Masallah Cok sevindim Rabbim isteyen herkese nasip etsin insallahHamile kalabilmek için tedavi görürken genellikle forumlarda aynı sıkıntıları yaşayan insanların mesajlarını okurdum. Ama hep bir yerde son buluyordu. Acaba ne oldu bebeği oldu mu neler yaptı diye merak ederdim ben de aynısını uygulayıp bebek sahibi olmak umuduyla. zamanında buraya yazmış biri olarak son durumu paylaşmak istedim. Belki benim yazılarımı okuyup umudunu kaybetmemen gerektiğini bilmen için yazıyorum sevgili anne adayı. En son tedavimde ardışık transfer yapıldı. İlk transferden 2 gün sonra 5. Gün embiriyosu kondu. Onun öncesinde 12 saat süren serum tedavisi yapıldı. Bağışıklık içinmiş. Olumlu sonucu aldıktan sonra da belli bir haftaya kadar aralıklarla almaya devam ettim. Kafa olarak bu transferimde daha rahattım. Transferden sonra Komedi dizileri ve filmleri çok izledim.Kan sulandırıcı ve düşük önleyici iğneler kullandım. Gebeliğimin 3. ayı bitince kanama yaşadım plasentam aşağıdaymış yattım bir süre. Detaylı ultrasonda kalbinden akciğere giden damarda daralma olabilir dediler. Bi kaç haftam aşırı stresle geçti. Ama çok şükür herhangi bir sıkıntı yokmuş. Veee çok şükür 39+4 de oğlumu sağlıklı bir şekilde kucağıma aldım. Bunları benzer şeyler yaşayan olursa içi rahat etsin diye detaylı bir şekilde yazıyorum. Şu an 3. ayımıza doğru yol alıyoruz oğlumla. Önceki tedavilerimde kimyasal gebelik yaşadım bir tane de 5. Haftada kaybettiğim bir düşüğüm var. Demem o ki umudunuzu kaybetmeyin. Serum tedavisi vs ne varsa doktorunuza danışın uygulayın. Hep dua edin. Allah isteyen bekleyen nerde varsa herkese en kısa sürede bebek sahibi olmayı nasip etsin. Dualarım hep sizinle
Selam canim nasilsin? Yaptirdinmi tup bebek?Allah razı olsn cnm çok sevindim inan böyle mucizeler duyunca umudum artıyor. Ben iki kere tuo bebek denedim ilki tutmadı ikinci de 9 haftalıkken kalbi durdu malsf. Ben çok araştırdım bu serum meselesini söyledim doktra banada yapılmasını istedim ben üniversite hastanesinde yaptrdm ordaki doktorlar dinlemiyorlar bildiğini yapıyolar dha çok dinlesinler diye tüp bebek merkezinin en basında ki doktrinin muayenesine gittim orada çok ilgilendi ama telefonla arayıp serum meslsni anlattığımda beni tersledi ve telefonu kapattı. Son 1 devlet hakkım kaldı oyuzden yaptırmakta korkyrm ama beklesemde olmuyor :-(
Merhabalar bir umut bu konuyu acip okuyanlar..
Ben bu sayfayi actigimda yillar once 5 yillik tedaviler ameliyatlar asilamalar tup bebekler hersey negatifti bu sayfayi actigimda son sansim icsi tedavisi denenmisti ve transfer sonucunu bekliyodum elhamdulillah sonuc pozitif oldu ve suan oglum 6 yasinda sonrasinda yine tedaviyle kizim oldu 29 agustosta 4 olacak insallah..
Doktorlarimin bana soyledigi normal yolla asla hamile kalamazsin zaten son ameliyatimda Sol tupum iltehaplastige ve rahme sivi aktigi icin kapatildi sagtupum zaten calismiyor.
