akabınde baska kan testlerı de olabılır , ca125 belırtılen aralıgın ustundeyse muhtemelen cıkolata kıstıdır. google ca-125 yazınca Allah korusun kanserle ılgılı seyler cıkıyor ama bu tarz kıstı olanlarda bakılan testtır bu, senı endıselendırmesın.

ayrıca yıne ultrasonla da kontrol edecektır. kıstın 3 cm kadarsa (insallah ) dogum kontrol hapları ıle yumurtlaman engellenıp kıstın beslenmesınııde onluyorlar. bu dogrultuda gerıleme olabılıyor.

en onemlı konu sakın sakın kontrollerını atlama, her ay duzenlı doktora gıt ve kac cm olctur.

Egerkı cıkolata kıstı degılse , ıcı su dolu olan kkıstlerde olabılıyormus, onlarıda takıp et, ne kıstı oldugunu tedavısını dr una muhakkak danıs. ımkanın varsa bır doktorda daha gorun.

umarım yardımcı olabılmısımdır..

arkadasım,,
bırıcısı kıstın cok kucuk , tedavı sansın cıddı oranda yuksek , hemen en kotusunu dusunme ımkanın varsa bır doktora daha gıt. ıbrahım saracoglunun sogan kurunu uygula , ufak caplı cıkolata kıstlerınde etkılıymıs cunku.
en kotusunu dusun ,dıyelımkı amelıyyat olmak zorundasın. 3 delık acıp laparoskobı ıle alıyorlar.acık amelıyata gore cok hafıfmıs. vajınadan gırmek gıbı bır sacmalık olurmu hıc.
nekadar cok kısıye sorarsan okadar kafan karısır.

çok teşekkür ederim cevabınız ve ilginiz için birşey daha sormak istiyorum şimdi bu kistin boyutru ultrason cıktısında yazıyormu bana cıktıyı verdi bunla gleirsin bi sonraki kontrole dedi orda bi sürü bişi yazıo ancak benzetebilcegm tek sey 3.5m die bişi var acaba kistin boyutumu :S bilemedm. ınşallah çikolata kisti yada önemli birsey değildir mesajları okudukca cok korkuyorum ve bir arkadasım kücük yasta ameliyat , tekrarlama olasılığını %80 artırıyor dedi iyice korktum.

valla bence arkadaşların seninle dalga geçmişler vajinadan girip endometriyosiz ameliaytımı olur allah aşkına,
ben oldum yıllar önce açık ameliyatla çünkü kistim 6,5 cm ve içi sert tipteydi, daha küçük olan ve içi sıvı olanları laparoskopi yapıyolar
şuan yine varmış 2 tane 1,5 cm, ve doktorum 4 cm olmadan ameliyat yapmadıklarını, kist ameliyatlarının masum olmadığını her ameliyatta yumurtalık rezevlerinin zarar gördüğünü söyledi. Zaten kistin tekrarlama olasılığıda var, 1,5 cm olsun ameliyat ol, 1,5 cm olsun ameliyat ol, olurmu öyle şey
sana verirse doğum kontrol hapı vermesi lazım doktorun ama vermeyedebilir, eğer çok ağrı vb şikayetlerin yoksa ameliayt etmemesi lazım şimdilik.
en güzel tedavide çocuk doğurmak
kesin bi tedavisi yok malesef, ilaç kullanıpta geçecek kadar basit olsa keşke
bence sen doktorunu değiştir bi üniversite hastanesine git

Son düzenleme:
arkadaşlar bişey sorucam cevaplarsanız çok sevinirim benimde 4 cm lik kistim var ilaca başlıcam ama bişey okudum burda ca125 in üstündeyse kanser le ilgili bişeyler yazmışlar benim çok üstünde çıktı bu her kistte olurmu ya anlamadım korktum doğrusu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…