bende var canım 4 cm dedi doktor bebek istiyorum olmuyor.. ameliyat olman gerekli dediler ne yapacağımı şaşırdım moralim çok bozuksen evlimisin kisttin ne kadar
merhaba kızlar bende de endometriozis var. sol da 7cm'e kadar ulaştı. ilk öğrendiğimde 2,5 cm'di. daha sonra giderek büyüdü. geçen yıl ağustosda öğrendim o günden beri bebek için uğraşıyoruz bir türlü hamiş kalamyınca eşim de çıktı dr.a onda da azosperm varmış. ergenlikten sonra kabakulak geçirmiş meğer. bu yüzdenn tüp bebek'e yönlendirdi dr. ama bildiğim kadarıyla endometriozis tam anlamıyla engel değil gebeliğe. ben de şimdi büyük olduğu için d.k. hapı kullnıyorum küçülmeye çalışıyoruz eğer küçülürse tüp bebeğe başlıyacaz, küçülmezse ameliyat olucam(
canim oncelikle gecmis olsun endometriozisin ilerlemisi buyuk bir engel hamilelige canim cunku yumurta kalitesini bozuyo senin demekki cok ileri seviyede degil o yuzdendir doktorumun dedigine gore 1. ve 2. seviyedeki endometriozisi olan kisiler endo. su oldugunu bile bilmezmis..
canim bu arada ben cok arastirmistim antioksidan diyeti diye bisey var oda kistleri ve endonun etkilerini azaltiyor diye duymustum
ben bir ara denemistim ve agrilarim hafiflemisti..
bana seviyesiyle ilgili bir şey demediler. onu neye göre söylediler. ca 125 testim 1000lerde ona göre mi biliniyor seviye. sen biiyo musun peki? yumurta rezervini azalttığını biliyorum bu yüzden dr.um ameliyat olmamı istemedi. ameliyat çok zarar veriyormuş.
anladım canım çok geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda bebeğine kavuşursun... sen ne kadardır uğraşıyorsun peki? bu arada çikolata kisti dedikleri şey bu dimi? şimdi bi sayfa buldum google da çikoata kistiyle endometriozıs i farklı şeyler gibi anlatmış da...[
sagol canim cikolata kistine endometriozis sebep oluyormus canim..
endometriozis dedikleri sey rahim tabakasinin rahim disinda buyumesi ve her adette orasida kaniyor mesela yumurtaliklar uzerindeki endo da kaniyor ve o kanlar kistlesiyor icindeki kan cikolataya benzedigi icin cikolata kisti diyolar..
istersencikolata kisti nasil olusuyor diye aratir goreceksin..
BU ARADA ARKADASLAR DIYETLE ILGILI BU YAZILAR BIR INTERNET SITE NDAN ALINTIDIR
Ama ben denedim bende agrilarima cok yardimci oldu adet oldugumda morfin haplari kullaniyodum bu diyeti yaptigim surede normal agri kesiceler bile ise yariyodu suan tedavim surdugu icin biraktim diyeti ama eger tedavim negatif sonualanirsa (insallah pozitif olur) hemen baslayacagim yine..
ooo hiçbir şey yiyip içmemek gerekiyor galiba:) yaa çoğunu zaten tüketmiyorum ama benim çok fazla ağrım olmuyo sadece adet döneminde 3 gün çekiyorum ağrı. bir de şimdi d.k. hapı kullanıyorum yaa rahatım. ağrım sızım yok şükür. hapı bırakınca başlar gibi...
evet canim bende 6 yillik evliyim ve 4bucuk yildir cocugum olsun istiyorum benim 4. seviyede endometriozisim var 3 defa ameliyat oldum yine yayildibenim tuplerim endo yuzunden tikali ve bagarsagimda 5cm kistim var 3 tane ameliyat oldum ama doktorum ona dokunmadi cunku onu alirsam bagarsagin bir bolumunude almak zorundayim dedi..
hic moralini bozma ben suan icsi tedavisi goruyorum ve transferimin 3. gunu..
kistin tam olarak nerde?
onun yeri onemli.. adet olurken agrilarin nasil? ben adet olurken gecen sene morfin haplari aliyodum ve yinede ise yaramiyodu
ama son 6 aydir felan adet olmayayim diye lucrin depot kullandim
sen sanslilardansin canim ben oluyodum resmen agridanama dogum kontrol hapi kullaninca cok agrin olmuyo bende 1 ay kullanmistim..
diyet gercekten cok zor ama yapinca ise cok yariyo gercekten ben denedim iyi geliyo gercekten hatta doktorumda farketmisti degisimi..
geçmiş olsun canım ya seninki çok kötü durumdaymış benim ağrım sadece adetin 1ve 2. günü oluyo ağrı kesici yutuyorum iyi geliyo çok şükür. bende 5 yıllık evliyim 3 buçuk senedir istiyorum son 1 buçuk senedir tedavi görüyorum.. benim kist sol yumurtalığımda doktor bilemedi benim kistti normal over kist diyodu hep 1 ay dk hapı 1 ay çatlatma iğnesi falan kullanıyodum en son emar çekildi orda anlaşıldı.. ben dahada güvenemiyorum doktorlara artık bir tüp bebek merkezine gidicem galiba.. sen nerde tedavi görüyosun
denemeye çalışıcam diyeti. sen şimdi başladın mı tüp bebek tedavisine peki???
benim ilk tup bebek tedavimde 7 yumurta gelisti ve hicbiri dollenmedi doktorum yumurtalarda bozukluk olabilir dedi simdi icsi tedavisi goruyorum 4 yumurta gelisti cok sukur 1 tanesi transfer yapilacak kadar iyiydi simdi transferin 5. gunu heycanla bekliyorum bakalim ne olcak..
Rabbim herkesin emegini bosa cikarmasin insallah..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?