Suan size anlatmak istedigim bambaska bisey 2018 eylul ayinda adetim gecikti 2 hafta.. 4 hafta.. 5 hafta derken ne oldugunu anlamaya calisiyordum bi sabah mide bulantisiyla uyandim midemi usuttum heralde diye dusundum taki 10 haftalikken tavuk pisirmek icin et dogramak istedigimde etten cok tiksindigimi farkettim eti birakip dukkana gidip test aldim sonuc pozitif gozlerime inanamadim hastaneyi arayip doktoruma soyledim mumkun degil dedi hemen arabada atlayip hastaneye gittim 10 haftalik hamileydiminanamadim okadar cok sey yasadiktan sonra hollanda genelinde jinekologlar toplantisinda bile benim durumum konusulmustu ve asla cocugu olmaz denmisti ve icsi tedaviyle 2 yavrum olmustu onu birak hic bir ilac igne kullanmadan kendilinginden habersizce orda karnimdan buyumeye baslamisti bile
Sonrasinda iyi giderken 18 haftalikken grip oldum ve cok asiri oksurugum vardi doktora kac defa gitmeme ragmen hic bir ilac verilmedi ve bu oksuruk aylar surdu 27 haftalikken artik oksuruge dayanamiyordum aile hekimimiz bronsit oldugumu dusundu ve cigerlerimi acsin diye hava verdi, o hava gogsumde cok kotu bir agriyi tetikledi hastaneye gidip kan testi verdim sonrasinda gece yarisi hastaneden arayip acilen hastaneye gitmemi ciger embolisi olabilecegimi soylediler hastanede emar cekmek zorunda olduklarini ve bebegime asla zarar gelmeyecegini soylediler emar yapildi ve aslinda zaturre gecirdigim cigerlerimin cok hasar gordugumde anlasildi..
30 haftalikken tesadufen bebegimin gogsunde siyah bisey gozuktu ve asil hikaye ondan sonra basladi kizimin gogsunde su birikmeye baslamis kalbine baski yapiyordu eger o su 4-5 gun icinde alinmasa bebegim olucektievime 2 saat uzaklikta bir hastaneye sevf edildik once cok uzun bir igneyle yavrumu ve beni uyusturmadan cektiler suyu cirpinisini gordum sonraki kontrolde ameliyatla bebegimin gogsune kucuk hortumcuklar koyarak suyu disari atmasini tavsiye ettiler ameliyatla hortumlari koydular bu arada bende su topluyordum plesantadan 2 lt felan su aliyorlardi her hafta, ilk ameliyatta sag tarafi iyi olmus hortum isini goruyordu Ama sol taraftaki hortum bebegimin icine girmis, bir daha yaptilar yeni hortum koydular ve 3 gun sonra 35 haftalikken plesenta bu kadar seye dayanamadi doktorlar sezaryan yapmayacaklarini bana yazik olacagini kizimin cigerlerinin gelismedigini zaten olucegini soylediler universite hastanesinde bir ordu doktorla aglaya aglaya normal dogum yaptim ve yavrum dunyaya geldiginde aglamaya baslayarak herkesi sasirtti herkes olucegini dusunurken yavrum aglamaya baslayarak hayata merhaba dedi sonrasinda elhamdulillah onca arastirma yapildi ama yavrumun durumu cok iyiydi sadece tek sorun hortumlardan biri gogus kafesinde sıkısip kaldi hala orda kizim, mucizem, suan 14 aylik ve cok sukur sorunsuz buyuyor doktorlarim yavrumun adina (wonder baby) mucize bebek koydu hatta hollandanin diger ucindan baska universite hastanesinden bizim hastanemize sirf bebegimi gormek ve nasil hayatta kaldigini incelemek icin heyet bile geldi
Bunca seyi belki benim ilk baslarda oldugum gibi umidini kaybeden kendini dayanamayacak gibi hisseden herkese belki umut olur diye yazdim benden butun doktorlar umidini kesmisken rahmimi ve yumurtaliklarimi alip sozde beni bu hastaliktan kurtarmayi planlamislardi ama elhamdulillah suan dunyalar tatlisi 3 yavrum var Rabbim isteyen herkese nasip etsin insallah
Bende de sıvıbirikmesi mevcut. Ama hidrosalpinks dediler. Ben bir yıllık evliyim bebek istiyorum. Ne yapabilirim diye araştırmaya başarım ama galiba tüplerde aldırmakmış çare. Benimki sosis gibi şişmişti. Size nasıl teşhis kondu acabaHerkes bi şekilde ameliyat ile tüplerini aldırmış ya da kapatmış. Bu tüpte sıvı birikmesi için doğal bir çözüm yok mu Allah aşkına ??
Hayatımdan bezdim düşünmekten.
bende de aynı şeyi söylediler. tüpü aldırınca çözüm gibi söyleniyor ama bence değil. o sıvının daha sonra başka bir yerde birikmeme ihtimalini verebiliyorlar mı ?Bende de sıvıbirikmesi mevcut. Ama hidrosalpinks dediler. Ben bir yıllık evliyim bebek istiyorum. Ne yapabilirim diye araştırmaya başarım ama galiba tüplerde aldırmakmış çare. Benimki sosis gibi şişmişti. Size nasıl teşhis kondu acaba
geçmiş olsun rahim filmi çektirdiniz mi ? bazen tüpte sorun olduğu için de olmayabiliyormuşMerhaba hanımlar,, yaklaşık 5 senedir çikolata kistim var ve en son 5,5 cm e kadar ulaşmıştı 4 senedir bebek istiyoruz. Sadece 1 aşılama denedik onun dışında başka bir tedavi olmadım. Fakat en son şubat ayının başında belden hacamat ve sülük tedavisi yaptırdım 1 defa. Ondan sonra kontrole gitmemiştim. Mayıs ayında tüp bebeğe başlamaya karar verdik ve doktora gittim ilk muayene de kistin çok küçük önemli bir şey değil dedi 2 cm e kadar düşmüş. Ben şok. Fakat doktora kistim den bahsettiğim de inanmadı burda öyle bir kist yok çikolata kisti öyle durduk yere küçülmez dedi inanamadı. Eski Ultrason görüntülerimi gösterdiğinde çok şaşırdı. Şimdi yumurta toplama sürecindeyiz. Velhasıl kelam sadece çikolata kistinin çok inatçı olduğunu biliyorum benim durumum da olan kişiler için hacamat ve sülüğün ne kadar etki ettiğini yazmak istedim belki şans verirsiniz. Fakat emin olmadığınız yerlerde bu işlemi yaptırmayın.
Evet rahim filmi çektirdim bir sorun yok tüpler açık gözüküyor. Amh de gayet iyi. Ben de çikolata eşim de de hareketsizlik vardı.geçmiş olsun rahim filmi çektirdiniz mi ? bazen tüpte sorun olduğu için de olmayabiliyormuş
Merhaba hanımlar,, yaklaşık 5 senedir çikolata kistim var ve en son 5,5 cm e kadar ulaşmıştı 4 senedir bebek istiyoruz. Sadece 1 aşılama denedik onun dışında başka bir tedavi olmadım. Fakat en son şubat ayının başında belden hacamat ve sülük tedavisi yaptırdım 1 defa. Ondan sonra kontrole gitmemiştim. Mayıs ayında tüp bebeğe başlamaya karar verdik ve doktora gittim ilk muayene de kistin çok küçük önemli bir şey değil dedi 2 cm e kadar düşmüş. Ben şok. Fakat doktora kistim den bahsettiğim de inanmadı burda öyle bir kist yok çikolata kisti öyle durduk yere küçülmez dedi inanamadı. Eski Ultrason görüntülerimi gösterdiğinde çok şaşırdı. Şimdi yumurta toplama sürecindeyiz. Velhasıl kelam sadece çikolata kistinin çok inatçı olduğunu biliyorum benim durumum da olan kişiler için hacamat ve sülüğün ne kadar etki ettiğini yazmak istedim belki şans verirsiniz. Fakat emin olmadığınız yerlerde bu işlemi yaptırmayın.
Bu zamana kadar bir çok doktor gezdim ama 5 buçuk cme bile ameliyat demedi hiç biri hele yumurtalık rezervi az sa asla. Ama emar da ne gördü de ameliyat istiyor orası önemli başka bir doktora daha sorun bence. Rahim filmi çekildi mi hiç orada sorun gözüküyor mu mesela kan değerleri nasıl vs. Bu soruların cevapları önemli. Ama hacamat ve sülüğe mutlaka bir şans verin özellikle sülük. Benim hiç bir şekilde küçülmeye kistim küçülttü o küçülttü eminim çünkü asla küçülmeyen bir kistti. Olduktan sonra ağrılarımın azalmasından da anlamıştım etkisini...Merhaba ben de bugün doktora gittim üniversite hastanesine 2 yıldır özel hastanelere gittim 3 cm sağ yumurtalığımda çikolata kistim var ve 3 yıldır gebelik oluşmuyordu bugün doktor emar istedi seni ameliyat etmem gerek dedi 3 cm lik kistke ameliyat olunur mu bilmiyorum kafam çok karışık.. Bi tanıdığım miyomları sülük ve hacamet tedavisi ile temizletmişti resmen rahmin ve şuan 3 aylık hamile.. Bende yaptırmalı mıyım maşallah siz de ne güzel etkisini görmüşsünüz.. Duygularım darmadağın
Hayır bende hi su gibi akıntı olmuyor. Sadece bazı dönemler nadir olarak süt rengi gibi kremalı akıntımoluyor. Sadece bir doktora gittim. Size de tam olarak HİDROSALPİNKS denildi mi acaba.ben bebek düşünüyorum o yüzdem sıkıntıymış . Siz de mi bebek düşünüyorsunuzbende de aynı şeyi söylediler. tüpü aldırınca çözüm gibi söyleniyor ama bence değil. o sıvının daha sonra başka bir yerde birikmeme ihtimalini verebiliyorlar mı ?
bende de aynı şekilde sosis gibi görüntü çıktı rahim filminde. benim belirli dönemlerde su gibi akıntı oluyor. sizde de öyle mi acaba ?
Hangi şehirde, nerede yaptırmıştınız, hacamatı? Umarım gebeliğe de faydası olur.Bu zamana kadar bir çok doktor gezdim ama 5 buçuk cme bile ameliyat demedi hiç biri hele yumurtalık rezervi az sa asla. Ama emar da ne gördü de ameliyat istiyor orası önemli başka bir doktora daha sorun bence. Rahim filmi çekildi mi hiç orada sorun gözüküyor mu mesela kan değerleri nasıl vs. Bu soruların cevapları önemli. Ama hacamat ve sülüğe mutlaka bir şans verin özellikle sülük. Benim hiç bir şekilde küçülmeye kistim küçülttü o küçülttü eminim çünkü asla küçülmeyen bir kistti. Olduktan sonra ağrılarımın azalmasından da anlamıştım etkisini...
Evet rahim filmi raporunda çıktı. Tekrar film çektirmeyi düşünüyorum.Hayır bende hi su gibi akıntı olmuyor. Sadece bazı dönemler nadir olarak süt rengi gibi kremalı akıntımoluyor. Sadece bir doktora gittim. Size de tam olarak HİDROSALPİNKS denildi mi acaba.ben bebek düşünüyorum o yüzdem sıkıntıymış . Siz de mi bebek düşünüyorsunuz
İzmitte yaptırdım hacamat ve sülük tedavisini.. Umarım olurHangi şehirde, nerede yaptırmıştınız, hacamatı? Umarım gebeliğe de faydası olur.
Yok 3cm kiste kullanma . Ameliyet en sionçare. Kesinlikle ameliyet yaptirma zarar ver yumurtaliklaraMerhaba ben de bugün doktora gittim üniversite hastanesine 2 yıldır özel hastanelere gittim 3 cm sağ yumurtalığımda çikolata kistim var ve 3 yıldır gebelik oluşmuyordu bugün doktor emar istedi seni ameliyat etmem gerek dedi 3 cm lik kistke ameliyat olunur mu bilmiyorum kafam çok karışık.. Bi tanıdığım miyomları sülük ve hacamet tedavisi ile temizletmişti resmen rahmin ve şuan 3 aylık hamile.. Bende yaptırmalı mıyım maşallah siz de ne güzel etkisini görmüşsünüz.. Duygularım darmadağın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?